• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 שילוב חידות (והיתקלויות לא קרביות אחרות) [3.5]

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא 2MUCH
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני רוצה לשלב במבוכים שלי גם חידות והיתקלויות לא קרביות אחרות. הבעיה העיקרית שלי היא איך לשלב אותן בצורה לוגית במבוך. למשל, לא סביר שהנבל ישמור על הדלת שלו בחידה, אלא סביר יותר בקוד. יש עצות או אנשים שהצליחו?

מי אמר שהחידה זה משהו מתוכנן של הנבל? בהרפתקה שהרצתי אל מת תבוני במגדל הנקרומנסר השתעמם, והציע לדמויות לעבור בלי להלחם בהמוני השלדים אם הם יענו על חידות שהוא הציג בפניהם, ודפק בדרך את ההגנה העיקרית של הנקרומנסר. ב"פארק החלומות" (ספר על משחק דמוי לארפ בפארק שעשועים עתידני) השחקנים היו צריכים לנצח באתגר חידות כדי לזכות בחיי אחת הדמויות שהייתה על סף מוות. גולום חד לבילבו חידות כדי להשתעשע עם טרפו

אפשרות אחרת היא ליצור מלכודת, שבמקום שינטרלו אותה עם סדרת גלגולים מוצלחים ינטרלו אותה בעזרת חשיבה יצירתית (זה גם נותן גיוון מהשאלות "על מי חשבתי" שממש חוזרות על עצמן)

גאלאן אמר/ה:
מי אמר שהחידה זה משהו מתוכנן של הנבל? בהרפתקה שהרצתי אל מת תבוני במגדל הנקרומנסר השתעמם, והציע לדמויות לעבור בלי להלחם בהמוני השלדים אם הם יענו על חידות שהוא הציג בפניהם, ודפק בדרך את ההגנה העיקרית של הנקרומנסר. ב"פארק החלומות" (ספר על משחק דמוי לארפ בפארק שעשועים עתידני) השחקנים היו צריכים לנצח באתגר חידות כדי לזכות בחיי אחת הדמויות שהייתה על סף מוות. גולום חד לבילבו חידות כדי להשתעשע עם טרפו. אפשרות אחרת היא ליצור מלכודת, שבמקום שינטרלו אותה עם סדרת גלגולים מוצלחים ינטרלו אותה בעזרת חשיבה יצירתית (זה גם נותן גיוון מהשאלות "על מי חשבתי" שממש חוזרות על עצמן)
רעיון טוב. אולי אני פעם אעשה נבל בקמפיין גדול שנפגש עם הדמויות כשהן עוד הרבה יותר חלשות ממנו ואז הוא משחק בהן וחד להן חידות. יכול להיות שהחידה מנטרלת מתקן כלשהו של הנבל.

תודה.

יש לי כבר רעיון די טוב ואולי אחרי שאני אריץ אותו אני אכתוב אותו :D

הרעיון של ספינקס שנותן חידות או קוד קסום בכניסה למערה הם די טיפשיים בעיניי, כי השחקן יכול לזרוק ידע או להשתמש בקסם כדי לעקוף את החידה.
בפונדק יכולה להיות תחרות חידות לא רק תחרויות שתיה והימורים.
רעיון שעלה לי עכשיו זה, שכל שחקן יכין חידה לתחרות החידות וישאל את השחקנים האחרים. השה"ם כשופט בתחרות בפונדק יתן פרס חפצ"ק מינורי לזה שהחידה שלו הייתה הכי מוצלחת.

לילדים קטנים (א'-ב') חדתי חידה די פשוטה. הם היו צריכים להוריד גשר תלוי מעל תהום, התהום רחוקה מידי בשביל לקפוץ. בצד השני של התהום יש ידית שיכול להיות שאם הם ימשכו אותה לכיוונם אז זה יוריד את הגשר. כשהם בצד השני של התהום, איך אתם עוברים?
זריקת לסו מוצלחת תמשוך את הידית, זימון של חיה מעופפת שתוריד עבורם את הגשר או שהקוסם יעוף/ישגר את עצמו לצד השני ויוריד את הידית
התגברות על מיכשול בעזרת היכולות או פרטים שעומדים לטובת השחקנים הם חידות.

בהרפתקה ישנה שלי היה ארון קבורה בתוכו היה יומן של מכשף הבעיה היתה שהארון היה נעול ואף אחד לא שרד לספר מה קרה כשהוא ניסה לפתוח את הארון.
על הארון היה כתב חידה "לפני הרעש בא הכאב אם הוא לא יגע באדמה". בין יתר הכתוב על הארון היו רונות של היסודות וכאלה ובניהם היה הברק, על האדמה היו יתדות ברזל, מי ששם לב ראה שרונות הברק נמצאות מול היתדות. אם משהו חיבר את רונות הברק עם היתדות עלידי חפץ מתכתי הוא גרם לפריקת סערת ברקים אל האדמה, אם הוא לא עשה את זה, הוא היה מוצא את עצמו בתוך מספר סערת ברקים שהשתחררו מהארון. כאב נוראי מעט לפני שמי שמבחוץ שמע את הרעש.

אפשר שהדמויות לא ידעו איפה הנבל נמצא במבוך (וכד'), ואז הן יתפסו איזה משרת שלו או משהו כדי להוציא ממנו מידע לגבי המבוך או דברים אחרים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה