• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים המהפכה, עולם של בני תמותה.

עלה בי רעיון, הרפתקאה שהיא מסע של כמה גיבורים בני תמותה אחרי עתק אשר אמור להשמיד את הנשגבים, ולהרחיקם מעולם לצמיתות, ואז תחל מהפכת בני התמותה!

וואין לי שום רעיון מלבד הרעיון הראשוני הזה, מישהו ראה/חשב על משהו דומה פעם?

זו פחות או יותר המטרה המוצהרת של הברית הכסופה... ליצור מערכת עובדת שבה בני האנוש הפשוטים לא יזדקקו לנשגבים ש"ישמרו עליהם". מתי שהו בסוף העידן השלישי מישהו מצליח, יוצר את העולם האוטופי שלפני עולם האפלה, ואז הוא מתרסק, ואת השאר אנחנו יודעים [WOD].

בעידן השישי היוזי לא אמורים לפלוש ולשעבד את הבריאה? כך שזה קצת לא מסתדר.
והאמת שעלה בי הרעיון שמועצת השמש העתיקה, וכל הנשבים הם בעצם חרות דקטטורים אגואיסטים שזכויות הפרט, זכות הבחירה, שווין זכויות ושאר הדברים של המהפכה הצרפתית והוגי הדעות שבאו אחריה, לא מענינים אותם בשיט.
אבל האמת היא שזה קצת לא נראה לי הגיוני שהנשגבים ייעלמו, בלי שמינימום כל הבריאה תושמד, ובנוסף צריך כולשהי סיבה למה הקדמונים לא השתמשו בעתק. אגב, מישהו מוכן לומר לי בעצם בקצרה מה בעצם קורה בעולם האפלה(הזכרת שהוא התוצאה של העידן השלישי, בוא הכל נופל, ובלה בלה בלה.)? אני לא חושב שזה דורש פתיחת עץ חדש, כי אני לא מחפש לשחק, אני אסתם רוצה לדעת ב-5 שורות...

עד כמה שאני מבין, בעולם האפלה הנשגבים השונים מופיעים בצורה אחרת... solar:hunter abyssal:vampire lunar:werewolf sidereal:mage otochon:promithian farefolk:~fae את השאר אני פשוט לא זוכר..
בעולם האפלה בני האנוש לא מודעים לקיומם של הכוחות העל טבעיים, שבוחשים בקלחת להנאתם.
הסולארים בעידן הראשון היו באמת פוצים ממעלה ראשונה. היו זכויות לבני התמותה ה"רגילים" אבל לסולארים הי פשוט *כל כך הרבה יותר* וכל חריגה מצד בן תמותה היתה נעשנת אפילו במוות. אבל בגדול, החיים של אדם בעידן הראשון היו יותר טובים מאשר שלנו היום... [הסולארים דאגו לאוטומטות שישרתו את בני האדם. ל"אינטרנט" מודע שמטרתו היחידה היא לשרת את תושביה המודעים של הבריאה. ובטח יש עוד]

עד כמה שאני יודע, לא אמרו אף פעם רשמית שעולם האפלה הוא העתיד של הנשגבים, למרות ששמעתי שהייתה רמיזה לזה בספר הישן של עולם האפלה: hunter: the reckoning (בקרוב תצא גרסה שלו לעולם האפלה החדש)
בעיקרון עולם האפלה מבוסס על העולם שלנו. אותם ערים, אותם ארצות וכדומה. אך בעצם יש מעורבות גדולה של יצורים על טבעיים מאחורי הקלעים.
יש ערפדים, אנשי זאב, קוסמים, גלמים ופיות. בעולם האפלה הישן היו גם מומיות, רוחות רפאים ושדים, שכנראה יוציאו את הקווים האלו בעתיד.
לכל סוג של יצור על טבעי\קוסם יש מערכת שלמה שיכולה לעבוד בנפרד, או שאפשר לחבר אותה ליצורים אחרים, אם כי שמעתי שזה יהיה מסובך (חוקים שונים בקשר לחלוקת ניסיון, ושמעתי שבמשחק של הקוסמים יש עולם עם פיות ידידותיות ושבמשחק של הפיות הם לא מכניסי אורחים...)
אפשר כמובן לשחק גם בני אדם בעולם המלא מפלצות הזה, עם או מבלי שתיהפך לאחד היצורים העל טבעיים. זה אמור להיות משחק תפקידים עם אווירה של אימה וזה שבני האדם הם בורים.
הם יוציאו בקרוב קו מוצרים חדש hunter: the vigil, שבה אתה תשחק צייד מפלצות. יש כאלה שרוצים שיוציאו משחק עם חייזרים (שמעתי גם שבספר של הפיות היה רשום שלא רק הם חוטפים בני אדם, אך הם לא יודעים מי האחרים שחוטפים).

ועולם שבו בני האדם חסרי תלות בנשגבים? אז הם בטח יתחילו להרוג את כל היצורים העל טבעיים, כולל הנשגבים. זה נשמע לי כמו רעיון מגניב למערכה (צבאות של בני אדם עם עתקים תוקפים את הנשגבים שהתאחדו עם יצורים על טבעיים אחרים בשביל להיות מסוגלים לשרוד מספיק זמן בשביל לברוח)

בהתחשב בזה שכל סולאר קטן עם שריון שהיה שלו פעם יכול להתעלם ממאות בני תמותה שמנסים לערוף לו את הראש, אני לא חושב שמהפיכה אנושית צבאית היא אפשרית.

חוץ מזה, לא הייתי רוצה לשחק בן תמותה במשחק הנשגבים, אלא באם זה הקדמה להשתגבות. זה די מבאס שבכל רגע יכול ליפול עליך מישהו עם חרב ענקית מהשמיים ולהרוג אותך סתם ככה.
או שאחד אחר יכול להכריח אותך לצאת למסע קניות בעיר הבית שלך.
בקיצור, אתה די חסר כוח במשחק שנועד להיות משחק אפי.

Icedrum אמר/ה:
בהתחשב בזה שכל סולאר קטן עם שריון שהיה שלו פעם יכול להתעלם ממאות בני תמותה שמנסים לערוף לו את הראש, אני לא חושב שמהפיכה אנושית צבאית היא אפשרית.

כן, אבל כמה סולארים יש? 150. כמה בני תמותה יש? ולא משנה אם תכניס גם את הלונארים, הסיידריאלים, וגם את הכמויות המטורפות של דמי דרקונים. עדיין בני התמותה נהנים מעדיפות של בערך 1 ל-10000000000000.

ת'ור אמר/ה:
Icedrum אמר/ה:

כן, אבל כמה סולארים יש? 150. כמה בני תמותה יש? ולא משנה אם תכניס גם את הלונארים, הסיידריאלים, וגם את הכמויות המטורפות של דמי דרקונים. עדיין בני התמותה נהנים מעדיפות של בערך 1 ל-10000000000000.

העדיפות הזו ממש לא משנה, בהתחשב בזה שלרב הסולארים יש ד"מ שבני תמותה לא יכולים להגיע אליו גם אם כל זריקה שלהם היא הצלחה.

הבריאה היא ענקית, ולכל נשגב ימצא בה משהו שיוכל להביס אותו. קודם כל תתחשב בזה שהמון בני תמותה יאלץ את הנשגב להילחם לפי חוקי הקרבות ההמוניים. אחר כך תחשוב על רעיונות מקוריים שיכולים להביא טקטיקות מצוינות! למשל, למה לא לדחוק נשגב אל מתחת לצוק ולקבור אותו תחת מפולת סלעים?

נתתי את זה בתור דוגמא. ורוצה לראות איך זה יפעל בכל זאת? יעשו את זה בהפתעה, והנשגב יצטרך שתהיה לו גם את טכניקת צעד חומק או תעצומה דומה.
וזה לא באמת משנה. הנקודה היא, שאם בני התמותה באמת יתאמצו, הם יצליחו לנצח את הנשגבים.

ואז כמה מהם ישתגבו פתאום. אתה צריך עזרה ביו שאן כדי למחוק את הנשגבים מהעולם, וגם את זה אפילו הסידיריאלים לא הצליחו. אז בני תמותה כן?

הם לא. נשגב אחד יכול להוריד אלף אנשים מאומנים או יותר בקרב אחד, שלא לדבר על העובדה שיהיה מאוד קשה להמון בני תמותה אפילו לחסום אותו מלברוח להם תחת הרגליים ולחזור ביום אחר.
ונתחשב בזה שמספיק ללכת על לונאר אחר עם מהות 4 ונאקים מתאימים, והוא בהמות' עצום שגם קרבות המונים לא משפיעים על קצה הזרת שלו. הוא פשוט יאכל את כולם.
הסיידריאלים יברחו ליו-שאן ויעלמו מהתודעה של כולם ככה שבני התמותה לא יגעו בהם.
הסולארים מספיק כשרוניים לפתור את הבעיה.
האביסאלים יביאו צבאות של מתים בארצות הצללים העצומות שייווצרו מקרבות כאלה.
ובני הפיה יבואו ברגע שהם יעשו את זה כדי לחסל הכול.
וזה בלי להתחשב בהמון הארציים.

בעולם שבו הכוח זורם בחופשיות, עדיף לחסרי הכוח להתחבא מתחת לאיזה סלע או משהו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה