• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

המבוך האולטימטיבי

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Gandalf
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
קבוצת הרפתקאנים ניסתה את מזלה ולא חזרה משם, מתברר ששד/רוח/watever כלא אותם והכריח אותם להילחם זה בזה או בסכנות אחרות במבוך סתם לשעשוע/למטרה כלשהי. בנתיים הצליח רק אחד מהם לשמור על שפיות, והוא מבקש את עזרת הדמויות. מה שהדמויות לא מבינות זה שגם לדב"ש יש מטרות למשהו רשע וכו' וכו'.

אפשר התקלות מקרית אם קבוצת הרפתקנים נוספת שנכנסה למבוך מכניסה אחרת אשר מוכנים לסחור במידע בחפצים או אוצרות או אולי חידות כמו איך לעבור חדר ממולכד בשיטה מסויימת שאם עולים על השיטה אז אפשר לעבור את החדר בקלות בסגנון אינדאנה ג׳ונס כזה. או איזה מפלצת או פסל ששואל חידות פשוטות כמו ידע על ההיסטוריה של העולם שלך או על מפלצות שבאוגדן כמו לאיזה מפלצת יש שלושה ראשים אחד של אריה אחד של דרקון ואחד של גדי בעל כנפיים של עטלף וזנב של קרוקודיל? (אם השחקנים עצמם לא יודעים תמיד אפשר לעשות גילגול לראות אם הדמויות שלהם מכירים אותם מסיפורי ילדות או ממפגש קודם)

למשל, הדמויות עוברות דרך שטח של אלפים קנאים. האלפים טובי לב, אבל הם קנאים לשטחם. הם גם חזקים מאוד. משא ומתן.

תודבר עם שבט קובולדים מקומי שהדמויות רוצות לרכוש ממנו שיקויי מרפא. אם הם יהרגו אותם אף אחד לא יכין שיקויים. אם הם לא ישכנעו אותם למכור אז הם ימכרו ליריבים של הדמויות.

@מתן: קבוצות הרפתקנים אחרות לא יהיו שם- המבוך מרוחק וקטלני - אולי השלדים שלהם יהיו שם.
@ריבנג׳: נחמד. תודה.

ואם כבר אז כבר: אחרי דיון ארוך עם מישהו בפרטי, עלתה לי השאלה איך אני יכול לשלב פאזלים במבוך. אולי החבורה צריכה למצוא פיסות של פאזל מכל פינות המבוך, לחבר אותם בחדר של הנבל/משהו אחר וכך להיכנס? או משהו בדרך פחות נדושה?

הפאזל רעיון מעולה!

יש לי הוספה: כשהחבורה הולכת למקום אחד במבוך שיש בו חתיכה, הם מגלים שחבורה של אורקים או משהו שהרשע שולט בו מחזיקים לוחם מעל המים ומאיימים להפיל אותו. החבורה מכסחת אותם, מצילה את הלוחם שמספר להם שהאורקים חטפו אותו, הם עושים את כל ההתקלויות וזה ביחד, ואז כשהם מגיעים לחדר של הרע הוא בוגד בהם, ואומר שהוא ביחד עם הרשע והקטע עם האורקים היה סתם תרמית וכו וכו.

בזמנו עשיתי משהו דומה לשחקנים שלי, והתוצאות היו ממש טובות.

בעונה הרביעית של דיג'ימון (שהייתה סבירה +, אבל זה לא קשור ממש) היו מספר פרקים שבהם הגיבורים נחטפו לתוך מבוך ענקי שהיה בעצם דיג'ימון חי: המבוך עצמו נאבק בהם, התמרד נגדם, פיצל אותם והסית אותם אחד נגד השני, ונתן לכל אחד מהם את הקרב הכי קשה שהוא יכל לספק לו. כמובן שבסוף הם הצליחו לצאת מהמבוך ואז נאלצו להיאבק בו.
אתה יכול לקחת את זה לכיוון דומה: זחילת-מבוכים כאילו קלאסית, כאשר המבוך עצמו נאבק בהם (משנה את סדר החדרים, למשל, או טוען מלכודת שאי אפשר לטעון מחדש). כמובן שזה מצריך הרבה הכנה מראש ושחקנים מאוד חובבי אתגר.
אם אתה רוצה שבסופו של דבר המבוך עצמו יילחם בדמויות, כדאי שתקטין אותו מעט לפני הקרב (אלא אם כן הם בדרגה גבוהה ואז הם יכולים להיאבק במפלצות בגודל כביר +).

טוב.

המבוך עצמו מוכן - יש לי כמה קומות, הרבה חדרים, כולם מיושבים בשלל מפלצות מגניבות. פרט לזה, אני רוצה שבכניסה למבוף יהיה להם איזו חידה - משהו בסגנון השער של מוריה ,׳דבר חבר והיכנס׳ - משהו שהדמויות יצטרכו לחשוב עליו מעבר ל׳איזו חיה אני?׳.

3 העידנים:
הוא זה המבוך, אגב.

במידה והוא נוצר בעידן הראשון יש לכתוב לפחות 3 כינויים של מורגות.
במידה והוא נוצר בעידן השני יש לציין את שלושת שמות טבעות העלפים.
במידה והוא נוצר בעידן השלישי יש להקריא את זה:

"שחורה היא משחור,
בולעת היא אור,
מכה במלך, באבא, בצבא
ולאחר מכן נעלמת ביחד עם אדונה"

מי היא?
לא! זאת לא הטבעת האחת! זה בדיוק מה שהשחקנים יחשבו. זאת האלה של סאורון :)

אלה הרעיונות שלי, מקווה שעזרתי :)

מה קשור שלושה שמות של מורגות?

לעידן הראשון, נראה לי שמתאים מעין קרב של שירה נגד הדלת. הדלת עצמה מציגה כתב, או שהפסל בכניסה מדבר. הוא אומר משפט או שניים ועל הדמויות להשיב לו ב"טיעון" שהוא מעין המשך לשיר. אין צורך בשירה ממש או אפילו בקצב, אלא רק חריזה או דמיון של מילים.

אם הדלת שייכת לכוחות האופל, היא שרה על אבדון ויאוש והדמויות צריכות לשלול את הטיעונים שלה. בכל טיעון מוצלח של הדמויות, הדלת\הפסל הולך ונסדק עד שהוא מתנפץ והרוח הכלואה בו משתחררת.
דוגמה: הפסל שר "הליל ימשול והשמש תוכחד" הדמויות עונות "אבל הכוכבים עוד יאירו לעד". (הדלת מדברת על לילה נצחי והדמויות מזכירות שגם בלילה ישנו אור)

אם הדלת שייכת לכוחות האור, היא מקוננת על דברים טובים שהיו ואינם עוד ועל הדמויות לעודד אותה או להזכיר לה דברים, עד שהיא מודה להם ומאפשרת להכנס.
דוגמה: הפסל שר "זוכרת אני את מלכות-מערב, שופעת הייתה בכל טוב" והדמויות עונות "הדונאדין עודם קיימים ויורש יסילדור כמלך ישוב".

מקורות השראה טובים: הסיפור על ברן ולותין מהסילמריליון כמו-גם כל דבר שקשור לטום בומבדיל.

דלת מהעידן השני: העידן השני ידוע בזכות שלום ואחווה. החידה העיקרית היא לא בכך שהדלת נועדה להישאר נעולה, אלא פשוט אף אחד לא זוכר איך צריך לפתוח אותה (אם הדלת הוצבה בידי כוחות האופל, אין סיבה שהמצב יהיה שונה מזה שמתואר עבור העידן הראשון).

דוגמאות לחידה מוצלחת:
1. צריך שאת הדלת יפתח מישהו עבור הקבוצה. זה יכול להיות איזה דב"ש מהעיר הקרובה שבכלל לא יודע שהוא צאצא של משפחת שומרי השער העתיקה. החידה למעשה כפולה: במהלך פגישה עם הדב"ש צריך רמז לכך שהוא צאצא לשומרי השער ובנוסף הדלת עצמה צריכה לכלול אזכור לגבי שומרי השער הרשאים לפתוח את הדלת, ואיך אפשר לזהות אותם.
2. גרסה פשוטה יותר של החידה לעיל היא שצריך בעל חיים כלשהו שגזעו היה מופקד על הדלת בידי קדם (לדוגמה זרזיר או עקעק). הדמויות צריכות לפענח את זה ואז ללכת ולמצוא חיה שתפתח את הדלת.
3. צריך להביע מווחה של רצון טוב. לדוגמה- כל דמות משאירה ליד הדלת כלי נשק אחד, כדי להראות שפניה לשלום.
4. אין חידה. הבעיה היא לא בדלת אלא במפה שהדמויות השיגו - זו אינה המפה המקורית והיא הועתקה לא נכון או שהיא כתובה בצורה שונה מהרגיל. דוגמאות - המפה הפוכה כמו בראי. צריך להחזיק אותה מול אור חזק ולקרוא מצידה השני. לחלופין המפה מציגה תוואי שטח שהשתנה כבר - העיר שבמפה חרבה מזמן והעיר החדשה ממוקמת אחרת, כך שהדמויות פנו בטעות אל ההר הלא-נכון, משום שהעיר היא נקודת הציון הייחודית היחידה על המפה. צריך לגלות איפה הייתה העיר העתיקה ולקרוא את המפה מחדש על פי נקודת הציון החדשה.
(לא יזיק לצייר ממש מפה לצורך המחשה, שהשחקנים יוכלו לקרוא בה).

זה די קשה בהתחשב בזה שהוא נחשב הבחור הfailed... חוץ מזה ידוע הרבה יותר על סאורון, ואפשר לשלב בזה כתב חידה.

"שלוש הן היו, נאוות ואצילות. חיי אלמוות קיבלו בעוד את הרשע משרתות" (הטבעות של העלפים למשל).

"אדון לאדון הוא היה, את האופל העביר בירושה. ככלב נכלא, מחוץ לקיום הוצא" (מורגות).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה