• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקוניקון

Ashardalon

פונדקאי ותיק
איך היה?

טוב, לא ממש הייתי פעיל. צפיתי במשחקים ואפילו שיחקתי עם כמה חברים, אבל לא יותר מזה. דיברתי עם אנשים, ובעיקר נהנתי לראות דם חדש וצעירים בכנס - מו"ד לא גווע, הוא רק משגשג יותר ויותר. היה כיף לדבר עם אנשים לגבי מו"ד והדברים שקשורים אליו. לא ידעתי שהרעיון של נק"ן כנסים הגיע מוויזארדס.

לי היה כיף. הגעתי בבוקר, הסתובבתי עם חבר ליד פריק ואז התיישבתי איתו למשחק קצר של מו"ד 3.5. כיסחתי אותו במיניאטורות אחרי שקיבלתי מיניאטורה של שטן תהום [310 נק', אפי, מגניב], והסתובבתי ליד השולחנות. דיברתי עם כמה אנשים לגבי הרבה דברים. אחר כך עשיתי הפסקה בדיזנגוף - הלכתי לקנות TOB [מגניב! מגניב! שוחט!], וניהלתי וויכוח לגבי קיום של הארגון שלי. ניצחתי בו תיאורטית כאשר אני חמוש בStances ובSwordsage. ואז חזרתי לפריק, הסתובבתי עוד קצת שם, ראיתי משחקים וקניתי דברים, וזהו, נגמר. חזרתי מותש מהליכה. הספקתי לדבר קצת עם מיכאל, לדבר עם chaosblack שהחליט לרדת עליי, להתווכח עם דניאל ולהתבונן במו"ד 4. לא נוגע בזה.

היה נחמד, והיה מעניין - לא בכל יום הולכים לכנס קטן, קונים ספר גדול ומסתובבים הרבה. איך היה היום שלכם?

מתי לעזאזל הגעת לבית שלך? אני הגעת רק בשבע וחצי...
בכל מקרה,היה כיף.הנחתי את סחר במזיקין והלך דווקא סבבה (גם פנג היה בין האנשים שהרצתי להם).אחרי זה אכלתי פרגיות בלאפה שלא היו מוצלחות במיוחד.אחרי זה שוטטתי קצת,הקשבתי שתי שניות לסדנה על קמפיינים והתלהבתי מ-Prototype (אני לא מאמין שאמרתי שאינפיימס נראה יותר מגניב פעם).אחרי זה חבר שלי הגיע והכריח אותי לקנות משהו - אחרי התלבטות בין קצת מיניאטורות לבין Android של FFG,קניתי את Weapons of the Gods.אני מקווה שזה יהיה נחמד,זה נראה ממש מגניב.
בקיצור,פגשתי לפחות חמישה אנשים מהפונדק (ואולי יותר) והיה מגניב ממש.
רק הערה לגבי סחר במזיקין - ההרפתקה מניחה שאנשים יודעים לשחק במו"ד 4.הם לא.הקרב הראשון לקח לי בערך שעתיים/שעתיים וחצי,על הקרב השני דילגתי,את הקרב השלישי רק תיארתי.כדאי לשם לב לזה.אני מניח שהפלייטסטרים ידעו איך לשחק במו"ד 4 ולכן הקרב רץ הרבה יותר חלק.בכל מקרה,אני נהנתי.אני מקווה שגם השחקנים נהנו.
ובסוף לא הלכתי לטקטיקה.לפי השמועות היה שם Magic of Incarnum במאה שקל,קצת פספוס.

Shaman אמר/ה:
מתי לעזאזל הגעת לבית שלך? אני הגעת רק בשבע וחצי...
איזה בית? אני כותב מהאוניברסיטה...

Shaman אמר/ה:
אחרי התלבטות בין קצת מיניאטורות לבין Android של FFG,קניתי את Weapons of the Gods.אני מקווה שזה יהיה נחמד,זה נראה ממש מגניב.
שמע - קראתי על זה קצת וזה נראה מצוין.

Shaman אמר/ה:
ובסוף לא הלכתי לטקטיקה.לפי השמועות היה שם Magic of Incarnum במאה שקל,קצת פספוס.
היו גם את כל הScapes. בהחלט חבל. בפעם הבאה אתה צריך ללכת לשם.

היה מאוד כיף!
שיחקתי בקרנבל1-סחר במזיקין, ובליבה1-נשיקת השושן, והיה מאוד כיף!
חוץ מזה שמעתי הרצאה על הספק במשחקי תפקידים, ובתור בונוס אכלתי 3 קונו-פיצות!!!

ד"א, שאמאן, אתה דניאל? זה שהנחה בסבב בוקר?

ודאי שהחלטתי לרדת עליך :)

התגובה שלך למוד 4 היא שוות ערך ל: "איכס בנות=כינים, תרחיקו ממני".

אני אגב חזרתי אחרי יום ארוך של סינג'ורים. אחרי שדניאל סינג'ר אותי להריץ שני סבבים, לא הרצתי אפילו אחד, אבל העברתי סדנא מאולתרת לבניית דמויות כי דניאל החליט שהוא חולה עם חום. היה נחמד, חבל שלא היו יותר אנשים (ואז אולי הייתי מריץ משהו).

בוגע למו"ד 4, בעיקרון ההבדל העיקרי הוא שכול שיטת הקרב, (ביען אם רגיל ובים אם בקסם), נעשתה מאד דומה דיאבלו 2 אם אתה מכיר.
הקסמים ממש מזכירים את הקסמים של דיאבלו, טלפרוט קצר הטווח, והעובדה שהמכה ה"רגילה" יוצאת משימוש לאחר זמן מה, לטובת מכות מוצלחות יותר, שמאפשרות תנעה בתוכן, או רצף מכות, או השפעה עליך ועל בני ברית.
מעבר לזה המשחק לא הישתנה הרבה. במיומנויות אין הרבה חדש, הלחשים שההשפעה שלהם לא קרבית בכלל, הכפו לטקסים שלוקח הרבה זמן לבצע.
זהו בגדול.

היה כנס מגניב.
"אבן הסערה" (מו"ד 3.5) בבוקר, "טחנה אחרונה" (מו"ד 4 בהנחיית מיכאל גורודין) בצהריים, הראשון סבבה, השני מצויין. גורודין הוכיח שאפילו במתכונה הנוכחית של מהדורה 4, אפשר לעשות משחק מגניב ותיאורי. מצד שני, הפן הטקטי של המשחק נפגע, אבל אי אפשר לקבל את הכל תמיד.
באמצע לא מעט משחקי לוח, וסדנה איטית להחריד של בניית דמויות עם chaosblack - לזכותו יאמר שזה לא באשמתו, היו שם ילדים קטנים ששאלו שאלות טיפשיות ומטרידות ("אני יכול להיות אלף?") וגם אני הלכתי על קניה בנקודות במקום לקחת בלוקים מוכנים של תכונות.
היו לו גם מלא הערות ("מטומטמים!") על התרגום :P
אשרדאלון - מוזר, לא ראיתי אף אחד עם שיער כחול...

אני פגשתי את רותם (פנג). הכנס היה בסדר. כנס ראשון שלי שממש השתתפתי בפעילויות שבו, חוץ מלהסתובב, לחפש אנשים שאני מכיר ולשחק איתם טליסמן (אייקון לפני שנתיים, נדמה לי). בסבב בוקר שיחקתי ב"אבן הסערה", שהיה נחמד אך גם קצת מייגע, ובהמשך ההרפתקה, "מכרה סודות השחור" בסבב צהריים, שהיה קצת יותר מלהיב. בהפסקת צהריים למדתי לשחק את משחק הלוח "משחקי הכס".
אני הייתי הברנש הממשוקף עם הבארט, אם יצא לכם לראות.

לקח לכנסים הבאים (אייקון): להביא משחק קלפים/לוח מהבית לשעות המתות ולא לסמוך על זה שיהיה בכנס משחק שאני מכיר שאוכל להצטרף אליו. שעה התייבשתי שם בניסיון להחליט אם לבהות בחוסר הבנה במשחק מאנצ'קין, סטלרס או מיניאטורות.
רצוי - להביא גם מישהו לשחק איתו.
אני לא יודע כמה אנשים כיום עדיין משחקים במשחקי קלפים כמו פוקימון או דיול מאסטרס.

אני לא חושב שאף אחד משחק בהם, אפילו לא באייקון.

מג'יק תמצא, מקסימום יוגי הו (XD), אבל משחקי לוח כמו מנצ'קין, וסטלרס, ומצודות, נורא קל ללמוד, זה לוקח בערך 10 דקות, ומשחק-שניים מספיקים כדי גם לההישתפשף בחוקים כמו שצריך.
שיר של אש וקרח זה משחק מאד כבד וארוך יחסית.

וואלה היה כיף לא נורמלי.. פעם ראשונה שלי בכנס אי פעם- בהתחלה סתם הסתובבתי ובהיתי בשחקנים, קניתי לעצמי ערכת מנצ'קין לשחק כי זה קל ומצחיק, הסתכלתי בספרי אומנות, שיחקתי קצת פרוטוטייפ.. ואז בסבב צהריים השתתפתי במשחק המצוף- שהפך ממשחק אימה למשחק קומדיה מטורפת P:
בהפסקת צהריים ישבנו כמה חבר'ה עם איתי גרייף שנתן אחלה סדנא לבניית מערכה/קמפיין טוב- בין אם זה חד פעמי- או אחד שנמשך 5 שנים..

היה לי נורא כיף.. מתי הכנס הבא? :)

נ.ב- איך אני משחק במנצ'קין..

הנושא שאשארדלון פתח גרם לי לרצות לשחק,אז בשבת אני הולך לחבר שלי ל"העיר" לו את הקלפים הישנים.אם אני אראה שזה כיף אין לי בעיה לגנוב ממנו/ממישהו אחר ולהביא לאייקון.
warforgad אמר/ה:
ד"א, שאמאן, אתה דניאל? זה שהנחה בסבב בוקר?
לא.אני הנחתי את סחר במזיקין בבוקר,אבל היו שתיים.אתה כנראה היית בשני,שגם אותו אאל"ט הנחה חבר פורום כלשהו.

נשארתי ער כל הלילה לסיים את המשחק מק'ות. אז מה שיצא זה שבאתי, עשיתי תמשחק (שהלך סבבה, וכצפוי צריך בשבילו יותר זמן - בערך פי 3 יותר זמן), ואחרי זה הייתי כל כך שפוך שחזרתי הביתה והייתי סהרורי כל היום.
פעם הבאה אני עושה את המק'ות כמרתון ארוך (ועם שינה בלילה לפני זה).

T_N_J אמר/ה:
אשרדאלון - מוזר, לא ראיתי אף אחד עם שיער כחול...
איזה כחול? ירוק!

Restless אמר/ה:
אוף, כ"כ רציתי ללכת... :cry: מישהו היה בסדנה של מיכאל גורודין ויכול לומר איך היה?
היה? איך לעאזאזל לא שמתי לב?!

היה טוב, וטוב שהיה.
אני הנחתי בבוקר את "סחר במזיקים", אני לא רוצה להעליב חבר פורום שהשתתף במשחק, אבל הם היו חבורת נובים, שפלא שעשו קצת שמחק תפקידים אם לחסל אורק או לא(אתם מפלילים אותי! נכון... ייאלה מכות!!!), בקיצור לא כל כך נהנתי מההנחיה, מה גם שלא הגענו לקרב עם העוטה ראשים, אכזבה מרה.
בסבב צהריים שיחקתי עם עוד מישהו מהפורום את המשחק "המצוף", שהפך לקומדיה משעשעת של הרצת בדיחות, וואלק היה יותר כיף מאיזה משחק כבד, כמעת בכיתי מצחוק...

חברי פורום פגשתי לרוב, למרות שאשרלדון, אתה בערך היחיד שלא ראיתי. אני חייב לתהות איפה היית...

למדתי משחק קופסא חדש ומצויין(הזה עם המשושים והמשאבים.. שבונים ערים... מגניב, אהבתי), והחלטתי להתמסר לכנסים ארוכים ולהפסיק להוציא כמעת 50 שקל רק על תחבורה ציבורית ולהגיע לאיזה 10 שעות לכנס ברמה ממוצעת...
מה שכן צוות הסערה נעשה כמעת בדיחה- קיבלנו הרפתקאות ממש טובות, וזה הפך לקרקס כשההנחיה של המשחק של דניאל שהתבטלה, כמו גם ההרפתקה שתונחה, התחילו לעבור ידיים, שלא לדבר על חלוקת השחקנים למשחק "המצוף" ולמשחק של רועי "נשיקת השושן" נעשו באופן פיזי למדי- כל מי שעמד כאן לשם כל מי שעמד שם לשם.
היה מצחיק...

עצה שלי, תבוא לכמה שיורת כנסים קטנים שאתם יכולים, אחרת הם פשוט ימותו... וחבל.
ובמקרה של משחק כנס,כשיש פאקים במשחק, אין מה לעשות, האחריות לחלוטין, כול כולה על המנחה. אולי לא זרקת את המכאניקה לעזאזל מספיק מהר? או לא למדת אותה מספיק?
התירוץ היחידי במקרה שלך זה שלא אתה כתבת את המשחק, ושהיית צריך לכהניס בו סיום מסויים מאד, אבל אני קראת את המשחקים של הצוות והם כתובים טוב מאד. ככה שלא משנה כמה נובים השחקנים, המנחה עדיין צריך לספק את הסחורה. הם שילמו בישביל מה שאתה עושה חבוב.

היה מגניב.
בוקר. רכבת בשמונה וארבעים. אין מקום, כצפוי. עמדתי. הרבה איירון מיידן וקווין באוזניות.
משחק של מה' 4- המשחק עצמו היה ממש טוב, אבל המהדורה על הפנים. הדבר היחיד שטוב בה זה האיורים. היה קטע שבו רציתי ללטף את הטיגריס מהסל"ש 2(זה של הדרואיד) ולאמץ אותו.
ארוחת צהריים, בלי הסטייק האהוב עלי אבל השווארמה הייתה מעולה, ביחד עם רועי(הזמן), בועז(שאמאן) ודניאל(פורטה). היה מצחיק, בעיקר בקטע הזה:
"בל"ג בעומר האחרון חבר שלי כמעט דקר בן של מאפיונר..."
"תחזור על זה עוד פעם?!"
"בל"ג בעומר האחרון חבר שלי כמעט דקר בן של מאפיונר..."
"איפה אתה גר?"
"צורן."
"נשמע כמו מקום בסגנון."
ואחר כך היה משחק צהריים של 3.5 והיה ממש טוב. הייתי ברברי מגניב ועצבני שהורג מלא גובלינים ושונא גמדים גזענים.

אנשים שפגשנו: פורטה, הזמן, שאמאן, פלאפי שישן קצת, ישמעאל.
אנשים שפגשנו לראשונה: אודס(דמייתי אותו הרבה יותר גבוה), פורט(שנראה כמו גרסא מוזרה של גנדהי, אבל בצורה מגניבה).

היה סבבה. הכנס הבא: אייקון.
נ.ב-אשרדאלון, תתחיל להזדהות, אנשים רוצים להכיר אותך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה