וואו... איך מתחילים בכלל...
אז נתחיל בזה שציפיתי לדרקוניקון 2025 כבר שנתיים!
השנה היה שיא של אנשים שאני מכיר בכנס, חברים ממעגלי קבוצות המשחקים הביתיים שלי שבאו לשחק בכנס, ואנשים שאני מכיר גם בדוכנים.
ההתרגשות הייתה גדולה ובמאמצי על והרבה תכנון מוקדם, נטרלתי ליומיים את המחויבויות שלי בעולם הגשמי (עבודה וילדים) כדי לזקק את ההנאה מהכנס.
* היו אמנם קצת בעיות לוגיסטיות בהתחלה (אי הבנה מצד הוואנה קלאב למיטב ידיעתי) וזה גרם לאנשים לקצת לחץ ברביעי בבוקר, אבל לא נתנו לזה חלילה לשבור את רוחנו ומהר מאד הכל הסתדר, הכנס זרם והיה עמוס בקטע טוב.
* כפי שאמרו לפני, הקור אילץ אותי לגלגל גלגול חוסן יותר מפעם אחת, אבל אין כמו אדרנלין של הנחיה כדי לקבל חסינות מכל סוג אקלים!
* היה כל כך כיף לראות שולחנות של וותיקים לצד שולחנות של Fresh blood, צעירים שממשיכים את התחביב האהוב.
* המיקום היה אכן מרכזי ונגיש בתחב"צ, אבל מסיבות שונות בחרתי להגיע ברכב וזה כאב קצת בכיס כי נאלצתי לחנות בחניונים ליום שלם בכל אחד מימי הכנס (זה נניח משהו שהלוואי שאפשר לשפר).
* היו המון אופציות לאכול גם במקום עצמו וגם בסביבה (לה קטרינה המקסיקנית לא אכזבה!).
בזווית האישית שלי - העמסתי משחקים והנחיה ביום הראשון, כך שכמעט לא הספקתי לאכול בו וניזוניתי רק מאדרלנין, אבל אלו צרות טובות

* התרחישים שעמלתי ליצור, ללטש ולהריץ פלייטסט עבורם היו מוצלחים מעבר לכל מה ששיערתי אפילו וכתבתי עליהם בפוסט נפרד:
"
המשחקים שהנחתי בדרקוניקון 2025".
* הדוכנים היו מגוונים ועשירים, למרות שלא יצאתי עם שלל רב, בגלל השקעות לא מועטות שלי בתחביב במהלך כל השנה

אבל במיוחד היה כיף לפגוש ולשוחח בדוכנים עם
golan2072
* אני לא חושב שהפעם אני אמנה את כל האנשים שפגשתי ושוחחתי איתם כי זה לא יגמר, אבל תודה! מעריך ומוקיר כל שיחה

* אני כן רוצה לומר תודה גדולה מכל הלב לסגל דרקוניקון על מתנדביו ומנחיו ובעיקר
The oldman על ההרמה של הכנס במחיר Sanity ואיבוד קול (סקרן לקראת הסטטיסטיקה השנתית של הכנס), ל
the Nerubian שחפרתי לו בפרטי עם שאלות והצעות כל השנה כי גם לי היה חשוב מאד שהכנס יצליח - תודה שעמדת בזה! וגם היה כיף מאד לשוחח! וגם ל
Wizard of Dice Tower שלמרות שאני מנחה וותיק לא עשה לי הנחות ובדק שאני מוכן למשחקים שלי שעות לפני
* שמחתי לזכות בפרס צנוע של כאוסיום (קמפיין קצר וספר קריאה של אימת אנשי זאב) וגם את המיניאטורה שקיבלו המנחים - דרקון זהוב (רגע, מה עם ההגרלה על הדרקון הגדול?

).
* אגף היד השנייה היה חביב מאד, אבל לא מצאתי משהו שמשך אותי במיוחד הפעם.
* בגדול היה פשוט כיף לא רק לשחק ולהנחות, אלא לספוג את אווירת הכנס, אפילו משיחות מסדרון עם חבר וותיק לתחביב או אדם חדש לתחביב שמחפש את השולחן שלו
* הבטחתי גם רשמים על המשחקים שבהם שיחקתי כשחקן, אלו לא רשמים מעמיקים על השיטות, מניח שכאלו אפשר למצוא בסקירות בפורום.
אלו רק הדברים מנקודת המבט שלי מכמה שעות טעימה מכל אחד בכנס:
Daggerheart
שיטה חביבה, סטייל D&D אלטרנטיבי, מגלגלים שתי קוביות ק12 בצבעים שונים, המטרה היא לא רק להצליח או להכשל, אלא להפיק משמעות מהתוצאה - ישנן נקודות תקווה שמשמשות להפעלת סקילים מיוחדים אם התוצאה בקובית התקווה גבוהה יותר, או אם נכשלים ותוצאת קובית הפחד גבוהה יותר - המנחה יקבל נקודות פחד איתן הוא יכול לעשות לשחקנים את החיים קשים יותר.
הדבר הזה הכניס המון עניין למשחק ורצון לגלגל כמה שיותר.
תיקוני יתרון/חסרון עם קובית ק6 נוספת ולא גלגול נוסף של קוביה זהה כמו במו"ד 5.
אהבתי את המקום של יצירה משותפת ולא בלעדית למנחה לגבי דברים שנתקלים בהם במהלך ההרפתקה.
אני קצת חצוי לגבי עניין היוזמה, מצד אחד זה כיף שלא מגלגלים ומסדרים יוזמה כל רגע (וגם קשובים יותר לתורו של כל אחד) ומצד שני זה בקלות יכול להתדרדר להזנחת שחקנים פחות אקטיביים עבור מנחה לא מנוסה/קשוב.
יש גם את עניין החשש של השחקנים להוביל לאיסוף נקודות פחד בצד המנחה.
המנחה העביר את התרחיש בצורה משעשעת ופתוחה, השקיע ותרגם דפי דמות לעברית, אבל כאן התגלתה עבורי לפחות בעיה, חלק מהתרגומים לא היו מדוייקים וזה גרם לבלבול רב יותר, אמרתי את זה למנחה בסוף התרחיש, יתכן שהיה יותר ברור אם חלק מהמושגים היו נשארים פשוט באנגלית.
הווייב של השולחן היה טוב, היו רגעים משעשעים ובסך הכל נהנתי.
אני לא יודע אם אני ארוץ בקמפיין עם שיטה כזו, אבל היא בהחלט הרגישה אחלה ושווה לחוות אותה.
Mythical Bastionland
משחק שהריץ
Wizard of Dice Tower שהייתי סקרן לגביו וקראתי קצת אפילו לפני הכנס.
אז מדובר בעולם פנטזיה מיתית, בהשראת אגדות ארתור, עולם קצת אפל ומסתורי שבו כל שחקן מגלם אחד מ72 סוגים שונים של אבירים! (לכל אביר ציוד, יכולת ייחודית ותשוקה שמזינה את רוחו).
אווירה בהחלט OSRית, יש תחושה של פשטות מכנית מצד אחד ומורכבות טקטית מצד שני ואני מתכוון שבקרב לדוגמה, מגלגלים קוביות (אביר אחד או יותר) ומתוכן לוקחים קוביות שישמשו לנזק ואחרות למהלכים או תחבולות במקביל וזה יותר המון עניין ומחשבה.
המשחק הועבר בצורה מעניינת ואלגנטית והייתי אומר גם מאד אניגמטית, היה לי קשה לתפוש את כל המיתוסים אחריהם רדפנו, אבל מאוחר יותר הבנתי שזה חלק ממה שהשיטה עושה - המיתוסים בה מעורפלים ויכולים להתגשם במהלך המשחק בצורה כזו או אחרת.
יש גם הקס קרול (זחילת משושים) מוכרת וטובה.
בגדול נהנתי מאד וזו שיטה שדווקא הייתי כן רוצה להריץ יום אחד במיני קמפיין אם אני אמצא מספיק אבירים נלהבים
אלו המשחקים בהם שיחקתי ונהנתי מאד, תודה רבה למנחים שעמלו, הרצה בכנס היא לא דבר פשוט והתמקדתי בעיקר בדברים הטובים שאותם לקחתי איתי ומשתף גם אתכם.
שוב תודה לכולם, רק עוד 363 יום לדרקוניקון 2026!