• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המטריקס

Double Y

פונדקאי ותיק
מכיל ספוילרים!

כרגע ראיתי את הסרט, ולא הבנתי מס' דברים אפילו שראיתי אותו יותר מפעם אחת (הסרט השלישי):
א) איך זה שביין נעשה פסיכותי פתאום? הוא שוכפל להיות סמית' וככה הוא חדר לציון?
ב) איך ניו הרג את סמית' בסוף, ולמה זה הרג גם אותו עצמו? לאן המכונה לקחה את ניו אחרי שהוא מת?
ג) מה קורה בסוף? למה המכונות מפסיקות לתקוף אחרי שסמית' מת?

תודה.

Double Y אמר/ה:
מכיל ספוילרים!

כרגע ראיתי את הסרט, ולא הבנתי מס' דברים אפילו שראיתי אותו יותר מפעם אחת (הסרט השלישי):
א) איך זה שביין נעשה פסיכותי פתאום? הוא שוכפל להיות סמית' וככה הוא חדר לציון?
ב) איך ניו הרג את סמית' בסוף, ולמה זה הרג גם אותו עצמו? לאן המכונה לקחה את ניו אחרי שהוא מת?
ג) מה קורה בסוף? למה המכונות מפסיקות לתקוף אחרי שסמית' מת?

תודה.
א) כי סמית' נכנס לתוך השכל שלו ולא יודע איך זה להרגיש כמו בן אדם (כאב וכו' וכו') אז הוא נהיה פיסוכטי.וכן.
ב)סמית' וניו הם שני צדדים של משוואה (יעני שווים) ההבדל הוא שלניו יש את קוד המקור של המטריקס,שמתפקד כחיסון מוירוסים (מה שסמית' הפך להיות)
ג)אם לא שמת לב ניו הציע עסקה,שאם הוא מצליח לנצח את סמית' (ובכך מציל את המטריקס ומקור הכוח של המכונות) המכונות לא ילחמו יותר עם בני האדם.

המטריקס השני והשלישי נטשו את העלילה לטובת קטעי פעולה מדהימים וקטעים דחוסים של פסיכולוגיה בגרוש. אני חושב שהם בחרו לא לתת הסברים משכנעים מפני שכמו גיבור הסאגה שלהם גם לאחים ווצ'ובסקי היה קשה לבחור.
אישית אני מעדיף לשכוח את ההמשכים ולהנות מהראשון.

Hecktar אמר/ה:
המטריקס השני והשלישי נטשו את העלילה לטובת קטעי פעולה מדהימים וקטעים דחוסים של פסיכולוגיה בגרוש. אני חושב שהם בחרו לא לתת הסברים משכנעים מפני שכמו גיבור הסאגה שלהם גם לאחים ווצ'ובסקי היה קשה לבחור.
אישית אני מעדיף לשכוח את ההמשכים ולהנות מהראשון.

Well put
אחד הניסוחים הכי טובים שראיתי בנוגע לעניין.

ביין לדעתי היה פסיכוטי פשוט בגלל שהוא רצה להשמיד כי הוא היה סמיט' בתוך הגוף האנושי.
הקטע שהוא חתך את עצמו זה באמת הקטע של חוסר התמודדות עם המציאות.
המכונה נראה לי לקחה אותו לשימור או מעין אות כבוד לזה שהוא הציל אותה מהוירוס...נראה לי, למי אכפת, סתכלו על הציטוט של הקטר!

comandos אמר/ה:
Daemon Hunter אמר/ה:
במשחק החדש של המטריקס שנקרא Path of Neo נגלה מה באמת קרה לניו בסוף הסרט.
מצויין. עוד דרך לסחות כסף.

זה לא יוצא בצמוד לסרט , אפשר להעיז לקוות שזה יהייה משהו יותר ממסחטת כסף.
אישית, הפסקתי להתעניין במוצרים הנילווים אחרי ENTER THE MATRIX.

Hecktar אמר/ה:
comandos אמר/ה:
Daemon Hunter אמר/ה:
במשחק החדש של המטריקס שנקרא Path of Neo נגלה מה באמת קרה לניו בסוף הסרט.
מצויין. עוד דרך לסחות כסף.

זה לא יוצא בצמוד לסרט , אפשר להעיז לקוות שזה יהייה משהו יותר ממסחטת כסף.
אישית, הפסקתי להתעניין במוצרים הנילווים אחרי ENTER THE MATRIX.
חבר שלי פעם לא הצליח לעשות לזה uninstallבערך שנה. בסוף הוא פירמט את המחשב.

למעשה, אני חושב שהסרט השני יצר מתכון חדש לסרטים -
פילוסופיה בגרוש, מד"ב ואומנויות לחימה. בינתיים הסגנון הזה עובד.

תומר.

הכוונה היא לאנשים שחזקים, אבל עדיין חלשים יותר. ניאו והסמית'ים, לצורק העניין.

ובקשר למטריקס -
אני חושב שכולכם סתם משחקים אותה ביקורתיים כדי לצאת כאלה שמבינים טוב בסרטים. בתכלס כל אחד ואחד מכם נהנה מלצפות במטריקס, אתם סתם מסתכלים רק על הדברים הרעים. האקשן שאתם מדברים עליו - הוא לא אקשן טוב?
די לבלבולי השכל. המטריקס זה סרט שכיף לראות אותו.

-ELF- אמר/ה:
הכוונה היא לאנשים שחזקים, אבל עדיין חלשים יותר. ניאו והסמית'ים, לצורק העניין.

ובקשר למטריקס -
אני חושב שכולכם סתם משחקים אותה ביקורתיים כדי לצאת כאלה שמבינים טוב בסרטים. בתכלס כל אחד ואחד מכם נהנה מלצפות במטריקס, אתם סתם מסתכלים רק על הדברים הרעים. האקשן שאתם מדברים עליו - הוא לא אקשן טוב?
די לבלבולי השכל. המטריקס זה סרט שכיף לראות אותו.

אה, כן נהניתי מהסרטים, אבל בניגוד לשני שבו חיפשתי עוד מד"ב אחרי שראיתי את הראשון בשלישי חיפשתי מכות רצח כי זה מה שהיה בעיקר בשני. התאכזבתי קצת מעיניין הסמית'ים אבל שיהיה. כמו כן הניצחון מסכן, "יאי כיסחנו את המכונות! המלחמה הסתיימה! אבל היי, אנשים עדיין חיים במטריקס! אנחנו לא נשחרר אותם למרות שזה מה שעשינו מאז שנולדנו או הוציאו אותנו מהמטריקס!", אבל שוב העיקר היה מכות, אפקטים והרבה אומנויות לחימה. כמו כן "המלאך השומר" של האורקל קיבל את השם שרף(שזה מלאך, אפילו בעיברית אאל"ט) אז היה סבוב.

אהבתי את המטריקס הראשון. הוא היה מושלם מבחינתי. גם מדע בידיוני כבד, גם נופך פילוסופי סביר וגם בניית עולם מתוככמת! ועוד בהוליווד! לכן גם רצתי לראות את השני ולכן גם יצאתי כל כך מאוכזב. אני חושב שהיה בשני ובשלישי ניסיון לשבור ולבנות מחדש את העולם שנבנה בראשון. לשם כך הוכנסו הרבה אלמנטים חדשים כמו יוצר המפתחות, התוכנות החופשיות ומחזוריותו של ניו. אבל עם כל האלמנטים האלה וסצנות האקשן המדהימות לא נשאר הרבה מקום להסברים. ולכן הם נדחסו יחד עם הפילוסופיה לקטעים קצרים של דיאלוג אינטנסיבי. מיותר להגיד שזה לא עשה טוב לסרט. הבעיה השנייה היתה כמובן קיאנו ריבס. הוא הצליח ליצור הזדהות בתור קראקר מתבודד בראשון. אבל בשני ובמידה פחותה בשלישי הוא הפך למין סופר-מן שקשה להזדהות איתו. הכמות המוגבלת של שורות שהן לא גיבוב פילוסופי שניתנו לו לא עזרו. כמו גם חוסר האמינות בסיפור האהבה שהיה אמור להתפתח בין ניאו לטריניטי. כנראה משום ששתי הדמויות היו עסוקות יותר מידי בלהראות טוב בעור ובלא להראות רגשות אמינים. כמובן שאם לא הייתי מעריץ כל כך גדול של הסרט הראשון לא הייתי "יורד" על ההמשכים בכזו חמת זעם. אבל העובדה היא שהשני איכזב אותי כל כך שלא הלכתי לראות את השלישי בקולנוע. ראיתי אותו כאשר הוקרן ביס לפני כמה ימים והסיבה היחידה שלא התאחזבתי היא כי ציפיתי לגרוע מכל.

חבר שלי אמר לי פעם על המטריקס שלאחים ווצ'ובסקי היה המשך "אחד" טוב והוא נמצא בשילוב של קטעים מהשני והשלישי. אני לא בטוח שאני מסכים איתו, אבל לא מצאתי עדיין הסבר טוב יותר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה