• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הבלגריאד והמלוריאן

Shaman

פונדקאי ותיק
שתי סדרות שאני דיי אוהב,למי שלא מכיר,הנא קיצור:(אני השדלתי מאוד למנוע ספוילרים,אבל אולי יצא לי...)
לפני הרבה זמן,בזמן שהאלים הלכו על פני האדמה,היה אל מרושע בשם:טוראק,אל הדרקון,הוא גנב מאל בשם אלדור כדור רב עוצמה שמאמיניו,האנגרקים כינו קטראג יסקה,הוא התחבא בעיר
שנקראת קתול מישראק,עיר הלילה הניצחית,כיוון שענן שחור ניצב מעל לעיר.
בלגאראת הקוסם בא עם מלך האלורנים,חרק,ושלושת בניו:דראז צוואר שור,אלגר קל-רגל,וריבא אגרוף ברזל.(האלורנים הם עם שסוגד לבלאר,הם נורא דומים לאורקים בתכונות,הם מגודלים נכנסים להתקפי זעם,רק שהם טובים).
הוא הלך איתם לקתול מישאראק,וגנב את הכדור.
הוא פיצל את האלורנים לרבעה ממלכות:דראזניה,שלאחר כמה שני התגאתה בביון הדראזאני,
אלגריה,הארץ עם הסוסים הטובים בעולם,וריבא,שכל ממלכתו הוא אי,וכל משימת היא לשמור על כדורו של אלדור.

אלו שני סדרות,נורא יפות,אשמח לשמועע תגובות...

התקציר שלך קצת הורס את הסדרה. ולא מבחינת ספוילרים, אלא בגלל שהוא גרוע תחת. בלי להעליב כמובן...

הסדרה בכל מקרה מומלצת, למרות שמאוד אהבתי אותה בכיתה ח', ניסיתי לקרוא שוב לפני מספר חודשים ולא נהניתי...

זה נורא קשה לכתוב תקציר,ניסיתי להכניס חלק ממה שכתוב ב"בלגאראת הקוסם"
-ודרך אגב,מי שרוצה להתחיל לקרוא ולהבין את כל מה שקורה במקום בכל הקטע הראשון לא לדעת כלום,שיקרא את זה קודם-,אבל לא הצליח לי...

אני ממש אהבתי אותה.
עכשיו אני מחפש ספרים אחרים של הסופר שתורגמו (דייויד אדינגס)
ולשאמאן, מה שכתבת זה לא התקציר, זה קורה לפני שהסדרות מתחילות בכלל. אפילו שאני מבין אותך, זה קשה לכתוב תקציר בלי ספוילרים.

אני לא זוכר כמעט כלום מהספר.. אני רק זוכר שהוא ממש ממש טוב.... וחשוב גם ליקרוא את הספרים שהשתי קוסמים האלו... שכחתי ככבר את השמות שלהם......

זו סידרה שאני ממש ממש אוהבת.
ויש עוד ספרים של דיוויד אדיגנס - טרלוגיית הטאמולי, שגם נורא אהבתי. (יש לי את שתי הסדרות על המדף מאחורי^^ ווי ווי.)

אדינגס הוא סופר ממש טוב ונהנתי גם מהבלגריאד, גם מהמלוריאן, גם מהקוסמים (לברק- קוראים להם בלגראת' ופולגרה) וגם מהטאמולי (שלא ממש קשורה). אבל לדעתי הבעיה בטאמולי זה שאדינגס, ישר בהתחלה, משתמש בשמות של מקומות ואנשים שאף אחד לא מכיר. אבל נראה לי שזה בגלל שהייתה איזו סדרה שקדמה לטאמולי שלא תרגמו. בכל מקרה נהנתי מכל ספר שהוא כתב שקראתי.

קצת ספויילרים
ודרך אגב האלורנים ממש לא דומים לאורקים. בהתחלה (הרבה לפני הבלגריאד והמלוריאן) הם אולי היו דומים קצת לאורקים אבל אחרי שבלגראת' פילג אותם הם התפלגו לארבעה גזעים שונים שהדמיון העיקרי בייניהם הוא חיבה יתרה לשמקאות אלכוהולים ופזיזות מסוימת. הדרזיאנים בכלל דומים לבני מחצית והאלגרים דומים קצת לאלפים.

בלגאראת ופולגארה, אלה שמות הקוסמים...

סדרה חביבה, אבל דיי בנאלית וילדותית.

העולם שלו מבוסס פחות או יותר על תרבויות מהעולם שלנו, בצפון יש את חרק שהם נורדים שכאלה, ארנדיה ששמהווה מין חירבוש שכה לימי הביניים של אירופה, האנגרקים שחלקם יפנים, סינים, וסתם ערבים-בדואים, (מצד שני, גם אלה של אול, שכחתי איך קוראים להם, היו דיי מוסלמים) וטולנדרה שהם רומאים.

ממש לא אהבתי את זה שהוא דאג להשיא את כולם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה