• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקוניקון

אני גם די בטוח שלא היה אף אחד עם שיער ירוק. אשאר, ברצינות, מה לעזאזל אתה מנסה להוכיח בזה שאתה "מגיע" ולא אומר לאף אחד ומסרב להזדהות אחר כך?
ממה אתה מפחד? תגיד מי אתה וסגור עניין. פריק מקום קטן. תגיד מה לבשת, באיזה שעות היית, עם איזה אנשים דיברת. לא מסובך.

forte אמר/ה:
היה טוב, וטוב שהיה.
אני הנחתי בבוקר את "סחר במזיקים", אני לא רוצה להעליב חבר פורום שהשתתף במשחק, אבל הם היו חבורת נובים, שפלא שעשו קצת שמחק תפקידים אם לחסל אורק או לא(אתם מפלילים אותי! נכון... ייאלה מכות!!!), בקיצור לא כל כך נהנתי מההנחיה, מה גם שלא הגענו לקרב עם העוטה ראשים, אכזבה מרה.
בסבב צהריים שיחקתי עם עוד מישהו מהפורום את המשחק "המצוף", שהפך לקומדיה משעשעת של הרצת בדיחות, וואלק היה יותר כיף מאיזה משחק כבד, כמעת בכיתי מצחוק...

חברי פורום פגשתי לרוב, למרות שאשרלדון, אתה בערך היחיד שלא ראיתי. אני חייב לתהות איפה היית...

למדתי משחק קופסא חדש ומצויין(הזה עם המשושים והמשאבים.. שבונים ערים... מגניב, אהבתי), והחלטתי להתמסר לכנסים ארוכים ולהפסיק להוציא כמעת 50 שקל רק על תחבורה ציבורית ולהגיע לאיזה 10 שעות לכנס ברמה ממוצעת...
מה שכן צוות הסערה נעשה כמעת בדיחה- קיבלנו הרפתקאות ממש טובות, וזה הפך לקרקס כשההנחיה של המשחק של דניאל שהתבטלה, כמו גם ההרפתקה שתונחה, התחילו לעבור ידיים, שלא לדבר על חלוקת השחקנים למשחק "המצוף" ולמשחק של רועי "נשיקת השושן" נעשו באופן פיזי למדי- כל מי שעמד כאן לשם כל מי שעמד שם לשם.
היה מצחיק...

חחחח עד עכשיו אני מחפש את לוטפי הזקן....

ODDin אמר/ה:
אני גם די בטוח שלא היה אף אחד עם שיער ירוק. אשאר, ברצינות, מה לעזאזל אתה מנסה להוכיח בזה שאתה "מגיע" ולא אומר לאף אחד ומסרב להזדהות אחר כך?
ממה אתה מפחד? תגיד מי אתה וסגור עניין. פריק מקום קטן. תגיד מה לבשת, באיזה שעות היית, עם איזה אנשים דיברת. לא מסובך.

אבל הוא אמר... הוא היה בתחילת הסבב הראשון, ובסוף הסבב השני, ודיבר עם chaosblack, מיכאל ודניאל...
אני מניח שהוא לא דיבר איתך, ככ שמיכאל זה מיכאל אחר...!

אה, וחוויות משלי.

בבוקר איחרתי לרכבת ולכן איחרתי למשחק של פלאפי, אבל לא נורא, נהיה אצלו במרתון.
מה שכן, כתוצאה מכך היה לי זמן לשוטט בחנות ולבהות בדברים, וכך גיליתי שהרבה דברים מגניבים בחנות היו ב-50% הנחה, וקניתי כמה דברים. ספציפית, מצאתי שם את Liber Chaotica Vol. 4, שזה ספר פלאף טהור לעולם של וורהאמר שמדבר על אל הכאוס זינץ'. בחיי שאין לי מושג איך הוא הגיע לשם במצב חדש ולחלוטין, כשהוא יצא ב-2004 ולא הודפס מחדש (ולא זמין למכירה באתר של הספריה השחורה, מה שצפוי, כי הדברים האלה בדרך כלל נמכרים כמו לחמניות חמות). אבל וואלה, קניתי - הייתי קונה אותו גם בלי 50% הנחה. ובנוסף קניתי את Break Today, ספר הרחבה לצבאות אלמוניים על Mak Attax, רשת מקדונלדס המקומית והמרושעת שמנסה להשתלט על העולם - כי ב-50% הנחה ובהיותי יהודי קפיטליסט טוב, פשוט לא יכולתי להגיד לא.
בצהריים שיחקתי במשחק של גורודין. היה כיף מאוד, אם כי משהו כמו חצי מתהליך הכנת הדמות היה מיותר לחלוטין לצרכי המשחק ולא בא לידי שימוש (וגורודין יכול היה לדעת נפלא שהוא לא יבוא לידי שימוש). אבל טוב נו, לפחות יצא לי קצת להתנסות במהדורה לא רק מקריאה.
Achievements Unlocked:
1) ברמה האישית: התקפתי גזוזטרה
2) ברמת החבורה: חנקנו למוות את הטוחן ואת בת הטוחן (שהיינו אמורים להציל).

אחר כך הלכתי לטקטיקה עם גל (ישמעאל). שיחקנו ב-Race for the Galaxy, והפסדתי בהפרש עצום. אבל אני יכול להגיד להגנתי שזה היה המשחק הראשון שלי, הייתי עייף ולא הבנתי את החוקים של קלף אחד שסביבו בניתי חצי מהאסטרטגיה שלי. ברמת המשחק עצמו, הוא היה חמוד, אבל קצת מבאס שאין שם כמעט שום אינטראקציה בין השחקנים - ברמת המשחק עצמו, ההשפעה שלך על השחקנים האחרים היא די עקיפה, וברמת השולחן, אין כמעט שום סיבה לדבר עם האנשים האחרים. אני מעדיף משחקים שבהם אתה יכול יותר להשפיע על השחקנים האחרים. הבנתי שבהרחבה יש משהו כזה, אולי זה נחמד יותר ככה באמת. נגיד, אם הייתי יכול להרוס לאחרים מושבות, או להשתמש בכח צבאי כדי לגנוב מושבות מאחרים, או לסחור משאבים או משהו כזה.

דון: אה, פספסתי את זה כנראה. אז אשאר, עם איזה מיכאל דיברת?

בנוגע למשחק שהנחתי: להגנתי יאמר, שאני מאמין שהשחקנים שלי נהנו. זאת אומרת, לא היה הספק גדול, אבל אני עדין חושב שהם נהנו. זה שאני לא נהנתי זה כי המכאניקה של מהד' 4 של הקרב לא משהו לכנסים(פשוט גוזלת מלא זמן, למרות שהקרבות רצו מהר, פשוט לא הספקנו. גם בהפסקה מיני שעשיתי שלושה מתוך ארבעה נעלמו, ולאחרי שהם הגיעו הרביעי התעקב כדי לקנות לעצמו ארוחת צהריים). אני פשוט לא נהנה מהנחיה לילדים קטנים...

אגב פנג, זו הפעם השלישית שפגשתי אותך, והזיכרון שלי על הפרצוף, כך שאני מופתע שאתה חושב שנפגשת איתי בפעם הראשונה.

ההנאה האמיתית בכנס שלי לפחות היית להיפגש עם אנשים נחמדים, חברי פורום ועוד מיני אנשים, לשחק במשחק קופסא ההוא עם המשושים, ובאופן כללי החוויה ולא משחק התפקידים.
לכן אני לא מרוצה מהכנס, כי מבחינת משחקים- במשחקים ששיחקתי או הנחתי, לא היה הרבה משחק תפקידים.

חוץ מזה, שום כנס לא משתווה למשחק של מכשפות בסיילם עד שעה 04:00 בבוקר :wink:

אני לא הייתי (ככה זה כשאתה בן פחות מ-15 וגר ביישוב קטן בצפון), אבל נשמע בהחלט נחמד.

פורטה, אם הבנתי אותך נכון, ואני די בטוח שהבנתי נכון, אתה מדבר על settlers of catan. זה די משעשע שאתה מדבר על אחד משחק מאוד מוכר בתור "המשחק עם המשושים". :)

ת'ור אמר/ה:
אני לא הייתי (ככה זה כשאתה בן פחות מ-15 וגר ביישוב קטן בצפון), אבל נשמע בהחלט נחמד
גם אני גר בישוב קטן בצפון, זו לא הבעיה, הבעיה בדרך כלל היא הורים מודאגים...

אחד מהם. הוא רק אמר לי שקוראים לו מיכאל.

בכל אופן, השיער הירוק יעלם בעוד שבוע [סוף ההתערבות], ונראה לי שהכנס הזה בכלל לא היה קטן.

הייתי מ9 עד 11 בערך, ועוד כמה שעות אחר הצהריים.

היה מגניב.
הגעתי בבוקר עם פלאפי, ושיחקתי במשחק המקות שלו שהיה מגניב, למרות שלא ממש הסגנון שלי. לשחק רובוט ענק ולפוצץ דברים זה תמיד כיף, למרות שהמשחק היה קצת טקטי מדי בשבילי. לקראת הסוף פוצצו לי את מנגנון התעופה, אז החלטתי לעמוד במקום ולירות טילים על כל מה שזז קרוב מדי אליי.
בסבב צהריים שיחקתי במשחק של גורודין, וכמו שאודין אמר, הרגנו את האנשים שהיינו צריכים להציל- הם היו במרתף חשוך ולא ראינו מי נמצא בו, והם זרקו עלינו דברים כי הם חשבו שאנחנו הגובלינים שחטפו אותם. אז אני העלתי את הרעיון לשפוך פנימה הרבה קמח מהטחנה, הוספתי את שקיק הטבק של הדמות שלי שהדלקתי, ואז סגרנו את הדלת והתיישבנו עליה :twisted:
אני גם מעריץ את אודין, כי כאמור הוא התקיף גזוזטרה.
אה, כן. ובסוף גם הרסנו את הטחנה, וחצי מהקבוצה נשאבו לעולם של איזה שד.
היה כיף :mrgreen:

ODDin אמר/ה:
טוב, אני מניח שזה לא הייתי אני עם ככה. לא ראיתי אף אחד עם שיער ירוק. ואני רק הגעתי ב-11, ואחר הצהריים הייתי בעיקר בחוץ ולא בפריק עצמו.
מוזר. דווקא חשבתי שראיתי אותך, כי אתה היית עם החולצה השחורה והזקן טיכו :shock:

בכולופן, בפעם הבאה אני אבוא עם שלט, כדי שלא תתקשו בזיהוי. ושלא יהיו שום מכות! בפעם הקודמת זה נגמר בעצם שבורה, והיא לא הייתה שלי, ובגלל זה כמעט תבעו אותי.

Ashardalon אמר/ה:
ODDin אמר/ה:
טוב, אני מניח שזה לא הייתי אני עם ככה. לא ראיתי אף אחד עם שיער ירוק. ואני רק הגעתי ב-11, ואחר הצהריים הייתי בעיקר בחוץ ולא בפריק עצמו.
מוזר. דווקא חשבתי שראיתי אותך, כי אתה היית עם החולצה השחורה והזקן טיכו :shock:
גם אני ופלאפי היינו עם חולצות שחורות וזקן... קצת יותר תיאור לא יזיק :mrgreen:

אני הלכתי לבני דודים בתל אביב יום לפני בשביל לא להצטרך לקום מוקדם, אבל בגלל ששיחקתי במחשב אצלם עד שתיים יצא שלא ישנתי כמו שצריך בלי קשר. חוץ מזה, חטפתי איפשהו ווירוס לא נעים, כך שיצא שלימדתי פעמיים אנשים לשחק קאטאן, שיחקתי דמות קולנית במשחק והרצתי משחק, כשאני סובל משיעול קשה.
היה מגניב :).
חוץ מזה פגשתי כל מיני פונדקאים, החלפתי חוויות לגבי ל"ג בעומר של אנשים אחרים (ע"ע ההודעה של פנג, אני עדיין לא מבין מאיפה מצאתם מאפיונר לדקור..)
אה כן, כמעט הרצתי את סימן הדמים של צוות הסערה אחרי שהחום של דניאל החליט לעלות (ואני נרשמתי למשחק הזה..), אבל ההרפתקה לא הייתה במקום. כך שיצא לשיחה הזאת להתקיים-
"היי, אנחנו מסנג'רים אותך להריץ את המשחק שהיית אמור לשחק בו."
"מגניב. איפה ההרפתקה והדמויות?"
"אממ, שאלה טובה.."
בסוף הרצתי לשישה שחקנים הזויים את 'נשיקת השושן' עם דמויות באנגלית שלא הבנתי חצי מהיכולות שלהן, וגם לא השחקנים, אבל יצא מגניב ביותר, בעיקר כי חיפפתי עם המכאניקה בשביל שהקרבות לא יגררו (בין האירועים הראויים לציון בהרפתקה- תוצאה של עשרים טבעי בתרמית ששכנעה אורק שהוא מורעל, תוצאה של תשע עשרה ששיכנעה אותו ששתן הוא התרופה היחידה.. הקרבה עצמית מרשימה של הוארלוק שחיסלה את הבוס הגדול, וכישלון מרשים בניסיון להתחבא עקב כך שהנוכל שכח שהוא מחזיק בלפיד בוער..)
אה כן, קניתי לאחי הקטן קאטאן כמתנת יום הולדת מוקדמת, ושיחקתי ב'אבן הסערה' דמות מאוד חביבה, שהתאפיינה בעיקר בכך שהיא עסקה בזירוז האחרים בלי הפסקה.

מסקנות- לא כדאי לדבר יותר מידי כשאתה סובל משיעול, כי אחרת תאבד את הקול אחרי משחק הקאטאן האחרון של היום ("דניאל, תשאל מישהו איפה היציאה לפני שיגמר לנו הקול!" *שיעול*). כנסים קטנים זה מגניב (גם אם הם במקום רחוק מידי בעליל כמו ירושליים, או אם אתה סובל משיעול), כדאי להנחות התלהבות גם משחקים שלא נראים מבטיחים בהתחלה, כי עוד יצא מהם משהו מגניב ("והאורק הפך לכוהן העליון של שר האור בבוא היום, אך כל ערב, דאג לשים במשקה טיפה אחת מנוזל הפלא שהגן עליו בימים עברו מהרעל והמחלה.." *שחקן מתפוצץ מצחוק*).

פנג הדרואיד אמר/ה:
נו, לפחות זה עדיף על 'הילד שמשחק מבוכים ודרקונים' בביגור או 'הילד עם החולצה של מטאליקה' בהללויה.

אשר, אל תהיה ילד. אף אחד לא ירביץ לך.
חוץ ממני והחרב הענקית שלי, אבל אתה באוניברסיטה אתה אמור לספוג את זה כמו אדם בוגר.
וחוץ מיזה, לא הייתי בכנס אז אין לך ממה לפחד, לפחות האוכל בבת מצווה של אחותי היה מצויין, אחרת הייתי אפילו יותר מבועס על הפספוס של הכנס הזה.

טוב,
חוויות :
יום ד', יש לי קצת חום. מארגן את סימן הדמים, לוקח אקמול. הולך לישון.
יום ה' מוקדם בבוקר - אין לי חום! יאי!. מארגן תיק, יוצא לדרך.
מגיע למקום, מסדר קצת, רושם אנשים למשחקים, אומר שלום לאנשים (אמ, בפעם הבאה צריך לדאוג גם שאנשים יגידו מה הכינוי שלהם בפורום בעת ההרשמה :) ). אחרי שנגמר העומס הראשוני, מארגנים אנשים למשחק ותופס נשימה..
מפה לשם, מדבר קצת עם אנשים - אה ובאיזה 10 ורבע טלפון למיכאל כדי לשאול איפה הוא ופלאפי כי מחכים לפלאפי למשחק שלו.. ואז אני מגלה שמיכאל פיספסת את הרכבת :orcteeth:
באיזור 11 אני מרגיש לא-טוב, אומר לאוריין שאני הולך להורים לנוח קצת עד שעה 1. מפה לשם, נשארתי שם עד הערב - וגם היום אני חולה.. אז גם משחק המו"ד הרגיל שלי לא מתקיים :|

שמח לשמוע שנהנתם :) מצטער על הבלגן בסבב השני, פשוט ברגע שהלכתי אז במקום שני מארגנים נשאר רק אחד..
ואכן הסבבים היו קצרים קצת, אולי 4 שעות היה מתאים יותר מאשר 3+0.5. אני אישית הרצתי את נשיקת השושן לשחקנים טריים במו"ד 4, פשוט הסוד היה לעשות חצי שעה של הסבר חוקים לפני המשחק :) אני מקווה שעם הזמן כולם יכירו את מו"ד 4, ואז לא יהיה צורך בזה :wink: . ד"א הקרבות במו"ד 4 מהירים לפחות כמו במו"ד 3, אז אני לא חושב שזה בעייה של השיטה בכנסים. פשוט דרושה הכרות עמה.

אז תודה רבה לכל מי שהגיע, הנחה ונהנה - מחמם את הלב לשמע שהיה לכם כיף. :mrgreen:

נ.ב. אם מישהו רוצה לתת פידבק על ההרפתקאות של צוות הסערה אשמח לשמוע בה"פ או באימייל - בסה"כ זה PDF, תמיד ניתן לשפר :wink:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה