• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 החוקים החינמיים של 2024 זמינים עכשיו

ברור שהוא יגיד את זה, זה מוציא אותו טוב.
יש לי הרבה בעיות עם מה' 5, וממה שאני רואה בסקירות עומק על 2024, נראה שהגרסה ה"חדשה" מתקנת את רובן. זה עדיין מאוחר מדי, כי בכנות כבר איבדתי עניין בשיטה - אבל אם אי פעם אמצא את עצמי משחק 5 שוב, כנראה שאתבסס על החוקים החדשים, המסודרים והמאוזנים יותר.

ברור שהוא יגיד את זה, זה מוציא אותו טוב.
יש לי הרבה בעיות עם מה' 5, וממה שאני רואה בסקירות עומק על 2024, נראה שהגרסה ה"חדשה" מתקנת את רובן. זה עדיין מאוחר מדי, כי בכנות כבר איבדתי עניין בשיטה - אבל אם אי פעם אמצא את עצמי משחק 5 שוב, כנראה שאתבסס על החוקים החדשים, המסודרים והמאוזנים יותר.
אשריך. גם לי יש הרבה ביקורת על מהדורה 5 המקורית, בדיוק מהסיבות ההפוכות.
הראיון התקיים בזמן הפיתוח לפני שהמהדורה יצאה כספר, אז הוא לא "אמר את זה רק כדי לצאת טוב". שוב, זה לחלוטין מכוון.

עברתי עכשיו ברפרוף מהיר על הלוחם - הרבה יותר ״טנקי״ ועמיד.
לשם שינוי שיפרו את תת הסוג champion לפחות מבחינת inspiration. הרעיון של פגיעה קריטית קלה יותר תמיד אמור היה להיות הפרט המרכזי שלו ולדעתי הוא הכי משעמם, וחבל שלא עשו איתו משהו מעניין יותר (פרט לאיזה שינוי פצפון).

אגב, שמתי לב בינתיים שלכוהן וללוחם יש רק epic boom אחד בדרגות האחרונות. לא היה דיבור על זה שבארבעת הדרגות האחרונות כל דמות תקבל epic boon אחת לדרגה?

לא אופתע אם הגיעו למסקנה בסקרי שוק (והם עושים הרבה) שלשחקנים חדשים זה יותר ברור או משהו כזה.
נראה לי שלרצון לעצור הטלת לחש שני עם action surge היה חלק לא מבוטל בשינוי המינוח הזה

אני מתכנן גם לקרוא לעומק, היציאה של חוקי מו"ד 2024 בדיוק בזמן עם התוכנית שלי להריץ בה קמפיין.
מה שמטריד אותי, הוא שדמויות השחקן חזקות בה אפילו יותר (לא חשבתי שאפשרי ללכת בכיוון הזה, מסתבר שכן).
וספציפית מה שעלול לפגוע לי ב"קללתו של סטראהד" היא קאנטרפים עם נזק קורן וגישה של חמישה תת סוגים של מטילי לחשים לSunlight.
אבל אל דאגה, יש לי כמה כיווני התמודדות עם העניין.

בקשר לראיון עם מייק מירלס, אני בטוח שכולנו יכולים להסכים שכל מי שמתראיין תמיד רוצה לצאת טוב ;)

אני לא חושב שלכתוב Cast a Spell לעומת Magic Action במקרה הראשון זה ניסוח מעורפל שנועד לאפשר משחק יותר פתוח לפרשנות בעוד השני מגביל. זה מקרה שבאמת מדובר ב"סידור" מונחים. אני לא אומר שמהדורה 2024 לא הזיזה את המחוג לכיוון מסוים, אבל שינוי ספציפי כזה לא מזיז מחוג לדעתי.

בנוגע לדמויות חזקות יותר:
א) תמיד אפשר לחזק ;) לא סתם עד מהדורה רביעית Power Creep היה מונח ידוע.
ב) תמיד אפשר לבטל את הכשרונות חינם כדי להחליש - אבל אני חושב שהמחשבה היתה יותר "בוא ניתן יותר אפשרויות לדמויות, כדי שהשחקנים יוכלו לעשות עוד דברים מעניינים בקרב" מאשר "בוא נחזק את הדמויות כי זה מאגניב".
ג) לזכרוני יש Nerf למולטי-קלאסינג, אז הם החלישו בילדים שהיו שבורים.
ד) אני מחכה לראות את המפלצות, כי גם ב-2014, המפלצות של המגד"מ הראשון היו חלשות מדי.

בינתיים הצצתי קצת. קודם כל הם השתמשו היטב בהיפרטקסט כך שקל להגיע לרפרנסים וללמוד את החוקים. אם כי לא הייתה מזיקה גרסת PDF של זה גם.

ראיתי במקרה שמתואר באופן מפורש שאפשר לנוח מנוחה ארוכה רק פעם ביממה (16 שעות הפרש בין מנוחה ארוכה למנוחה ארוכה). הגיוני.

יש יכולות חזקות לגזעים. זוטונים כל הזמן (?) יכולים לגלגל מחדש פעם אחת 1 טבעי בכל (???) גלגול ק20. בני אנוש מקבלים השראה אחרי כל מנוחה ארוכה!!!

על פניו נראה שחיזקו את גירוש האלמתים.

נראה שהפכו את החוקים למקודדים ואחידים יותר, וייתכן שלברורים יותר. קל קצת יותר להבין מה היכולות של הדמות שלך בגרסה הזו - בייחוד עם ההיפרטקסט - בהשוואה לגרסת 2014. אם הספר המודפס מקודד באופן דומה, הוא יהיה פשוט יותר לעיון מגרסת 2014 (אגב העותק שלי בדרך - נרשם אתמול במוקד השליחים של הדואר באשדוד - אפרסם כאן סקירה מפורטת כשאקבל אותו).

זה... בדיוק מה שהיה להם בחוקים של 2014.
שכחתי לרגע מכך כנראה. כנראה כי בחבורה שלי נדיר שמישהו שיחק זוטון (ב-DCC דווקא כן שיחקו זוטונים ושם יש להם יכולת מגניבה גם כן בנושא המזל). את היכולות של גמד, אלף, ודם-דרקון - מה שאצלי בחבורה תמיד שיחקו - אני זוכר נרבה יותר טוב. משום מה זוטונים וננסים לא היו פופולריים אצלנו.

עכשיו יש origin feats שנבחרים לפי הרקע, רק שלבני אנוש יש עוד אחד חינם. וזה מעלה את רמת הקסם במשחק (ובעולם המערכה) עוד יותר, כי עכשיו כל בן אנוש שרוצה בכך יכול לבחור כ-origin feat השני שלו ב-feat שמאפשר לו להטיל 2 לחשונים כמה שהוא רוצה (?) ולחש אחד מדרגה 1 פעם ביום!

כן זה נראה באופן כללי שכל הדמויות מתחזקות. אפשר לראות את זה טוב אצל הנוכל למיטב זכרוני.

רפרפתי עוד קצת -
* הוסיפו את המצב ״מדמם״ של מהדורה 4.

* נוסף חוק על מוות מנזק מאסיבי (לדעתי לא היה ב- 5, נכון? לפחות לא זכור לי)

* חבל לי שלא תיקנו את הבעיה של גלגולי הצלה מפני מוות, ושוב פעם אם אתה מתייצב ל- 0 נקפ ומעלה הגלגולים מתאפסים מחדש. באמת מוזר, הייתה לי מחשבה שכולם משחקים כבר עם חוק בית לפיו כל חזרה ל- 0 נקפ שוב פעם גורמת לך לתוצאת כישלון אוטומטית… (מזכיר את פ״פ 2). כנראה שטעיתי. ״נחום-תקום״ חוזר ובגדול.

* תשישות - שינו לגמרי: שוב יש 6 רמות אבל הפעם כל רמת תשישות מסבה 2- לגלגול ק20 וגם 5- לתנועה, שניהם באופן מצטבר לכל רמה. זה הכל. רמה 6 - מוות מיידי.

* inspiration נותר לצערי הרב עם מקסימום של נקודה אחת, וחבל.. ציינו מעליי שבני אדם מקבלים נקודה בכל מנוחה ארוכה. אם אני מבין נכון (ועדיין לא התעמקתי) יש הבדל בין השראה לבין advantage והם יכולים אפילו להתקיים יחד. מקווה שאני לא טועה, אבל להבנתי יתרון משמעו לגלגל 2 קוביות במקום אחת ולקחת את התוצאה הגבוהה, בעוד שהשראה היא פשוט לגלגל שוב קוביה אחת לבחירתך. כך אתה יכול גם לקבל יתרון ואת אחת משתי הקוביות לגלגל שוב בעזרת השראה. נשמע לטעמי הרבה יותר מעניין - גם ככה אנחנו שיחקנו עם double advantage, ועכשיו יש מנגנון אחר שמאפשר להעצים advantage. נשמע נחמד מאוד.

- מדמם- אהבתי במהדורה 4, מעניין מה יעשו כאן עם המצב הזה. עד כמה שאנחנו יודעים לא שמעתי על חוקים לשחקנים סביב זה- תוהה אם זה באמת מכאניקה שעדיף לשמור רק למפלצות. בכל מקרה הסמנים שלי ממהדורה 4 עם צבע אחר בשביל לציין את המצב הזה יקבלו יותר שימוש בשולחן.

- heroic inspiration- ממה ששמעתי בניגוד להשראה של חוקי 2014 או ייתרון, היא מאפשרת לגלגל מחדש *כל* קוביה- לא רק ק20, ולא רק גלגולי התקפה/ בדיקת תכונה, ולא רק של השחקן עצמו. לא זוכר את הניסוח המדוייק, וכל אחד בשולחן שלו יכול לקחת את זה לרמות אחרות, אבל לקבל "ייתרון" לגלגול נזק או לגרום למפלצת לגלגל מחדש עם ההשראה שלך נשמע לי מעניין. מקווה שייתנו דוגמאות / עצות/ חוקים למנחה באיזה מצבים לתת השראה, כי מאחר וזה משאב שיש יותר מקומות להשתמש בו הגיוני לי לחלק אותו קצת יותר בשולחן שלי. קצת מתקרב לנקודות גורל / פז של עולמות פראיים.

- עם כמה שאני אוהב ליצור דפי סיכום חוקים לעצמי, התלהבתי מהרעיון של "קודקס חוקים" שמרכז בסוף הספר הרבה חוקים. לצערי מכתבה של האלכסנדרוני ייתכן שהם רשמו כל מיני חוקים בצורה חלקית, או רשומות שמובילות לחוקים אחרים או מפנים לדפדוף בשאר הספר, מה שקצת מביס את הרעיון של ריכוז כל החוקים במקום אחד קל לעיון. כנראה שנצטרך לראות בשולחן איך זה עובד.

סך הכל נראה שמנסים לשמר את ההצלחה של מו"ד 5 עם שינויים שיעזרו לשחקנים ומנחים חדשים להיכנס לתחום, למרות שהם דיי כלואים בעיצוב הנוכחי שלהם ועדיין חלק מהרעיונות לא ימומשו בצורה הכי טובה שיכלה להיות. ייתרונות וחסרונות של משחק של חברה ענקית (וגם החוקים לא קצרים במיוחד).

טוב חפרתי קצת יותר וזה אכן מה שחשבתי -

השראה היא גלגול מחדש של כל קוביה שהיא:
If you (a player character) have Heroic Inspiration, you can expend it to reroll any die immediately after rolling it, and you must use the new roll.

יתרון הוא גלגול 2ק20 ובחירת התוצאה הטובה יותר:
If you have Advantage on a D20 Test, roll two d20s, and use the higher roll. A roll can’t be affected by more than one Advantage, and Advantage and Disadvantage on the same roll cancel each other.

באחת הדוגמאות ראיתי שהם משלבים יתרון והשראה, לא זוכר איפה זה היה בדיוק כרגע.

עוד דבר שכבר ידענו עליו הוא יכולת ה- mastery שיש לדמויות מסוימות שמאפשרת לקחת כלי נשק רגילים לגמרי ולעשות איתם דברים מיוחדים, כמו הפלה, דחיפה, cleave וכד׳.
קצת מוזר לטעמי שלדמויות הללו יש אפשרות ״להתכוון״ רק לכלי נשק מסוימים בכל פעם ואתה עוד צריך מנוחה ארוכה או קצרה כדי לשנות את סוג כלי הנשק בכל פעם. הרעיון המשחקי שעומד מאחורי זה ברור, אבל ההיגיון חורק מאוד.
מבין כל יכולות ה mastery יכול ה- vex נראית לי הכי חזקה:
If you hit a creature with this weapon and deal damage to the creature, you have Advantage on your next attack roll against that creature before the end of your next turn.

אולי זו גם הסיבה שנתנו אותה לכלי נשק שבד״כ לא רואים בהם שימוש רב במשחק: רובה קשת קל, קנה נשיפה, dart (זיק!), חרב קצרה (קצת מפתיע), שוט, קשת קצרה וגרזן יד.

אני עדיין מרפרף מדי פעם על הדברים ונתקלתי במשהו שבעיניי הוא על גבול ההזיה -
היכולת indomitable של לוחם.
היא הייתה קיימת גם במהדורה 5 ואפשרה ללוחם לגלגל שוב הצלה בה הוא נכשל.
עכשיו שימו לב לניסוח בחוקים החדשים:

If you fail a saving throw, you can reroll it with a bonus equal to your Fighter level. You must use the new roll, and you can’t use this feature again until you finish a Long Rest.
You can use this feature twice before a Long Rest starting at level 13 and three times before a Long Rest starting at level 17.

כן, קראתם נכון - מגלגלים שוב הצלה שנכשלה, אבל הפעם עם בונוס השווה לדרגת הלוחם שלך.. עכשיו היכולת הזו היא של לוחם בדרגה 9 מה שאומר שזה מינימום 9+ להצלה… אומנם אני לא מכיר את החוקים החדשים לעומק, אבל בעיני זה בונוס מטורף ואני ארשה לעצמי להתנבא ולהגיד מראש שאני מניח שלא נראה כאלו בונוסים להצלה בשום מקום נוסף בספר.

ואם כבר ממילא החלטתם שהבונוס כל כך רציני - לא עדיף פשוט לכתוב שהוא מצליח אוטומטית..? או אם אתם רוצים לאזן אז לכתוב שבדרגה 9 הוא מגלגל שוב עם יתרון, ובדרגה גבוהה יותר היכולת משתדרגת והופכת להצלחה אוטומטית.

(מישהו אמר שהדמויות חזקות יותר במהדורה החדשה..? :unsure:)

כי זה יותר כיף וב DNA של מבוכים ודרקונים שכל פעולה היא גלגול קובייה ואין אוטומטי?
לא יודע אם זה יותר חזק, אבל זה מגניב - בהינתן עם המגבלה על מנוחות ארוכות כדי לא לעשות לזה Abuse.

עוד משהו שנתקלתי בו (וגם זה נראה לי חוק בית שבו כולם משתמשים) - שתיית שיקוי היא פעולת בונוס בלבד.
זה אומנם מוזכר בפרק הציוד תחת הכותרת של ״שיקוי ריפוי״, אבל אלא אם שיקוי ריפוי הוא קטן במיוחד או מחליק בגרון בקלות יתרה, נראה לי ששתיית כל שיקוי היא זהה.

אנחנו הכנסנו את זה בעקבות סרטון שראיתי ביוטיוב שם הציעו שתהיה מעין utility belt שעליה כמה פרטים, כמו שיקויים, מגילות או פגיונות, וניתן לשלוף את אלו כפעולת בונוס ואת מה שבתיק מאחור כפעולה רגילה. לחבר שלי היה רעיון שניתן לשים על אותה חגורה ולשלוף כפעולת בונוס ביעילות רק מספר חפצים השווה למתאם הזריזות. אישית סברתי שאפשר פשוט להגיד שאפשר לשים שם 3 חפצים וזהו (ולשלוף אותם באופן יעיל כפעולת בונוס) אבל באמת שזה לא כזה קריטי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה