• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 חדשות הכרוז הוכרזו שלושה ספרים חדשים ל-2026: רייבנלופט, קסמים ואשפים אדומים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא The oldman
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מכשפי החוף הכריזו על שלושה ספרים חדשים ל-2026, כשספר נוסף לקראת סוף השנה יוכרז בהמשך.

הספר הראשון יגיע בקיץ והוא Ravenloft the Horror Within, ספר הרחבה נוסף של רייבנלופט. זאת לאחר ההרפתקה קללת סטראהד וספר המערכה המדריך של וואן ריכטן לרייבנלופט - זוג ספרים מצוינים.
הספר החדש יכיל בילדים חדשים למקצועות, נתוני משחק לאדוני האופל (הייתה ביקורת שאין להם נתונים ולכן אי אפשר להחטיף להם מכות, פחות מתחבר) וכנראה מידה מסוימת של תוכן שכבר הופיע במדריך של ואן ריכטן.
אישית ספר שלא ממש מצפה לו, היה עדיף הרפתקה או אסופת הרפתקאות בעולם. הספר הזה נראה כמו מחזור של חומר קיים.
1772603090873.webp
1772602835540.webp
בסתיו יגיע ספר למטילי לחשים בשם Arcana Unleashed שבנוסף ללחשים חדשים גם יציע שיטת חפצי קסם חדשה לחפצים שגדלים בעוצמה עם הדמויות.
1772603263830.webp
הספר השלישי והאחרון להכרזה זו הוא Arcana Unleashed Deadfall - מדובר בספר קצר יחסית במחיר של 30 דולר, עם הרפתקה של מלחמת אשפים המערבת את המכשפים האדומים של Thay. אישית נשמע לי כמו המוצר הכי מעניין מבין השלושה 🙂
1772603405057.webp

תודה שהעלת, ראיתי והתעצלתי להעלות 😅
אני מצד אחד שמח שיוצא תוכן חדש, אבל מוכרח להודות שאני לא מצליח לגייס התלהבות ממוצרי 5.5E לאחרונה.
אני אשמח לשמוע אנשים שכן מתלהבים מזה!

לא עשיתי בדיקה מקיפה או סקר, אבל בקבוצות "קללתו של סטראהד" קיבלו את הידיעה בתמיהה במקרה הטוב ועד חשש מעוד מוצר שיצא כדי להכניס Diversity לא נחוץ לעולם.
אבל אני חייב לסיים בצורה חיובית, טוב שיש עוד מוצרים, אפילו כמשאב :)

הגיע הזמן שיכריזו על משהו, ל5.5 הם קראו "2024" וגם ב2025 הם לא ממש הוציאו תוכן.
התמונות ששיתפת ממש מגניבות ואני שמח שהם מקפידים על הקו האומנותי הזה.
(נדמה לי שיש שם עמוד על קתולהו- זה חדש למו"ד?)

נשמע שהם ממשיכים בקו של ספר למנחה וספר לשחקן- שני הArcana Unleashed נשמעים על הנייר עם כיוון מעניין, רק "ספר קצר" מעלה שאלה של עד כמה קצר- הרפתקה מוכנה של כמה דרגות יכולה להיות דווקא ממש באורך מתאים, אבל אם מוציאים פחות מוצרים שלפחות ישקיעו בכתיבה ותוכן, ולא מחזור וספרים קצרים.

מקווה שלפחות ישקיעו יחסית הרבה ברקע של Thay, עוד לא עברתי על ספרי Forgotten Realms החדשים, אבל כתוכן למנחה ושחקנים נראה לי מידע על העולמות שלהם יהיה שימושי יותר מעוד אינסוף תתי מקצועות או הרפתקאות עמוד יחיד באיכות בעייתית. אפילו כמה קרסי עלילה יכולים לתת חיים לעולם.

הכוח של מותג ענק זה בדברים שמייחדים אותו, ואם הם בחרו להוציא הרבה התייחסויות לעולמות של D&D בספרי בסיס אז בטח שיש להם מרחב בספרי הרחבה לתת לנו מידע רלוונטי, שהופיע בספרי קריאה / משחקי מחשב / סרטים.
לצערי אני חושב שמכשפי החוף מפחדים כלכך להתמקד בתוכן שלהם ורוצים ליצור משחק לכולם, שהוא נהיה מאוד מאוד גנרי.

אישית בקבוצות שלי אם אני מריץ מו"ד 5 ובוחר הרפתקה מוכנה, או שהיא צד שלישי עם עולם שונה מהותית מפנטזיה גנרית למשל (Historia Arcanum), או שאני לוקח הרפתקה רשמית ומחפש באינטרנט כל פיסת מידע על החלק הזה של העולם כדי להתמקד בתמה של ההרפתקה שהשחקנים כנראה לא יחוו במקום אחר (גובלינים פסיונים, עסקאות עם שטנים, דינוזאורים זומבים בג'ונגל...).

לא סתם Ravenloft היה להם כלכך מוצלח שזה כבר ספר שלישי (גם אם קצת ממוחזר), ויש שמועות על עולמות מערכה אחרים באופק.

הכוח של מותג ענק זה בדברים שמייחדים אותו
זה טיפה סוטה מהנושא של העץ, אבל זאת אמירה מאוד מעניינת ש... לא ממש הגיונית בעיניי, אם לומר את זה בעדינות.
כלומר, מה כאן ההנחות המובילות למסקנה?
ברמת ההבנה הבסיסית הייתי אומר הפוך - הכוח של מותג ענק זה בגנריות שלו ובעובדה שהרבה אנשים אחרים משחקים אותו (אז יהיה קל יותר למצוא קבוצה וכו'). דווקא הכוח של משחקי אינדי קטנים וכדומה היא ביחודיות שלהם והסביבה שאשחק דווקא אותם ואשקיע מאמץ נוסף ללמוד עוד שיטה (ואולי גם ללמד עוד אנשים) זה שהיא עושה משהו בצורה שונה מכל השיטות שהכרתי עד עכשיו.
מה אני מפספס כאן?

הספר הקטן הוא להבנתי בערך כמו הספר הקטן שיצא לאהרון, אז משהו בין 64 ל-96 עמודים?
הייתי מצפה למשהו כמו 10-15 עמודים של רקע, לא יותר מכך.

אז הייתי מנמיך ציפיות, בהרפתקה של רומח הדרקון זה היה ספר גדול ולא ממש פירטו על עולם המערכה שזה היה די מאכזב 😢

עוד מוצר שיצא כדי להכניס Diversity לא נחוץ לעולם
אמממ... הם לא באמת מכירים את המוצרים של מוד"מ2 לעולם הזה, נכון?

כי אם מדברים על "גיוון מיותר" אז זה היה כבר בשנות התשעים ובצורה מופרזת בעליל. מה שהתחיל בתור מערכה סגורה יחסית עם ממלכה של ערפד בסגנון ספרות גותית וספרי אימה, עבר התפוצצות אוכלוסין שגורמת לממלכות נשכחות להיראות כמו עולם קטן ומסודר.

בין היתר היו לנו שם:
- ממלכה מצרית עם Dark Lord מומיה ואנשים קצת ערבים.
- עיר-מדינה שלמה עם מלכ.ה מכשפ.ה (מוד"מ2 לא הייתה סגורה על המגדר של זה) שנתלשה מדארק-סאן, העולם הזה שאי אפשר להגיע אליו במסע מישורי אבל כאן בעצם כן.
- הלורד סות' מרומח הדרקון, חיבור שכמו קריירת דוגמנות העירום של פוליטיקאית גרועה מסויימת, מכחישים שזה קרה אי פעם למרות שיש תיעוד לכך.
- פסטיבל המארדי גרא בניו אורלינס, כולל ספינות קיטור שבכלל לא מתאימות לפנטזיה.
- עוד ערפד שהוא כמו סטראהד מעלי אקספרס. אם סטראהד מבוסס על דרקולה, הערפד הזה מבוסס על ולאד צפש שעליו דרקולה מבוסס, רק שבניגוד לצפש הוא מפקד צבאי ממש גרוע שנענש בלהיכשל שוב ושוב במלחמותיו.
- ליץ' עם משטרה חשאית ואווירה סובייטית משהו, שנוצר כדי שיהיה מישהו שיריב עם סטראהד.
- וקנה! הדמות שליצ'ים בכל הרב-יקום קוראים עליה בגרסא שלהם להגדה של פסח, ההוא שכשהוא מת והפעם באמת מוד"מ2 מתה יחד איתו - אבל לא לפני שהוא עבר דירה לרייבנלופט כדי לטרגר את הליץ' מהסעיף הקודם.
- Dark Lord שמבוסס על פינוקיו, רק בגרסא אפלה, חולנית וסוטה, או בקיצור דומה לפינוקיו המקורי של קרלו קולודי.

אם כל זה לא הספיק לכם עם Diversity מיותר בשפע ו"אהבתם" את ספינות הקיטור שהזכרתי כמה סעיפים קודם לכן, TSR נקטה במהלך עוד יותר מוזר והוציאה קו מוצרים לרייבנלופט, עם הלוגו האדום-אפור והכל, שנקרא Gothic Earth שכלל כמה ספרים וחוברות שפשוט הלבישו על רייבנלופט ומוד"מ2 את שלהי המאה ה-19. אם אתם ממש שונאים Diversity ואתם גם אמריקאים שאוהבים את טאקר קרלסון, בטח תתפלצו לשמוע שאחד הארגונים המופיעים שם בתור החבר'ה הטובים, הוא... התנועה הציונית.

אז גם אם הרחבה נוכחית של רייבנלופט תמלא את העולם הזה בכושים, פמיניסטיות, הומויים וקוקסינלים גם, זה רק יגרד את הקצה של הקצה של מה שדחפו אליו לפני שלושים שנה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה