• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים האם לקנות אקזלטד?

אני משאר שהמהדורה השנייה מן הסתם מאמצת אליה את הלקחים מהמהדורה הראשונה ובונה עליהם, בספר המהדורה השנייה תוכל למצוא מספר רשימות צ'ארמים ווריאציות קומובו שלא תמצא בספר המהדורה הראשונה - אז ישנה תחושה שמשתלם יותר מבחינת מכניקה לקנות את המהדורה השנייה.

אבל התנסותי במהדורה הראשונה מוגבלת, אז אני מותיר את הבמה למנוסים ממני.

אגב פלאפי, את ההיסטוריה הזאת אתה לא יודע, תאמין, הרבה חלקים חדשים שהיו צריכים להישאר חבויים בספרי תוספות נחשפו מההיסטוריה הסודית של העולם במהדורה החדשה ואישית זה לא לרוחי היות ושחקנים אמורים לרכוש את הספרים הללו גם כן.

ran-newman אמר/ה:
ערן, ההבדל היחידי בין המהדורות הוא חוקי הקרב וזה שהספר מגיע בצבע. הצ'ארמים והקומובאים כמעט אותו דבר, למעט הצ'ארמים הגנרליים שהוספו.

אז המהדורה השנייה בצבע והראשונה לא? דווקא נשמע לי פרט חשוב :)
יש ציורים מגניבים, אגב?

ואני לא יודע את ההסטוריה הסודית (אני מקווה.. :? ).

ואני סומך על רן ניומן. יאלא, כנס הבא - אקזלטד!
כמה הספר עולה? (בשני המהדורות). ואיזה עוד ספרי הרחבה כדאי לקנות, מבחינה מכאנית, ובהתחשב בכך שאני כנראה אקנה אחד, ובמקסימום שניים?

ran-newman אמר/ה:
ערן, ההבדל היחידי בין המהדורות הוא חוקי הקרב וזה שהספר מגיע בצבע. הצ'ארמים והקומובאים כמעט אותו דבר, למעט הצ'ארמים הגנרליים שהוספו.

אל תסמוך על רן ניומן...
רן, אתה טועה. אומנם הספר לא מפוצץ ספויילרים כמו שערן חושש, אבל הוא בהחלט מגלה שלושה-ארבעה דברים בומבסטיים שלא נחשפו בספר הבסיס של המהדורה הקודמת. וחלקם אפילו מצויים במקומות בולטים מאוד בספר.
עדיין, זאת ממש לא סיבה לקנות ספר בסיס של שיטה שכבר לא נתמכת יותר. מהדורה ראשונה מתה, גמרנו.

אני חושב שניתן להניח במידה גדולה של וודאות שהמהדורה השניה תפתח את העלילה כך שיהיו ספויילרים חדשים שיוכלו להשתלב היטב בספר הבסיס של המהדורה השלישית. במילים אחרות, כל מי שקנה את ספר דמי הדרקון של מהדורה 2 יודע 1-2 דברים מעניינים שספר הבסיס לא אומר. בדיוק כפי שהיה במהדורה הראשונה - כל ספרי הלווין מוסיפים לספר הבסיסי.

מוזר,אבל זו בדיוק היתה ההתלבטות שלי...

כמובן,שאני לא חשבתי אפילו לקנות את המהדורה שראשונה,אבל מילא...
אבל אני לא יהיה במפגש בפריק(עקב הנחתו המאוד מטומטמת בשבת...),אז אני מן הסתם אזמין באינטרנט...

איפה הפונדק שצריך אותו...?

אין הבדלים כאלה משמעותיים לדעתי בין הראשונה לשנייה.
טוב, יש הבדלים, אבל לא כאלה שמצדיקים לקנות ב-160 ש"ח את המהדורה השנייה שאפשר לקנות משומש בחצי או פחות. לטעמי.

פלאפי אמר/ה:
באיזה עוד יום אפשר לעשות אותו כך שלרוב האנשים יהיה נוח?

חנוכה :roll:

טוב, יש הבדלים, אבל לא כאלה שמצדיקים לקנות ב-160 ש"ח את המהדורה השנייה שאפשר לקנות משומש בחצי או פחות. לטעמי.

אבל במהדורה הראשונה צריך לקנות 2 ספרים כדיי לשחק,לא?

עוד יתרון למהדורה הראשונה - הספר הבסיסי של המהדורה השניה לא מחזיק את עצמו ממש טוב. אני לא יודע בנוגע לספרים האחרים של המהדורה השניה (אין לי אותם), אבל הספר הבסיסי נשרט ממש בקלות (כן, זה נשמע בכייני, אבל זה ממש מבאס לראות עכשיו את הכריכה שלו) וגם הכריכה לא מספיק איכותית כדי להחזיק כמו כזו של דפים.

בכל זאת, אני ממליץ לך מהדורה שניה. ההבדל בין שיטות הקרב הוא קריטי לדעתי, והוא גם יכול להיות ההבדל בין שחקן שהתייאש משיטת הקרבות של המהדורה הראשונה לבין שחקן שמאוד נהנה לשחק אקזלטד במהדורה השניה.

Shaman אמר/ה:
פלאפי אמר/ה:
באיזה עוד יום אפשר לעשות אותו כך שלרוב האנשים יהיה נוח?

חנוכה :roll:

אבל במהדורה הראשונה צריך לקנות 2 ספרים כדיי לשחק,לא?

בטח, כי חגים יש כל שבוע. למה לחכות לחגים בשביל לארגן כנסים?

ran-newman אמר/ה:
כי חבל לעשות את זה על סופ"ש, ובאמצע השבוע זה פשוט לא נוח. בחגים יש הרבה חופש, והרבה זמן.

אותו הדבר חבל על החג. באמצע השבוע זה באמת לא נוח, ויש פיתרון: שבת! חגים שנמשכים יותר מיומיים שלושה אין יותר מדי פעמים בשנה, ונראה לי מיותר לחכות לחג כל פעם שרוצים לעשות כנס. ובמיוחד כדי לחגוג אירוע כגון "יום מבוכים ודרקונים", שלפי מה שאני יודע זה קרוב לתאריך הרשמי או משהו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה