• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

חדשות הכרוז הוכרזה מהדורה שנייה של Alien RPG

בהכרזה מפתיעה, הליגה החופשית הכריזה על מהדורה שנייה למשחק התפקידים המצליח של הנוסע השמיני. Alien RPG זכה לקיקסטרטר מוצלח ומספר ספרי הרחבה, אבל באופן יחסי זה קו מוצרים רזה, כך שמפתיע שכבר יש מהדורה שנייה.
אישית יש לי את ערכת ההתחלה, שאמנם לא הרצתי עדיין - אבל השיטה נראית לי אחלה. אז המהלך נשמע לי קצת מוזר. כלומר לא מובן. כלומר, אם מכשפי החוף היו עושים מהלך כזה כולם היו רוצים להרוג אותם.
מצד שני, אולי יהיו מכירות חיסול על ההרחבות של המהדורה הראשונה...
הנה ההכרזה המלאה - יהיה קיקסטרטר סתיו, עם ספר בסיס חדש, ערכת התחלה חדשה וגם הרפתקה חדשה. לא ברור עדיין כמה המהדורה השניה תהיה תואמת למהדורה הראשונה.
In Space, Everyone Will Hear You Scream For Joy For The Second Edition Of The ALIEN RPG

Free League’s Kickstarter this Fall will debut a new wave of 2e releases, including new core rules, starter set, cinematic scenario set, and miniatures line

For five glorious years, Free League Publishing and 20th Century Studios have explored the ultimate reaches of the ALIEN universe. In celebration of the critically acclaimed ALIEN RPG’s 5th anniversary in 2024, Free League proudly announced their plans to unleash a Second Edition of the multiple award-winning game rules across an expansive new line of rulebooks, starter sets, cinematics, and accessories. The stress fest begins with bug hunts aplenty through an epic Kickstarter launching this Fall.

Free League has revealed their core line-up for the upcoming Kickstarter, with more details coming soon:

• Based upon feedback from thousands of players over five years of adventures, the Second Edition of the core rules delivers an updated and streamlined version of the ALIEN RPG fans know and love, along with additional new artwork, new content, and a variety of new tools for players and Game Mothers alike, all fully compatible with previous releases and game material.
  • The new 2e starter set will be redesigned as the perfect starting point for newcomers to roleplaying in the ALIEN universe, containing everything they need for game night including abridged 2e rules, character sheets, custom dice, reference cards, various handouts, and an expanded 2e edition of the fan-favorite Hope’s Last Day scenario set on Hadley’s Hope just prior to the unforgettable events of Aliens.
  • The new cinematic scenario boxed set, Rapture Protocol, written by Jonathan Hicks and Free League's Tomas Härenstam, returns to the roots of the ALIEN franchise, featuring the crew of a small star freighter on a resupply run to the remote industrial colony, soon embroiled in a deadly conflict.
The miniatures set is designed to bring the events of Rapture Protocol to life, but fully complement other adventures and skirmish battles throughout the ALIEN RPG series.

אתחיל מהסוף:
  • הם הבטיחו תאימות אחורה ושיהיה אפשר להשתמש בכל המודלים שיצאו למהדורה הראשונה במהדורה השנייה. זה אפילו מופיע בטקסט של ההכרזה שהבאת (all fully compatible with previous releases and game material) ויש כמה מילים נוספות במדיה שלהם. כמה זה נכון מעשית? אני מניח שנצטרך לחכות ולראות.
  • מכירות חיסול? עד שלשום היה 50% כמעט על כל קו המוצרים באתר שלהם וזאת לא הפעם הראשונה וסביר שלא האחרונה.
  • אין לי מושג למה אתה מנסה להשוות חברה עם מוניטין מפוקפק (GSL, OGL1.1 וכו') לחברה שבינתיים הייתה בסדר, אבל גם על ההחלטה הזאת של הליגה החופשית יש לא מעט תרעומת ברשת. אולי אתה לא רואה את זה כי אין לליגה החופשית את אותה תפוצה שיש למכשפי החוף.
  • לדעתי, לפחות יש להם את היושרה הבסיסית לקרוא לזה מהדורה 2 ולא "מהדורת 2024" או "1.1" או כל שקר אחר שבא לומר זו מהדורה חדשה, אבל אל תכעסו עלי שזו מהדורה חדשה.
  • יש כמה אזורים שלא יזיק לשיטה קצת ריענון, אבל הרוב זה לא מניסיון אישי (אני זוכר שבחד"פ ששיחקתי חבר הציג חוקי בית במה שעסק ב"פאניקה" והסביר שהחוקים הרשמיים לא משהו).
  • לא היה קיקסטאטר למהדורה הראשונה של הנוסע השמיני, הייתה מכירה מוקדמת באתר שלהם.
  • ואנחנו מדברים על הפרש של 5 שנים בין מהדורות שזה לא כזה לא שגרתי אבל לפחות לטעמי, הפרשים גדולים יותר עדיפים (לפחות עשור).
אני כמעט בטוח שאני לא אתמוך בקמפיין שלהם (כמו שאין לי בכלל את הספרים של המהדורה הראשונה), אבל אשאיל את הספרים מחבר (שאני בטוח שכן יתמוך) כדי לרפרף ואולי לקרוא.

תפסה אותי בהפתעה ההכרזה הזו, הרי המהדורה הראשונה בקושי הספיקה להתבסס...
אני במקרה עמוק בתוך ההתחלה המהירה של המשחק וגם מעבר.
חלק מהקהילה זועם שרק לא מזמן רבים קנו את ספרי המקור וההשלמות ב Alien day ופתאום עכשיו הם "לא מעודכנים".
כלומר ברור שאפשר לשחק עם כל מה שנקנה, שיש תאימות וכו', אבל עדיין, זה יוצר באנשים סוג תחושה של הונאה...
יש כמובן את החלק בקהילה שפשוט שמח על כל דבר שיוצא ושהשיטה חה, בועטת ומתחדשת.
אני בספק אם אתמוך, אני רק בהרצות ראשוניות של השיטה וכבר חרגתי מתקציב התמיכה שלי בפרוייקטים, אבל זה בהחלט מסקרן.
מקווה שיש הצדקה להוצאת מהדורה חדשה כל כך מהר, אגב ההרפתקה החדשה שנוספה לספר הבסיס נשמעת מגניבה וזו שמצורפת לערכת הבסיס החדשה הייתה קודם בספר הCore וגם היא מוצלחת.

בנוגע להבטחות על תאימות לאחור, זה תמיד מגיע עם כוכבית. גם במסע בין כוכבים מהדורה שניה לכאורה יש, אבל בפועל בגלל ששינו מכאניקה צריך לבצע התאמות בהרפתקאות.
גם במקרים אחרים למשל מה׳ 3 מול 3.5 היתה הבטחה לתאימות לאחור, אבל ברגע שמשנים מכאניקה זה לא באמת תואם אלא דורש התאמה של המנחה.

בניגוד לרענון של ספר חוקים כמו למשל ספרי Traveller 2022 שלא שינו את המכאניקה אלא רק חידשו את העיצוב והאפשרויות בספר הבסיס ואז באמת יש תאימות לאחור. גם מו״ד 2024 זו לא מהדורה חדשה כי לא משנים את המכאניקה. אותו דבר גם ה Remaster של פאת׳פיינדר 2, שגם לא שינו מכאניקה ולכן יש תאימות לאחור.

למה זה מוזר לי? פחות חמש שנים, יותר כי הליגה החופשית משחררת מעט מוצרים, אז זה לא מרגיש שהמהדורה הראשונה היא קו ״שלם״.

בכנות, יש לי את ערכת ההתחלה של המהדורה הקודמת. לא מתכנן למכור, מקווה להריץ מתישהו ואז להחליט אם בא לי להשקיע או לא.

לגמרי מבין את אלו שהשקיעו בשיטה ועכשיו הם מתוסכלים, כי זה אומר שלא יהיו מוצרים עם תוכן חדש בשנה וחצי הקרובות.
יש יתרונות וחסרונות לקצב ההוצאה האיטי של הליגה החופשית, מהדורה חדשה תוך חמש שנים מדגיש את החסרונות.

יש שיטות שבהן המעבר בין המהדורות לא מתבטא בשינוי דרסטי של החוקים (כמו במו"ד) אלא בהוספה של חוקים או בהפשטה של חוקים קיימים.

קריאתו של קת'ולהו למשל - לפחות עד המהדורה השישית כולל, השיטה תאמה אחורה עד כדי כך שיכלת להשתמש בהרפתקאות משנות השמונים עם ספר בסיס משנות התשעים. מה כן השתנה שם? למשל במהדורה החמישית שיש לי, הוסיפו עוד תוכן ועוד הרפתקאות לדוגמא וגם חוקים למשחק בעולם מודרני ובמאה ה-19 ולא רק בשנות ה-1920 - תכנים שבמהדורות קודמות היו בספרי הרחבה.

עדכון מהליגה החופשית - מימון ההמון נדחה מהסתיו לאביב שנה הבאה, כחצי שנה של דחיה.
הטיעון הרשמי הוא שילוב החומר מהסרט החדש במשחק והקשבה לפידבק מהשחקנים.
וגם, עכשיו למהדורה קוראים Evolved Edition (E2) במקום Aliens 2e ;)

באופן כללי, זו הכרזה מוזרה בעיניי. גם ההכרזה המקורית הרגישה קצת לא אפויה וזה עוד יותר. למה להכריז כמעט שנה מראש על מהדורה חדשה?

שידחו כמה שיותר מבחינתי, אני אמנם לא חסיד הארד קור של השיטה, אבל ככל שיעבור הזמן אולי באמת תהיה יותר הצדקה למהדורה חדשה.
נכון יש דוגמאות כמו מו"ד 2024 שלא שינו המון והוציאו מהדורה חדשה, אבל עם כל הכבוד, Alien זה לא מו"ד מבחינת מיתוג והיקף.
דיסקליימר: אני דווקא מחבב את Alien מאד.

אני לא חושב שזמן זה הפקטור המשמעותי אלא כמות התוכן והעדכונים שיצאו לשיטה בספרי הרחבה.

למשל בין מסע בין כוכבים מה׳1 למה׳2 עברו רק חמש שנים, ואותו דבר גם לספרי 2022 של Mongoose traveller.
אבל בשני המקרים לעיל יצאו המון ספרי הרחבה בין לבין, כולל שיפורים לחוקים שהופיעו באותם ספרי הרחבה למשל - לדוגמא במסע בין כוכבים יצא באמצע ספר חוקים של קלינגונים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה