• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים האנימה של ליקוי חמה- מאוזן???

forte

פונדקאי ותיק
לא מזמן כעיינתי באנימה של ליקוי החמה נתקלתי בשורה "בשל עסקאות... נסיכי שדים בני פיה... אינם יכולים לתקוף אותו" או בקיצר- ליקוי החמה חסין להתקפות מהמון יצורים, מבינהם יצורים אדירים כמו שדי מעגל שלישי!
בנוסף, ליקוי חמה עם מהות 2 יגרום לשני כשלונות מחפירים, בעוד מהות שלוש יגרום ל3 כשלונות מחפירים.
ועדין, גם עם ליקויי חמה עם מהות 7 זה ישאר רק כשלון מחפיר, כוחו לא משתנה וליקוי חמה עם מהות שתיים יכול בעזרת שיחה קצרה עם קיסרית הארגמן בא היא אומרת בהישח הדעת 'מה שתגיד' להשיבע את קיסרית הארגמן. כעת, כשלון מחפיר אחד בזמן הנכון יחסל לגמרי את קיסרית הארגמן, וזה בידי מהות 2!

אני מוצא כאן חוסר איזון רציני.

בתור התחלה נסיכי השדים לא יתקפו אותו רק אם הוא לא יתקוף ראשון, כמה קשה לדעתך לנסיך שדים לפתות משהוא לתקוף אותו?
אני הייתי מהמר על שני טיקים חברותיים בערך לפני שמשהוא מהקבוצה מבצע הצטרפות לקרב.
ולגבי ההשבעות, ממתי "מה ש'תגיד" זו שבועה? לדעתי אם ליקוי החמה מצליח להגיע אל קיסרית הארגמן עם מספיק מאנות כדי לקדש שבועה, לגרור אותה לשיחה, לשכנע אותה להשבע (ולו בעקיפין) לשרת אותו באופן שהיא לא תוכל למצוא תוך רגע פירצה ולערוף לו את הראש וגם לגעת בה תוך כדי שהיא נשבעת מגיע לו לדעתי.
ואת זה-
בנוסף, ליקוי חמה עם מהות 2 יגרום לשני כשלונות מחפירים, בעוד מהות שלוש יגרום ל3 כשלונות מחפירים.
ועדין, גם עם ליקויי חמה עם מהות 7 זה ישאר רק כשלון מחפיר, כוחו לא משתנה
אתה יכול להגיד גם לגבי שאר הקאסטות:
השקיעה עדיין רק ממשיך לספוג עוד נזק
השחר פשוט נעשה יותר מפחיד
הזנית מחסל יותר יצורים אפלה
והלילה נשאר נסתר
אין בזה שום דבר חדש, האנימה פשוט לא מתחילה לעשות דברים עוד יותר דרסטיים.

לטעמי, שימוש בכוח קידוש השבועה של ה Eclipse הוא כשמו -
לאחר שאדם נשבע, חותם על הסכם, באופן מפורש, אפשר לקדש אותו.
זה לא שבאמצע שיחה עם הקיסרית, היא מנהלת שיחה עם דיפלומט Eclipse ואומרת "או, בטח שאני לא אתקוף את Gem" ואז ה Eclipse יכול לקדש את זה.
זה אקט מפורש של ברית/שבועה/הקדשה וכיו"ב, שאותו ה Eclipse מקדש, לא כל פליטת פה/שקרים/כיו"ב שדב"ש אומר.

אם דמות מביעה התחייבות, והנשגב מביע התחייבות נגדית, זו הסכמה, וכאשר הוא מקדש אותה, היא מחייבת. אני לא חושב שהוא חייב להזהיר לפני שהוא מקדש. אפשר להצדיק את זה על פי גמירות הדעת של הצדדים, ואפשר גם לציין שזה פותח פתח לשימושים מעניינים.

בלי קשר, יש בבירור העדפה לכוחות אנימה של קאסטות מסוימות על פני אחרות. קאסטת הלילה חלשה יחסית, והכי חלשה היא השחר. קאסטת הזנית חלשה למדי, אבל עם בניה נכונה יש לה פוטנציאל קרבי מטורף (בעיקרון, ריבוי התקפות לפינג חוזר).

לפי הסיפורים שבספרים השונים , אין צורך להתריע מראש על הקידוש אבל כן צריכה להיות כוונה לעיסקה (לא משנה אם אחד הצדדים מנסה לרמות או לא, צריכה להיות הבנה שיש עסקה).

הכוחות של קאסטת הלילה והשחר נראות חלשות , אבל מנסיון אני יכול להגיד את זה: זה מצטבר. תוספת של 2 לדרוג קושי אולי לא נראה הרבה, אבל כשזה מתווסף לדרוג קושי של 8, זה הופך את המשימה מ"קשה" ל"כמעט בלתי אפשרי", בגלל הצורה שבה ההתפלגות של הזריקות עובדת בנשגבים (פעמון נורמלית).

forte אמר/ה:
לא מזמן כעיינתי באנימה של ליקוי החמה נתקלתי בשורה "בשל עסקאות... נסיכי שדים בני פיה... אינם יכולים לתקוף אותו" או בקיצר- ליקוי החמה חסין להתקפות מהמון יצורים, מבינהם יצורים אדירים כמו שדי מעגל שלישי!

קודם כל אל תשכח שלא רק הוא אלא כל אלו שהם תחת חסותו חסינים, כלומר אם הוא מצעיד יחידה אל תוך שטח של בני הפיות לא הם ולא פקודיהם רשאים להתקיף ע"פ החוזים אבל וכאן יש אבל גדול, כל מה שצריך לעשות הוא להתגרות באחד מבני בריתו ולגרום לו להתקיף ואז או שכולם עומדים מהצד ורואים אותם שוחטים אותו או שהם כולם מתגייסים לעזור לו ומתחילות המכות (או שהפיות הציקו בטעות לקאסטת השחר וכולם קיבלו כרטיס שורה ראשונה להצגה "איך פתחתי להם את התחת" מאת - קאסטת השחר).

בקיצור אני חושב שזה די מאוזן ובעיקר מעניין מה שאני לא חושב שאפשר לומר יותר מדי על הכוחות של האחרים וזה מוסיף טוייסט מעניין לעלילה.
ונסיים בסיפור קצר : החבורה שלנו מצאה עיר עתיקה של סולארים וכשהתחלנו לבנות אותה מחדש הגיע צבא של פיות , המשפט הראשון שהם צעקו לנו היה "שילחו את קאסטת ליקוי החמה ע"מ שנוכל לדון איתו" , אם אני זוכר נכון (ופסקי יתקן) אנחנו מסרנו להם שאין פה קאסטת ליקוי חמה והם רק חייכו ופתחו במתקפה יום אחרי (לא לפני שעשינו להם קצת צרות אבל זה כבר סיפור אחר).

או שהפיות הציקו בטעות לקאסטת השחר וכולם קיבלו כרטיס שורה ראשונה להצגה "איך פתחתי להם את התחת" מאת - קאסטת השחר

ענק~!!
כל כך הצגה של המצ'ואיזם ששחקנים מקאסטת השחר יכולים לפתח.. האמת היא שאצל בני הפיה רק נותן השבועה עצמו מחויב לשבועהף בניגוד לבני אנוש ושדים שמחייבים את כל משרתיהם ובני ביתם. כתוב בחוקים^^

lord of the dumm אמר/ה:
האמת היא שאצל בני הפיה רק נותן השבועה עצמו מחויב לשבועהף בניגוד לבני אנוש ושדים שמחייבים את כל משרתיהם ובני ביתם. כתוב בחוקים^^

אם זה ככה זה אומר שאם הצבא של בן הפיה תוקף אותך בתור נשגב אתה יכול להחזיר מלחמה ובן הפיה לא יכול לעשות כלום כי הוא מחוייב ע"פ השבועה לא לתקוף מכיון שאתה לא תקפת אותו ראשון וכל זה בזמן שאתה בינתיים מוחק לו את הצבא.
האמת נראה לי קצת הזוי אבל דורש בדיקה.

נכון, אבל זה לא מה שהתכוונתי אליו, התכוונתי לזה שרק בן הפיה שנשבע עצמו מחויב לשבועה, חייליו יכולים לתקוף אותך אבל הוא עצמו לא יכול לצוות עליהם לעשות את זה, ככה שזה טוב כל עוד אתה לא באמצע קרב, אבל אתה יכול להשביע את בן הפיה שלא יתקוף אותך ושישבע שהוא יפסיק את הלחימה^^

הנקודה היא שלא צריך להשביע אותם בשום דבר, כל הרעיון ממה שאני זוכר לפחות לגבי השבועה הוא שהחוזים האלה כבר חתומים, בתור נשגב שמש שפוגש אותם ולא משנה באיזו סיטואציה מבחינת שניכם השבועה כבר קיימת.

אני אתן דוגמא ממשחק שהיה לי-
אני משחק נשגב חזק מאוד, מכשף אדיר בן 415. הוא חותף שני חברים מהמעגל העתיק שלו לפגישת ידידות(בשימוש כמובן בכמה שדי מעגל שני וגם נסיך שדים אחד :wink: ). אז, הליקוי חמה חותם שבוע מורכבת שלא ניתן לבטל אותה מילולית. כעת, למרות שהליקוי חמה צעיר לגמרי, הוא הצליח למנוע בגידה מקנטה, וגם אחרי שקנטה ישתלט על המשכן הקיסרי ועל כל העולם, זה לא יעזור בגרוש, כי שבוע של ליקוי חמה תהרוג אותך מייד כך או כך. והמהות? היא רק קובעת כמה פעמים תמות, כך שזה בעצם לא משנה.
זאת אומרת, בנשגבים יש מספיק מצבים כדי שכשלוןמחפיר יהרוג אותך! לא צריך יותר מאחד...

למה הדמות שלך חתמה על הסכם שלא ניתן להפר אותו אם הוא הפריע במה שהיא רצתה? אתה לא חייב להסכים עם המעגל בהכול, ואפשר להתווכח על מה עניינו של המעגל ומה לא.

אתה מחויב בשבועות של ליקוי החמה רק למה שאתה מסכים להיות מחויב אליו.

שאלה: אפשר לשים תנאי סיום לשבועה של ליקוי חמה? למשל אם אני רוצה לעשות עסקה עם בן תמותה עד שהעיר שלו לא תאוים ע"י אל מסוים, השבועה תעלם לנצח ברגע שהעיר לא תאוים או שברגע שהעיר תאוים שוב הדמות שלי תקבל כשלון מחפיר?

כמובן זה תלוי, אם ליקוי החמה אמר במפורש שכל עוד העיר תאוים על ידי האל הספציפי הזה עם הסכנה הספציפית הזאתי אז כתר השמש יעזור, אם לא, אז באמת מאוד מצער... אבל... screw you!! nuhahahah!!!

שבועה כבולה למילים שלה. לדוגמא שבוע של "לא אבגוד בך כל עוד אתה לא תבגוד בי ע"פ ההגדרה ודרך ההסתכלות האישית שלי על המצב" אומר שכנראה לא יהיה ניתן לתחכם אותך בקשר לבגידה, וברגע שהיא תגיע אתה תוכל להפר את השבוע בלי בעיה ובלי ביצ' בעוד הוא יסבול מאוד.

forte אמר/ה:
אני אתן דוגמא ממשחק שהיה לי-
אני משחק נשגב חזק מאוד, מכשף אדיר בן 415. הוא חותף שני חברים מהמעגל העתיק שלו לפגישת ידידות(בשימוש כמובן בכמה שדי מעגל שני וגם נסיך שדים אחד :wink: ). אז, הליקוי חמה חותם שבוע מורכבת שלא ניתן לבטל אותה מילולית. כעת, למרות שהליקוי חמה צעיר לגמרי, הוא הצליח למנוע בגידה מקנטה, וגם אחרי שקנטה ישתלט על המשכן הקיסרי ועל כל העולם, זה לא יעזור בגרוש, כי שבוע של ליקוי חמה תהרוג אותך מייד כך או כך. והמהות? היא רק קובעת כמה פעמים תמות, כך שזה בעצם לא משנה.
זאת אומרת, בנשגבים יש מספיק מצבים כדי שכשלוןמחפיר יהרוג אותך! לא צריך יותר מאחד...

ומה אם המכשף מודע להשבעה ואחרי שהוא מפר אותה הוא מנסה לכתוב משהוא לא ברור ונכשל כישלון מכפיר ולא קורה לו כלום הוא חזר על זה 10 פעם ואז הוא יכול לעשות כול דבר שהוא רוצה :mrgreen: :mrgreen: :D :P :lol: :lol:

א. בבקשה קרא את חוקי הפורום. הרגע הקפצת עץ מלפני יותר משבועיים, דבר שעדיף להימנע ממנו.
ב. כתוב בפירוש שהכשלונות המחפירים באים ברגעים קריטיים ולא בבדיקות הבאות שהוא עושה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה