• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

הזמנה אישית - אני לא עובד סתם נכון?

יש לי רעיון אולי תשים את כל החומר בהודעה הראשית או שתרכז הכול באיזו שהיא הודעה כדי שיהיה יותר קל לקרוא הכול,כאילו במקום שתפזר את החומר ל 13 עמ' אז תפזר אותו לכמה הודעות.
 
אררררגגג... אנשים, החומר כבר מחולק לפרקים, הוא גם מחולק לתתי פרקים, כל הודעה היא תת פרק וכל פרק כללי מצויין את שמו ומספרו בתחילתו.

אם בכוונתי לפתוח עץ נוסף על העולם אני צריך את אישור המנהלים, וכמובן הסבר נוסף מה בדיוק אני צריך לעשות בעץ החדש שלא עשיתי בעץ הישן?

העולם הוא גדול ועמוס פרטים, גודלו משתווה בערך לאנסאלון של רומח הדרקון, וזה הרבה פרטים, מה אם אומר לכם שמה שכתבתי הוא למעשה התמצית ושכבר ניסיתי במילא לצמצם ככל שיכולתי?

כשאתה אומר מאוד רזה ובוסרי, פרנהייט, למה אתה מתכוון? סלח לי על בורותי במילים גבוהות..
 
א. יש לך את אישור המנהלים - יותר מזה, יש לך את המלצת אחד מהם בהודעה הקודמת שלי.
ב. כשאני אומר רזה ובוסרי הכוונה היא שאני מרגיש כאילו כישורי הכתיבה שלך עדיין בהתהוותם, ואתה עושה כל מיני טעויות קטנות של מתחילים. הביקורת הזאת מאוד חלקית ואולי לא כדאי שתתייחס אליה, כמו שאמרתי למעלה, אני לא רוצה שדברי יהיו לא מבוססים ואמרתי את זה רק כדי להדגיש את הנקודה שהכתיבה טעונה שיפור בנקודה הזאת, ושתיקח זאת לתשומת ליבך בזמן שאתה עורך את עצמך.
ג. תערוך ותצמצם. אחר כך תקבל ממני ביקורת דקדקנית.
ד. העץ החדש צריך להיות מתומצת יותר. מחולק יותר בנוחות לפרקים (פרקים קטנים יותר, תצמצם. תמחק את מה שבינוני ותישאר רק עם מה שממש טוב לדעתך). חשוב יותר מאלה, הוא צריך לכלול הודעות שלך בלבד עד לשלב מסוים, ככה שנוכל לקרוא אותו בצורה נורמאלית ולא לעבור על 15 עמודים.
 
Ferenheit אמר/ה:
א. יש לך את אישור המנהלים - יותר מזה, יש לך את המלצת אחד מהם בהודעה הקודמת שלי.
ב. כשאני אומר רזה ובוסרי הכוונה היא שאני מרגיש כאילו כישורי הכתיבה שלך עדיין בהתהוותם, ואתה עושה כל מיני טעויות קטנות של מתחילים. הביקורת הזאת מאוד חלקית ואולי לא כדאי שתתייחס אליה, כמו שאמרתי למעלה, אני לא רוצה שדברי יהיו לא מבוססים ואמרתי את זה רק כדי להדגיש את הנקודה שהכתיבה טעונה שיפור בנקודה הזאת, ושתיקח זאת לתשומת ליבך בזמן שאתה עורך את עצמך.
ג. תערוך ותצמצם. אחר כך תקבל ממני ביקורת דקדקנית.
ד. העץ החדש צריך להיות מתומצת יותר. מחולק יותר בנוחות לפרקים (פרקים קטנים יותר, תצמצם. תמחק את מה שבינוני ותישאר רק עם מה שממש טוב לדעתך). חשוב יותר מאלה, הוא צריך לכלול הודעות שלך בלבד עד לשלב מסוים, ככה שנוכל לקרוא אותו בצורה נורמאלית ולא לעבור על 15 עמודים.

אני לא סופר פרנהייט, אני תיכוניסט, אני לא מתיימר לכתוב ברמה גבוהה וזה פורום, אני לא נוהג לערוך יותר מפעם אחת חפיפית את הודעותי, אני מפרסם מידע למען חברי הפורום, לא בכדי לקבל על זה פרס נובל.. אם הכתיבה שלי לא מספקת אותך, אתה מוזמן לבקר את התוכן בלבד.. זה לא ספר, וזה גם לא ערוך.

אני יכול לקחת את מה שכבר רשמתי בעץ הקודם, לערוך את זה, ולהחסיר כמה חלקים מעייפים וחסרי טעם.. האם זה יהיה מספיק? זה עדיין יצא המון חומר אומנם..
 
אני מצטער אם פגעתי בך, זאת כלל לא כוונתי. אתה לא צריך להתיימר לעשות שום דבר אבל אני אישית אשמח אם תשאף. לא הייתי אומר את זה אם לא היה נראה לי שיש פוטנציאל.

עריכה היא משהו שמנסיוני ככותב אתה מבין את החשיבות העצומה שלו עם הזמן.

כתיבה, בעיני, הא תוכן+צורה. ואתה יכול לתת חשיבות ומשקל שונה לכל אחד מהדברים אבל הוא עדיין חלק ממה שהקורא מקבל, ולא ניתן להפריד אותם. אתה יכול לכתוב את הרעיונות הטובים ביותר בעולם בצורה עילגת ולא בהירה והם יהיו מאוד לא מהנים. הצורה חשובה.

אני חושב שאם תעשה מה שאמרתי זה יהיה טוב יותר לקוראים וגם תקבל יותר משוב מסודר. אתה לא חייב לשמוע לעצתי. אבל האם אתה לא מפרסם בדיוק בשביל זה?

ושוב, אני לא "לא מסופק על ידי הכתיבה שלך". אני חושב שיש כאן פוט', ואני מוכן לנסות בכוחותי הצנועים, לעזור לך למצות אותו. זה שאתה תיכוניסט וכותב לא רע יכול אולי למלא אותך בגאווה, אבל הקורא שלך לא קורא אותך בסלחנות יותר משהוא קורא מישהו אחר, והוא מצפה למירב האפשרי. זה תלוי בך.
 
לכל קוראיו המתמידים של עולם המערכה גאנוס.. וודאי יודעים אתם שפרסום העולם עומד לפני סיומו, נותר לו רק הפרק האחרון והחשוב מכולם, הרפתקות בגאנוס - או מה ניתן לעשות בעולם הידוע.. על תככים ומזימות והזדמנויות להרפתקה בעולם המערכה גאנוס.

אני לא מתכוון לרשום ולו מילה אחת נוספת בפרק חשוב מאין זה עד אשר יתקבלו מספיק תגובות הערות ושאלות בכמות מספקת, אם אתם קוראים נהנים ועוקבים אחרי פרסום העולם הדבר אינו מועיל עבורי, אני זקוק לתגובותיכם בכדי לדעת שעבודתי אינה לשווא, חוות דעתכם חשובה בהחלט.. הפרויקט כולו בהמתנה עד לפרסום תגובות נוספות..
 
מר 'פיטיפנד' הנכבד, אם בכוונתך הייתה לפרסם את עולמך על דפי הפורום, עשה זאת עד הסוף. אנשים יגיבו למראה היצירה הגמורה. אם ברצונך שינעלו את העץ שלך, רק בקש מהמנהלים. אם אתה מתכוון להטריד אנשים עד בוש, אתה מתבקש לגלות בגרות ולהמתין עד שאנשים יואילו בטובם להתפנות לקריאת העולם שלך. ככלות הכל, אתה מבקש ביקורת מפורטת ועניינית ובקורת זאת ,כמובן, אינה יכולה להסתדר עם חומר חלקי.
 
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה
Top