• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המבוך האולטימטיבי

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Gandalf
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

Gandalf

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
היי.

השחקנים שלי דורשים ממני קצת דנג׳נקרולינג, בניגוד לרצוני ולת׳מה של השיטה, שאמורה להיות חסרת מבוכים. ומכיוון שאני לא מתכוון לעשות את זה שוב בהרבה זמן, אני רוצה להביא להם את המבוך האולטימטיבי, הכי מגניב, הכי קטלני והכי גדול שיש… אז אם יש לכם הצעות או רעיונות למה לכלול בתוכו, זה המקום...וגם אם אתם לא רוצים לעזור, אתם מוזמנים פה לכתוב מהו המבוך האולטימטיבי בשבילכם.

ד״א, מישהו הפנה אותי למבוך שנקרא undermountain. הוא שווה משהו?

תודה רבה מראש!

UM שווה מאוד, אבל הוא לאיזה 6 או 7 דרגות.

מבוך אולטימטיבי הוא מבוך קלאסי מבחינתי. פשוט תשים את הדברים שהכי ברור שיהיו מבחינת כל שה"ם. קוביות ג'לטין, מלכודות בור, גרגויילים, וכן הלאה וכן הלאה.

וזה UM עוג :) המבוך האגדי של ממלכות נשכחות, יש עיר, נראלי קוראים לה WATERDEEP, אשר בנויה על הר, ומתחתיה יש מבוך ענקי, בעל 9 קומות ראשיות, ולדעתי עוד 21 משניות או שטויות כאלו (זה לפחות מה שאני הצלחתי למצוא. לטענת השה"ם שלי, יש 42 קומות [או 62? לא זוכר מה הוא אמר לי], כולל קצת הרחבות שלו, אבל בעיקר רק החומרים ה"אמיתיים", שהוא קנה עוד בימי מהד' 2).

המבוך הוא SANDBOX, והקומות הראשונות של המבוך נחשבות לנגישות למדי (גילדות גנבים מבריחות דרכן סחורות ומשתמשות בהן כנתיבי בריחה), בעוד שהקומות שאחרי השנייה כבר נעשות מאוד מאוד מאוד מסוכנות. בעצם אפשר להעביר הרפתקה מלאה (מ1-20) בתוך המבוך הזה. הבעיה היא, שברוב הקומות אתה תצטרך להפיח חיים.

עוד לא עברתי את הדבר המקולל הזה, אבל הדמויות שלנו כבר כמה זמן מתכננות להגיע לשם (השה"ם שלנו תרגם את זה לעולם המערכה שלו), ואם זה יקרה בזמן הקרוב אני אדאג לשתף אותך בחוויות :)

לא נשמע לי שזה מה שאתה מחפש.אתה צריך מבוך קצר,גדול מבחינת שטח אבל דליל מבחינת קרבות,ושכל אחד מהם יהיה רציני.אני במקומך הייתי לוקח משהוא דמוי מורייה,עיר גמדית/אלפית שוממה,או אולי אפילו איזה צריח נומנרי טבוע,ומפזר בו שניים שלוש מלכודות קטלניות,ועוד כמה קרבות באמת קשים ומאתגרים שיתנו תחושה שמהמבוך הוא אכן מבוך.
זה כמובן,בהנחה שהשחקנים רוצים זחילת מבוך מותאמת לעולם-אם הם רוצים סתם זחילת מבוך ג'נרית פשוט באותה שיטה,אז זה כבבר משהוא אחר...

תודה רבה לכולם על התגובות המהירות.

פלדריק, אני מדבר איתך תכלס כי אני יודע שאתה תוכל לעזור לי כמו שצריך- החבורה כבר כמה זמן מתכוננת להיכנס לקארן דום,מעוזו הקודם של המלך המכשף באנגאמר, וכעת מקום מושבו של הנבל הראשי בהרפתקה, שאחריו הדמויות
רודפות כבר כמה זמן. חשבתי לזרוק לשם חבורה של נומנורים שחורים בעחלי קסם שחור או סכנות אחרות לתוך המבוך שהם לאו דווקא אורקים. והם לא רוצים זחילת מבוך ג׳נרית אלא מותאמת עולם, אין מה לדאוג.

הundermountain נשמע מאוד מעניין. אני רוצה לקחת את הקומות, החדרים ואולי חלק מהמפלצות שבתוכו ולהעביר אותם לעולם שבו אני משחק. כך שאין בעיה שתציעו לי מבוכים גם מעולמות מערכה מסוימים.
מישהו יכול לתת לי קישור לסקירה? לא מצאתי אותה בפורטל.

http://forum.vgames.co.il/showthread.php?t=1029257

זו סקירה על Expdedition to UnderMountain, מסדרת הExpedition, שהיא בעצם שחזורים של הרפתקאות וחומרים ממהדורה 2. ננסק אמר שהשחזור די מאכזב, ושהוא איבד את התחושה של UNDERMOUNTAIN כSANDBOX למיטב זיכרוני... יש לי חלק מהספרים של ההר אצלי פה איפשהו, אבל אני מעדיף שלא לחקור אותם למקרה שאני באמת יעבור אותו יום אחד....

דנג'נקראול- זחילת מבוך, הרפתקת מו"ד קלאסית שבו הדמויות נכנסות למבוך כלשהו מתחת לאדמה עם מפלצות ואויבים חדר אחרי חדר שהורגים בלי לשאול שאלות.

לדעתי המבוך המושלם הוא מבוך מגוון, שרוב ההתקלויות הן מאתגרות ומעלה. למשל, מבוך של אשף מטורף שפשוט מגרילים מה יש בחדר באקראי.

אהה תודה.. אבל לדעתי מבוך לא צריך להיות סידרה של קרב אחר קרב רנדומאלי בלבד, זה הופך את המשחק לסשאן ארוך של לגלגל קוביות שוב ושוב בלי להפעיל את הדמיון יותר מידי.
לדעתי מבוך טוב יכלול שלוש, ארבע קרבות קלים אולי שתי קרבות קשים מספיק כדי לאתגר את הדמויות ועוד כמה חדרים עם חידות או פזאלים שהדמויות יצתרכו לפתור וכמובן כמה אתגרים פיזים ומנטלים כדי שההרפתקנים יאלצו להשתמש בקישורים במיוחדים שלהם. אני חושב שתמיד נחמד אם יש לפחות איזה דמות דב"ש אחת שאפשר לפתח איתה שיחה בתוך המבוך. טובה או רעה. לדעתי זה מבוך מעניין.

אני חושב שהמבוך צריך גם להיות מותאם לפי איזה סוג שחקנים יש לך. צריך להכיר אותם ולסווג אותם ולפי זה לבנות את ההרפתקאה כך שלכל אחד מהם יהיה את המקום לנצנץ.

@מתן: רעיון טוב.
החבורה שלי מורכבת מחמישה שחקנים. אני חושב שאם אסתכל על כל אחד, אולי אדע מה אני צריך כבר לתכנן מראש מהמבוך שיהיה מספק לכל אחד. אולי ככה:
הראשון - לא מנצ׳קין, אבל חמדן מאוד, תמיד לוקח את רוב האוצרות שהחבורה משיגה: כדאי המבוך יכיל אוצר שהשחקן יהנה ממנו.
השני והשלישי - די קרביים, ומעדיפים היתקלויות קרביות על פני אחרות: אז צריך קרבות שיספקו אותם.
הרביעי- מה שנקרא, שחקן סיפורי. רולפלייר משובח שלא אכפת לו מהמכאניקה בשיט, ויודע לדבר יותר טוב מכל השאר: התקלויות לא קרביות
החמישי - אני לא ממש מצליח לשים את האצבע שלי עליו. הוא אוהב קרבות, ואוהב גם קצת דיבורים בין לבין. אז הדרישות של האחרים אולי יספקו גם אותו.

אז אתה יודע מה לעשות עכשיו. תותח.

הייתי מתחיל באמת מהדרישות של השחקנים: אוצרות מפוזרים, הרבה היתקלויות, ואיזה סיפור עלילתי בדרך.

הרפתקה רגילה בעצם.

סול אמר/ה:
החבורה שלי מורכבת מחמישה שחקנים. אני חושב שאם אסתכל על כל אחד, אולי אדע מה אני צריך כבר לתכנן מראש מהמבוך שיהיה מספק לכל אחד. אולי ככה:
הראשון - לא מנצ׳קין, אבל חמדן מאוד, תמיד לוקח את רוב האוצרות שהחבורה משיגה: כדאי המבוך יכיל אוצר שהשחקן יהנה ממנו.
השני והשלישי - די קרביים, ומעדיפים היתקלויות קרביות על פני אחרות: אז צריך קרבות שיספקו אותם.
הרביעי- מה שנקרא, שחקן סיפורי. רולפלייר משובח שלא אכפת לו מהמכאניקה בשיט, ויודע לדבר יותר טוב מכל השאר: התקלויות לא קרביות
החמישי - אני לא ממש מצליח לשים את האצבע שלי עליו. הוא אוהב קרבות, ואוהב גם קצת דיבורים בין לבין. אז הדרישות של האחרים אולי יספקו גם אותו.
בחיי, יש לי רק 4, אבל הם בול כמו ה4 הראשונים שלך.

אני חושב לפני השחקנים שלך שכדי שהיו כמה התקליות קרביות אם אוצר ידוע אם שווי מעל הממוצע, וכל מגפש כמה מפלצות משותת? מפלצת אחת או שניים לא יותר מדי זמן של התקלות רק להכניס טיפה אקשן מדי פעם. להציב מדי פעם גם אפשרות דיפלומטית
או חשיבה.

יש הרבה אפשרויות, חידות, יצורים טובים שנכלאו במבוך ויכולים לעזור, לדוגמא:

בהרפתקה מבצר העלטה יש קובלוד מסכן בשם מיפו באחד החדרים, יש לי 2 נק״פ ואם מדברים איתו מקבלים תוסף לבדיקות דיפלומטיה עם הקובלודים, תכלס זו התקלות גרועה, אבל זו דוגמא מוכרת

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה