היתרונות של הנזיר:
*יותר התקפות לסיבוב, ובעזרת יכולת מסוימת, הרבה יותר.
*תה"ב בינוני - יותר טוב מתה"ב חלש. ופחות טוב מתה"ב גבוה. אז כן, לנזיר יש התקפה אחת יותר מאשר ללוחם, אבל האם ההפרש בין תוספי ההתקפה קטן מספיק מכדי להשפיע? לא נראה לי.
*מכה ללא נשק כנשק קסום, בדרגה 16 זה כבר +3. וזה בנוסף לקמעות. אבל, האגרוף מוגדר כנשק קסום עם תוסף הקסמה 3+ רק למען התגברות על הפחתת נזק, אפשרות לנפץ חפצי קסם בהתקפת ניפוץ, וסיכוי של 50% לפגוע ביצור לא-גשמי. לא מדובר באמת על תוסף 3+ להתקפה ולנזק. במהדורה 3.5, אגב, זה הפך להתקפה שנחשבת כסדרית ואדמנטיט, במקום.
*מהיר במיוחד.
*תוספים לדרג"ש, שלמרות מה שפנג אמר, מצפים לגמרי על היעדר השריון (ברמה 20, בלי להחשיב את כל החפצים קסומים (בין אם מוסיפים לחוכמה ובין אם לדרג"ש), התוסף מגיע ל+10, וזה בלי הזריזות, ובהתחשב שהנזיר הוא בן אדם ממוצע).
*מכת הלם- יכולת יעילה בטירוף, והרבה אנשים שוכחים שגם הנפגע שומט את נשקו, מה שמצריך עוד סיבוב ועוד התקפה מזדמנת (מכל הסובבים אותו) כדי לתקוף שוב. טוב, גם לנזיר מגיעה איזו דרך להשיג יתרון היריב, נכון?
*5 התקפות בסיבוב, 6 עם מחסר פעוט של -2. המחסר הפעוט הזה עושה את ההבדל. במהדורה 3.5 אין את המחסר, אבל יש רק 5 התקפות.
(אני מתיחס כאילו הנזיר לקח את הכישרונות הנוספים שלו כמו שהוא היה חיב במהדורה 3)
*רתיעה משופרת
*הדיפת חצים, די שימושי.
*מחשבה דמומה: יעיל, לפחות עד שהוא מקבל את ההתנגדות ללחשים שלו.
*נפילה איטית: בדרגה 18 ומעלה, אם הוא נמצא ליד קיר, הוא יכול ליפול כל מרחק בלי לספוג נזק.
*חסינות לכל המחלות הלא קסומות.
*הכשלה משופרת. אם אין לו כוח מאוד נמוך (בדרך כלל הכוח של נזיר עומד על 12 או 14) ולמטרה אין כוח מאוד גבוה, אז הכשלה בהתקפה הראשונה, ואז 5\6 התקפות עם תוסף גדול. שמת לב כמה תנאים יש כאן?
*שלמות הגוף. בדרגה 20, נזיר בן אדם ממוצע בלי שום חפצי קסם יוכל לרפות 120 נק"פ ביום. 40 נק"פ.
*זינוק העננים: אני מוצא את היכולת הזאתי לא כ"כ שימושית, אבל ניחא.
*מכת צ'י- סופר שימושי. בלי שום קמיע, המכה של הנזיר היא +3, וזה מתווסף לתוספים האחרים. קרא "מכה ללא נשק" לעיל. בנוסף, תוספים מאותו הסוג אינם מצטברים (תוסף הקסמה).
*חסינות לרעלים. יש מקצועות יוקרה שבנויות רק על זה. יש גם פלדין, וגם כמה גזעים עם מתאם דרגה 0+...
*דלת ממדים. שימושי לפעמים. שימושי פעם ביום.
*כף יד מזעזעת: בדרגה 20, שוב, בן אדם ממוצע בלי חפצי קסם, ד"ק 26 בקשיחות או למות. אני רק רוצה לציין שהרפתקן עד לדרגה 20 יצבור תוסף +6 לחוכמה בערך מחפצי קסם מה שמעלה את הד"ק ל32. וזה בלי תוסף גזע. פעם בשבוע. עיין הלחש "קריסה"... שהוא 4 פעמים ביום, מינימום.
*אין מחסרים על גיל, אבל תוסף החוכמה עדיין מתווסף, מה שמאוד שימושי לנזיר.
*לשון השמש והירח: לחש לשונות תמידי, רק יותר מאגניב.
*התנגדות ללחשים. בדרגה 20 התנגדות לחשים 30.
*הפיכה לחוצן, עם כל היתרונות הרבים והחסרונות המעטים שבאים מכך.
*הפחתת נזק 20\+1. הפחתת נזק שכל כהן בדרגה ראשונה יכול לגרום לכל החברים שלו לעקוף.
*הצלות גבוהות.
*אין מחסר שיריון. כי אין שריון, הא?
*מיומנויות קצת גבוהות.
*והיתרון הכי חשוב - נורא כיף לשחק אותו. נורא.