• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סיפור החוף הרחוק חלק אחרון

[א]

סוף כל סוף מסך הצפייה של הדירה הייתה תחת שליטתו.

שאר צפה בשידור החדשות של ברית העולמות וחיכה שיזכירו את עולם הבית שלו, מית'אמה. עד כה הדבר הכי קרוב היה דיבורים עקרים על אוניית מלחמה שסיירה בגזרה בחיפוש אחרי גשושות חלל של הרפובליקה המכנית החדשה שהסתיימו בלא כלום, באמת. גרגירי האבק על מסעדי הספה היו מרתקים יותר מהחדשות ששודרו על המסך.

קדאר היה אצל החברה שלו וקרייבין, קרייבין, רק האלים רצו לדעת איפה הוא עכשיו. ובדיוק כשהזכיר את שמו, הדלת לדירה התחילה לזוז על מסילתה לעבר פתיחה גמורה. היה זה מישהו שהיה לו כרטיס מפתח לדירה. רק בן למין שותף היה כרטיס מפתח. שאר חשב שמבין החוקים והתקנות שקבעה ברית העולמות, היה זה אחד ההיגיוניים. לא היה לו מעולם את החשק לחקור את הבניין הזה. זה גם צמצם את החשודים לאחד.

קרייבין חזר מאיפה שלא היה.

ואז שאר קלט שהוא מסתכל באפו הארוך של כלב מטרוינאן שחור. ניתן היה לראותם תמיד מהחלונות למרות שלא תמיד ניתן לדעת בוודאות אם מה שראית מהחלון היה בריה תבונית או בעל חיים. הוא זכר שפעם ראה מהחלון חתיכת פח מקרקשת שנראתה כמו פסולת שהשליך ענק שלא היה לו אכפת מהסביבה יותר מדי. לאחר שקרייבין ראה על מה הוא מסתכל, הוא השליך לעברו גלולת מזון וחתיכת הפח התרוממה על גפי ההליכה שלה והלכה משם. הוא אמר לו שמה שראה היה פרושקאור – חיפושית עם שלדה מתכתית שהייתה בת למין מועמד בדיוק כמוהו. אם לחזור להווה, כלבי מטרוינאן לא היו שותפים או מועמדים להיות אזרחים בברית העולמות ככל הידוע –

ואז שאר הסתכל בצהוב שהציף את עיניו הגדולות והמוכיות של כלב המטרוינאן הארור. אלים, זה היה קומרשאג, הקצין הראשון של 'נושאת הכאב'. שאר כיבה את המסך ביודעו שלא יהיו שום ידיעות על מית'אמה. ברית העולמות פשוט הייתה גדולה מדי. ומית'אמה לא הייתה מספיק חשובה ליותר משניה בסיקור החדשותי השוטף אלא אם כן הרפובליקה המכנית החדשה תפלוש למערכת הכוכבים שבה שכנה מית'אמה. אפילו שאר היה מוכן לוותר על החדשה המרעישה הזו שלא קרתה בכל ימי חייו – ושארמור היה בן עשרים ואחת.

הוא קם מהספה כדי לקדם את פניו של המארח כלב המטרוינאן שבחר הפעם קומרשאג. לבסוף הדלת הוסטה מספיק כדי שהכלב ייכנס עם כרטיס המפתח בין שיניו. הכלב הביט בו בעיניו הגדולות והטה את ראשו כדי שיעקוב אחריו מחוץ למרחב המוגן של הדירה. כמובן שבהיעדרו של קרייבין, שאר היה צריך למצוא הסעה אחרת לעבודה. הוא לא התווכח עם הקצין הראשון של 'נושאת הכאב'. בעודו יוצא אחרי כלב המטרוינן, הוא יכל לשמוע טריקת מזוודות וקרקוש סלים שליוו את ההכנות לשהות על הספינה. אף פעם אתה לא יודע מתי תוכל לחזור אל המקום היחיד שבו הרגשת באמת מוגן. כלב המטרוינאן השמיע צליל חורק שנועד לומר לו להתרכז בו ולא להסיח את דעתו מהעניין. המסדרונות היו כל כך מאובקים עד ששאר יכל לנגן עליהם. הוא ידע שעצבנותו העירה את תאוות הדם שלו והיה עליו לדכאה תכף ומייד או שיקרה משהו שהוא יתחרט עליו. אם הוא היה בקלצ'יוק או אפילו בגהמנת'י, איפה שזכה להכשרתו הצבאית השנייה, הכל היה בנוי כדי שיוכל לספק את תאוות הדם שלו מבלי שבאמת יזיק לאחרים. בטירדאם, לאף אחד לא היה אכפת מהדחפים העתיקים ביותר של הקאסיונים. מה שהיה אכפת להם הוא שכולם ישתלבו זה לתוך זה כפיסותיו של פאזל ענקי ומשעמם. לבסוף בקצה המסדרון בדירה שהייתה מול גרם המדרגות מישהו כבר חיכה לו, כמובן. ונשימתו של שאר יצאה מגופו. משהו בזר עם השיער המתנענע כאילו היו גפיים נוספות המחוברות לראשו, העור האפור שסיפר סיפור חיים שלם ברשת הקעקועים, ובבגדים הסגולים הצמודים, הרגיש לו מוכר בקצוות שפמותיו. לפחות היה לזר פה. לזטאלזורים לא היה פה ושאר זכר את הלילה הלבן שבילה במבחן המסכם לשפת הלהבות של הזטאלזורים. רק אז הוא זיהה אותו מהשיעור שהציג את המינים השותפים לצוערים הקאסיונים. הזר שעמד לפניו היה קאטום שהיה, לדעת הצוערים הקאסיונים, הדוגמא הברורה לכך שהקאסיונים הם הדגם המושלם להתפתחותה של התבוניות. העובדה שאין להכחישה בכלל שלקאטום היו שמונה עשר אצבעות כמו לקאסיונים – חמש בידיים, ארבע בכפות הרגליים. והוא גר במרחק כמה דירות ממנו כל הזמן הזה, ישמרו אותו האלים.

"המתמחה סטאגלין." אמר הקאטום בחיוך, שחשף ניבים חדים כניביה של חיית טרף, "איפה הכבודה שלך, המועמד שארמור?"

שאר החזיק את כל מה שהיה נחוץ למחייתו על הספינה. כמישהו שהיה נווד בחייו, הוא למד לא להיקשר למקום ולא היה לו צורף להביא תזכורת שהדירה שלו עדיין קיימת. הכלב נבח עליהם בקולניות שיזדרזו. רק כשהתקרב לסטאגלין, הוא הבין שזו לא כבודה.

זו הייתה חרב.

גם סטאגלין לא נשא איתו דבר מהדירה שלו. שאר הלך אחרי סטאגלין שהלך בקצב ששאר רץ. שאר לא שאל אותו לגבי ההתמחות שלו. היה ברור שהוא ממשמר הספינה. השניים ירדו למעגן בעוד עוד אחת מהרחפות נוסקת מעלה לעבר מעגן ספינות החלל.

"תעלה על הגב שלי, שארמור." אמר סטאגלין "ונראה אם אני מסוגל לעוף במצב כזה."

אה, והקאטום יכלו לעוף. קנוקנות השיער הללו יכלו לתפקד כעליה של כנפנית חוף. שאר חשב שהוא והצוערים נסחפו מעט עם הדמיון לבני מינם. הקאטום היו אלים. הקאסיונים לא. שאר עלה על גבו העצום של הקאטום שהיה רחב לעומת גבו של שאר.

... רק שסטאגלין חיכה שכמה רחפות יתחילו בנסיקתן לפני שהתחיל לסובב את קנוקנות שיערו השחור כנגד כיוון הרוח. רק אז יצא למבטו של שאר להתעכב על החרב הנעולה לצדו. רק מבט חולף בה גרם לשאר לחשוב על יופיו של סרטן חופים רדומיאני, יופיו בטרם שאר הילד פיצח את הקונכיה שבה התחבא וזלל אותו על קרביו. הוא ידע שאסור לו לגעת בדבר כה מרעיב לעין ולו מהעובדה שזה לא באמת שלו. בינתיים, סטאגלין הצליח להתרומם כשהוא נסחף על רוחות הפרצים שנשבו מן הרחפות סביב. הוא תיעל את ההרגשה כדי ליהנות מהרוח שנשבה במפרציות שיערו ושפמותיו האדומים בצורה שהייתה כמעט מינית. הקאטום הצליח לשמור על העילוי כל עוד הוא עקב אחרי הרחפות לאכזבתו של שאר. גורדי השחקים האדירים של טירדאם היזדהרו. המקום היה כה בוהק בלובנו.

שאר היה שמח לעבוד בחברת הניקיון ששמרה על העיר הזו כל כך בוהקת. הו האבק, הו הזוהמה, הו הלכלוך, הכל ייגרף תחת אצבעותיו החמדניות של שאר וימלא אותו, ירווה את תאוות דמו... רק שעד כה לא הצליח לגלות מקרייבין איך שמרו על ניקיון העיר.

הם עברו ליד אחד מבנייניה של רשות השידור, בניין שגם הזכיר לשאר את הקונכיות שהוא נהג לרסק בילדותו כדי להוציא אותם את הסרטנים ולאכול אותם כפי שצריך. ההנאה מזכרונות ילדותו המתוקים נמהלה ברעשים איומים שבאו מלמטה. הוא השפיל את מבטו למטה לעבר המון , שגבישי ברזל נתעבים למראה מתפשטים בבשרם כנגע, שהזכירו לו דברים אחרים לחלוטין מילדותו. מדי שנה נהגה קלצ'יוק להעלות מחזה שנועד להזכיר לקאסיונים את פלישתה של הרפובליקה המכנית החדשה לרדומיה. הצליל שהשמיעו המציגים הקסיונים היה בדיוק אותו הצליל שהשמיע ההמון מלמטה. ותאוות הדמים של שאר התחילה להתקרב לגבול שממנו יהיה לו קשה להשתלט עליה. הוא ידע שזה המתח המתפשט בבשרו כנגע. אפילו למראה השומרים הזטאלזורים, שצעקות האש הבריחו את ההמונים נגועי הגביש, תאוות הדם שלו לא נרגעה ולו לרגע.

לפתע הוא קלט שסטאגלין נאבק בתאוות דם משל עצמו, תאווה לגביש הברזל המתפשט על גבם של ההמון. היה נהיר לו שסטאגלין יודע יותר ממנו במה מדובר פה. הוא יאבד את העילוי שלו בקרוב אם ייסחף אחרי הרחפות שבלי שמץ של ספק לא הבחינו בכלל במתרחש מתחתיהן. שאר הצליח לשאול מה, בשם האלים, קורה למטה.

"האם אתה לא צופה בתוכנית ההתגברות על הגביש של לאנטיירי?" שאל סטאגלין, קולו נשמע מיוסר ממילה ממילה, "רק להסתכל על הגביש מבעד למסך מרעיב אותך –" ונדמה שהוא נזכר במה שמונע ממנו להתמסר ממנו לאותו רעב מוזר ומציק לגביש. שאר יכל לומר בכנות שהוא לא צופה בתוכניות התגברות באותה אדיקות כמו קרייבין. לגרימבויירים יש משהו עם התוכניות הללו. אפילו השם שסטאגלין הזכיר נשמע לו... שם של גרימבויר.

בן תוהו עם תג של טכנאי על מדיו הסגולים ניצל את ההפוגה שהעניקו צעקותיהם של המאבטחים הזטאלזורים. מה שהפתיע את שאר היא לא שבן התוהו בורח מבניין רשות השידור הקונכייתי אלא שכל השאר נשארים בבניין. תאוות הדם שלו נמהלה ברגש הלא מאד מכובד של אימה ששאר הכיר רק מהפעם ההיא במקדש ההוא באגלאמיה. הוא לא רצה לעבור את אותה חוויה משתקת שעבר. סטאגלין התחיל, במאמץ ניכר, להטות את גופו לעבר זרמי האוויר החמים שעלו מהרחפות המתרחקות. רק לאחר רגע, שאר הבין שהוא נתן לבן התוהו יותר מדי כבוד כשהוא גלש מנשמת הארץ לנשמת... האבן.

איזה גודל!

קווי המתאר של בן התוהו היו כמעט אחד לאחד כמו קווי המתאר של השיש או מה שלא יהיה ממנו היו בנויים בנייניה של טירדאם. הבניין עלה על גבו כמו קונכיית סרטן... אם הסרטן היה ענק בגובה כמה קומות בצבע שיש. שאר דווקא שמע על סרטנים כאלו. הוא לא היה בטוח שהוא מתכוון לבקר בעולמות שבהם סרטני הענק הללו רחשו בהם. עדיף להתמקד במחשבה המנחמת הזו מלחזור לתחושת חוסר האונים והתסכול שהפכה אותו לשבר כלי חסר כבוד שהוכיח את עצמו כלא ראוי לשרת בשומרי השלום. השירות בצי הייתה ההזדמנות השניה עבורו להוכיח את ערכו כחייל. סרטנים, שאר, סרטני ענק!

וברגע הבא, כל המחזה המקסים הזה נשאר מאחוריהם בעוד שהענק פונה בכיוון אחר.

"עונת הגיאות באה." אמר סטאגלין לאחר שהתרחקו משם "מישהו גנב את קץ שמש, שאר."

... את צמד המילים הזה שאר דווקא הכיר. המזבלה הגדולה ביותר בכל מערכת השמשות. קרייבין אמר לו שדרישות הכניסה כל כך גבוהות עד שאפילו הוא לא היה עומד בהם אם מדברים על הערכה עצמית גבוהה. הוא דווקא אמר שלאחרונה הוצבה שם קסיונית.

מישהי בשם הופהירה.

ואם שאר לא טועה בהרבה, לשם פניה של 'נושאת הכאב' מועדות הפעם הזו. חבל, שאר דווקא קיווה שיצאו סוף סוף למערכת שמש אחרת ויצא לו לטעום סרטן ענק פעם.

זה... מעניין. לא הצלחתי להתחבר לשאר, כנראה בגלל השוני הגדול שלו מהומו סאפיינס והעיסוק האובססיבי בתאוות הדם שהיא משהו שאין לו מקבילה כל כך בקשת הרגשות האנושית (או שמתפרץ רק לעיתים נדירות מאוד, תלוי בכל מיני ויכוחים פוליטיים), אבל העולם שמוצג דרך עיניו מעורר את תחושת הזרות המוחלטת שהייתי רוצה שמדע בדיוני תמיד יתן לי. מצפה להמשך!

יפה שאהבת. סתם מתוך סקרנות, איזה עוד נקודות שוני מצאת בנקודת המבט שלו פרט לתאוות הדם?
איזה עוד נקודות היו בו חוץ מתאוות הדם? :)
החשיבה המחולקת ל'מועמדים' ו'מתמחים' ומה שלא היו שאר הקטגוריות, שאמנם קיימת בהחלט בחשיבה האנושית אבל זרה לגמרי לחשיבה המערבית; החשיבה על הגזע שלו כגזע עליון והניסיון להוכיח את זה (בעצם זה רק אני שלא חושב כך. רוב הגזע האנושי בהחלט עסוק בלהוכיח את עצמו כגזע העליון).

החשיבה המחולקת ל'מועמדים' ו'מתמחים' ומה שלא היו שאר הקטגוריות, שאמנם קיימת בהחלט בחשיבה האנושית אבל זרה לגמרי לחשיבה המערבית; החשיבה על הגזע שלו כגזע עליון והניסיון להוכיח את זה (בעצם זה רק אני שלא חושב כך. רוב הגזע האנושי בהחלט עסוק בלהוכיח את עצמו כגזע העליון).
לדעתי, חלוקה לקטיגוריות היא אחת מאבני היסוד של החשיבה האנושית. זה עוזר לנו להתמצא בעולם. עם זאת, אני מסכים ששאר טיפה יותר מדי נוקשה עם הדרגות. לגבי הנקודה השנייה, נראה לי ככל שהמין הזר דמוי אדם, כך אנחנו אמורים להיות מסוגלים להתחבר אליו וזו הסיבה ששאר, למרות מאפייניו החתוליים, דמוי אדם בסופו של דבר.

[ב]

איזור ההיערכות של 'נושאת הכאב' היה שרוי בתוהו-ובוהו הרגיל שקרה לפני היציאה לדרך. רחפות בעלות מעטה מתכתי נחתו בשולי איזור ההיערכות ופלטו אנשי צוות שמיהרו להצטרף אל עמיתיהם. סטאגלין, כפי ששאר עמד בתבונה על טבעו, היה בדרכו אל משמר הספינה.

"לדעתי, אלה מעריצי הצד השלילי. מה יתאים להם יותר מלהשמיד ולהרוס את הכל." נשמע קרייבין, זרבוביתו רוטטת כאילו לא היה מועמד כמוהו אלא חבר במשמר הספינה. אחד הגרימבויירים היותר מבוגרים, ראסון, פלט נחירת בוז משפתי פיו וענה: "ואני טוען שאלה שודדי החלל הקורושבים. האם מישהו מוכן לשים על הדעה שלי?"

"ואולי אלה שוב ההלדיסיליאום הפראיים?" הציע סטאגלין לאחר שהוריד את שאר מגבו, מנגב זיעה בוהקת מעל עורו האפור. לא לקח לשאר רגע להבין שסטאגלין התייחס להרפתקה הגדולה הקודמת שלו בו הם גילו שהלדיסיליאום פראיים חוסמים את המעבר למערכת השמשות.

שאר החליט להצטרף אל המועמדים האחרים לפני שחברי המשמר ישימו לב לקיומו. למרות שהתקנות לא אסרו עליו להיות שם, הכללים החברתיים קבעו שהמועמדים מחכים עם המועמדים. הוא נעצר בטפיחת כף ידידותית מצד סטאגלין שאמר: "שאר, קומרשאג אמר שאתה מוצב במשמר הספינה בעת המשימה הזו. זהו מקומך כרגע."

באותו הרגע יכל לראות שאר מבעד לים הבשר את קומרשאג מחליק מגוף מארח שלא היה כלב מטרוינאן לתוך המארח הרגיל שלו – בריה צהבהבה וחסרת צורה שהייתה התגלמות הכיעור ביקום. עד שקומרשאג לא החליק לתוכו, המארח פשוט רבץ במקומו בחוסר מעשה באופן שכמעט הוציא משאר לעג. הוא לא היה תבוני יתר מהאחרים, נראה לו.

"מועמד," פנה סטאגלין לקרייבין שעמד והתלוצץ עם בני מינו הגרימבויירים "אני רעב."

קרייבין שמר על הבעת פנים חתומה כשהוא הוציא שתי גלולות מזון מהתיק שלו – האחת לסטאגלין ואחת, כך מסתבר, לשאר. טוב, מאיפה קרייבין ישיג בשר במקום זה? סטאגלין לקח את הגלולות והודה לקרייבין על שירותו. קרייבין הצר את עיניו ורק אמר: "נזכרתי שאחד מבני מינך מפקד על מצודת קץ שמש. אני משתתף בדאגותיו כלפיו."

סטאגלין שאף את גלולת המזון לבעד לשורות השיניים הלבנות של שפתיו ואמר: "נימוסיך הם ללא רבב, קרייבין." בעוד ששאר בוהה בגלולת המזון הלא משביעה נורא. הוא בלע אותה וקיווה שתשכך את תאוות הדם שלו.

"אף אחד לא רמז שקלאן דארת'אלד עומד מאחורי הנתק עם מצודת קץ שמש." התערב ראסון הגרימבויר "ואתה צריך להתנצל על ההערה הזאת. כך לא נוהג אזרח הברית, סטאגלין."

"לא רמזתי על כלום." אמר סטאגלין בקור, ידו מרפרפת על ניצב חרבו היפהפיה להחריד, "אני מכיר את קאטשצ'אפורי אישית. הזקן ייעלב אם אדאג לו. יש לך דמיון מפותח, ראסון."

תאוות הדם שבין שני החיילים יכלה לגרום למדינות של קאסיונים לקרוע אחד את השני.

שאר הסתכל בציפורניו וחיכה לתובנה שהוא כבר לא רעב. ואז קלט שקרייבין מביט בו. הגרימבויר אמר, מרעיד את זרבוביתו, "ראיתי את קדאר מגיע עם החברה שלו, שאר, אם אתה רוצה לדעת."

שאר הבחין בקדאר וחברתו מתערבבים עם המועמדים האחרים וענה: "ואני ראיתי נגועי גביש בדרך. הם נשמעו כמו המיצג השנתי של הרפובליקה המכנית החדשה, קרייבין."

קרייבין ניגב את הזיעה מעל פניו הכהות כאילו הדבר מזכיר לו אגדה אפלה שהוא הכיר.

"לא ייאמן." הרטיט קרייבין לבסוף "לא ייתכן שבכירי הברית מאמינים בסונאלאאן, ימשכו אותנו מלאכי הצד החיובי מפני הצד השלילי."

הצהרתו של קרייבין התירה לרגע את המתח בין שני חברי הצוות שסקרנותם התעוררה. אף אחד הרי לא תודרך עדיין לגבי המשימה. ראסון הרטיט, מרעיד זרבובית עצומה, "האם אתה מוכן לשתף את עדרך באגדה הזו שבכירי הברית אמורים לא להאמין בה?"

פניו הכהות של קרייבין נראו כמעט אפורות כפניו של סטאגלין כשהוא אמר: "נו טוב, לפי הקאסיונים, הסיבה לכך שהיבשת שבה הם התפתחו טבעה היא משום שסונאלאאן לא מצא דרך אחרת לעצור את הטרף שלא היה טרף. הדבר היחיד, שככל הידוע לנו, יכול ליצור משהו שדומה לטרף שלא היה טרף הוא אלחומר כמו האלחומר... שעליו מגינה מצודת קץ שמש."

"מה זה אלחומר?" שאל שאר שלא זכר את זה מלימודיו באקדמיית הצי בגהמנת'י. קרייבין עיקל את שפתיו ורטט: "זה לא ייתכן שנותנים משימה כזו לספינה מדרג שני. אלחומר שובר את מחזור החיים והמוות. הוא בעצמו חומר שאיננו מוכן לדעוך למותו."

"וזו כמובן אך ורק דעתך, מועמד." אמר קומרשאג שלפתע עמד במלוא תפארתו הצהובה במרחק מילה מהם "דרג שני אומר שהספינה פשוט מוגדרת כתומכת לחימה. המפקד קראמנובר יסביר את העניין בצורה יותר מסודרת עוד מעט. ועד אז, חיילים, אשמח אם תנסו לא להרוג אחד את השני."

הגלולה עבדה ושאר חש רגוע יותר עם כל רגע חולף. ייתכן וגם נוכחות קומרשאג עזרה. הרגע שהם חלקו ביניהם כשהם עמדו מול ספינת ההלדיסיליאום הפראית גרמה לשאר להרגיש בטוח לידו. אנשי המשמר המהמו משהו והתפזרו כדי לתת לו לדבר עם שאר.

"אני שמח שהצלחת להגיע." אמר הקצין קומרשאג "עם כל הבלגן שיש עכשיו ברחוב."

שאר לעלע בגרונו כשנזכר במה שהיה ברחוב ושאל: "למה בדיוק קרייבין התכוון? סונאלאאן לא יכול לחצות את הרעלה בדיוק כמו כל אל אחר. אין לנו סיכוי בפניהם, נכון?"

קומשראג עיקם את התפרים שעל שפתי המארח שלו וענה: "כשאני הייתי מועמד, אחד מעמיתיי רצה לבדוק את יכולת ההימתחות שלי והחליק אותי לתוך נגיף ענק. האמונה שלך ביכולתך לבצע את המשימה שלך היא מה שמבדיל את המועמד לבין חבר אמיתי בצי. חוץ מזה, יש לנו תמיד את הזטאלזורים שישלחו אל הגביש אל סופו."

הפעם הראשונה ששאר שמע על נגיפים היה בעת לימודיו באקדמיה בגהמנת'י כשביקר לראשונה במרפאה. אחד הרופאים אמר לו שיחדיר את אחד מבני מינו של קומרשאג כדי שיבלע את הנגיפים שמערכת החיסון שלו לא הצליחה להתמודד איתם. בקיצור, שאר לא היה צריך להאמין קומרשאג שהוא מסוגל להתכווץ לגודל של נגיף ענק. הוא ידע שהוא יכול.

קומרשאג עזב את שאר זמן קצר לאחר חילופי דברים אלו על מנת לדאוג לחובותיו האחרות. שאר מצא את עצמו ליד סטאגלין שהחליט לדאוג שאף אחד לא יתנכל לשאר. שאר הבין שסטאגלין יהיה חלק מהצוות שלו והוא החליט לשאול אותו אם ידוע את מי שיבצו בצוות שלהם. סטאגלין שילב את ידיו העצומות, מסתכל בשאר משמר הספינה, "אני חושב שעד שלא נגיע למצודת קץ שמש, לא נקבל את התשובה המלאה לשאלה. לפחות אנחנו יודעם מי האויב הפעם."

ואז ההיערכות הגיעה לסופה כשמפקד הספינה, קראמנובר, עמד לצדם של קומרשאג מצדו הימני ושנזיק מצדו השמאלי ודיסטרל מהנדס הספינה מאחוריו. מפקד הספינה היה גבוה עם קורי פטריות צהובים שכיסו את פניו החיוורות ואת שיערו הצבוע בירוק. הקורים נמשכו מתחת למדיו החגיגיים בצבע סגול עד לכפות ידיו המסוקסות שנראו לשאר שהסתיימו בכובעי פטרייה חדודיים וצהובים שגרמו לשאר להסתכל בציפורניו. האגדות סיפרו שפעם היו לקאסיונים טפרים. אולי הם נראו כמו הכובעים שנתלו מעל לאצבעותיו של המפקד. שאר תמיד חשב על אביו המאמץ כשהוא הסתכל על המפקד.

"אזרחי ברית העולמות ומועמדים, הלוואי והאלים הטובים המשקיפים עלינו מעל הרעלה ישלחו את מלאכיהם כדי למשוך אותנו אל חסדם כי טוב, ובנימה מבורכת זו, אני מוסר שכל מי שהימר על קלאן דארת'אלד הפסיד. עתה, לפי הידוע לברית העולמות, גרימבויר בשם בויאטורי מרד כנגד ברית העולמות והוא הפעיל את ההשמדה העצמית. המשימה שהוטלה עלינו היא לכבות את ההשמדה העצמית של מצודת קץ השמש. עתה לא אסתיר מפניכם שליבת מצודת קץ השמש עשויה מאלחומר מסוכן ביותר. אקבל ברצון בקשות להעברות זמניות לספינות אחרות. רק דעו שזה יירשם בגיליונכם."

שאר ידע שהצעתו של המפקד לא תקפה לגביו. הם החליטו שהוא יהיה בצוות וזהו זה. הוא הלך אחרי סטאגלין לעבר מפקד משמר הספינה שנזיק שהתחיל לקרוא למועמדים למשמר הספינה להתקבץ תחתיו. הוא גם קיבל בקשות מאנשי משמר שלא רצו להשתתף בפשיטה על מצודת קץ השמש. שלא להפתעתו, קרייבין לא היה אחד מהם. ואז משמר הספינה צעד כגוף אחד לעבר מסך שנפער לתוך רחבת האימונים בספינה. רק אז הוא קלט שהמפקד לא הזכיר במילה אחת את שמו של סונאלאאן. אז קרייבין... טעה.

שאר יזכיר לו את זה בקרוב.

עריכה אחרונה:
קראתי את פרק ב', ואני בעיקר מבולבל. אולי זה קשור לקיומו של עולם מד"ב מאחורי הסיפור שאני אמור להכיר, אבל אני מרגיש שהסיפור (למעשה, שסיפורים שלך באופן כללי) מכיל הרבה יותר מונחים שאני לא מבין מאשר ספרי פנטזיה רגילים. כלומר, כשאני קורא ספר, אני מצפה שיהיו מונחים שאני לא מבין, ואז שהם יוסברו בהמשך העלילה. זה חלק מההנאה בסיפור וחקירת העולם. אבל בסיפור הזה יש פשוט הרבה יותר מונחים כאלו, וכשהם מוסברים - זה לא מובן לי מספיק וההסבר לא יושב בראשי, אלא נעלם ואחר כך אני לא זוכר מה המונח אומר, גם אם הוא הוסבר. אני לא יודע להצביע כרגע על אף מונח ספציפי (ואני חושב שזה גם לא יעזור) אבל יצאתי מהפרק בתחושת בלבול כללית ועם הבנה בקווים מאוד כלליים של ההתרחשויות בו.

אני באמת לא יודע איך לעזור לך. חלק מהעניין הוא ששאר בעצמו לא מבין לגמרי את הדיון שנערך לגבי האפשרויות להשתלטות על מצודת קץ-שמש.

נ.ב.
ערכתי את הפרק מעט והחלפתי את המילים "טוב" ו-"רע" ב-"צד חיובי" ו-"צד שלילי" כדי להבהיר למה קרייבין מתכוון כשהוא מדבר על מעריצי הצד השלילי.

עריכה אחרונה:
אני באמת לא יודע איך לעזור לך. חלק מהעניין הוא ששאר בעצמו לא מבין לגמרי את הדיון שנערך לגבי האפשרויות להשתלטות על מצודת קץ-שמש.
אם כך, אולי אפשר לומר שהמטרה היא שהקורא אכן יצא מבולבל, והצלחת...

[ג]

שרירים ששאר שכח מקיומם כאבו אחרי התרגולת המקדימה של האימון. רחבת האימונים של משמר הספינה הייתה כמו החוף של ימי ילדותו – מלאה בכלי נשק מכל טובה של ברית העולמות שחלקם היו קטנים כמו הציפורן שלו ואחרים ענקיים כזרועו. רק שלפני ששאר והאחרים יורשו לגעת בהם, הם היו צריכים לערוך תרגולת מקדימה כדי להוכיח שיש להם את השרירים שדרושים להחזיק בהם. הפעם האחרונה ששאר עשה תרגולת מקדימה כזו ממריצה הייתה במהלך שיעורי ההתעמלות באקדמיית הצי. הדבר היחיד שקלקל את כל העניין היה המבט שראסון דפק בו בכל מהלך התרגולת כאילו הוא עומד לקחת את אחד מאותם כלי הנשק ולהרוג את כולם על המקום. המחשבה לא עברה בכלל בראשו.

אז ברגע שמפקד המשמר שנזיק נתן להם לנוח ולהתארגן לקראת האימון הראשון עם כלי הנשק, שאר, שהיה מסוחרר מעט מהתרגולת, פנה לראסון ושאל אותו ישירות מה הבעיה שלו איתו. אם הוא היה במצבו הרגיל, הוא היה זוכר שאסור למועמד בשום פנים ואופן לפנות בצורה כזו ישירה למתמחה. הגרימבויר, שהתרגולת הזו קצת פחות שיכרה אותו, נעץ בו מבט ישיר ומעליב בעודו רוטט עם זרבוביתו, "משום שדחפת את הלייזר האדום עם טופר האגרסור שלך, קסיון."

"טופר מה?" שאל שאר שלא היה בקיא במונחי התחמושת של ברית העולמות. למיטב זכרונו, הוא עטה כפפות ממשק רגילות שבמקרה התגלה שיש להם את היכולת לדחוף את הלייזר האדום של ההלדיסיליאום הפראיים. מבטו המעליב של ראסון נעשה ממוקד יותר כשמצטרפת נימה תת-אדומה של בוז כשהוא עונה: "מה מלמדים את המועמדים מהעולמות של המינים המשקיפים כיום? טופרי אגרסור הם כפפות ממשק קרביות. דחיפה הוא פעולה שנוטה אל הזיקה השלילית, קסיון."

שאר קיבל אישור מהקצינים הבכירים של הספינה. אז מה בדיוק ראסון רוצה ממנו, בדיוק?

"מספיק, מתמחה." התערב אחד מהסגנים של שנזיק, גראבנה, שהיה לבן בדיוק כמוהו. שאר חשב שכל הגרימבויירים כהים או שזופים עד שהבין שיש גם לבנים או אדומים. גראבנה היה מהלבנים.

ראסון השפיל את מבטו בנוכחות גראבנה ורק הצביע לעבר שאר כאילו זה היה באשמתו משום שהוא שאל את השאלה הזו. לאחר מכן, ראסון פשוט הלך אל האחרים, מסדיר את נשימותיו המאומצות. גראבנה, ששיערו הזהוב היה קצר ומוחלק אל צווארון מדיו הכסופים, הביט בשאר ורטט, "זה לא היה ממקומך לשאול אותו את השאלה, המועמד שארמור." ושאר מצא את עצמו משפיל בעצמו את מבטו במבוכה על העזתו.

"זה לא יחזור על עצמו, המפקד." ענה שאר את מה שגראבנה ציפה לשמוע יוצא מפיו.

המפקד גראבנה שחרר אותו אל השלב הבא והמהנה יותר של האימונים עם כלי הנשק.

כשהאימונים הסתיימו, שאר חש את עצמו מרוקן לחלוטין מכוח. הוא גם הופתע מהעובדה שלמרות שסטאגלין היה בנוי כמו שצריך, שאר היה הרבה יותר טוב ממנו בלחימה עם פיגיון. עם זאת, כלי הנשק הכבדים יותר, שלא היו כלי נשק חותכים שצפוי מחבורת חסרי דם כמו ברית העולמות, היו מבלבלים לשניהם. לשאר לא היה מושג שצריך תואר שני בתורת הצורות כדי לדעת איך לירות את ריבוע המשיכה לעבר היריב – הראשון היה בשביל איך לאחוז בו בצורה נכונה והשני בשביל חישוב הזווית הנכונה. אם היה משתמש בהם כפי שהאלים ייעדו אותם, הוא היה חוטף מבטים רצחניים משותפיו לאימונים. מסתבר שלירות ריבועי משיכה היה הדרך היחידה להשתמש בהם.

המסע לחופי מערכת השמשות היה צפוי להימשך כשש שעות ומהן נותרו להם ארבע... שעות. הוא תהה אם לא ניתן לדחוק קצת יותר בלוחות ההינע עם האיום בהשמדה עצמית אך הוא היה רק מועמד. בכל מקרה, משמר הספינה הגיע לאולם השינה. המועמדים הלכו לתפוס לעצמם נישות תנומה על הרצפה בעוד שחברי המשמר פתחו לעצמם לוחות שינה מוזהבים ונעימים למראה. שאר עמד לעשות כשאר המועמדים כשנימת צקצוק גרונית עצרה אותו. היא הגיעה מגראבנה שעצר בכף ידו את פיהוקו. "הוא עומד להיות חלק מהצוות המוביל של משמר הספינה." אמר גרבאנה בנוקשות "וככזה מגיע לו לישון על אחד הלוחות, פקודים."

המבט הרצחני מחברי משמר הספינה היה צפוי. שאר לא עמד להירדם ולהתעורר בערימת הפרשות משונה שתהיה המחיר על הסגת הגבול לתחום חברי המשמר. "המפקד," אמר שאר, חושק את שיניו ומשתדל לא לנשוך את קצוות שפמותיו, "לדעתי, אני יכול להסתדר על הרצפה כשאר המועמדים."

ומשמר הספינה הסכימו איתו בגפי התחושה שלהם פרט לסטאגלין שאמר: "לא נאמר בשום מקום בתקנות שהמועמדים צריכים לישון על הרצפה. אף פעם לא הבנתי את ההיגיון מאחורי המנהג הזה."

כמה מהם לחשו מבלי לומר מילה שסטאגלין יכול לישון עם המועמדים על הרצפה. המפקד גראבנה הוציא את הסמל הקדוש של הפדאמפליטים, ממשש אותו בזרבובית, ורטט, "אני מסכים עם סטאגלין. זוהי לא התנהגות הראויה למגיני העולמות הבלתי מזדהים."

ומאחוריו הרים מפקד משמר הספינה שנזיק את זרועו נושאת הנשק בהזדהות גמורה עם פקודו. לקח לשאר רגע להבין שגראבנה יהיה מפקדו בקרוב וזו הסיבה שהוא לא מתערב. הוא רצה שגראבנה יבסס את הקשר שלו עם שאר וגם זו דרך לעשות את זה.

"המפקד," ציין שאר את המובן מאליו "אתקשה לישון בשקט כשחבריי מתנגדים לכך."

המפקד גראבנה חייך בעצב כשנהם, עד כמה שרטיטת זרבובית יכולה להישמע כנהמה, "אתם מביישים את ברית העולמות באנוכיותכם." וזה סיים את הוויכוח בעניין. רק ליתר זהירות, שאר בחר את הלוח שהיה ליד נישת התנומה של קרייבין. תהיה באשר תהיה דעתו של קרייבין עליו, שאר חשב שהוא ימנע מחבר משמר להעניש אותו.

והלך לישון.

לפני זמן רב, ביבשת רחוקה מאד, ששמה אבד תחת גלי הימים, בעולם ושמו מית'אמה, חיו האנקהרוקים. הם היו ארוכי טפרים ובעלי שפמות מפוארים שאבדו לצאצאיהם, הקסיונים. הם חיו תחת צלן של חיות גדולות יותר שאילצו אותם להתלהק לשבטים. ככה הם היו כשעצם מתכתי אפל פגע ביבשתם. היה זה סלע גדול ואפור כהה שחסם את הרקיע בממדיו. כל דבר שנגע בו בהתחלה השתגע לחלוטין ואז התחיל להשתנות, להפוך לחלק מהסלע המתכתי הגדול שבא מן השמיים. הטירוף לא פסח על אבותיהם.

האב והאם דיברו אז אל כהניהם עוטי הקולר. הם ביקשו מהם לעצור את הטירוף בקרב ברואיהם שכן היה לשבטים כבוד גדול לקולר שעטו על צווארם. באותם הימים האנקהרוקים עטו פריטי לבוש מעטים כך שהקולר היה הגדול והמשמעותי שבפריטים.

כשהגיעו הכהנים אל המכתש הגדול בו שכן הסלע, הם ראו שהשבטים המושחתים גילפו אותו. הגביש גילף לעצמו ילדים מהמטורפים שסגדו לו וכך נולדו ילדי הגביש. הם עצמם היו בעיצומה של ההשתנות וחלקים מהם היו מכוסים במעטה אפרפר בהיר – טפריהם התקשו למתכת שיכלה לחתוך בעצם שממנה נוצרה. האחרים פשוט הרגו. לא הייתה משמעות לחיים ולמוות בשדה הציד הזה. בכל פעם שהצליחו לקטוע איבר, כיסה אותו הגביש. אי אפשר היה לאכול כלום והשבטים רעבו בלבו של השפע המעוות. וככל שרעבו השבטים יותר, כך כמיהתם אל הגביש גברה, וככל שהכמיהה לגביש גברה, השתנותם הואצה. ואחדים מהם פשוט הפסיקו לרעוב למוות והתחילו לרעוב.. לחיים. בדרך זו, כל מתקפה הפכה לדרך נוספת בה הגביש המיר בשר למתכת מתה.

והכהנים עמדו בפני ילדי הגביש וזעקו את זעקת האלים. ובמקום לענות לזעקתם, הטמאים תקפו את המבורכים וקרעו את קולריהם וכך נידונה היבשת לכליונה האיטי. אין לדעת כמה זמן שלטו ילדי הגביש באנקהרוקים. אלה הפכו תחת שלטונם לנו, הקסיונים. במקום לברוח מהבהמות ההולכות על ארבע, ברחו מן החיות ההולכות על שתיים, מתכת בכל איבר. כך קרה ששיירה עברה בנהר סונאלאאן, בורחת מפניהם. באותה העת המים נצנצו וכדור אור גדול לבש צורת קסיון שנקרא אחרי הנהר הגדול – סונאלאאן.

וחיות המתכת יראו ממגע ידו אך כל כוחו לא הספיק אלא רק כדי להטביע את היבשת. כה אדיר היה הסלע אחרי מאות שנים של פיטום עד כי אפילו סונאלאאן, ילדם המבורך של האם והאב, לא יכול אלא להטביע אותו במים בתקווה שיהרסו את המתכת הארורה.

ושאר התעורר, גופו מוקף במעגל מצחין של זיעה.

הדבר הבא שראו עיניו היה את סגן המפקד גראבנה משחק בסמל הקדוש של הפדאמפליטים עם זרבוביתו. אולם השינה היה ריק ואפילו המועמדים האחרים לא נראו על הרצפה. הרדומיאנים אומנם ידועים בשעות השינה הארוכות שלהם אבל זה היה... מוגזם.

"עדיין לא הגענו למצודת קץ השמש, פקוד." רטט גראבנה, הקפיץ את שאר אל הרצפה.

שאר תפס את קצה לוח השינה לפני שהוא השתלב מחדש בקיר וקם. הם בטח הלכו למקדש ואז להתאמן. הוא ידע שהוא לא יתנגד ללכת למקדש לפני שהוא יצא לקרב. האירוע גרם לשפמותיו להתיישר, כל השלושה, בבת אחת. הוא לא שאל יותר שאלות. הוא נתן לגראבנה להוביל אותו.

הם עברו על צמד סינקבל שניגנו על שורשיהם לצינורות שהוליכו אנרגיה לבית המלאכה שהיה בחלק אחר של הטבעת. מעבר להם השתרעה המעטפת החיצונית של הספינה שהעניקה לה הגנה בחלל החיצון שהתחברה אל לוחות ההינע הפעילים. המקדש התפרס על פני כל הטבעת החיצונית. שאר כבר נכנס אליו בנקודות אחרות. הפעם הוא ייכנס אליו מנקודת הכניסה של משמר הספינה. מה רבה הפתעתו שחיכו... לו.

לור'אנקוריה בכבודה ובעצמה ולא פחות ולא יותר מזה. הכהנת האהובה עליו בספינה.

העור שלה היה אפור יותר מזה של המפקד ומשורג בנימים עדינים ולבנים של פטריה שכיסתה כמעט את כל החצי השני של עורה החשוף. שיערה היה שחור ומסובך בקורי תפטיר לבנים. היא עטתה את מסכת הזהב של כהני הצד החיובי ואת גלימתם הזהובה. הוא ידע שנדיר מאד שכהנים מהצד הזה, שנמנו עם בני מינה, שירתו על ספינות שלא היו ספינות מגע. נושאת הכאב הייתה בפירוש לא ספינה כזאת.

ובפעם הראשונה הוא הבין שהיה לה את אותו מספר אצבעות משונה שהיה לבני מינו.

"איחרת, שאר. האלים כבר נתנו את ברכתם למסע המלחמה." אמרה הכהנת ברכות.

גראבנה מצמץ בעיניו האדומות כלפי הפנייה הלא רשמית כלפיו. רק עתה שאר קלט שהסגן בכה זמן קצר קודם לכן. קרייבין הסביר לו פעם אחרי שדיבר עם ארוסתו שכך נראות עיני גרימבויר לאחר שהוא בוכה. שאר חשב שהוא חולה במחלה חשוכת מרפא.

שאר עמד לומר שהוא מעדיף לבצע את זה בעצמו כשהיא הניחה בידו קמע של נשר. הנשר היה עשוי ממתכת כחלחלה שהזכירה לו פלדה בנגיעתה. על המסגרת של הנשר פורש הכנפיים היה כתוב משהו בכתב ששאר לא זיהה. לור'אנקוריה אמרה, ברכות, "'מתוך סדר תוהו'. הקמע היה שייך לאבי אנבידו. נאמר לי שהוא יועיל למשימתך, שאר."

אם היה משהו שתיאר את התחושה שהשרתה ברית העולמות על שאר בדרך כלל, היו אלה המילים הכתובות על קמע הנשר פורש הכנפיים. כל מה שנותר לשאר לומר: "אחזיר לך את זה אחרי שהמשימה תבוצע."

לאחר חילופי דברים אלה, ובעוד שאר עוטה את הקמע המוזר על צווארו, גראבנה אמר: "אז איך אתה מדמיין את עצמך בעוד מאה שנה, פקוד?"

השאלה הזו נשמעה כל כך מוזרה עד ששאר זכר שעם מערכת הבריאות של ברית העולמות היה סיכוי שהוא יראה את המאה הבאה. הוא כיוון את שפמותיו לעבר מפקדו וענה: "בכל הכנות, לא בצי, המפקד. אתה יכול להבין שהוא לא כזה מושך לקאסיונים."

גראבנה רק ענה, שומר על ארשת פנים מכובדת, "האם את רואה את עצמך בזוגיות, פקוד?"

שאר חש את איבריו מתכווצים בבת אחת למגע השאלה המכאיבה. הוא ענה, בזהירות, "והוא עוד פחות מושך לקאסיוניות, המפקד. לפי שותפי לדירה, ישנה שמועה על אחת, הופהירה, אבל זו רק שמועה, המפקד. הייתי שמח לפגוש אותה רק כדי לדעת שאין זו... אגדה."

"התכוונתי לעובדה שהכהנת פונה אליך בכינוי, פקוד." אמר גראבנה בשעשוע מובהק, "אתה לא בדיוק הראשון שייכנס לזוגיות עם האג'נת'רום בכל תולדות ברית העולמות."

הרעיון של צאצאים שיהיו חצי פטריה וחצי קאסיונים המיס את שאר בצורה שהייתה, בפירוש, לא ראויה ובמיוחד כשהשמועות אמרו שהיא דווקא מאוהבת במפקדם, קראמנובר. הוא גנח בכאב ושאל: "למה חיי הזוגיות שלי כל כך מעניינים אותך, המפקד?"

"פעם חיזרתי אחרי בתו של מי שלקח את המצודה לפנינו לעצמו, פקוד. חיזוריי נדחו בטענה שלא ראוי שבתו לא תינשא עם זכר שלא יכול להעמיד עמה ילדים. נימתה של הכהנת הזכירה לי את הנימה שבה דיברה אליי בתו כשחיזרתי אחריה" ענה גראבנה. שאר חשק את שפמותיו, את כל השלוש, וענה: "אני זר במקום שאני לא מבין את מנהגיו והוא לא מתעניין במנהגיי. במקום שאתה חש עניין של בחורה, אני חש אהדה."

"הייתי במית'אמה, פקוד." אמר גראבנה "אפילו אתם מבינים מתי מתעניינים בכם, ילד."

שאר בחר לתת לסגן לחשוב שניצח בוויכוח. היו לו מספיק וויכוחים עם קרייבין כדי להבין שוויכוח עם גרימבויר מסתיים רק כשהגרימבויר מחליט שהוויכוח הסתיים. השניים הלכו משם בדממה כששאר בוחן את הקמע המשונה, תוהה מפעם לפעם למה הכהנת נתנה לו אותו. המפקד חשב שזהו סימן לאהבתה אליו. הוא לא חשב כך.

זה... מעניין. מדוע יש דת בעולם מודרני כל כך? אתה רואה את תהליך החילון כתהליך נפרד לחלוטין מתהליך המודרניזציה וההתקדמות הטכנולוגית, לפחות מבחינה תיאורטית, למרות שבעולם שלנו הם היו כמעט בלתי-נפרדים?
אני רואה שבעולם שלך אהבה לא מוגבלת לבני אותו הגזע (או הסוג, אם אתה רוצה להיות קצת יותר מפורט). מה ההיגיון האבולוציוני של זה? או שלא טרחת לחשוב על העניין?
הכוהנים של הצד החיובי (או כל סוג אחר של כוהנים, לצורך העניין) לא נודרים נדר פרישות?

מדוע יש דת בעולם מודרני כל כך? אתה רואה את תהליך החילון כתהליך נפרד לחלוטין מתהליך המודרניזציה וההתקדמות הטכנולוגית, לפחות מבחינה תיאורטית, למרות שבעולם שלנו הם היו כמעט בלתי-נפרדים?
מדובר ביקום גונזזו כך שהרעיון של ישות מתקדמת שהיא עדיין דתית בהשקפת עולמה אפשרית פה. נראה שהרמז העדין היה נוכחות האל-מתים בפרק הראשון.
אני רואה שבעולם שלך אהבה לא מוגבלת לבני אותו הגזע (או הסוג, אם אתה רוצה להיות קצת יותר מפורט). מה ההיגיון האבולוציוני של זה? או שלא טרחת לחשוב על העניין?
זה עובד רק עם האג'אנת'רום, נראה לי, בגלל שהם גם פטריה וגם בעל חיים. החלק הפטרייתי שלהם לא מפלה בין בשר לבשר. עם זאת, גם הם מעדיפים בדרך כלל את בני מינם.
הכוהנים של הצד החיובי (או כל סוג אחר של כוהנים, לצורך העניין) לא נודרים נדר פרישות?
זה משתנה ממין למין. כהני הצד החיובי הגרימבויירים נודרים נדר של פרישות. כהני האג'אנת'רום בדרך כלל לא נודרים נדר כזה משום שהם כמעט וחדלו להתרבות בעידן הזה בצורה המינית.

ביקום גונזזו
תוכל להסביר את המונח? אני לא מכיר אותו ולא מצאתי הסבר בגוגל.
זה משתנה ממין למין. כהני הצד החיובי הגרימבויירים נודרים נדר של פרישות. כהני האג'אנת'רום בדרך כלל לא נודרים נדר כזה משום שהם כמעט וחדלו להתרבות בעידן הזה בצורה המינית.
אם כן, מדובר בכהונה שהמנהגים שלה מתפתחים בהתאם להתפתחות המודרנה? זה די נדיר בעולם שלנו, ובאופן כללי - אלא אם מדובר בדת שמעריצה חדשנות או משהו כזה, אני חושב ששמרנות היא סוג של בילד-אין בדת.

אם כן, מדובר בכהונה שהמנהגים שלה מתפתחים בהתאם להתפתחות המודרנה? זה די נדיר בעולם שלנו, ובאופן כללי - אלא אם מדובר בדת שמעריצה חדשנות או משהו כזה, אני חושב ששמרנות היא סוג של בילד-אין בדת.
דת שמתאימה את עצמה למנהגי המקום קיימת גם בעולמנו ועל אחת ואחת כשמדובר במינים שונים עם תפיסות שונות לסמכות וסדר. על כל פנים, אם להודות באמת, לא הגדרתי את דרכי עבודתה של הכהונה מכל מקום אלא רק את הענף של נושאי הקסם שעד כה לא הייתה לי הזדמנות להציג בסיפור עצמו.
תוכל להסביר את המונח? אני לא מכיר אותו ולא מצאתי הסבר בגוגל.
יקום שהוא גם פנטסיה וגם מדע בדיוני, לדוגמא, כמו היקום שמתואר בסיפור הזה.

עריכה אחרונה:
[ד]

הספינה רעדה כשמגדלי השמירה של מצודת קץ השמש ננעלו על האות שלה וירו. שאר ושאר חברי צוות החדירה ישבו מול מסך מעבר שייפתח בקרוב למסוף הממשק – הנקודה ששולטת במגדלי השמירה. בינתיים, מבטו של שאר נסחף אל גליו של הים הבינכוכבי הנשברים על חוף הכוכביות הצבעוני שנפרש על גבולה של מערכת השמשות. הוא הזכיר לו את החוף של ימי ילדותו עם הכוכביות הלבנות כסיד שהיו מפוזרות בין כוכביות שחורות כפחם עם קומץ של כוכביות אדומות שלא היה לו מושג מה הן עשו שם. המפקד גראבנה ניצל את הזמן לשיעור על טבעו של האלמוות ביקום.

בעוד ששאר הסתכל איך הכוכביות השתקפו על דופנותיה הכסופות של טבעת רנטילם, הטבעת שכל צלע שלה הסתיימה במגדל שמירה קטלני, המפקד הסביר על העובדה שיצורי תוהו יהיו מאיימים יותר מכל אלמת שהם אי פעם יתקלו בו. מרביתם, כך הסביר, היו יצורים משעממים שלא עזבו את המקום שבו נוצרו ולא היוו איום בכלל. ועל מנת לסבך את הסיפור, היו כמה סוגים. והפעם הקשב של שאר נטה אל המפקד כשהוא הסביר שהאלמתים נגועי הגביש הם יצורים של חומר מעוות ולכן הם מגיבים למתקפות רוחניות כמו אש זטאלזורים שהינה רוחנית מטבעה. שאר זכר את הערתו של קומרשאג שאם כל התוכניות האחרות שלהם ייכשלו, הזטאלזורים ישטפו את הכל.

גם כך פרט לו, לראסון וסטאגלין, שני חברי צוות החדירה האחרים היו זטאלזורים.

המסך ננעל על מסוף הממשק וקווי המתאר של חדר כסוף נחשפו לעיני צוות החדירה. כסוף קושר לפי סכמת הצבעים של ברית העולמות לצד השלילי. הטבעת אמורה, לפי האמונה הרווחת שם, לדחות את האלחומר מהכוכב שנח במרכז טבעת רנטילם. השאלה הייתה האם רסיס האלחומר הזה חלק את אותן אמונות כמו ברית העולמות. שאר לא חשב כך.

לאחר שהסתיים התידרוך, שאר התכסה בשריון הלוחות הזהוב של ברית העולמות. הוא יכל לראות דרך לוח שהיה ממוקם בפנים הקסדה שלו את העולם מבחוץ והרגיש לא בנוח. ברית העולמות לא לקחה פה סיכונים. הם חשבו שהמלכודות המהלכות הללו ימנעו מחיילים למות בקרב. שאר רצה לשאול ואיך החיילים הללו אמורים להתלהב מן הקרב אם הוא מתווך להם על ידי חיישני אותן מכונות חסרות רגש. רבים מחבריו ללימודים נשברו כשהם הבינו שהם יהיו כלואים במלכודות הללו בחלקים המעניינים של שירותם. שאר בכלל לא התעתד לשרת במשמר הספינה כך שהפרט הזה לא שינה לו בהרבה, כמובן.

עכשיו זה שינה לו והיה מאוחר מדי לשנות את דעתו.

החליפה נעה בכבדות מסביב לשריריו, לוחות על גבי לוחות חורקים על גבי מפרקים עשויים ממיתרי ברזל, כשהוא מסתמך רק על המסך בקסדה. כפי שהסבירו להם אז, באופן שהיה ברור ממנו שזה תוכנן על ידי גרימבויירים, שצריך לנווט דרך האף שלך. עד ששאר השתלט על החליפה, גראבנה וראסון כבר חצו את המסך ואחריהם התאומים. שאר הצליח לנוע באופן שכמעט גרם לו להקיא את נשמתו. כשסוף סוף עמד במסוף, המסך התמלא בתוכניות קרב שהשתקפו על פני החלל הכסוף של מסוף הממשק. גראבנה וראסון כבר נלחמו בשני הגרימבויירים המושחתים שנשארו לתפעל את מגדלי השמירה שירו על נושאת הכאב. התאומים מצאו את עצמם מול נחיל של מוכי גביש ששחה מתוך הרצפה, הקירות והתקרה שהיו הרבה פחות כסופים במבט מקרוב – והרבה יותר מתכתיים כמו האלמתים ששחו מתוכם, מוכנים להילחם על חירותם, לדעתו.

והזטאלזורים חרכו אותם.

לשאר נשאר רק להדוף תוקף מהיר וחמקן במיוחד עם מה שהוא חש כפיגיון לוחות שהתגבש בתוך ידו. מסך קטן, שהאותות שלו הגיעו מכף ידו, אימת שזהו פיגיון לוחות אדום והראה תנוחות לחימה שונות אפשריות. שאר הודה לבקרת משימות על עזרתם.

גרימבויר עף על גבו של לוח משיכה כחול על קיר כסוף למחצה שטוהר עתה מאלמתים ונראה כמו קיר בדירה אחרי שעובדי התחזוקה סיימו את עבודתם. לקח לשאר להבין שהתוקף מכונף ונע בקו מזוגזג שנועד לגרום למי שמסתכל בו לחטוף סחרחורת, כנראה. היו כמה וכמה מינים מכונפים שהיו שותפים ומועמדים בברית העולמות הזו. שאר היה צריך נקודת מבט ברורה יותר על התוקף כדי להחליט איך לתקוף את האויב. הוא הצליח לדחוק את המסך בקסדתו כדי שיראה פיסת עור שחורה ניתזת במהירות על קולית על פני חלל המסוף. אלים, אז מדובר בהייבראוור. היו אלה בריות בעלות עשר רגליים שהיו מחוברות לכנפי קריסטל עצומות עם פנים מוארכות וכהות שהסתיימו בגף מסננת שלא היה מסוגל לעכל משהו גדול יותר מגרגיר חול. משאלתו של שאר התמלאה באופן המחליא ביותר שיכל לקרות. הוא עמד מול סרטן. סרטן מכונף.

ולסרטן המכונף הזה לא הייתה קונכיה, למרבה המזל. הוא רק היה בלתי עכיל לגמרי, כמובן. שאר פנה לשוחט שבפעם הבאה שהוא שולח לו סרטן, שישלח לו סרטן אכיל. בינתיים, הוא לחץ על תנוחת לחימה וכל השאר סולקו. רצף של נקודות שעליו היה ללחוץ עליהן באף הופיע ושאר הודה לצהוב שכן השיריון היה זהוב שהוא הצליח לתמרן את פיגיון הלוחות כך שאחת מהלוחות יקרין לתוך אחד מהמפרקים של ההייבראוור. הוא חש את חריקת הלוחות בעודו יורה. הפגיעות של ההייבראוור כבר הצטברו עכשיו.

וההייבראוור המעצבן נדבק לתקרה בין ממטרי אלמתים שנפלו על רצפת מסוף הממשק. ברגע ששאר הצליח לנשום, הוא נלכד על הרצפה במכה מסחררת של לוחם. המסך שלו שב והציג את תנוחות הלחימה ששאר הבין שהלוחם מולו היא קאסיונית. הוא עמד שם, בוהה באפשרויות, כשהקאסיונית מוכת הגביש הרביצה לו מספיק כדי לתלוש את הקסדה חסרת התועלת מעל לראשו. בפעם האחרונה שזה קרה לשאר, הוא עזב את שומרי השלום.

וההתחלה הייתה כל כך טובה!

ואז קמע הנשר השתקף בעיניים היפות ביותר ששאר פגש מעודו וזה משום שלא ראה קאסיוניות מאז שעזב את מית'אמה. היא פשוט טלטלה את ראשה והפסיקה ממעשיה. סטאגלין בדיוק הגיע מהקיר, חרבו שלופה. הקאסיונית הייתה אדומה בדיוק כמוהו עם שפמות דקים שהיתמרו מעל פנים בהירות. היא לבשה שיריון חבוט, שלוחותיו התאחו בשל האלחומר שעיכל אותם מבפנים, שנקרע לגזרים במכת חרב מדויקת של סטאגלין. מתחת לשיריון, היא לבשה חליפת גוף אדומה שהלמה את קווי המתאר החלקים של גופה. שאר הצליח לסמן בראשו לסטאגלין להרכיב עליו בחזרה את הקסדה כדי שינוע.

"הופהירה." הציגה הקאסיונית את עצמה כשהקאטום משתמש בקנוקנת שיער כדי להחזיר את הקסדה למקום. היא יצרה לוחות חדשים וסגרה את השיריון של שאר מחדש רק כדי שגראבנה יופיע על המסך וישאל אם הכל כשורה אצלו. שאר קם, מאותת לאחרים שסיימו את ההשתלטות על מסוף הממשק. המקום היה מזוהם עתה, מלא גופות מודבקות.

רק הופהירה עמדה והביטה למעלה בדאגה לעבר שותפה הארור ללחימה, ההייבראוור.

"פקוד," אמר גראבנה "עכשיו אתה יכול להשתמש בכפפות הממשק שלך."

שאר הצליח למצוא את הפקודה שגרמה ללוחות מסביב לידיו להתקשות ולהיהפך לכפפות ממשק. הוא יכל לחוש מבעד לכפפות את רשת הקווים הבוערים שמילאה את מסוף הממשק המטונף ולעקוב אחריהם עד לאחד משביבי הבקרה של טבעת הכסף.

"האם אין אף אחד מאיתנו שיכול לעשות את זה?" שאל ראסון בלא יותר משמץ יהירות, מלכסן מבט לעבר סטאגלין משום מה שהחזיר את חרבו למקומה. שאר התמקם מעל השביב ועקב אחרי מבוך הנתונים שהגן על תוכנת הטבעת. גראבנה ענה, בחמימות, "מפקד המשמר ניסה לשחק מולי פעם בתשבץ קאסיוני. מבני המין שהמציאו את זה, אני מצפה שיצליחו להשתלט על הטבעת."

שאר החליט לקחת את המחמאה אל לבו. ההאמידיאנים, שהיו שונים מבני עמו הרדומיאנים כפי שהגרימבויירים שונים מהקאסיונים, היו אלה שאהבו לפתור תשבצים. ראסון החליט רק לנהום. לא הייתה שום דרך להתווכח עם הקביעה הזאת. לא בדרך שגרימבויר יכול לדמיין מכל מקום.

לאחר שניצח בוויכוח, גראבנה פנה להופהירה וחקר אותה בעדינות. היא אמרה שמעצב העולם פשוט החליט יום אחד לעבוד עם האלחומר ולא למנוע ממנו להשפיע. בשילוב עם כוח רצונו, כולם הרגישו כאילו כל המשקל שנשאו על כתפיהם כל חייהם... נעלם.

... והסתכלה שוב לעבר שותפה השבוי על תקרת הכסף מלמעלה. עתה שאר נאלץ להודות שממתניו ומעלה הוא באמת נראה כמו איך שקאסיון עשוי להיראות אם היה מתפתח מסרטן מכונף ולא ממשהו שהזכיר את החתולים של ברית העולמות. ולפתע, הוא עבר את מבוך הנתונים. לקח לו רגע להבין שהוא לא היחיד מברית העולמות שם. אלים, כמובן שאם הם עיכבו את ההשמדה העצמית שעות, הם היו חייבים להיות שם. הם פשוט הקדישו את כל האנרגיה שלהם לעיכוב ההשמדה העצמית ולא להשתלטות על מגדלי השמירה. את זה הם השאירו לצוות החדירה של נושאת הכאב. הוא התחיל לנתק כשנתקל בהתנגדות ממרכז בקרת הכוכב. ברגע הבא, המסך שלו הוצף באור, אור שמנוני ומסריח שיכל לבוא רק מהריר הזוהר שהפרישו הסילבלאד לצורך מחייתם.

הוא יכל לראות במרכז האור את דמותו הרזה וחסרת הגפיים של הסילבלאד, עומד על רק קנוקנת בשר מכוערת שלא הייתה טובה לשום דבר אחר. אם ההייבראוור התפתחו מסרטנים, הסילבלאד התפתחו מ... שאר חשב על נחשים אבל עצר בדרך על תולעים. לסילבלאד לא היה את ההדר של נחשים, לדעתו.

ועתה על שאר היה להילחם בו על השליטה בעולם.

הסילבלאד פתח במתקפה בסיסית של רסיסים זוהרים. זה בלגן את מערך הנתונים עם חלקיקי אור שלא הובילו לשום מקום. שאר גרף את חלקיקי האור הנחוצים לעבודתו. הסילבלאד השמיע רעש נקישה מבעד לשפתיו חסרות השיניים. המתקפה הבאה הייתה מסובכת יותר וכללה חלקיקי אור שומרים, רסיסים זוהרים ופסי אור מצחינים שהעניקו לכל המחזה הילה עסיסית של גועל. שאר הודה לכך שאין לו חוש ריח רגיש. הוא הצליח לשתק מגדל שמירה אחד מבעד לכל סבך המתקפות הזה. הצלחה זאת פשוט הרגיזה את הסילבלאד והפנתה אותו לירות עליו ריבוע משיכה דרך הממשק. שאר היה צריך לחשוד שזה אפשרי. הוא חש את ריבוע המשיכה מתקדם לעברו כשקמיע שעל צווארו התחיל לכאוב. משהו בוודאיות של המתקפה דרש ממנו עוצמה.

שאר הפך את הכיוון של ריבוע המשיכה ובטח הפתיע את הקמע שעל צווארו על המקום. הוא שמע קול משבח אותו ממקום כלשהו מעבר לרעלה על הפגנת יצירתיות. נראה שהוא הרשים אל.

והסילבלאד היה מנוטרל והמגדלים הושבו לשליטתה המיטיבה של ברית העולמות. בינתיים ראסון לטש מבט בקמיע מעבר לשיריון הלוחות שכיסה את גופו של שאר. "כשנלחמנו קודם, הקאסיון הזה היה תלוי בסיסי בקרת המשימות. מערכת תנוחות הלחימה? זה למועמדים באימון!" נבח ראסון בצורה שלא הייתה מכבדת בשום צורה. סטאגלין שילב את זרועותיו בתנוחת קרב כשגראבנה ענה: "תפסיק להתלהב, פקוד. להעליב מישהו כדי לשבחו איננה דרכה של ברית העולמות."

מה קרה פה הרגע? שאר החליט להשאיר את זה כשיהיה לו זמן יותר טוב לחשוב על עוד אחת ממוזרויותיה של ברית העולמות. מגדלי השמירה התחילו לירות אל העולם, אל שיני המתכת שכיסו את פני השטח החלקים של העולם. שאר חיכה להוראותיו. למיטב הבנתו, הם ביצעו את המשימה שלשמה הם נשלחו לשם. לאחר כמה רגעים, גראבנה אמר: "מוסרים לי מבקרה שניתן לנטרל את ההשמדה העצמית רק מהמרכז. נצטרך להמשיך אל העולם, פקודים. הופהירה, ברכותיי, את מצורפת לצוות החדירה. מתמחה , חמש אותה."

ראסון וסטאגלין צעדו קדימה כשגראבנה הבהיר שכוונתו היא לסטאגלין, לא לראסון. שאר תהה איזה צבע לבשו פניו של הגרימבויר מאחורי הקסדה. וסטאגלין חימשה, משיר כמה לוחות מעל חזהו. אלה הלכו ותפחו לשיריון לוחות מלא של ברית העולמות. החור בחזהו של סטאגלין התמלא בקווים חמים שלתוכם תפחו הלוחות שנותרו אצלו. שיריון תופח זה משהו שהיה יכול מאד להועיל לבני מינו. שאר ידע שהם לא יקבלו אותו. לא בלי להצטרף כמין שותף מלא של ברית העולמות.

ואז הטבעת רעדה מסביבם. הופהירה נאחזה בשיריון של שאר, מחממת את ליבו, כשגראבנה הודיע להם שפירי הטיהור הופעלו. שאר יכל להרגיש את האלחומר נסוג, מטוהר מהטבעת, למעשה. הוא יכל רק לתהות למה לא להשמיד אותו על המקום. מסתבר שלאחד התאומים הזטאלזורים היו השגות דומה והוא לא התבייש לשאול את המפקד. גראבנה הקשיח את עמידתו כשענה: "כל עוד ליבת האלחומר מורתעת כהוגן, ברית העולמות יכולה להכיל אותה. אנחנו רק נשיב לה את כל מה שהיא פלטה ממנה."

"אז למה ברית העולמות צריכה את הליבה?" שאלה הופהירה לפתע, מרפה ממנו לרגע, "מדובר באיום שכל הזמן יכול להתפרץ ולאיים על החיים במערכת השמשות הזו, ה... מפקד."

גראבנה שילב את רגליו , בעוד שהטבעת ממשיכה לרעוד, וענה: "אתן שימוש אחד: בונות הגשרים. על מנת לבנות את גשרי המלח, הן חייבות לחצות את הכוויות ושם... לוחות המשיכה לא עובדים, אז אנחנו עוברים למשהו שכן עובד שם. בלי הגשרים, מית'אמה הייתה במרחק שנים רבות מפה במהירות משיכה רגילה של אוניית חלל, פקודה."

העובדה שמית'אמה נמצאת במרחק מאה מיליון שנות אור תמיד הכבידה על שאר. עולם הבית שלו אפילו לא היה באותו הצביר כמו רוטקה. הדבר היחיד שניחם אותו הוא הידיעה שיחווה דברים שלא יכל לחוות במית'אמה הכה רחוקה. זה הזכיר לו כמה גדולה היא למעשה ברית העולמות.

"אני מסורהוטלו, המפקד." העירה הופהירה קצת יותר בבטחון עצמי "זה בצביר -"

"אני יודע מה נקודות הציון של העולם הזה." קטע אותה גראבנה בגסות, מפגין רגש לראשונה מאז ששאר פגש אותו, "בוא נאמר שאני לא מתגעגע לעולם הזה יותר מדי."

אז הוריה היו מהקאסיונים שעזבו לעולמותיה של ברית העולמות. זה היה מעניין, למעשה. שאר תהה איך זה לגדול כשהחברה של ברית העולמות עוטפת אותך בחומה. יכול להיות שלהופהירה החברה הזו יותר מובנת מאשר לשאר. ייתכן שקסיונים יכולים –

והטבעת שקטה כשפירי הטיהור סיימו לעבוד. גראבנה נתן פקודה להמשיך למטה, לבקרת הכוכב.

בינתיים הכי נהנתי מפרק ד'. הוא היה יחסית עשיר באיך שאר מרגיש לגבי מה שקורה סביבו, שזה החלק האהוב עליי (בין היתר, כנראה, בגלל שאני עוקב רק חלקית אחרי ההתרחשות - כמו שאר, כנראה).

בהקשר הזה - לא תמיד ברור לי מה שאר יודע ומה לא. למשל כשגראבנה מחמיא לשאר בנוגע לשימוש בכפפות הממשק - האם שאר מרוצה בגלל שהוא חושב שהמחמאה במקום והוא באמת מתאים למשימה, או שהוא מוחמא כי גראבנה סומך עליו למרות ששאר חושב שראסון צודק? אני לא בטוח.

כמות המינים בברית נשמעת לי מתישה, במיוחד כשיש כל כך הרבה סטרואטיפים שנראה שחברי הברית לוקחים מאוד ברצינות. כששאר מדמיין צאצאים חצי-פטריתיים, זה משהו מקובל שהוא עשוי להתקל בו (אפילו אם לא קאסיונים, שאני מבין שהוא לא פוגש לעיתים קרובות) או שמדובר בפנטזיה לחלוטין? קשה לי להבין מהתגובה של גראבנה האם הוא רואה את השידוך כמשהו אקזוטי או לא. כמעט הייתי מצפה שחצי מהחיילים בצי היו מתגאים ש"סבא רבא שלי היה חצי פטרייה" כמו שאפשר לשמוע אמריקאים מדברים לפעמים.

כמות המינים בברית נשמעת לי מתישה, במיוחד כשיש כל כך הרבה סטרואטיפים שנראה שחברי הברית לוקחים מאוד ברצינות. כששאר מדמיין צאצאים חצי-פטריתיים, זה משהו מקובל שהוא עשוי להתקל בו (אפילו אם לא קאסיונים, שאני מבין שהוא לא פוגש לעיתים קרובות) או שמדובר בפנטזיה לחלוטין? קשה לי להבין מהתגובה של גראבנה האם הוא רואה את השידוך כמשהו אקזוטי או לא. כמעט הייתי מצפה שחצי מהחיילים בצי היו מתגאים ש"סבא רבא שלי היה חצי פטרייה" כמו שאפשר לשמוע אמריקאים מדברים לפעמים.
הסטריאוטיפים הללו הם יותר חלק מנקודת מבטו הכאילו-חברתית של שאר שיש לו בעיה עם עיבוד מארגים חברתיים מסובכים.

כמו הרבה דברים, זה תלוי את מי אתה שואל. גראבנה מגיע מהעולם המרכזי, וככזה, בעל עמדות מתירניות כלפי מערכות יחסים בין-מיניות. הוא השווה את זה למערכת יחסים מורכבת שהייתה לו עם מישהי מבנות מינו. למישהו בעל חשיבה נוקשה יותר זה ילווה בלעג כלפי בן מינו שמעורב במערכת היחסים הזו כמי שלא מצא בת זוג מבני מינו. עם זאת, האג'אנת'רום הם, ביסודם, אנשי חזזית וזו הסיבה שהם יכולים ליצור שילובים עם בני מינים אחרים. בכל מקרה, חצאי-פטריה בדרך כלל מיועדים לשרת בכהונת הצד החיובי, כייצוג של אידיאל ההכלה שהצד הזה מטיף לו, והם מעדיפים להיות במקום שהם הרוב כך שמעטים, אם בכלל, מוצאים את דרכם לצי.
בהקשר הזה - לא תמיד ברור לי מה שאר יודע ומה לא. למשל כשגראבנה מחמיא לשאר בנוגע לשימוש בכפפות הממשק - האם שאר מרוצה בגלל שהוא חושב שהמחמאה במקום והוא באמת מתאים למשימה, או שהוא מוחמא כי גראבנה סומך עליו למרות ששאר חושב שראסון צודק? אני לא בטוח.
למען האמת, שאר חשב שגראבנה מכליל לגביו מעם אחר לחלוטין של קאסיונים אבל הוא החליט לקבל את המחמאה בכל זאת.

תודה שנהנית, על כל פנים.

[ה]

הצוות עמד מאחורי גראבנה כשהוא פתח את שפופרת האוויר שהובילה לבקרת הכוכב. הוא חשב שיחכו להם בכל המעברים האחרים. שאר הסתכל כל הדרך למטה מבעד לשפופרת הדקה. היא הייתה עתה תחת שליטת בקרת משימות כמו כל חלק מהטבעת. הוא גנח כשגראבנה נכנס ראשון ונתן לרצפת השפופרת לדחוף אותו לעבר בקרת הכוכב. אם הוא הצליח להיכנס לתוך השריון הזה, הוא יכול להיכנס אל השפופרת הזו.

ובינתיים צריחי המשמר המשיכו להשמיע את ההמהום הקבוע והמרגיע לעת עתה. לפני ששאר הספיק להרעיד שפם, ראסון וסטאגלין כבר היו בתוך השפופרת. עתה רק הוא, הופהירה והתאומים הזטאלזורים נשארו. הוא חשב שהוא יוכל לטעון שיהיה זה מן הנימוס לתת לזטאלזורים, מין שותף בעל זכויות מוכחות בברית העולמות, להיכנס קודם. התאומים לא הסכימו איתו ואמרו, בריקוד מחשבה מתואם של תודעותיהם, שהם מוכנים לוותר על זכויות היתר שלהם ולתת לקאסיונים להיכנס לשפופרת הזאת.

הופהירה החזיקה את זרועו כשהוא נכנס לפתח השפופרת וגלש כשהיא נמצאת ישר מאחוריו. רק כשהשפופרת מניעה אותו לעבר בקרת הכוכב, הוא מצא את האומץ לומר: "אז איך זה היה לגדול בסורהוטלו?"

האם דמיין חיוך על פניה של הופהירה כשהיא השיבה: "גדלתי בחווה, רחוקה מכל עיר. הוריי היו מפקחים על משק חי שהובא מאלף עולמות ושמרו עליו מציידים לא חוקיים. החלק הכי עצוב כשמין עבר מכסה מסוימת והיינו צריכים להיפרד ממנו כשהוא הועלה לספינה לקראת השבתו לעולם המולדת שלו. רציתי לראות אותם בעולמותיהם, שאר."

הרעיון פשוט הרגיש לשאר מוזר עד שנזכר שהבשר פשוט לא עכיל... וגם המרדף אחרי הציד יכול להיות מהנה גם אם לא עשית שום דבר לציד בסופו של דבר. לשאר יצא להשתתף בכמה מסעות ציד כאלה בעת לימודיו במדינה הצמחונית היחידה במית'מה.

"מרגיש מתסכל כמעט כשאני חושב על זה. להיות כה קרוב וכה רחוק מבשר הציד." אמר שאר לבסוף, מנסה להעלות את רגשותיו בעניין, "הייתי בכמה מסעות ציד כאלה."

"התחושה הייתה מופלאה." מחתה הופהירה "עשינו משהו אצילי למען אותם עולמות. לא ראינו אותם בכלל כציד. אני פשוט מצטערת שהגרימבויירים, שניהלו את העולם, הוציאו מתוכם אותו. אתה לא בוחר איפה מציבים אותך להתמחות כשומר."

"את במשמר?!" התפעל שאר כשנזכר כמה מחבריו, ואם לדבר בעצב, חברותיו, נשרו כשהם הבינו כשהקריירה במשמר לא תהיה מלהיבה כמו שהם דמיינו כשהם התגייסו.

"רגע, אתה לא מתמחה במשמר?" שאלה הופהירה בהבעת אכזבה שהרטיטה את לבו.

שאר לא היה בטוח איך להגיב לשאלה הזו. הנטייה לחשוב שהקאסיונים יעדיפו את המשמר הייתה מובנת. רבים מחבריו וחברותיו באקדמיה אכן חלמו להיות במשמר. ועם זאת, כמו שהיו קאסיונים צמחונים, ישמרו האלים על נשמותיהם מכימשון, לא כולם חלמו להיות במשמר אם זה אמר לחזור על טעות שעשו בחיים קודמים כשומרי שלום.

"מזכירות." תיקן אותה שאר "ואני מועמד למרות שאבחר בנתיב הזה בסופו של דבר."

הופהירה לא צחקה בקשר. היא רק שאלה בנימה שקטה "מה בדיוק עושים במזכירות?"

שאר לא הצליח שלא להתלהב בקולניות, שפמותיו רועדים, כשהוא אומר: "זה פשוט... כיף. כל חלקיקי האור הללו פשוט לאסוף אותם ולסדר אותם. זה פשוט מזכיר לי את ילדותי כשהייתי מפצח צדפות ואוכל את הסרטנ – "

ואז נזכר שהשותף ללחימה שלה היה סרטן מכונף. יכול להיות שזה לא הכי רגיש עבורו.

"זה נשמע משעמם." אמרה הופהירה כשנדמה שהיא לא מתייחסת למשפט האחרון "פשוט – "

וצווחת קרב נשמעה הרחק מתחתיהם, צווחה שיכל להיפלט רק מגרון של סרטן מכונף, סרטן מכונף בגודל של קאסיון. הוא יכל לראות את פסי האש חורכים את האוויר כשהפלטים המגנטיים של שני הצדדים התנגשו. השפופרת הזו לא הייתה כזו גדולה. איך ההייבראוור הצליחו להידחק לתוכה?

"פקודים, יש לנו פקועה של חמש מולנו." נשמע גראבנה בקשר "עוד מעט תראו אותם." כשברקע האוויר התלהט כשפלט מגנטי התלכד. הוא בטח פנה אל התאומים. מה בדיוק היה להופהירה ולשאר לתרום פה?

אבל רק ליתר בטחון, שאר לחץ על מסך הפנים כדי שייתן לו כלי נשק להגנתו. הוא נזכר שאם הופהירה תעשה את מה שהוא עושה, השיריון שלה לא יכסה את כל גופה משום שהוא נעשה מהרבה פחות לוחות. הוא שאל איך הוא יוצר שני כלי נשק במקום אחד. במקום לענות לו, בקרת המשימה ירתה קרן ממגדל השמירה הקרוב ביותר אליהם. ותוך שניות ספורות, המקום פשוט דמם והותיר את שאר, למרבה הפתעתו, מרוצה. הוא לא רצה לבייש את עצמו בקרב נוסף. לפתע התגנב לחושיו שככל שגלש למטה, ברק המתכת הלך והתעמעם ולא משום שהאלחומר התפשט בו כנגע ממאיר. החומר היה פשוט עמום כאילו הכל היה עשוי מפח ולא מהחומרים הכי טובים שהיו קיימים... כאילו הכל היה מגרוטאות ממוחזרות. שאר ידע שהייתה סיבה לאהוב את המשימה. הוא תמיד אהב מזבלות שצריך לנקות.

לוחמי ההייבראוור היו דבוקים על החלק העליון של שפופרת האוויר כשהוא חלף מתחתיהם. שאר ליקק את שפתיו כשהוא תוהה אם רואים אותו עושה את זה עכשיו. אתה לא חושב על עמיתים אפשריים שלך כארוחה. ההייבראוור, אחרי שיעברו שיקום, יהיו בלתי מזיקים. עתה הוא הכין את עצמו לנפילה על רגליו בתוך בקרת הכוכב עצמה.

בקרת הכוכב הייתה מרחב כדורי עם גומחות שביבים שהיו מחוברות לתעלות שכולם התחברו לשפופרת שממנה הם יצאו. מעליהם היה דבוק הסילבאלאד ששאר נלחם בו מקודם, משמיע צלילים לא ברורים למען לא ידוע. גראבנה והאחרים כבר סרקו את המקום. סטאגלין אפילו השמיע צקצוק ששאר הבין כ-"בוא הנה, כלכלבי חמוד שלי!"

ואז שאר דרך על חתיכת קקי ירוק כשהתקדם הצדה כדי לתת לאחרים לצאת החוצה. כלבי הדים היו פשוט יצורים חסרי רגליים עם לוע מוארך ששימשו עבור הסילבאלאד כחיות מחמד. היה עוד משהו בשיעור שהציגו לפניהם את היצור המשעמם הזה אבל לעת עתה שאר לא זכר מזה כלום. הוא לא היה צריך פקודה כדי להבין את מקומו כאן. הוא עקב אחרי הקווים שהתוותה בקרת משימות לעבר השביב ששלט בהשמדה עצמית. הוא שמע את הזטאלזורים נמתחים מאחוריו כשהוא מתיישב ליד אותו שביב.

"תעזרו לנו לחפש את כלב ההדים." צעק גראבנה במערכת הקשר. נראה שהתאומים הזטאלזורים התכוונו בטח לשאול מי מביא את חיית המחמד שלו למקום העבודה ואז הבחינו בשביל החרא הירוק הנמרח והחליטו לא להתעמק במופלא מבינתם הדלה. שאר עקב בינתיים אחרי מערכת הנתונים שתמכה בבועת ההשמדה העצמית, שכצפוי, הייתה מצופה בסימונים שמקורם מגופי בקרה שבלב מערכת השמשות. סימונים שמנעו ממנה לעת עתה לפעול. כדי לכבות אותה, שאר יצטרך להסיר אותם, לצערו.

עם כפפות מונפות, שאר קילף אותם. רק לאחר שעשה את זה, הוא הבין שהופהירה מסתכלת עליו בהערכה לאחר שהבינה יותר למה התכוון כשהם גלשו בשפופרת האוויר קודם. זה חימם את שפמותיו כשהוא ניגש למלאכה המורכבת יותר של כיבוי ההשמדה העצמית שהייתה ישות יחידה, ועל כן, העבודה איתה פחות מהנה במונחים קסיוניים. עם זאת, לא רק הופהירה עקבה אחריו, גם משהו נדחק דרך החומר הגרוט של בקרת הכוכב, דוחף חוליה אחר חוליה אל פני השטח. היה זה כלב ההדים שפער את לועו. גראבנה הורה לאחרים לדאוג שהערפל המשונה שיצא מלועו המוארך לא יגיע לשאר. רק אז נזכר שנאמר לו שהערפל של כלב ההדים הוא הגפיים שלו. ובעודו נזכר בזאת, שאר הבחין שהופהירה ניגשת לכלב ההדים המצווח שהיה נאמן לשמו במובן הזה – החיה ניווטה באמצעות ההדים של הצווחות שלה. שאר עמד לעזוב את עבודתו ברגע.

"האמונה שלך ביכולתך לבצע את המשימה שלך היא מה שמבדיל את המועמד לבין חבר אמיתי בצי." עלו מילותיו החכמות של קומרשאג מהמקום בו נשמרו בזכרונו. המילים הללו עיכבו אותו מספיק כדי להבין שאם יעזוב את ההשמדה העצמית, היא תופעל לפני שיספיק לחזור ובכך לא יועיל לאף אחד בצי... ואז קרה דבר מוזר ביותר: סמל זוהר עלה מידיה של הופהירה, סמל של שני עיגולים שהתחברו בצווארם, ונטבע בבשרו של כלב ההדים הרועד מטירוף כס הגביש. ברגע הבא, הכלב פשוט שכח ממנו. הסמל ניתר מהכלב לעבר הסילבאלאד למעלה שהפסיק לפתע להשמיע קולות עוינים. הוא נראה לשאר כמי שמתבייש באיך שהתנהג קודם עתה שחזרה אליו אישיותו. ועל מנת להראות את נאמנותו, הסילבאלאד כיבה את ההשמדה העצמית במהירות האור, האור שנזל דרך פיו.

"הפעם האחרונה שברית העולמות נתקלה ביכולת כזו הייתה בסימית'יקום." אמר גראבנה, מטה את גופו לעבר הופהירה, "האם יש לך קשר כלשהו לאנבידו, פקודה?"

אנבידו היה, כפי ששאר זכר, אביה של לור'אנקוריה שממנו הגיע הקמע שהוא החזיק.

הופהירה יכלה רק לומר: "על מה אתה מדבר, המפקד? יצא לי לטפל בחיות טרף בבית."

כלב ההדים שלח אניץ ערפל שהטביע את הופהירה בניסיון להבין את טבעה של מי שהצילה אותו. אפילו החיה לא קיבלה את השקר שלה שלא לדבר על בעלי הבינה פה.

"תודה למלאכים על שקיבלנו עזרה." אמר ראסון "ואל תחקור בנשגב ממך, המפקד."

שאר יכל לדמיין את הזרבובית של המפקד נשלחת בזעם מעל סמל הפדאמפליטים כשהוא משיב: "אני לא צריך שחילוני ילמד אותי על טבע המלאכים, המתמחה ראסון."

"אז עכשיו אתה פדמפליט ולא איש צי?" שאל ראסון בנימה קוראת תיגר על המפקד.

המפקד גראבנה הרים את ידו נושאת הנשק באותו האופן שמפקד משמר הספינה שנזיק היה עושה את זה וענה: "אף פעם לא שכחתי את שבועותיי הקדושות, המתמחה ראסון."

"שבועות שמנוגדות לכל דבר שקדוש לברית העולמות?" שאל ראסון בהתגרות גלויה "תמיד שאלתי את עצמי איך אתה יכול לשרת ארגון שבפירוש לא ירשה לך להשמיד את שדי המכונה שמסדרך נשבע להשמיד אותם."

"יש לך הבנה מוגבלת מאד של דרכיה של ברית העולמות כפי שאמרתי לך מקודם, המתמחה ראסון." אמר המפקד בנוקשות והיטה את פטישו. רק עתה סטאגלין עמד ביניהם ושאל: "האם לא כדאי שנחזור לספינה וניישב את המריבה הזאת שם, המפקד? כיבינו את ההשמדה העצמית."

"לא." אמר המפקד גראבנה בנוקשות, ידו מתחפרת בלוחות פטישו, "זו לא המשימה."

שאר הרים את ראשו מעל שביב הנתונים המוכתם בריר זוהר כשחש את האימה מזדחלת על קצוות שפמותיו. במערכת הקשר שלהם נשמע קראמנובר בעודו אומר: "משימתכם היא לנטרל את בויטואירי. אני מצטער ששיקרנו לכם אבל אלה החיים, חברים."

"רק זכור שאתה לא הגיבור." סינן ראסון "כולנו הגיבורים של הסיפור הזה ברגע הזה, המפקד."

שאר הבין שהמפקד גראבנה אכן חשב שהוא הגיבור של הסיפור כשהוא השיב, בקור, "אתה תסיים את שירותך על הספינה כשאנחנו נסיים את המשימה הזאת, פקוד." ושילח ריבוע משיכה שביטל את ההדבקה של שאר והוריד את הסילבאלאד אל השטח. כלב ההדים משך את אניץ הערפל שלו מהופהירה וכרך אותו מסביב לאדונו, משמיע צלילים שהיו, ככל הנראה, הפגנת חיבה. שאר חשב שאפשר לוותר על הבנת החיות. היה לו מספיק קשה להבין איך דפוסי הלהבות של הזטאלזורים יוצרים דפוסי תקשורת. חיות נועדו לאוכל, לא להיות בנות לווייה. דעה ששאר ידע שעליו לשמור עליה לעצמו. הסילבאלאד לא היו המין היחיד בברית העולמות שגידל חיות מחמד.

ובקרת משימות פתחה להם דלת למעבר שהוביל אל גלעין האלחומר של העולם הארור.

אני מופתע קצת מהנונשלנטיות של הופהירה כששאר התייחס לחיות שהיא שמרה עליהן כ"ציד". הייתי מצפה שהיא תעלב יותר, אלא אם היא מקפידה על המילים שלה. אני לא בטוח מי משניהם (או אולי שניהם?) חריג ביחס שלו לחיות - מצד אחד שאר חושב בסוף שהוא מבין שהיחס שלו לא מקובל חברתית, ומצד שני גם שאר הנוכחים התפלאו מהיכולות שלה עם כלב ההדים.

למה, בעצם, כל כך מובן מאליו שקסיונים ירצו להיות במשמר מכל הדברים?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה