• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז הזוכים בפרסי ה ennies ל-2023

רשימה חלקית של הזוכים בפרסים, נראה שהליגה החופשית כרגיל זוכה בהרבה פרסים
  • Vaesen RPG — Mythic Britain & Ireland(Free League) -- Product of the Year, Best Setting
  • Linda Codega (io9/Gizmodo) -- Best Online Content
  • Fabula Ultima (Need Games) -- Best Game
  • Blade Runner: Core Rules (Free League) -- Best Layout & Design
  • Blade Runner Starter Set (Free League) -- Best Cartography
  • Ruins of Symbaroum Bestiary (Free League) -- Best Monster or Adversary
  • Avatar Legends (Magpie Games) -- Best Rules
  • Blackbirds (Andrews McMeel Publishing) -- Best Production Values
  • Swords of the Serpentine (Pelgrane Press) -- Best Writing
עדיין מחכה לראות מי ההרפתקה הטובה ביותר

זכור לי במעומעם שגם ספר המפלצות לגרסה המקורית של סימבאר זכה ב-ennie, מעניין אם יוציאו אותו עוד כמה שנים לשנת אפס הוא שוב יזכה בפרס...

אני חושב שכבר כתבתי את זה פעם, אבל אם תראו לי מימוני המון מוצלחים עכשיו, אז בעצם אתם מריאים לי את המועמדים והזוכים בעוד שנתיים... אפילו ספר רשמי של מו"ד שזה לביקורת טובה לא הצליח לעבור אותם...
מצד שני, הכתבת שפרסמה את ההדלפה של הogl זכתה בפרס. מניח שזה אומר לנו מי האנשים שמצביעים לפרסים האלו...

מניח שזה אומר לנו מי האנשים שמצביעים לפרסים האלו...
באופן כללי מי שמצביע זה יותר ה Hardcore, ולכן בוודאי שיש כאן הטיה למה שהחובבים המושבעים חושבים, ולכן אני די מסכים גם עם הנקודה שלך לגבי מימוני ההמון.
וספציפית אם אתה קורא דיונים ב EnWorld אז יש שם המון אנשים טובים, לצד לא מעט מטרילים שדי מתעבים את מכשפי החוף.

מצד שני, הכתבת שפרסמה את ההדלפה של הogl זכתה בפרס. מניח שזה אומר לנו מי האנשים שמצביעים לפרסים האלו...
לא בטוח שהבנתי מה זה אומר.

חוץ מאווטר שבהחלט מגיע לו לטעמי, יצא לי לקרוא גם את Fabula Ultima (תמכתי לא מזמן גם ב-BREAK שהוא באותה תמה אבל לא התעמקתי בו עדיין).
משחק מעניין שמבוסס בחלקו על Ryuutama (בעיני סוג של גרסת אנימת סלייס אוף לייף של "בית נדודים"), שמשלב מכניקות מהרבה שיטות מוכרות - שעונים מלהבים בעלטה, אספקטים מ FATE, הצלחה עם סיבוך מ PbtA וכו'. יש פה הרבה מכניקות, לטעמי קצת יותר מדי, אבל המשחק מורכב, לא מסובך.

את Swords of the Serpentine גם התחלתי לקרוא והוא בהחלט התאמה מעניינת של Gumshoe למשחק Sword & Sorcery אבל בינתיים אני לא משתגע על המכניקה.

לא בטוח שהבנתי מה זה אומר.
אני לא חושב שקיימת יש שאלה בכלל על המשחק הפופולרי ביותר היום או בכלל, אבל לראות שמוצרים של המשחק הזה, שכנראה מכרו יותר מכל מה שהם התמודדו מולו ביחד, מסיימים במקום השני בקטגורית ההרפתקאות בהשוואה לליגה החופשית ולא ב-2 המקומות הראשונים במוצר השנה מראה יותר על מי מצביע ל-Ennies ולא בהכרח על השוק. תוסיף לזה את הכתבת שחשפה את הOGL שגם הוא היה אמור להשפיע בעיקר על יוצרים אחרים...
אז המסקנה שלי לא כזו שונה משל אולדמן, בעיקר Hardcore עם חלקים משפיעים של יוצרים ושונאי מכשפים.

כשעברתי על הרשימה שוב שמתי לב שהליגה החופשית זכתה בכל הקטגוריות בהן הייתה מועמדת השנה.

את Swords of the Serpentine גם התחלתי לקרוא והוא בהחלט התאמה מעניינת של Gumshoe למשחק Sword & Sorcery אבל בינתיים אני לא משתגע על המכניקה.
דווקא אהבתי את המכניקה אם כי מעולם לא ניסיתי אותה בפועל. המערכה עצמה חמודה למדי.
מצחיק שהם קיבלו זכיית כסף על עיצוב הכריכה כי האמנות בפנים הספר גרועה וממש לא מצדיקה בזבוז של נייר כרום (וזה המצב של כל הספרים של פלגרן).

הכריכה סבבה, ומבין המועמדים האחרים כסף זה בסדר, מסכים איתך שבפנים לא משהו ומרגיש כמו מלא פילרים, משהו בעימוד ומעברי הנושאים משגע אותי ומקשה על הקריאה (לפחות ב-PDF).
לגבי המכניקה והעיר של Eversink (בולעד? :p) אני צריך לקרוא יותר לעומק אבל בינתיים בעיקר צריך להתרגל לעניין הזה של שתי מערכות נפרדות - אחת שנועדה לשלב החקירה ואחת שנועדה לשלב העימות.
זאת הפרדה נכונה במחשבה שלה - שהחקירה זה משהו שחייב להתקדם בכדי שהעימות בכלל יתממש ולכן היכולות חקירה לא דורשות גלגול אלא רק מאפשרות לקבל יותר מידע בהשקעה ושאלת השאלות הנכונות, ולעומת זאת העימות/התמודדות עצמה יכולה להיכשל ולכן דורשת גלגול).
יחד עם זאת הביצוע של ההפרדה מרגיש לי קשה קצת, אבל צריך להתרגל. זה מעניין לכל הפחות.

אני לא חושב שקיימת יש שאלה בכלל על המשחק הפופולרי ביותר היום
אין ספק. אבל אני לא חושב שפרסי ה- Ennies באים לשקף מי המשחק הכי פופולרי/נמכר, כי שם כמו שאמרת אין תחרות.
הם כן אינדיקציה טובה לעומת זאת לגבי מה עוד קיים בשוק ואילו שמות בולטים יותר באותה שנה. פחות מעניין אותי הזוכים עצמם אבל מרשימת המועמדים אני יכול לקבל תמונה יותר רחבה והכוונה למה אולי כדאי לי לבדוק.

ספציפית לגבי הליגה החופשית, הם פשוט הרבה יותר Prolific מהאחרים אז יש להם את היתרון של הרבה מוצרים למועמדות.
WOTC אאל"ט הוציאו רק שני מוצרים בתקופה הזו, המצודה הקורנת וספלג'אמר, המצודה הקורנת היא סבבה לגמרי אבל היא אסופת הרפתקאות מאוד לא אחידה ברמה שלה (*מאוד*) וספלג'אמר הוא אחד המוצרים הכי מאכזבים של המהדורה הזאת.

ולגבי Linda Codega, אתה אומר שמי שחשפו ופרסמו את אחד האירועים הכי משמעותיים בתחום לא ראויים לפרס הזה?

נקודות מאספן כבד שיש לו אפס עניין במכניקה ומשחקיות
שם דגש על עריכה כתיבה עימוד אמנות בנית עולם וכו..
(כן נהנה לקרא מכניקה ולראות הסברים שלה כדי להבין אם יש מחשבה על בניית העולם)

קודם לגופם של הזוכים

Free League לטעמי הם בית ההוצאה המוביל היום מבחינת עריכה וגרפיקה ובניית עולמות לא סטנדרטיים כאשר Vaesen ללא ספק גולת הכותרת של המוצרים שלהם במיוחד בגלל שאיכות הכתיבה באנגלית סף סוף טועמת את איכות המוצר

Blackbirds הלב ציילד של יוצאי וויט וולף ואוניקס פאף הוא אחד הספרים הטובים ביותר שיצא לי לקרא בשנים האחרונות בנית עולם כתיבה עריכה הכל פשוט תענוג
לא העולם הכי מקורי שיש אבל האופן שבו הכל מוצג ונבנה – שאפו ענק זכיה ראויה ממש

על אווטר וספר האנימה השני דילגתי פחות מעניין אותי למראת ש Magpie Games גם הוצאה שאני אוהב

ופלגריין לא בדקתי ואני פחות מתחבר מסיבה די שטחית - הם לא עקביים בהדפסות שלהם וזה נראה מוזר על המדף אז הפסקתי לרכוש אותם

שנית להערה פה על הEnnies

D&D זה סבבה והכל ואפילו יותר מזה אבל מכשפי החוף הם המקבילה של איקאה לעולם הריהוט

אתה קונה אצלם כסטודנט או כסוחר דירה מתחיל וגם כאשר יש לך כבר דירה משלך אולי תמצא פריט או שניים שלהם אבל הם ממש לא תו התקן של האיכות פשוט המחנה המשותף הרחב והנפוץ ביותר והם עושים את העבודה

וכמו שלרוב לא תראה מצורים של איקאה זוכים בפרסי עיצוב כך לא תראה את המכשפים זוכים בהרבה אניס

Free League לטעמי הם בית ההוצאה המוביל היום מבחינת עריכה וגרפיקה ובניית עולמות לא סטנדרטיים כאשר Vaesen ללא ספק גולת הכותרת של המוצרים שלהם במיוחד בגלל שאיכות הכתיבה באנגלית סף סוף טועמת את איכות המוצר
הליגה החופשית בהחלט עשו עבודה מצוינת במשחקים שלהם שיש לי (הטבעת האחת וסיפורים מהלולאה), אבל לא יצא לי לעיין בואסן בכלל. תרצה להרחיב מדוע הוא גולת הכותרת? איך העולם, הכתיבה והמכאניקה שלו?

אין ספק. אבל אני לא חושב שפרסי ה- Ennies באים לשקף מי המשחק הכי פופולרי/נמכר, כי שם כמו שאמרת אין תחרות.
המועמדים לא באים לשקף את המשחק הפופולרי/נמכר, כי אותם בוחרים שופטים מרשימה שהמוציאים לאור מגישים ושהם מקבלים את הספרים או הקישורים לידיים (אז הם בהכרח מכירים את הרשימה הזאת). לעומת זאת, הזוכים עצמם זו תחרות פופולריות נטו. כלומר, זו הצבעה שמצביעים אליה אנשים שלא חייבים להכיר את כל המועמדים בקטגוריה ואף אחד לא אמור להצביע למשהו שהוא לא מכיר, אלא אם המתחרה זה מכשפי החוף ;).
לכן, אני יכול להבין למה המועמדים יותר מעניינים אותך מהזוכים.
זו גם הסיבה שכתבתי את המשפט שהתחיל את הדיון.

ולגבי Linda Codega, אתה אומר שמי שחשפו ופרסמו את אחד האירועים הכי משמעותיים בתחום לא ראויים לפרס הזה?
אם זה היה פרס המאמר/הכתבה ולא תוכן, אז בכיף. כי מבחינת תוכן רשת, ולא מאמר בודד, האתר הזה לא היה בשלושת הראשונים שלי מרשימת המועמדים.
לאחרונה, ניסיתי לקרוא את המאמר על ג'נקון, כי אני אוהב לקרא על יוצרים עצמאיים ולא הצלחתי לסיים. זה גם לא המאמר היחיד שם שהייתה לי בעיה כזאת עמו, אבל אני זה אני וזה לא בהכרח נכון לגבי כולם, אך מאחר ששאלת מה אני אומר, אז מאחר ואני לא יכול לקרוא את רוב התוכן שם, אני לא חושב שהם ראויים לקבל פרס על תוכן.
אני אשאל, כמה מאמרים שם קראת שאתה חושב שהם ראויים לקבל פרס על תוכן רשת?

הליגה החופשית בהחלט עשו עבודה מצוינת במשחקים שלהם שיש לי (הטבעת האחת וסיפורים מהלולאה), אבל לא יצא לי לעיין בואסן בכלל. תרצה להרחיב מדוע הוא גולת הכותרת? איך העולם, הכתיבה והמכאניקה שלו?
שוב מדגיש לא שחקתי ואין לי כוונה לשחק
ההתרשמות היא מחוויית קריאה ובנית עולם ודגשים שמפנים למכניקה (אם היא באמת עובדת בפועל לא אוכל להגיד וגם לא ממש מעניין אותי)

ואחרי ההסתייגות אגיד ככה
זה מתחיל בכריכה הקשה עם טקסטורה של קטיפה ועמוד שידרה מעט מעוגל שמאפשר לפתוח את הספר בכל עמוד במלואו בלי לאמץ או לכופף אותו
ממשיך בדפים עבים מהרגיל שספוגים בדיו איכותית וגורמים לציורים והאיורים להתחבר לדפים וליצור תחושה כאילו ציורו בצבעי מים עליו רק בשביל עותק זה
הקפדה יתרה על כל קו וקו בין אם במסגור תאים של חוקים מיוחדים או הערות עורך כמו גם הבדלים קטנים בגופנים בין כותרת לכותרת משנה ובין גוף הטקסט
משחקים עדינים אבל מורגשים בעימוד על ידי מיקום קצת אחר כל פעם של תמונות יוצר עניין בלי לפגוע בזרימה או ביכולת לזהות אם מדובר בפרק מסוים או אחר
תמונות מלאות על עמודים שלמים מבלי לגלוש לעמוד אחר כך שתמיד רואים תמונה מלאה בלי צורך למתוח את הספר
ואחד הפרטים החשובים ביותר בעיני
תמונות למרות שאוירו על ידי אומנים שונים שומרות כולן על אותו קו ברור ומוגדר יחד עם סיפורים קצרים שמלווים את הטקסט היבש יותר

כל אלה ועוד עוזרים ליצור את התחושה שמדובר בספר שכמו נלקח מעולם המשחק עצמו מצד אחד ומצד שני להישאר ברור ונקיא לקריאה ולחיפוש מהיר של חוק כזה או אחר

העולם הוא מאין שילוב של הוויצר וקריאתו של קטוהולו רק קצת יותר קליל בואך ניל גיימן פוגש את טרי פראצט
משחק שבו השחקנים הם מאין שרלוק הולמסים שנכנסים למערת ארנב וחושפים עוד ועוד מעולם אגדה מלא פיות
בדומה למשחקים אחרים של הליגה החופשית גם כאן העלילה הראשית סובבת מחנה ביתי ממנו יוצאים לפענח תעלומות שונות אשר כל אחת נסובה סביב יצור פלאי אחר
בעוד קו העלילה הכללי לא ממש חדש אופן ההצגה שלו כמו גם היצורים עצמם לא סטנדרטים ומביאים הרבה פעמים רעיונות חדשים

לסיכום אחד הספרים המוצלחים של השנים האחרונות בעיני מבחינת בנית עולם והצגתו ואחד הטובים ביותר לפחות בחמישייה הראשונה מבחינה גרפית עימוד והפקה של העשור האחרון (מבלי להיכנס לטיב ואיכות הציורים שהם גם ממש לטעמי)

תמונות למרות שאוירו על ידי אומנים שונים שומרות כולן על אותו קו ברור ומוגדר
אאל"ט כל האומנות היא של יוהאן אגרקרנס שהמשחק מבוסס על היצירות שלו (לפחות במשחק המקורי, לא יודע אם גם בהרחבה של בריטניה).
וכן זה משחק חקירת "מפלצות" בתוך הפולקלור הספציפי (סקנדינביה או בריטניה)
אם זה היה פרס המאמר/הכתבה ולא תוכן, אז בכיף.
סבבה אני יכול לקבל את זה, אם כי אני חושב שבמקרה הזה הסיקור הבודד הזה מספיק בשביל להפוך את זה לאתר תוכן חשוב בשנה זו.
אני לא קראתי שום דבר אחר שלהם, אז אני לא חולק על שאר מה שרשמת.

אאל"ט כל האומנות היא של יוהאן אגרקרנס שהמשחק מבוסס על היצירות שלו (לפחות במשחק המקורי, לא יודע אם גם בהרחבה של בריטניה).
וכן זה משחק חקירת "מפלצות" בתוך הפולקלור הספציפי (סקנדינביה או בריטניה)
נכון ההערה במקום בספר הבסיס זה רק הוא

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה