• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקוניקון 2026 – פוסט סיכום אישי

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא BadBug
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
דרקוניקון 2026 – פוסט סיכום

אני אתחיל ישר במחמאות: הדרקוניקון הכי טוב שהייתי בו עד היום!
תודה לדניאל, לסגל, למנחים, למתנדבים, לשחקנים, לבעלי הדוכנים!
גם השנה יצא לי לפגוש המון פרצופים מוכרים והמון פרצופים חדשים ואפילו נוצרו חברויות חדשות בעולם התחביב והמון רעיונות לעתיד!

לקחתי חופש של יומיים מהמציאות והקדשתי לכנס, לספוג את האווירה ולהטען באדרנלין!
גם לטעום קצת משיטות משחק שלא הכרתי.
אני הולך לפרט יותר על הרשמים שלי, גם הדברים הפחות טובים באים ממקום של ביקורת בונה, כאמור מאד נהנתי בכנס ובכיף הייתי מאמץ setting כזה גם שנה הבאה.

* אין ספק השהשנה המקום היה הכי נרחב, מקום סופר מכובד ומרשים לכנס שהולך וגדל.

* אני שמח שהייתה חניה, אבל חבל מאד שלא אושר לנו לחנות בחניון הפנימי יותר, לי אישית זה היה חשוב, כי מדי פעם הייתי צריך להוציא ולהכניס דברים שקשורים למשחקים שלי מהרכב.

* זה לא תלוי בנו, אבל הקפיטריה הייתה די יקרה והיינו קהל שבוי שם.
כמובן שאפשר להזמין מבחוץ וגם עשיתי זאת, אבל לדעתי חשוב שיהיו אופציות יותר שפויות גם לקהלים אחרים שיותר מורכב/בעייתי להם להזמין,
או אפילו סתם לקנות בקבוק מים במחיר הגיוני.

* שוב משהו שלא תלוי בנו, אבל ההכנות לקראת המופע של שרית חדד וכמובן גם המופע עצמו קצת הפריעו, אבל הצלחנו להסתדר ואני כן שמח על האולמות הרחבים שהיו.

* ביום השני אני חושב שהיה מקום לרווח את שולחנות המשחקים האחרונים שהורצו, איכשהו הרצתי בין שני שולחנות משחק אחרים וראיתי שכן היה מקום פנוי, אבל הסתדרנו.

* אני גם בעד לתת טיפה יותר מרחב לאיזור היד 2, נאלצנו להדחס שם כדי לראות את מה שמוצע למכירה.

* אני חושב שכדאי לטפח את עתודת המנחים כבר מעכשיו, הייתה המון דרישה לאירועים של משחקי תפקידים ולא מעט התאכזבו שלא הספיקו להרשם.
אני שמח שהייתה לי הזכות להריץ את הרב שולחני, מה שאפשר ל16 שחקנים לשחק.
אולי אפשר להשתמש במאגר המנחים שיש בקבוצת הוואטסאפ, אולי לגייס ולארגן אותם הרבה לפני ואם אפשרי, אולי אפילו להציא עוד הטבות כנס קטנות ואולי גם הגרלות על מוצרים/קוביות/משהו בסגנון.

* לצערי לא יצא לי לשחק הרבה במשחקים של אחרים, אבל זה קרה בגלל מטרה טובה של למלא מקום של מנחה שלא הגיע והשאיר 5-6 שחקנים יתומים (ראה בהמשך).
אבל כן יצא לי לשחק את "אש ושלג: השבט חייב להמשיך" בשיטת משחק בשם "הלהקה" שמפתח אמיתי נדב פרץ.
בשיטה מנהלים שבט קדמוני, משחקים גם את הדמויות הראשיות (לכל אחת תפקיד שבטי) בו וגם לעיתים עוד אנשי שבט.
מחפשים אחר אוכל, מערה חדשה ובדרך עוברים הרפתקאות, מגלים סודות וסיפורים סביב המדורה.
בסך הכל משחק מאד חביב ומהנה, הצלחנו ליצור לא מעט מצבים משעשעים סביב השולחן.
לא הספקתי לדבר עם המנחה, אבל היו לי המון דברים לומר.
למרות שהמשחק עם פוטנציאל גדול, יש שם כמה מכניקות מסורבלות/מיותרות, דף הדמות עמוס מדי ולדעתי השיטה התחילה כ"רזה" אבל במשך הזמן נוספו לה עוד ועוד שכבות.
אבל בשורה התחתונה נראה שכולם נהנו וזה חשוב!

1787722455603.webp
כאן אני עושה שיעורי בית לקראת "הגאות השחורה"

"הגאות השחורה" – The black Tide קת'ולהו רב שולחני.
בערב היום הראשון בכנס, הנחתי משחק קת'ולהו רב שולחני יחד עם עוד ארבעה מנחים: רועי, גיא, אלה ושלום.
אני לא אשקר, זה היה דבר מורכב להרים ובאתי עם לא מעט חששות שדברים לא יעבדו.
אבל טעיתי ובגדול! המשחק היה הצלחה מסחררת, התרגשות ברמת שיא ואדרנלין מציף.
בסוף התרחיש היו מחיאות כפיים סוערות.

בגדול התרחיש אירע בעיר אינסמאות', הצוותים התפצלו לחקירה נפרדת בארבע נקודות שונות בעיר: המגדלור, הכנסיה, המוזיאון ומפעל השימורים.

בסוף, הגאות השחורה הציפה את העיר, ליקוי הירח החל וטקס זימון ישות החל בביצוע של הכת האזוטרית של דגון!
הזימון הלך והתחזק אבל השחקנים הצליחו לבסוף להשתמש בחפצים עתיקים שמצאו והצליחו לעצור את הזימון, להציל את העיר המפוקפקת, אבל לא לפני שרבות מהדמויות נהרגו או איבדו את השפיות לחלוטין.

למרות שהיו בתרחיש 16 מקומות, תוך קצת יותר מ30 דקות כל המקומות במכירה המוקדמת נתפסו ורבים אמרו לי שרצו להרשם ולא הספיקו.
תכננתי אפילו ליצור סרטון טיזר לתרחיש, אבל זה היה מיותר אחרי שהכל נתפס כל כך מהר 😊

1787722589720.webp

"הדים של ברזל" – Echoes of Iron, תרחיש קת'ולהו מקורי שכתבתי.
יצא לי להריץ אותו פעמיים בכנס באותו יום – בבוקר הנחתי בהפתעה קבוצה שהמנחה שלה נעדר,
היה מוצלח אבל קצת שוחק 😊
בעקרון זה דרש ממני לוותר על הפעילות אליה הייתי רשום וגם לוותר על זו שאחריה כדי שיהיה לי זמן לנוח לפני ההרצה המתוכננת של הערב.

לגבי התרחיש עצמו – צוללת סובייטית מתחקה אחר שדר מצוקה בתדר לא מוכר.
היה מותח, מאיים ומלא תובנות והפתעות ואני לא אוסיף יותר למקרה שמי מהקוראים עוד ישחק בתרחיש.
המקומות לתרחיש נתפסו במהירות שיא לשמחתי.

1787722359971.webp

הרגעים הקטנים הם מה שבאמת עושה עבורי את הכנס:
שיחה עם סופר על ימי הBECMI העליזים, לחלוק חוויות עם מנחה צעיר, לשמוע כיוונים חדשים מאיש סגל, להכיר עוד חבר לתחביב שמסתבר שהוא אולדסקול עם קבוצה שלמה ולדעת שיש יותר קבוצות קת'ולהו בחוץ משחשבתי.

דרקוניקון 2026 היה מעולה!
החזרתי את החרב לנדן, כיסיתי את סמל הכת, עטיתי את הברדס וחזרתי הביתה עייף, בלי קול אך מאד מרוצה.

365, 364, 333… ממש תכף דרקוניקון הבא! אתם מוכנים?

בדרך כלל לא נהגתי להגיע לכנסי דרקוניקון. אני נשארתי מאחורי הוילון ולא יצאתי לציבור.
כבר כנס שני שיוסי משכנע אותי להגיע. :LOL:
לראשון הגעתי כשחקן, לשני כבר שוכנעתי להגיע כמנחה.
אני כבר 36 שנה מנחה משחקים ומשחק - בהתחלה D&D על כל גרסאותיו, הספקתי גם להנחות Space Master של I.C.E ובעשור האחרון גם
Call of Cthulhu של Chasoium. בשנים האחרונות התחברתי ShadowDark. מבחינת שחקן, מלא שיטות בעולמות מגוונים לאורך השנים - כאלו שאהבתי יותר וכאלו שפחות.
הפעם החלטתי לתת מהניסיון העשיר שלי ולשתף את הקהילה - בהחלט הדרקוניקון הזה היה משובח יותר מהקודם. המקום היה מזמין ומרווח יותר - (כי ההוואנה מסתדר לי יותר עם תחביב הסלסה/בצ'טה). בניצוחו של יוסי ארגנו אחלה מגה תרחיש עם 4 מיני תרחישים. גם אני לא אשתף יותר מדי על זוועות מפעל השימורים של משפחת מארש במידה ונחליט להריץ אותו בעתיד שוב אבל ממש נהנתי, כולל עם חבורת השחקנים המנוסים שאני קיבלתי לשולחן שלי.
לצערי, גם המשחק שהייתי אמור לשחק של ShadowDark בוטל בדקה ה80 ובמקומו שלום התאמץ להריץ DCC - בהחלט שיטה חביבה, קטלנית ולא יותר. ואם הייתי נרשם ליום השני אין לי ספק שהייתי הולך למשחק השני של יוסי.
אני רושם תרחישים חד פעמיים שונים ואולי, אולי אני אריץ משהו בשנה הבאה ... למרות שמתישהו ב2027 אכנס לפרויקט של The One Ring.
עד אז ...

רועי

גילוי נאות- לא הייתי בכנס כבר יותר מ-20 שנה, אבל אחרי הכנס הזה והנחיה במשחק הרב שולחני של יוסי נותר רק לומר- LET'S GO!

היה ממש כיף, המקום ממש מרווח ומכבד. באתי בתכלס לביקור סופר קצר רק להריץ ברב שולחני של יוסי וקצת לפני זה, היה מגוון חביב מאד של דוכנים אבל לי אישית היה חסר קצת גיוון בשיטות שהציעו למכירה וחבל. לאור ההצלחה והגדילה של הכנס נראה לי שיהיה חכם לקדם פיתוח הנחיה של משחקים בשיטות פחות מוכרות ולהציע יותר מגוון וכמות של משחקים בפעם הבאה.

מה שלא יהיה שנה הבאה, כנראה שאהיה שם. בכל זאת, זה ממש מעבר לפינה😉

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה