• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים האם סולארים יכולים לשלוט בהנף יד?

היה לי דיון לפני כמה זמן עם Omerweis בקשר ליכולת של הסולארים לשלוט בעיר תוך יום בודד.
אני טענתי, שלמרות שהעוצמה של הסולארים הם אכן אדירה, והעובדה שהם יכולים לחסל כל מי שהם רוצים בעיר מבלי להזיע, עדיין לא נותנת להם לשלוט בה (למרות שהם השליטים של העיר) = זה דורש הרבה עבודת רגליים וזיעה קשה, ללא קשר לכמות הצ'ארמים המגניבה שיש להם.
עומר טען הפוך, שהוא רואה את המשחק ככזה ,שסולאר יכול להרוג שד אדיר,באותה קלות שבה הוא יכול לשלוט בעיר ולגרום לה לשגשוג כלכלי ולאושר בקרב התושבים, תוך יום.

לי, נשים בצד את המכניקה כי היא לא מעניינת, זה פשוט לא נראה מתאים לסולארים = נכון, הם עוצמתיים להפליא, אבל הם עדיין צריכים לעבוד, מה התפיסה שלכם של סולארים?

סולארים הם עוצמתים, אבל לא הכוח היחיד ביקום. הכול תלוי במיקום ובבחירה של הסולאר ,רוב הערים מחזיקות גם כוחות קסומים, כך שלסולארים יהיה קשה לעבור אותם .וכמובן דמי הדרקונים המפורסמים ,שהרבה ממלכות מחזיקות בהם כאצולה ,ומכיוון שהם כול כך רבים ,בטוח שיש ערים רבות שהמנהיגים שלהם הם דמי דרקונים (ואפילו אלים). כך שלסולאר יהיה קשה יחסית לשלוט על עיר ,וכמובן בחירה. אם אין לסולאר שום יריב משמעותי בעיר ,הוא יכול כמובן להתפרץ לבית השליט, להרוג אותו ואת השומרים שלו בקומבו רצחני ,ולהתחיל לשלוט כעריץ על אותה עיר (דבר שלא ימצא חן בעיני התושבים ) .או להתחיל להשריש את השלטון שלו בחברת העיר עד שכול איש ואישה יאהבו אותו, וילכו איתו עד לאבדון .
ולסיום אני רוצה להזכיר לכולם את המשפט המפורסם רומא לא נבנתה ביום אחד (היא נבנתה ביומים בעזרת זימון 4000 שליטי בובות )

הגישה שלי היא שאם זו עיר קטנה יחסית (כלומר, לא אחת מהערים שרואים על מפת העולם בספר/אחת שמוזכרת בספר), אז בטח. אם הוא רוצה לעשות את זה ולא להיות עריץ זה ייקח קצת יותר זמן, אבל זה גם יחסית קל. ערים קטנות לא באמת מסוגלות להתנגד לסולאר קצת עקשן.

אי אפשר להתעלם מהצ'ארמים שלהם כי הצ'ארמים לקרב הם לא היחידים.
אם נסתכל על הצ'ארמים של קרבות סוציאלים ודומיהם אתה יכול לראות שיש שם צ'ארמים שעושים את הסולאר אהוב יותר,
בלתי ניתן לעצירה (כשמדובר בנאום), לאט לאט עם השילוב המתאים של הצ'ארמים הסוציאלים סולאר יכול לשלוט בעיר , אולי
לא בקומבו אבל כנראה ביום.
צריך לזכור איך מבנה של עיר בנוי, התושבים עצמם לרוב לא הולכים לקלפי ומצביעים לשליט אלא האצילים עצמם בוחרים מישהו
מטעמם או מישהו שהם יכולים לשלוט בו, בהנחה שאין שם לטאה שתתחיל לעשות קצת צרות הוא יכול לבוא ולמחוק להם את כל
כוח הרצון תוך יום ולהכריז על עצמו כשליט בלי שאף אחד מהם יוכל להתנגד או יותר מזה, שהם באמת רוצים אותו כשליט.
בנוסף , בהנחה שיש לטאה שמרימה את האף שלה, קומבו מעץ הקפא"פ יכול רק לעזור לפקטור הפחד שיש מהסולאר,
ושוב, עם צ'ארמים נכונים מה שיקרה שם הוא הדבר הבא:
לטאה משליטה שלטון טרור ופחד.
איש מוזהב מגיע, קורא תיגר על הלטאה, מאדה אותה אחרי 15 שניות
כולם פתאום אוהבים אותו,
חושבים שהרעיונות שלו והאג'נדה שלו תואמים לזה שלהם (או זה שלהם פתאום משתנה)
כולם פתאום זוכרים שהם מכירים אותו וסומכים עליו ולא רק זה אלא גם הם זוכרים שהלטאה רצה להרוג אותם
והנה, Instant ruler, Just add water.

עכשיו לגבי הלטאות, לא נראה לי שרוב הערים מחזיקות כוחות קסומים ולטאות מסתובבות שם בערמות, רוב הכוחות נקראו חזרה בשביל להלחם על המקום שלהם בהיררכיה ובוואקום שנוצר באי המבורך.
אלא אם כן מישהו משחק בערך רגע אחרי שהקיסרית נעלמה וכל הלטאות עדיין מסתובבות בבריאה.

חברה אתם שוכחים ת היכולות החברתיות המטורפות שיש לסולארים
סולאר עם תעצומות חברתיות יכול לשכנע את העם כולו שהוא המנהיג האמיתי והצודק והרוג את המנהיג הקיים וכולם יריעו לו
או לה (במקרה שאולי נגיד במקרה שנניח קוראים לה "סנונית הסתיו הבודדה")
:P

אל נא נשכח כי הסולארים נולדו מצוינים בתחומם. אם מישהו יכול לזנק למרחקים אדירים בעודו מנתר מהר להר, אם משהו יכול לכייס לורדים אביסלים, אם מישהו יכול להקים בפראא צבא של צעדנים מעופפים ולכבוש עימו את המערב, מרבית הסיכויים שהוא סולאר. כוחם האדיר אינו מבוטל ובנוסף לכך הם בעלי היכולות הגבוהות ביותר. להשתלט על עיר ביום אחד, נראה לי כמעשה הגיוני כאשר אתה סולאר.

נוקס אמר/ה:
אל נא נשכח כי הסולארים נולדו מצוינים בתחומם. אם מישהו יכול לזנק למרחקים אדירים בעודו מנתר מהר להר, אם משהו יכול לכייס לורדים אביסלים, אם מישהו יכול להקים בפראא צבא של צעדנים מעופפים ולכבוש עימו את המערב, מרבית הסיכויים שהוא סולאר. כוחם האדיר אינו מבוטל ובנוסף לכך הם בעלי היכולות הגבוהות ביותר. להשתלט על עיר ביום אחד, נראה לי כמעשה הגיוני כאשר אתה סולאר.
אני מזכיר שוב אתם שוללים מהנוסחא כמה מרכיבים. מול הסולאר היכול לנתר מהר להר, יגיעו קבוצת דמי דרקונים ,אשר כוחם המשולב יכול לגרום להם לעוף ,מול זה שיכייס לורדים אביסאלים, יבוא כייס סידראלי אשר יכייס אותך ויגרום לך ולאביסאל לשכוח שהוא היה שם ,מול זה שיקים בפרא צבא צעדנים מעופפים אשר יכבוש את המערב ,יגיע צבא פיות אשר יהוו כוח שקול ,בקיצור אני מזכיר לכולם הסולארים הם לא הכוח היחיד, בבריאה והכול תלוי איך תשתלטו ואיפה תשתלטו .

אין מדובר באפשרות לעשות דברים מופלאים אלא האם הגיוני שהסולארים יכולו להשתלט על עיר ביום אחד. לא הבנתי ממה שכתבת האם אתה חושב שזה הגיוני?

לא יודע,
נשמע לי מוזר.
כלומר - כן, להשתלט על עיר מבחינת כיבוש, אפשרי.
מבחינת לשלוט בעיר - דהיינו להקים מערכות שלטון, תומכים, וכיו"ב. זה פשוט לא משהו שמתבצע ביום. אפילו שנכון להתייחס לערים שבהם התושבים נאמנים לשליט, ולא למדינה (כלומר, רגש לאומיות יחסית משני). יש המון ביורקרטיה מעורבת בזה בסופו של דבר.
ויום בודד... זה כ"כ מעט

אפילו לגלות את הפוליטיקה הפנימית, זה דבר שלוקח זמן.

אני לא יודע כמה אתה צריך ללמוד על הפוליטיקה הפנימית, ברגע שכולם "זוכרים" שאתה אהוב מאוד ותמיד היית חבר שלהם והשליט החוקי שעכשיו נהרג היה גרוע והביא לקריסה של העיר, מה גם שבלי כוח רצון לאף אחד מהמועצה או מי ששולט על העיר אין ממש מה לעשות נגדך ולא יוכלו לפעול, עד שהם יוכלו הסולאר יבסס את עצמו.

חוץ מזה שאני לא מדבר בכלל על מצב שאתה רוצח את השליט ומופיע במקומו עם צ'ארמים של התחפשות.

ואני לא ממש בטוח על כמה נפוץ הקסם במערכות שהאנשים פה משחקים אם לכל עיר יש מצבור של הגנות קסומות, עד כמה שאני חושב זה לא צריך להיות נפוץ מכיוון שאת רוב הדברים הסולארים הקימו והלטאות לא טרחו לשמור עליהן או שהרסו אותן או שהם לא זוכרים/יודעים איך לתפעל את הדברים.

ומה קשורים כל שאר הדוגמאות לכוחות חזקים בבריאה? אביסיאלים, סאידרילים ? השאלה היתה אם סולאר יכול להשתלט על עיר ביום אחד ,גם על עיר שאין בה איזה לטאה או שר מוות ששולטים בעיר.

טיילאוףסורו, אני חושב שאתה מתבלבל בין סיידריאל לסולאר.

מי שלא יודע כלום על סיידריאלים שידלג פה.

לסיידריאלים יש יכולות מיוחדות וייחודיות כדי ליצור לעצמו אישיות של מישהו אחר, מוכר, שתמיד היה שם וכולם זוכרים אותו בצורה כזו או אחרת, ויש הוכחות חותכות להיותו בכל האירועים שהוא טוען שהוא היה בהם. זה כוח סיידריאלי, שסולאר לא יכול פשוט לחקות.
כלומר, מה שאמרת יכול בהחלט להיות דרך סטנדרטית של סיידריאל להשתלט על עיירה, אבל סולאר לא יכול לעשות את זה.

אפשר להמשיך לקרוא

אגב, סולארים נבחרים להיות סולארים בגלל אישיות של straight forward. משהו בסגנון של "באתי, ראיתי, כבשתי". לא בשום דרך מעודנת או דיפלומטית.

אני לא אומר שסולאר לא יכול לנסות לשכנע עיר שלמה להיות נתינה שלו, אבל זה יהיה יותר בסגנון "תראו כמה אני חזק, תראו כמה אני יפה, עכשיו כולם להתחיל לסגוד לי. אם תסגדו לי, אני אהיה מוכן לשלוט בעיר שלכם". כלומר, לשכנע אותם שאם הסולאר ישלוט בעיר, כולם ירוויחו מזה. כנראה שהעיר באמת תרוויח מזה, בכל מקרה, הרי הסולאר הוא בירוקרט נהדר, אם הוא יבחר בכך (כלומר ייקח את הצ'ארמים הנכונים P: )

בקצרה, אני בהחלט חושב שסולאר יכול להשתלט על עיירה קטנה ב-20 דקות (נאום אחד) או תוך יומיים שלושה על עיר רגילה, בקמפיין שלם ו/או שיכנוע של המנהיג הנוכחי שהסולאר פשוט יותר טוב. או הרג של המנהיג המקומי "בנסיבות מסתוריות".

לא ידעתי על קיומו.
ואני חושב שזה ממש מטומטם שיש את הצ'ארם הזה. הוא 100% סיידריאלי קלאסי.

טוב נו, אז סולאר יכול להשתלט על עיר תוך 5 טיקים ארוכים.

תרגיל לאריגת זיכרון מחדש לא יוצר עדויות לכך שהייתה במקום כל-שהוא, הוא משנה זיכרונות. אם הסולאר רוצה לשנות את הזיכרונות של התושביים המקומיים כדי שיחשבו שהוא היה שם תמיד שיהיה לו בכיף, אבל הוא לא והתעצומה לא תשנה את זה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה