• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 האשף לא חזק מדי? 3.5 [נוסף דיון על נזיר]

איך...? איך איך איך הנזיר בטייר 5?
אחחלה קוביית פגיעה, אחלה התקפה, התקפה ללא נשק עם תוסף לא ריאליסטי ונזק לא רע בכלל, תוסיף לזה נשק טבעי משופר וזה הופך לנזק מעולה, הדיפת חיצים, מכת הלם, נפילה דמומה, ראש שקט, ריפוי עצמי, התנגדות ללחשים הצלות מושלמות ועוד ועוד ועוד!
איך טייר 5?
איך הנוכל מנצח את הנזיר? תסבירו לי, איך?!

לאאא, עוד דיון נזיר. אני אערוך את ההודעה עוד מעט עם תוכן רלוונטי. בכל מקרה, כן, הנזיר אפס
עריכה:
נתחיל מהחלק שאולי הורס את הנזיר לחלוטין- MAD. הקיצור MAD אומר שהנזיר צריך להשקיע בהרבה תכונות (ארבע במקרה שלו- כוח, זריזות, חוסן, חוכמה) בשביל למלא את הפוטנציאל שלו. הרבה תכונות עם בונוסים נמוכים זה אומר בונוסים נמוכים בהרבה דברים.
קוביית פגיעה- ק8, למקצוע שנמצא כל הזמן בקפא"פ. ביחד עם החוסן הנמוך שלו (MAD), הוא נשחט (ראה דרוג שריון)
דרוג שריון- אין שריון. בכלל. *בכל* דרגה לנזיר יש דרוג שריון יותר נמוך משל לוחם באותה דרגה, והלוחם זאת לא דוגמא למקצוע חזק במיוחד. הוספת החוכמה לדרג"ש ועוד 1 לחמש דרגות מקטינים את הפער, אבל לא בהרבה.
התקפה- תה"ב בינוני. הכהן מקבל תה"ב בינוני, והוא מטיל לחשים מלא. תוסף לא ריאליסטי? התוסף שלו להתקפה נורא נורא נמוך, בגלל שלא רק שהתה"ב בינוני והכוח נמוך (MAD), גם אין נשקים קסומים (קמע אגרופים אדירים מפצה על זה, אבל תשווה את המחיר. הא, ואין יכולות קסומות נוספות). הנזק בדרגה 20 מגיע לעד 4ק8 ועוד תוסף כוח (נמוך). להב מלחמה בדרגתו גורם 100 נזק בסיבוב בלי להתאמץ. לוחם בדרגתו משתמש בחרב אדירה בוערת מחשמלת קפואה התפרצות אש התפרצות קרח התפרצות חשמל 1+ שלו, גורם 8ק6 ועוד תוסף כוח (גבוה מאוד), וגם בעל סיכויי פגיעה גבוהים בהמון. למען האמת, אפילו אשף עם התמורה של טנסר נלחם טוב יותר מהנזיר.
הדיפת חצים- יאי, כשרון נוסף. הא, הלוחם הבינוני גם מקבל כזה.
מכת הלם- סוף סוף ציינת יכולת ששווה משהו. כן, מכת הלם זאת נקודת החוזק של הנזיר. אבל זה 20 פעמים ביום בדרגה 20 (אולי עוד קצת שימושים בעזרת כשרונות), וזה דורש פגיעה בקפא"פ (שזה ממש לא נקודת החוזק של הנזיר). זה חזק, אבל לגמרי לא מפצה על החסרונות שלו.
evasion- נחמד, אבל לא מדהים.
יכולות אחרות- אני רואה נפיל נוצה בהדרגה, מכת קי שנותנת לו להתגבר על הפחתת נזק (לוחם מתגבר עליה במילא עם הנשק הקסום שלו), יכולת דמויית לחש של מרפא פעם ביום (רק הרבה הרבה יותר חלש), כמה יכולות שישפיעו פעם אחת גג בכל המשחק, ובמילא יש לחש בדרגה נמוכה שעושה את אותה ההשפעה לפחות (מתי יצא לך לקבל מחלה טבעית? מתי כבר יצא לך להלחם ביריב עם רעל אחרי דרגה 11?), עוד יכולת דמויית לחש, עמידות ללחשים (סוף סוף יכולת שימושית, חבל שבדרגה 13), יכולת דמויית לחש של קריסה פעם בשבוע (הכהן עושה את זה פעם ביום, מרחוק ועם ד"ק גבוה יותר), עוד יכולת דמויית לחש של הדרגות הנמוכות (הפעם זה לשונות), *עוד* יכולת דמויית לחש מוחלשת, וחסינות ללחשי X אדם. כהן או אשף עושים אותו הדבר, אבל טוב יותר בהרבה.

גאלאן הסביר מעולה למה נזיר בטייר 5, והנה גם ההסבר של נרוביאן לדבר (משאלות נפוצות על מו"ד, שיט, הגענו למספר עמודים כול כך גדול שכמעט אף אחד לא קורא אותם)
the Nerubian אמר/ה:
הנזיר הוא מקצוע ממש חזק ולא הוגן!
לא נכון. הנה ההוכחה:
the Nerubian אמר/ה:
Shadow Lighting Slug אמר/ה:
לגבי הנושא של "קשה לגרום לנשק שלו להיות נשק קסום", חוץ מהמכת צ'י שלו, הוא בקלות יכול לקנות את הלחש "ניב קסום דגול" ואת הלחש "קביעות".
אתה יודע מה הקטע עם לחש קביעות?
עלות נק"ן.

ויש עוד קטע...
הפגת קסם.

וזו הסיבה שעדיף בכל מקרה ללכת על חפץ קסום.

Shadow Lighting Slug אמר/ה:
לא חשבתי שאני אצטרך להגיע לזה, אבל (ספוילר כדי לא לתפוס מקום):
היתרונות של הנזיר:
*יותר התקפות לסיבוב, ובעזרת יכולת מסוימת, הרבה יותר.
*תה"ב בינוני - יותר טוב מתה"ב חלש.
*מכה ללא נשק כנשק קסום, בדרגה 16 זה כבר +3. וזה בנוסף לקמעות.
*מהיר במיוחד.
*תוספים לדרג"ש, שלמרות מה שפנג אמר, מצפים לגמרי על היעדר השריון (ברמה 20, בלי להחשיב את כל החפצים קסומים (בין אם מוסיפים לחוכמה ובין אם לדרג"ש), התוסף מגיע ל+10, וזה בלי הזריזות, ובהתחשב שהנזיר הוא בן אדם ממוצע).
*מכת הלם- יכולת יעילה בטירוף, והרבה אנשים שוכחים שגם הנפגע שומט את נשקו, מה שמצריך עוד סיבוב ועוד התקפה מזדמנת (מכל הסובבים אותו) כדי לתקוף שוב.[
*5 התקפות בסיבוב, 6 עם מחסר פעוט של -2.
(אני מתיחס כאילו הנזיר לקח את הכישרונות הנוספים שלו כמו שהוא היה חיב במהדורה 3)
*רתיעה משופרת
*הדיפת חצים, די שימושי.
*מחשבה דמומה: יעיל, לפחות עד שהוא מקבל את ההתנגדות ללחשים שלו.
*נפילה איטית: בדרגה 18 ומעלה, אם הוא נמצא ליד קיר, הוא יכול ליפול כל מרחק בלי לספוג נזק.
*חסינות לכל המחלות הלא קסומות.
*הכשלה משופרת. אם אין לו כוח מאוד נמוך (בדרך כלל הכוח של נזיר עומד על 12 או 14) ולמטרה אין כוח מאוד גבוה, אז הכשלה בהתקפה הראשונה, ואז 5\6 התקפות עם תוסף גדול.
*שלמות הגוף. בדרגה 20, נזיר בן אדם ממוצע בלי שום חפצי קסם יוכל לרפות 120 נק"פ ביום.
*זינוק העננים: אני מוצא את היכולת הזאתי לא כ"כ שימושית, אבל ניחא.
*מכת צ'י- סופר שימושי. בלי שום קמיע, המכה של הנזיר היא +3, וזה מתווסף לתוספים האחרים.
*חסינות לרעלים. יש מקצועות יוקרה שבנויות רק על זה.
*דלת ממדים. שימושי לפעמים.
*כף יד מזעזעת: בדרגה 20, שוב, בן אדם ממוצע בלי חפצי קסם, ד"ק 26 בקשיחות או למות. אני רק רוצה לציין שהרפתקן עד לדרגה 20 יצבור תוסף +6 לחוכמה בערך מחפצי קסם מה שמעלה את הד"ק ל32. וזה בלי תוסף גזע.
*אין מחסרים על גיל, אבל תוסף החוכמה עדיין מתווסף, מה שמאוד שימושי לנזיר.
*לשון השמש והירח: לחש לשונות תמידי, רק יותר מאגניב.
*התנגדות ללחשים. בדרגה 20 התנגדות לחשים 30.
*הפיכה לחוצן, עם כל היתרונות הרבים והחסרונות המעטים שבאים מכך.
*הפחתת נזק 20\+1.
*הצלות גבוהות.
*אין מחסר שיריון.
*מיומנויות קצת גבוהות.
*והיתרון הכי חשוב - נורא כיף לשחק אותו. נורא.
אני באמת ובתמים מעדיף את היתרונות הללו הרבה יותר מאשר לחשים.
הרשה לי:
היתרונות של הנזיר:
*יותר התקפות לסיבוב, ובעזרת יכולת מסוימת, הרבה יותר.
*תה"ב בינוני - יותר טוב מתה"ב חלש. ופחות טוב מתה"ב גבוה. אז כן, לנזיר יש התקפה אחת יותר מאשר ללוחם, אבל האם ההפרש בין תוספי ההתקפה קטן מספיק מכדי להשפיע? לא נראה לי.
*מכה ללא נשק כנשק קסום, בדרגה 16 זה כבר +3. וזה בנוסף לקמעות. אבל, האגרוף מוגדר כנשק קסום עם תוסף הקסמה 3+ רק למען התגברות על הפחתת נזק, אפשרות לנפץ חפצי קסם בהתקפת ניפוץ, וסיכוי של 50% לפגוע ביצור לא-גשמי. לא מדובר באמת על תוסף 3+ להתקפה ולנזק. במהדורה 3.5, אגב, זה הפך להתקפה שנחשבת כסדרית ואדמנטיט, במקום.
*מהיר במיוחד.
*תוספים לדרג"ש, שלמרות מה שפנג אמר, מצפים לגמרי על היעדר השריון (ברמה 20, בלי להחשיב את כל החפצים קסומים (בין אם מוסיפים לחוכמה ובין אם לדרג"ש), התוסף מגיע ל+10, וזה בלי הזריזות, ובהתחשב שהנזיר הוא בן אדם ממוצע).
*מכת הלם- יכולת יעילה בטירוף, והרבה אנשים שוכחים שגם הנפגע שומט את נשקו, מה שמצריך עוד סיבוב ועוד התקפה מזדמנת (מכל הסובבים אותו) כדי לתקוף שוב. טוב, גם לנזיר מגיעה איזו דרך להשיג יתרון היריב, נכון?
*5 התקפות בסיבוב, 6 עם מחסר פעוט של -2. המחסר הפעוט הזה עושה את ההבדל. במהדורה 3.5 אין את המחסר, אבל יש רק 5 התקפות.
(אני מתיחס כאילו הנזיר לקח את הכישרונות הנוספים שלו כמו שהוא היה חיב במהדורה 3)
*רתיעה משופרת
*הדיפת חצים, די שימושי.
*מחשבה דמומה: יעיל, לפחות עד שהוא מקבל את ההתנגדות ללחשים שלו.
*נפילה איטית: בדרגה 18 ומעלה, אם הוא נמצא ליד קיר, הוא יכול ליפול כל מרחק בלי לספוג נזק.
*חסינות לכל המחלות הלא קסומות.
*הכשלה משופרת. אם אין לו כוח מאוד נמוך (בדרך כלל הכוח של נזיר עומד על 12 או 14) ולמטרה אין כוח מאוד גבוה, אז הכשלה בהתקפה הראשונה, ואז 5\6 התקפות עם תוסף גדול. שמת לב כמה תנאים יש כאן?
*שלמות הגוף. בדרגה 20, נזיר בן אדם ממוצע בלי שום חפצי קסם יוכל לרפות 120 נק"פ ביום. 40 נק"פ.
*זינוק העננים: אני מוצא את היכולת הזאתי לא כ"כ שימושית, אבל ניחא.
*מכת צ'י- סופר שימושי. בלי שום קמיע, המכה של הנזיר היא +3, וזה מתווסף לתוספים האחרים. קרא "מכה ללא נשק" לעיל. בנוסף, תוספים מאותו הסוג אינם מצטברים (תוסף הקסמה).
*חסינות לרעלים. יש מקצועות יוקרה שבנויות רק על זה. יש גם פלדין, וגם כמה גזעים עם מתאם דרגה 0+...
*דלת ממדים. שימושי לפעמים. שימושי פעם ביום.
*כף יד מזעזעת: בדרגה 20, שוב, בן אדם ממוצע בלי חפצי קסם, ד"ק 26 בקשיחות או למות. אני רק רוצה לציין שהרפתקן עד לדרגה 20 יצבור תוסף +6 לחוכמה בערך מחפצי קסם מה שמעלה את הד"ק ל32. וזה בלי תוסף גזע. פעם בשבוע. עיין הלחש "קריסה"... שהוא 4 פעמים ביום, מינימום.
*אין מחסרים על גיל, אבל תוסף החוכמה עדיין מתווסף, מה שמאוד שימושי לנזיר.
*לשון השמש והירח: לחש לשונות תמידי, רק יותר מאגניב.
*התנגדות ללחשים. בדרגה 20 התנגדות לחשים 30.
*הפיכה לחוצן, עם כל היתרונות הרבים והחסרונות המעטים שבאים מכך.
*הפחתת נזק 20\+1. הפחתת נזק שכל כהן בדרגה ראשונה יכול לגרום לכל החברים שלו לעקוף.
*הצלות גבוהות.
*אין מחסר שיריון. כי אין שריון, הא?
*מיומנויות קצת גבוהות.
*והיתרון הכי חשוב - נורא כיף לשחק אותו. נורא.

תבין, אני לא אומר שהנזיר גרוע... אני אומר שאתה לא צריך "להעניש" שחקנים שרוצים לשחק נזיר.

תוסף התקפה בסיסי של לוחם רמה 20 - +20,
תוסף התקפה של נזיר עם נשקו המועדף (נשק טבעי) ברמה 20 - +30,
הנזיר מהווה דמות שטובה כמעט בכל דבר, קצת.
אני הייתי מכניס אותו לטייר ה-3 לפחות, ודרך אגב, יש דבר שכולכם שכחתם - האבקות, אם הנזיר יילחם נגד כל אויב בגודל גדול ומטה, הוא יפרק אותו תרתי משמע דרך האבקות, במהלך האבקות הנזיר יקבל את תוסף ההתקפה הבסיסי שלא בהתקפה לא חמושה (כי אחרי הכל, היאבקות היא התקפה ללא נשק), ובעזרת תוסף זה יכניע את היריב בקלות, לאחר מכן כל סיבוב הוא יגרום לו אותו אוטומטית איזה 2, 3, 4, או וואטאבר אגרופים שהוא יכול לבצע, וחוזר חלילה עד שהיריב מת.
הוא יתנגד ללחשי האשף ויפיל גם אותו להאבקות בה האשף לא יוכל להטיל לחשים, כנ"ל לגבי הכהן, הלוחם או כל מקצוע אחר אשר לא מסתמך על התקפה ללא נשק (כל המקצועות).

אני מודע שהוא לא המקצוע הכי חזק, אך בקרב פנים אל פנים (או יותר נכון בהאבקות), הוא היריב החזק ביותר.

אני אשמח לראות איך הגעת ל30 תוסף התקפה, כי נשמע לי שיש לך טעות כאן
נזיר הוא דמות שסבירה בקפא"פ ובסדר בהאבקות
האבקות? תשווה לדרואיד (צורת פרא) או ברברי (זעם). לקבל האבקות משופרת ככשרון נוסף זה נחמד, אבל לא הופך אותו לטוב בזה. ובגלל MAD הכוח של הנזיר לא משהו. אז למה נזיר טוב בקפא"פ?

נזיר= תה"ב בינוני= 15+ בדרגה 20
לוחם= תה"ב טוב= 20+ בדרגה 20

נזיר= יכול לקבל תוספי התקפה רק מכשרונות ומכמה חפצי קסם יקרים
לוחם= יכול לקבל תוספים להתקפה מכשרונות (יש לו גם גישה לכשרון התמחות בנשק) ונשקים קסומים רבים

הנזיר יכול מקסימום לקבל תוסף התקפה 21+ מכול חפצי הקסם והכשרונות (בערך), בעוד הלוחם עם כשרון אחד מגיע לאותה עוצמה
הלוחם מגיע לתוסף התקפה של 20+ 5 מנשק+ 3 מכשרונות (כמו שנתתי לנזיר)+ 4 בערך מחפצי קסם= 36+

וה-5 התקפות בסיבוב של הנזיר זו בדיחה, לחש פשוט נותן לך את אותה תוצאה, ויש תכונה של נשק עם אותה יכולת בדיוק

תוסף התקפה ללא נשק !
הנזיר מקבל בונוס תלוי רמה להתקפה ללא נשק בעדו עולה רמות.
ברמה 20 התוסף הזה מגיע ל+15, בנוסף ל+15 מן תוסף ההתקפה הבסיסי...

lhilas אמר/ה:
תוסף התקפה ללא נשק !
הנזיר מקבל בונוס תלוי רמה להתקפה ללא נשק בעדו עולה רמות.
ברמה 20 התוסף הזה מגיע ל+15, בנוסף ל+15 מן תוסף ההתקפה הבסיסי...

לא, הוא לא מקבל תוסף כזה. אין שום מקום שרשום בו שהנזיר מקבל תוסף התקפה ללא נשק, או דבר מקביל. מאיפה הבאת את זה?

אוקיי אני יעשה פה סדר:

זה הנזיר: http://www.d20srd.org/srd/classes/monk.htm
התוסף שכתוב מתחת לסערת חבטות הוא במקום תוסף ההתקפה הבסיסי הרגיל שלו, ולא מתווסף אליו. לתיאור נרחב יותר, תקרא תחת סערת חבטות (flurry of blows).
עכשיו, אין לי שמץ של מושג איך הצלחת להבין את זה כמו שהבנת, אבל להבא, בעיקר לפני שאתה משחק/מנאפס/מריץ תסתכל טוב בחוקים, ותקרא אותם. אלו טעויות די קריטיות, נגיד את זה ככה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה