• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פנדקאי החודש 35 - Gray Gandalf

אז שלום לכולם! מסתבר שאני הבא בתור באתגר, אז אשתדל לעשות כמיטב יכולתי.

מי אני?
אני בן 15 בכיתה י, ירושלמי ותלמיד התיכון למדעים ואמנויות (יאסא). פסנתרן קלאסי ותלמיד מגמת מוזיקה, תלמיד עמוס במטלות וחובב ספרים וקולנוע, ולא רק פנטזיה. למעשה אני בדיוק יצאתי ממשבר קריאה ארוך בו ראיתי בעיקר סרטים ועכשיו חזרתי ממנו עם הנסיכה הקסומה, ספר נהדר שעליו נעשה סרט נהדר לא פחות. כעת אני בתחילתו של דון קיחוטה, ודרך ארוכה לפני.
חוץ מזה, אני גם משחק משחקי תפקידים.

איך הגעתי לתחביב?
בתקופת הקורונה יצאתי עם אחותי לטיול קטן בגינה שמתחת לבניין. היה זה בתקופה שעוד גרנו בתל אביב, והייתי בן עשר וחצי. בעודנו משחקים למטה, מצאנו שני ספרים משומשים זרוקים על הספסל. היו אלו המדריך לשחקן ומגדיר המפלצות של מבוכים ודרקונים 3. לקחתי אותם הביתה, ומכיוון שהיה סגר, קראתי אותם. ואז קראתי אותם שוב. ושוב. ושוב. והשאר היסטוריה.

במה אני משחק כרגע? מה השיטות החביבות עלי?
אני מריץ לחברים בבית ספר קמפיין מקורי בשם המסע אל הטונדרה הקפואה. המשחק הוא במהדורה 5 2014, שהיא לא המהדורה האהובה עלי, אבל די אחלה.
כמו כן, אני מריץ את משחק הלקחנים כאן בפורום ומשחק בזה של פרגרין השני.
כמו כן, קניתי את הספרים של עולמות פראיים ואני ממש מחבב אותם, אף על פי שעדיין לא יצא לי לשחק.

סיפור משעשע מהתחביב
לפני כמה שנים שיחקתי בקייטנת מבוכים ודרקונים. במהלך קרב עם נחש ענק, נבלעה דמותי בלועו ומכיוון ששאר הקבוצה לא עזרה לי כלל וכלל נאלצתי להיאבק כדי לצאת במשך ארבעה חמישה סיבובים. מאז, בכל פעם שקבוצה מעצבנת אותי, אני שולח עליהם נחש ענקי שיבלע אחת מהם.

שאלה מפונדקאי החודש הקודם: אם יכולת לבחור משחק תפקידים אחד מכל אלו שהיית בהם, איזה היית בוחר?
זו בחירה מאוד קשה, אבל נראה לי שאבחר בקמפיין שהרצתי חקבוצה הראשונה שלי בירשליים, לפני שנה וחצי. זה התחיל מילד שהיה בשכבה מתחתי שחיפש שליט מבוך וקבוצה. מצאנו עוד שני שחקנים, כתבתי הרפתקה והתחלנו את הקמפיין. ההרפתקה הייתה על חבורת הרפתקנים שנשלחת לעיר להביא מכתב לראש העיר, אך לאט לאט מגלה כי דברים מוזאים מתרחשים בה. קונספט פשוט עם הרבה פוטנציאל, שזכור לי לטובה עד היום.

שאלה לקהל
מהו משחק התפקידים הכי לא שגרתי שיצא לכם לשחק בו? בתור אחד ששיחק בעיקר מו"ד קלאסי, אבל בזמן האחרון התחיל להריץ דברים אחרים קצת (כמו הלקחנים) מעניין אותי לדעת באילו משחקים מוזרים הייתם.

אז זהו! להתראות, ונפגש בנושא הבא!

איך הגעתי לתחביב?
בתקופת הקורונה יצאתי עם אחותי לטיול קטן בגינה שמתחת לבניין. היה זה בתקופה שעוד גרנו בתל אביב, והייתי בן עשר וחצי. בעודנו משחקים למטה, מצאנו שני ספרים משומשים זרוקים על הספסל. היו אלו המדריך לשחקן ומגדיר המפלצות של מבוכים ודרקונים 3. לקחתי אותם הביתה, ומכיוון שהיה סגר, קראתי אותם. ואז קראתי אותם שוב. ושוב. ושוב. והשאר היסטוריה.
זה סיפור הכניסה הכי טוב שנתקלתי בו אי פעם – וההוכחה שתקופת הקורונה משכה אנשים לתחביב :ROFLMAO:

קריאה מצוינת!

איך הגעתי לתחביב?
הזייה הקטע הזה, כלומר בקטע טוב, אולי צריך להתחיל לפזר חומר של מבוכים ודרקונים ברחובות, חחח...
זה מזכיר לי שאת הערכה הראשונה האדומה של מו"ד קיבלתי, אבל זה היה אחרי שתקופה מסויימת ראיתי במדור שאלות ותשובות (בעיתון ילדים מוכר בזמנו) דברים שמאד סקרנו אותי, כמו שאלות על שריון עור של גנב, חרבות ומפלצות....

הזייה הקטע הזה, כלומר בקטע טוב, אולי צריך להתחיל לפזר חומר של מבוכים ודרקונים ברחובות, חחח...
תראה, זה מאוד מקובל בקהילות מיסיונריות אחרות...

שאלה לקהל
מהו משחק התפקידים הכי לא שגרתי שיצא לכם לשחק בו? בתור אחד ששיחק בעיקר מו"ד קלאסי, אבל בזמן האחרון התחיל להריץ דברים אחרים קצת (כמו הלקחנים) מעניין אותי לדעת באילו משחקים מוזרים הייתם.
טוב, אם זה נחשב, אז כמעט יצא לי להריץ את המשחק של אורי ליפשיץ "The social apps" שבו כל שחקן משחק אפליקציה בתוך הטלפון והן ביחד מנסות לגלות מה עלה בגורלו של הילד בעל הטלפון שנעלם :)
הרעיון גאוני - אני לא זוכר מה קרה ברגע האחרון שבעקבותיו ההרצה שלי לא יצאה לפועל.

מה הסרטים האהובים עליך?

מבחינת משחק תפקידים לא שגרתי... אני חושב שאליס נעדרת, משחק חסר מנחה שמתנהל בשקט מוחלט בשיחות הודעות בטלפון. מאוד אימרסיבי ומעניין.
אני בטוח שהיה משהו אפילו פחות לא שגרתי, אבל לא מצליח לחשוב על אחד.

מה הסרטים האהובים עליך?
יש הרבה, אבל אני במיוחד אוהב את הטוב הרע והמכוער, פורסט גאמפ וטאקסי דרייבר.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

חוץ מזה, בגזרת האנימציה ישנו גם הנסיכה מונונוקי.

שאלה לקהל
משחק פורום של אסטרטגיה רבתי שהיה מבוסס על סדרת 1632 בתוספת קסם ושאר דברים פנטסטיים. הרצתי את ישראל, אבל בקליפורניה, אבל עם גלמים, המלאכים השחורים של יחוח ומפציצי איליה מורומץ. המשחק נגמר בזה שקואליציה בין-לאומית פלשה לגראן קולומביה (בקו הזמן הזה, דיקטטורה טוטליטרית על כל המשתמע מכך) והפילה את החונטה של אל פרזידנטה לטובת... המורדים הריכטריסטים (ז"א קומוניסטים). שאני מימנתי, אימנתי, ושלחתי להם כוחות מיוחדים בתור "יועצים".

זה היה כיף.

שאלה לקהל

כי ביקשת יפה :

משחק כנס מבוסס שיטת מיומנות כלשהיא של יחידה 0.
מה זה יחידה 0 ?

לבריטים יש את ג'יימס בונד בתור 007, לישראלים יש במקומו את יחידה 0, במקרה הזה היא יצאה לאתר בלגן שהוביל אותה לעיראק תחת שילטונו של סאדם חוסיין ( מי שהיה המנהיג המיתולוגי של עיראק ושלט בה עד שהאמריקאים הפילו אותו, אתם יכולים להבין מזה מתי בערך המשחק הזה שוחק) . היחידה כללה את הצאצא של עזית, רין טין טין וכל רועה גרמני שאתם יכולים לחשוב עליו ( עם שיניים מחוזקות בטיטניום ויכולת דיבור), בחורה שהיא דור שני ביחידה עם תסביך אבא וחיבה לנהיגה פרועה, מפקד היחידה שהוא בדיחה על כל מפקד בצה"ל, אקדוחן עם הפרעת קשב וריכוז ורובוט עם מבטא גרוזיני שמכור לבטריות.

היה כיף בסך הכל.

מעניין אותי לדעת באילו משחקים מוזרים הייתם.
לפני די הרבה שנים, ניסינו את השיטה המסורבלת פיוז'ן למשחק פוסט אפוקליפטי מוזר בישראל של שנת 2010 העתידנית.

שיחקתי ערבי ג'ינג'י עם שפם בשם אחמד כהן, שמסותבב עם מדי ב', מעיל אופנועים וגלילון עם שתי מחסניות בצולבת, יחד עם עוד טיפוסים משונים בסגנון. נסענו עם טנדר מרופט על כביש החוף, חיפשנו דלק ותחמושת ונלחמנו נגד "כנופיית הקפקזים".

המסקנה העיקרית שלי הייתה שקרבות בשיטת פיוז'ן הם דבר מסורבל להחריד - להדליק פצצת צינור ולזרוק אותה במורד מדרגות של בניין נטוש כי הקפקזים עולים בהן לקח יותר זמן וחישובים מקרב שלם בכל שיטה אחרת.

היחידה כללה את הצאצא של עזית, רין טין טין וכל רועה גרמני שאתם יכולים לחשוב עליו ( עם שיניים מחוזקות בטיטניום ויכולת דיבור), בחורה שהיא דור שני ביחידה עם תסביך אבא וחיבה לנהיגה פרועה, מפקד היחידה שהוא בדיחה על כל מפקד בצה"ל, אקדוחן עם הפרעת קשב וריכוז ורובוט עם מבטא גרוזיני שמכור לבטריות.
האויבים שלהם היו הזויים לא פחות:

- שני אחים ערסים עם חברת הסעות שגרים בוילה בשם "וילה מסריחולה" עם חבריהם הטובים: דראג קווין שרירני בשם פרדי וגורילה שברחה לאחרונה מהספארי.
- שטן אדום ומשופם הידוע בשם "השד גמליאל"
- הבחור המעצבן מהמענה הטלפוני של "המרכז למורשת רייסטלין" שהתקשרו אליו כדי להתייעץ איתו על מה לעשות נגד קסמים וכישופים.
- חבורת קוסמים חרדים ובדואים שרוקדים במעגל ועפים באוויר ומזמנים את השד גמליאל.
- הרב עובדיה ויאסר ערפאת
- גנולים ואנשי עקרב שהם גם חיילים בצבא עיראק

צדאם חסין דווקא היה בסוף אחד מהטובים והציל את כולם.

מהו משחק התפקידים הכי לא שגרתי שיצא לכם לשחק בו? ב
נראה לי שנתוני השגרה של המשחקים שלנו שונים. מו"ד ומשפחתו הם לא משהו ששיחקתי כקמפיין כבר שנים ארוכות (הקלטנו שני משחקים קצרים של מו"'ד 5 בלא קריטי, אז אני לא יכול לומר שלא שיחקתי מו"ד 5 מעולם, אבל די קרוב). עדיין, מתוך המשחקים שאני שיחקתי ומשחק, המשחק יוצא הדופן ביותר ששיחקתי היה לארפ עם 12 משתתפים, בו שיחקנו קבוצה של 4 חברים בשלוש תקופות שונות בחיים שלהם, שמבלים חופשה משותפת בבקתה, וכל מיני דינמיקות ומתחים נפתחים ביניהם.

המשחק בנוי כך שבהתחלה יש סצנה כשהחבורה צעירים אחרי הלימודים, לאחר מכן כשהם מבוגרים, ולבסוף כשהם פנסיונרים. לאחר מכן מתחילים לשחק סצנות בהם הדמויות מתקופה אחת משחקות, אבל הדמויות מהעתיד והעבר יוצרות איתן אינטראקציה, שכמובן מדמה זכרונות, מחשבות או עימותים פנימיים בדמויות.

זה היה מאוד מעניין ועצמתי.

אישית, כמעט לא שיחקתי לארפים. אני אוהב משחקי סיפור, אוהב כשכולם מביימים יחד, ולא רק משחקים (acting) יחד, ובכל זאת, זה היה מאוד מעניין. לא הסגנון לכל יום, אבל בהחלט הייתי רוצה עוד חוויות כאלה.

שאלה לקהל
בכנס דרקוניקון הקודם שיחקתי "כולם ג'ון"- משחק שבו כולם משחקים אישיות שונה של אותו אדם.
היה ממש מצחיק וכיף.

- שני אחים ערסים עם חברת הסעות שגרים בוילה בשם "וילה מסריחולה" עם חבריהם הטובים: דראג קווין שרירני בשם פרדי וגורילה שברחה לאחרונה מהספארי.
- שטן אדום ומשופם הידוע בשם "השד גמליאל"
- הבחור המעצבן מהמענה הטלפוני של "המרכז למורשת רייסטלין" שהתקשרו אליו כדי להתייעץ איתו על מה לעשות נגד קסמים וכישופים.
- חבורת קוסמים חרדים ובדואים שרוקדים במעגל ועפים באוויר ומזמנים את השד גמליאל.
- הרב עובדיה ויאסר ערפאת
- גנולים ואנשי עקרב שהם גם חיילים בצבא עיראק

צדאם חסין דווקא היה בסוף אחד מהטובים והציל את כולם.
שכחת את האפסנאי.

שאלה לקהל
לא שיחקתי הרבה משחקים "לא שגרתיים", אבל שיטה מאוד שונה ממו"ד שאני עוסק בה הרבה היא "הנוסע" (Traveller) שיטת מד"ב ותיקה כמעט כמו מו"ד, אבל עם כמה הבדלים משמעותיים בגישה ובראשם שמשחקים דמויות מנוסות ומקצועיות בגיל בוגר (לרוב גיל 30-50), לעתים קרובות עם רקע צבאי (כולל נחתי חלל!) או חצי-צבאי (צי הסוחר או סיירי החלל), שבאופן מסורתי מצויות ב"טיול הגדול אחרי הצבא בחלל". העיקרון הוא "אנשים רגילים בסיטואציות לא-רגילות" והמטרה היא הרפתקאות פיקרסקיות בחלל. אפשר לבקר במגוון כוכבי לכת משונים ואף הזויים וכמובן להסתבך שם בכל מיני shenanigans. האפשרויות אין-סופיות, החל מאימה נוסח הסרט הראשון של "הנוסע השמיני" (אם עוד לא ראית, רוץ לראות, אאל"ט יש בדיסני+), דרך כל מיני עסקי שכירי חרב ומבריחים, דרך התמודדות עם ביורוקרטיה אבסורדיסטית, ועד לריגול\גניבה בחלל.

(השיטה הזו היוותה השראה למשחקי המחשב מסדרת Elite וכמובן ל-WH40K; שניהם יצאו פחות מעשור אחרי "הנוסע")

במה אני משחק כרגע? מה השיטות החביבות עלי?
אני מריץ לחברים בבית ספר קמפיין מקורי בשם המסע אל הטונדרה הקפואה. המשחק הוא במהדורה 5 2014, שהיא לא המהדורה האהובה עלי, אבל די אחלה.
מהי מהדורת מו"ד החביבה עליך?

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
חזרה