• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המלצות למשחקי תפקידים

שיטת הstoryteller מאוד טובה, אני לא חושב שאנשים הלוננו עליה במיוחד. אולי התלוננו על אקזלטד בתור שיטה מכנית מדי, אבל לא על הרעיון של הצלחות. בעיקרון, השיטה מאוד נוחה ופשוטה, וטכנית, אפשר רק קוביית d10 אחת בשביל לשחק, למרות שזה עלול להפוך לטרחה, אבל בכל זאת...

ובקשר לראשון, אני חושב שאקזלטד מאוד מאוד רצינית, אם אתה לוקח את האלמנטים המתאימים ממנה. וחוץ מזה, אני חושב שWoD מאוד מתאים ל"רציני".

אני באמת לא מבין איך יכולתי להבהיר את זה יותר טוב. שיטת הstoryteller, שהיא בתכלס רק הקטע של ערכים מ-1 עד 5, וגלגול כמות קוביות ששוה לסכום התכונות, מאוד נוחה. אם יש לך 4+3, אתה לוקח 4 קוביות ואז 3, אתה אפילו לא צריך לעשות חיבור P:

אחר כך, נכנס כל הקטע של אקזלטד, של צ'ארמים, קרב, מהות... וזה אמרתי שבעייתי. אז לא להכניס לי מילים לפה :x

לא רואה למה אקזלטד מסובכת, די פשוטה, כל מה שמסובך, רק נראה ככה... מהות, יפה, אתה לא מתעסק איתה יותר מדי (אז מה אם הכל עשוי ממהות, חוץ מהפראא?!) ומדי פעם אתה מוריד קצת מאנה, מחזיר קצת, מעלה רמת בריאות... לא דע, לי זה פחות מסובך ממו"ד, בהרבה הרבה...

רק העובי של הפרק Drama מפחיד אותך. כולו זה מכניקה נטו, הוא אפילו לא כולל הגדרות כמו "מה זה מהות" או בניית דמות, או צ'ארמים, אך ורק מכניקה.

מו"ד זה פשוט. כאילו, באקזלטד להתקפה יש 10 פאקינג שלבים! אבל עשינו כבר את הדיון הזה, ואני לא זוכר מה המסקנות, אבל אני כן זוכר שזה לא כל כך משנה. בסופו של דבר אפשר להסתדר גם עם הדבר הכי מסובך (ויש מספיק שחקני אקזלטד בעולם שיכולים להעיד על כך שאפשר ללמוד את השיטה).

stream אמר/ה:
10 שלבים כתובים, בעיקרון, כשאתה משחק, זה ב2-3 שלבים... יותר עבודה זה הפעלול, והוא גם כיף, המכניקה זה לא עבודה.
עד כמה שפעלולים זה עבודה תלוי בך בלבד. ללמוד מכניקה זה סתם לקרוא תספר הרבה פעמים ולשחק הרבה (ולרוב הראשון בא אוטומטית בגלל השני).

אני מסתדר טוב מאוד עם אקזאלטד, הרבה יותר ממו"ד. 10 שלבים זה פשוט הרחבה של השלבים של מו"ד, אם אני לא טועה פסקיטייגר הראה בזמנו איך "10 השלבים" האלו הם בעצם כמעט בדיוק השלבים של מו"ד.. אז זהו.

אקזאלטד היא לא שיטת אנימה, וזה ממש לא משנה מה הציורים בספר אומרים. אתה יכול לשחק אותה איך שבא לך, זה לא BESM כאן (וגם BESM אפשר לשחק בכלל בלי אנימה, אז קל וחומר אקזאלטד). היא יכולה להיות סופר רצינית (מתונה? מה זה אמור להביע? למה להתפשר על משחק מתון כשאפשר לשחק משחק שישאיר אותך פעור פה?)

הפרק של drama מכיל אמנם המון מכניקה, אבל גם המון "איך המכניקה משתלבת עם הסיפור", "רעיונות למכניקה טובה", "דוגמאות למכניקה בסיטואציות שונות", ובאופן כללי הוא ממש לא כבד.

פלאפי אמר/ה:
מו"ד זה פשוט. כאילו, באקזלטד להתקפה יש 10 פאקינג שלבים!

חשבתי שאקזולטד אמור להיות יותר קליל וזורם...

בכלמ מקרה. שוב, העניין הזה של מספר הצלחות. זה ממש נשמע לי כמו להטיל X מטבעות ולספור כמה יצאו פלי. קצת יותר מתוחכם, אבל לא הרבה. זה אפילו לא נשמע הגיוני.. (לא שמו"ד וכדומה הגיוני..) אבל אגדת חמשת הטבעות למשל, דיי הגיונית ומתוחכמת. הרבה יותר משיטות אחרות.

מה הגיוני בL5R? מה, לספור סכום של קוביות יותר הגיוני מלספור כמות קוביות שיצאו על תוצאה מסויימת? מה זה בכלל מביע במונחים של "אני מכה בו עם החרב שלי"? איך זה אמור לייצג את ההגיון מאחורי המכה? זה לא. זה מסמלץ מציאות לפי סטטיסטיקה מסויימת. אקזאלטד פשוט מסמלצת את העולם במכניקה שונה, אבל הסימולציה עדיין נשארת הגיונית מאוד. למעשה, יש בה המון נקודות שבL5R מאוד חלשות, ואני מת על L5R.

אקזאלטד כמו שאמרתי מאוד קליל וזורם. אולי לוקח להתרגל לדברים (כמו שיש תקופת הסתגלות במו"ד), אבל בסופו של דבר זה מאוד מאוד זורם. לראיה אפשר לשאול את שחקני במשחק סכיני ירח שבו הייתי נינג'ת חישובים ועשיתי חישובי חמיקה התקפה ונזק ל4 דמויות במקביל (+האויבים שלהם). אם מדובר בדמות שלי לבדה, אני אפילו כבר לא צריך את דף הדמות כדי להגיד לכם בדיוק כמה קוביות אני מגלגל באיזו סיטואציה מרוב שמתרגלים.

מה אתם חושבים על scion: hero? מתאימה בתור שיטה סטייל סרטי קונג פו? לפי מה שהבנתי אפשר בהחלט לעשות ככה את המשחק (אם כי הסכיונים חזקם בהרבה מאומני הלחימה שרואים ברוב סרטי הקונג פו)

הדמויות בscion חזקות הרבה יותר מהדמויות באקזאלטד ברמת הכוח שלהן. אז לא יודע כמה קונג פו יצא לך לעשות שם. אני בכלל לא בטוח שהדגש שם זה על אמנויות לחימה.

בנצר:גיבור אין דגש על אמנויות לחימה, לפחות לא כמו שיש בנשגבים. כמובן, תמיד אפשר לקחת את זה לכיוון הזה, אם תוסיף תאורים עם קצת פילפל.

השאלה היא מה אתה מחפש בדיוק? שיטה שבה אמנות לחימה נתמכת בשיטה? אני לא מכיר הרבה כאלה. גם בנשגבים אין מכאניקה מיוחדת חוץ מעצי הצארמים.

שיטה עם "אווירה" של אומנויות לחימה? אני חושב שכל שיטה עם קריצה למזרח תאפשר לך את זה , עם הלך הרוח הנכון.

אני חושב שלגבי אקזולטד עשיתם יותר מדי רעש... 10 שלבים? אז מה?
שלב 1 אומר שאני מכריז על התקפה, אז את זה אתם סופרים? כי במו"ד אתה לא מכריז על התקפה, פשוט ישר מגלגל קובייה וכולם מסתכלים אחד על השני ופשוט יודעים את מי התקפת?
אקזולטד במהדורה השנייה ממש לא מסובכת, מאגר קוביות = תכונה+כשרון+התמחות פחות פציעות או הגבלות כגון מחסה או זמן שעבר ומקשה...

נכון צריך לשבת לקרוא פעם או פעמיים אבל אחרי זה השיטה די ברורה...
חוץ מזה שהצ'ארמים (נמאס לי לכתוב תעצומות) הרבה יותר מגניבים מכל קסם שאפשר להטיל ומוסיפים "טעם" גם ללוחמים בחבורה שבמקום להתעסק רק ב"אני מרביץ לו עם החרב"
הם יכולים להגיד "אני מתחיל לזהור באור מסנוור ,כנפיים מזהב עשויות מהות נשלחות מהגב שלי ומכסות את כל קרחת היער, אני מרים את הכידון שזוהר גם הוא ומשלח מטח של מאות כידוני רפאים עשויי מהות אל עבר השד"

קצת יותר מגניב מ "אני זורק על השד כידון 1+"...

:D

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה