• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז המהדורה החמישית של וורהאמר פנטזי זמינה עכשיו ב PDF ולהזמנה מוקדמת

המהדורה החמישית של Warhammer Fantasy RPG זמינה עכשיו בעותק דיגיטלי ב DTRPG ולהזמנה מוקדמת מהאתר של קיוביקל 7 עם מהדורת אספנים מגניבה
במהדורה החדשה אין הרבה שינויים ויש תאימות לאחור טובה למהדורה 4 - נשמע יותר כמו מהדורה 4.5 למעשה. הנה סיכום של השינויים:
למי שעוקב המהדורה החדשה מגיעה אחרי שלפני כשנה הם שחררו גרסה פשוטה יותר בשם The old world לצאת גרסת פנטזיה אפית בשם Soulbound.
מודה שאני מבולבל מכל הגרסאות האלה - הנחתי את מהדורה ארבע (ערכת ההתחלה) ולא כלכך נהנתי. אז אישית יותר מסקרן אותי דווקא העולם הישן מאשר מהדורה חמש.

למי שעוקב המהדורה החדשה מגיעה אחרי שלפני כשנה הם שחררו גרסה פשוטה יותר בשם The old world לצאת גרסת פנטזיה אפית בשם Soulbound.
מודה שאני מבולבל מכל הגרסאות האלה - הנחתי את מהדורה ארבע (ערכת ההתחלה) ולא כלכך נהנתי. אז אישית יותר מסקרן אותי דווקא העולם הישן מאשר מהדורה חמש.
בכנס דרקוניקון קיימתי דיון בערך ברוח הדברים הללו עם מכר. למי שרוצה לשחק וורהאמר פנטזיה יש כרגע שתי אופציות על השולחן –

WH Fantasy שמהדורות 2, 4, 5 שלה הן בגדול אותו משחק כבד, עם קוביות אחוזים, מערכת קרב קטלנית אבל די משעממת שבה כולם לוחצים על אותם כפתורים, ושיטת התקדמות מסורבלת;

או את WH Old World שמבחינת הקאנון מתרחשת 300 שנים קודם לכן אך השיטה יותר פשוטה, מבוססת ק10, עם פחות מרכיבים בדף הדמות, ועם מיקוד על העיר ההתחלתית וקשרים מוקדמים בתוכה – מה שנשמע לי הרבה יותר מסקרן ומעניין.

(מהדורה 3 של המשחק, שהייתה שונה לגמרי ולמעשה הגרסה המוקדמת של שיטת ג'נסיס, יצאה מדפוס כבר לפני שנים ובגלל ענייני זכויות יוצרים גם לא זמינה דיגיטלית)

ההכרזה של מהדורה 5 או אם תרצה 4.5 לא מלהיבה אותי כי השיטה היא more of the same כבר הרבה מאוד זמן, ההרפתקאות הן אותן enemy within. למי שממילא אוהב את השיטה זה כנראה נחמד ששיפצו אותה, אבל למי שלא התחבר לשיטה הקודמת אין מה לחפש בכלל.

כרגע, old world מעניין אותי הרבה יותר (ורכשתי אותו). לא בטוח עדיין לגבי 5e.
כיוון ש the enemy within נמצא בbucket list שלי, בודק אם ניתן להמיר אותו בקלות יחסית לold waord ואם לא, כנראה איאלץ ללמוד את 5. בכ"מ, לא חושב שיש סיכוי שאריץ את המשחק הזה ללא VTT עם אוטומציה רצינית, כנראה פאונדרי.

עבר זמן מאז קראתי אותו, אנסה לסכם כמיטב יכולתי. הייתם רוצים לדעת משהו ספציפי?

ממה שאני זוכר, יש stats ו skills, כשהstats קובעות כמה קוביות מגלגלים והskill את המס' שממנו ומטה צריך להשיג. לרוב הצלחה אחת מספיקה, ב opposed rolls משווים מס' הצלחות, יש מס' דרכים לשבור שוויון, במהלך קרב בד"כ התוקף מנצח אם יש שוויון. יש conditions. יש dis/advantage אבל הוא אמור להיות נדיר, לוקחים את כל ההצלחות/ כשלונות ומגלגלים מחדש.

1XP ניתן על ממוצע של 3 שעות משחק, אם הסשן מאוד ארוך או הדמות חוותה ניצחון משמעותי, מקבלים 2.

יצירת דמות היא רנדומלית, ניתן לבחור אם לא אוהבים את התוצאה, אבל מקבלים xp אם לא משנים. יש ארוע מכונן שאיחד את הקב' וידרוש התמודדות ישירה בשלב מסוים, בדרך אוספים רמזים כדי לגלות יותר פרטים עליו- בגדול כלי נראטיבי עבור שלד לקמפיין.

יש מעמד כלכלי, ממנו נגזר סד"ג של בזבוז (יש 3 מטבעות של ארד, כסף, זהב)- הדמות עובדת במקצוע שלה בין הרפתקאות, במהלך ה downtime ולכן מדי downtime המטבעות מתאפסים, כולל כסף שהשגת במהלך הרפתקאות- אא"כ בוחרים להשקיע אותו. פעולת downtime היא הדרך לשפר skills.

יש meta currency אחד שמתאפס מדי סשן, ניתן לבזבז אותו עבור פעולות מסוימות (למשל, פעולה נוספת בתור, אבל שונה מזו שכבר בוצעה) או "לשרוף" אותו, כלומר להוריד את המס' שמקבלים מדי סשן ב1 באופן קבוע, כדי להשיג תוצאות משמעותיות יותר (לבטל פגיעה, לבצע heroic last stand וכו').

קרבות הם zone based, יש manouvers שניתן לבצע במקום פעולה (להתגנב, להתקדם יותר, להסתער וכו'), יצורים איטיים נעים באותה מהירות אבל לא יכולים להשתמש ב manouvers הללו, בdifficult terrain צריך לגלגל ואם נכשלים מקבלים prone conditions אחרי שחוצים אותו. לא ניתן להשתמש בmanouvers כדי להתקדם יותר בשטח כזה.

בקרב, יש פעולה ראשית אחת (מקס' 2, אם משלמים meta currency) מתוך 6 אפשרויות: תקיפה, כיוון, manouver, אלתור (בד"כ אם מצליחים האויב מקבל condition), עזרה (מומלץ לעזור בהתמודדות מול אויבים חזקים ולא לתקוף עצמאית בנפרד), recover (שמאפשר להיפטר מstaggered וconditions אחרים, בין היתר). כל השאר נחשב זניח ו ניתן לביצוע במס' מה שהגיוני, תנועה של 1 zone כלולה בפעולות החינמיות. יש קוביות בונוס מגורמים כמו יותר אנשים "שלך" באזור מסוים או יתרון גובה, שזה מגניב ומאפשר טקטיקה ללא grid קשיח. מזכיר לי גם את TBE שקיבלנו לא מזמן...

תקיפה היא בד"כ opposed roll, אא"כ מפתיעים את האויב ואז הוא לא יכול להתנגד. בד"כ השחקנים פועלים ואז האויבים. כשלון בתקיפה מטווח קרוב מעניק לתוקף staggered condition, אז להסתער בלי לחשוב לא הכי מומלץ. אם התקיפה מצליחה, לנשק יש בד"כ נזק סטטי עם בונוסים על אקסטרה הצלחות, ואז משווים ל resilience של המותקף ואם הנזק גבוה יותר, הוא מקבל wound. אחרת, הוא staggered. אם הוא כבר staggered, הוא מקבל wound, prone או חייב לסגת אזור אחד לאחור (ניתן לסגת רק פעם אחת בסיבוב ואם נסוגים לאזור עם אויבים מקבלים broken condition), ליפול prone יעיל נגד תקיפות טווח ארוך אבל הופכים לפגיעים מול תקיפות פנים אל פנים. רוב האויבים מתים אחרי wound אחד, אויבים מרכזיים לא. ניתן לסגת בצרה מסודרת על עוד יש לפחות לשחקן אחד meta currency כדי לשמש כrear guard (וגם זה לא מגן על NPCs), אחרת ייגבה מהם מחיר מכני כלשהו, יש גם טבלת Run for your lives! שמציגה סיבוכים וכו' והדמות ששימשה כ rear guard עלולה להיפגע או אפילו ליפול בשבי, אהבתי את זה
(החלק הזה נתן לי וייב של SWADE, אבל עם יותר טקטיקה, אני חושב)

כשנפצעים, האדרנלין אוטומטית מבטל את ה staggered condition, ואז מגלגלים d10+ עוד d10s כמס' הפציעות הלא מטופלות שכבר יש לך כדי להבין מה חומרת הפציעה. הקלות ביותר עוברת אחרי הקרב, או דורשות מנוחת לילה, או ניתנות לריפוי רק ב downtime, או דורשות ניתוח, או גורמות מוות מיידי. טיפול ראשוני מונע גלגול קוביות נוספות בפציעה חדשה. בסוף כל יום, מגלגלים את המקבילה של Constitution כנגד מס' הפציעות הכולל שסבלת היום (כולל אלו שעברו טיפול ראשוני) כדי לראות אם הן הזדהמו, ואז הן נחשבות כלא מטופלות עד טיפול רציני יותר.

ב downtime (בממוצע אחת ל2-3 סשנים) הזמן עובר די מהר, מתחילים בevent- מה מתרחש בעיר, ואז לוקחים פעולות downtime כמס' בסשנים שעברו מאז ה downtime האחרון. משפרים skills ע"י ביצוע פעולות בעיר, סופרים את הכישלונות (צריך מס' כשלונות תגובה הskill), ניתן לנסות לפתח קשרים עבור טובות וכו', לנסות להפקיד כסף אצל אנשים (דורש גלגול), להשקיע, לנסות לשחזר meta currency ששרפת, לאסוף מידע וכו'. לפעמים ערים שונות מאפשרות פעולות שונות

חוקים מינימליים מאוד לsocial influence, בד"כ opposed roll, הגישה היא לטפל בדברים דרך שיחה.

קסם- רע, בא מכאוס. צריך skill מסוים, תהליך מתמשך ולא מיידי (כורש מס' הצלחות מסוים), הטלה בשריון היא ב disadvantage, אם התחלת, לא מומלץ ליצור באמצע וכל הפסקה לעשות משהו אחר מוסיפה קוביה לmiscast pool. הגלגול הסופי קובע את עוצמת הלחש, אם הגלגול הסופי יצא meh, אפשר לדחות את ההטלה בתקווה לקבל תוצאה טובה יותר בסבב הבא בחירה הוספת קוביות ל miscast pool.כח קוביה שהיא 9 בגלגולים הללו לא ניתנת לגלגול מחדש ונוספות לmiscast pool, אם מס' הקוביות בpool גבוה מרמת ה wizard skill שלך, מגלגלים אותם אם כדי לראות כמה המצב גרוע... אבל עדיין ניתן להטיל את הלחש, recover action יכולה להפחית קוביה מהpool. יש קסם formal ומאולתר, להכין ולהכיר לחשים ממקורות חדשים זה downtime action, אבל מוריד את מס' ההצלחות הנדרש בחצי, עד אז מטילים ב disadvantage

מבחינתי, הוא יושב על משבצת דומה ל The Broken Empires וכנראה רק אחד מהם יתברך גובה מספיק ברשימת "מה המשחק הבא?".

לפחות מהרושם שלי, זה מרגיש כמו שיפור די גדול לעומת WFRP (בו לא התעמקתי באמת). לTBE יש יותר כלים, אבל גם יותר קראנץ' (למשל, hit locations). עדיין, האספקטים הטקטיים הפתיעו אותי, לא מרגיש שיש יותר מדי conditions, הוא מרגיש "מודרני" יותר אבל לא גדלתי על WH אז א יודע אם אנשים שקשורים למשחק יאהבו את השינויים. לא צללתי לעולם עצמו בכלל, קצת דילגתי על החוקים לכלי רכב.

נשמע עוד יותר מעניין ממה שחשבתי.
בהחלט נכנס לרשימת המשחקים שאני רוצה לקרוא ו/או לשחק. כמו שכתבתי וורהאמר זה עולם שאני אוהב את הסיפור שלו אבל לא את השיטה כפי שהיא רצה בפועל.

חבל שעדיין לא יצאה לעולם הישן ערכת התחלה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה