• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקוניקון אתמול!

נו, זה ההמשך הסביר לדיון של BadBug BadBug מלפני שלושה ימים, זה שכאן בקישור.

כנס דרקוניקון הסתיים, ו... איך היה לכם? את מי פגשתם? במה שיחקתם? מה רכשת ומה מכרתם? האם המשחק החביב עליכם הגיע לקהלים חדשים?

IMG-20250828-WA0019.webp

עריכה אחרונה:
אנוכי החרדון מציע למכירה ספרים שכתבתי בדרקוניקון. ישבתי בין הדוכן של פראיפיינדר לדוכן של משחקי קופסה. הייתה התעניינות ערה בשיטות שכתבתי וקיבלתי מחמאות על תכנים שפירסמתי לחרבות וכשפים. קיבלתי גם את אוגדן המפלצות 2 הנפלא של פראיפיינדר שתמכתי בו במימון-המון ורכשתי את משחק הקופסה "מלכי ישראל" בעבור חבר דובר עברית בחו"ל (אשלח לו בקרוב).

IMG_20250827_101140.webp

עריכה אחרונה:
דרקוניקון שלי התחיל בבלגן (מי שהיה שם ביום רביעי בשעות 08:00-10:00 – יודע), מה גם שחמישה משחקים בוטלו ביומיים שלפני הכנס בשל נסיבות אישיות של שני מנחים, אבל למרבה המזל ארבעה משחקים אחרים הופיעו ברגע האחרון למלא את מקומם.

כל המנחים השנה הגיעו, רוב השחקנים הגיעו, ורק משחק אחד בוטל בשל מספר מרשמים מתחת למינימום (אז הרצתי את פאת'פיינדר פראי: אל תוך הסופה לשני ילדים ולאמא במקום המשחק שהתבטל, והיה משעשע. הנסיך הברברי לייפנהוף ריסק את כדור הסופה של הרוזן וינדאר בלאנדרבור, מה שגרם לאחוזה המעופפת להתפרק ממש מעל לעיירה חפה מפשע! האשפית מתילדה הקריבה את עצמה בקרב נוראי על מנת לעכב את הענק בתוך הטירה ולעכב את ההתפרקות של הטירה רק מספיק זמן כדי שתתרסק במרחק קילומטר מהעיירה – "יד מתילדה" הוקמה לאחר מכן בכיכר העיר – יתר הגיבורים חזרו בקושי רב עם ספינת האוויר של פרופסור קאזלינה).

המשך הכנס, החל מסבב ערב של יום רביעי, היה רגוע וחלק בהרבה. ראוי לציין את השחקנים שהתייצבו בזמן לשולחנות, את המיזוג שהיה חזק (אולי מדי?) ואת מפעילי הדוכנים שהיו כולם ממממששש מגניבים.

בדוכן היד השניה מכרתי כמה משחקי לוח שפחות תפסו אצלנו, בדוכן הפונדק אספתי את אוגדני המפלצות 2 שלי של פאת'פיינדר פראי ובדוכן החרדון שיטת דף-אחד, ואני ממליץ כרגיל על הדוכן של Resinbar, שמכינה קוביות ממש שוות בעבודת יד.

לא הספקתי לשחק בעצמי במשחקים, אבל צפיתי מהצד בכמה משחקים שנראו מגניבים במיוחד ואני צריך לנסות בכנסים אחרים!
בין הבולטים:
Fist: Ultra Edition
הדג מסריח מהראש בפאת'פיינדר פראי
אז אתם מתחילים בתוך פונדק בפאת'פיינדר פראי
Mythic Bastionland- מצודת הקיץ
בני המיתוסים - הרפתקה בחלל הקפוא
EZD6
פנדרגון - הנס של בלאק הולו
DIE RPG (עם השם המבריק "כדאי או לא כדאי")
עד קצה הזמן במו"ד 5
המסע בעקבות הדרואידית הראשונה במו"ד 5
Polar Aurora - התחנה האנטארקטית בקריאתו של קת'ולהו

הדובדבן שבקצפת – המשחק המתגלגל "רכבת לילה לעזאזל" שרץ מהשעה 14:00 ועד 21:00. הייתי שם בשעה 21:01 כאשר כולם פשוט מחאו כפיים למנחים. סחטיין ענק ל- SandChicken SandChicken שארגן ותכלל.

כן השתתפתי בדיון המונחה "נוכלים חסרי מעוף" שהיה גם מעשיר וגם מעניין. צריך כזה על עוד מקצועות או מפלצות (אני בעד אורקים).

עריכה אחרונה:
דרקוניקון זה תמיד כיף גדול וגם השנה לא הייתה יוצאת דופן. אהבתי את המיקום, עם חניות יחסית סבירות ואוכל נגיש. אומנם יש חלומות שוב על אולם הכנסים בדן, אבל זה בהחלט היה מיקום ראוי ביותר, ובראבו לסגל ובראשם The oldman The oldman על מציאתו, בטח עם כל הטירוף שהלך פה השנה. הצוות היה אדיב כרגיל והמשחקים נראו מעניינים, הגם שהשנה לא יצא לי להתנסות בהם.

לצד כך, היה דרקוניקון מעט יותר קצר ומאתגר השנה. היו מספר בעיות טכניות עם האתר, לרבות מגבלת תווים נמוכה מדי שגם חסמה תווים מיוחדים כמו מקפים. זה הוביל לכך שלא הגשתי את הלארפ השני שתכננתי, כי הטיזר כבר קוצץ לחלוטין ועדיין הייתה בעיה כלשהי להעלות את התווים למרות שהיו שם פחות מ-1,000. בעיקר רוצה להודות לחגי the Nerubian the Nerubian על הניסיון לעזור ועל הסבלנות האינסופית והלא מובנת מאליה.
הרצתי לארפ בתחילת הכנס שהתחיל בקושי גדול כיוון שחצי מהשחקנים איחרו או הבריזו במפתיע - בסוף אחרי עזרה נוספת ומוערכת מחגי וקצת שיווק יצירתי של amitf0123 amitf0123 הצלחנו להגיע למכסת השחקנים המלאה וכולם נהנו, אבל העיסוק בזה אחרי לילה חסר שינה (בשל עבודה) די גמר אותי, כך שמצאתי את עצמי יוצא לאכול עם חברים ונוסע הביתה לנוח לאחר מכן. תכננתי להגיע ביום למחרת למשחקי לוח אבל הייתי צריך לעבוד על משהו שנכנס במפתיע כך שלא הזדמן לי.

למרות האמור לעיל ההרצה הייתה מצחיקה ומהנה במיוחד והשחקנים כולם אהבו וביקשו להשתתף בלארפים עתידיים, כולל שלושה שזה היה הלארפ הראשון שלהם, אז אני מסיים עם חיוך גדול. עם מיקום טוב ואווירה טובה בכנס עדיין היה נפלא. תודה רבה לסגל על כל העבודה הקשה ועל שנתנו את הנשמה בכל שלב, ותודה מיוחדת שוב לחגי שנרתם לכל בקשה או התקלה.

השנה סוף סוף הנחיתי בכנס (דרקומיני הוא אחלה אבל לא נחשב), ומבחינתי היה הצלחה. הנחיתי לחבורה של ילדים נחמדים הרפתקת היכרות, והם שיחקו למופת (בשלב מוקדם של ההרפתקה חזו בקירוב יחסית מדויק את הטוויסט שבסופה). המיזוג אכן היה מקפיא, ובדיעבד אני מצטער שלא הלכתי על הרעיון שהיה לי בתחילה, על מוצב מבודד בהרי הכפור...

המתחם היה בהחלט נחמד, והסידור של הפרדה ברורה אבל עם מעבר קרוב בין איזור המשחקים והדוכנים למתחם ההרצות היה נהדר. לא קניתי בדוכנים בסופו של דבר, אבל היה מגוון מרשים.

רק אחרי שחזרתי ושאלתי כאן, הבנתי שלא לקחתי את מיניאטורת המנחים. בעזרתו האדיבה של the Nerubian the Nerubian אאסוף בתחילת השבוע את המיניאטורה, וסוף סוף אצבע אותה 🤩.

תודה לכל המארגנים, מחכה כבר לשנה הבאה!

הייתי רק ברביעי, והיה ממש מעולה. המזגן היה קפוא, אך למזלי באתי עם גלימת הקוסם שלי. קניתי את המשחק של חרטטוני (עם חתימה מאור ועמרי) ואת אוגדן המפלצות 2 של פאת'פיינדר. שיחקתי גם בשני משחקים, נלחמים בקובולדים, שקיבל תפנית מפתיעה בעלילה בסוף Midnight Bear שהיה משחק פיענוח רצח מנש מעולה, עם דמויות טובות, עלילה טובה ומנחה משעשע ומוצלח ביותר.

וואו... איך מתחילים בכלל...
אז נתחיל בזה שציפיתי לדרקוניקון 2025 כבר שנתיים!
השנה היה שיא של אנשים שאני מכיר בכנס, חברים ממעגלי קבוצות המשחקים הביתיים שלי שבאו לשחק בכנס, ואנשים שאני מכיר גם בדוכנים.
ההתרגשות הייתה גדולה ובמאמצי על והרבה תכנון מוקדם, נטרלתי ליומיים את המחויבויות שלי בעולם הגשמי (עבודה וילדים) כדי לזקק את ההנאה מהכנס.

1756506026613.webp 1756506058194.webp

* היו אמנם קצת בעיות לוגיסטיות בהתחלה (אי הבנה מצד הוואנה קלאב למיטב ידיעתי) וזה גרם לאנשים לקצת לחץ ברביעי בבוקר, אבל לא נתנו לזה חלילה לשבור את רוחנו ומהר מאד הכל הסתדר, הכנס זרם והיה עמוס בקטע טוב.
* כפי שאמרו לפני, הקור אילץ אותי לגלגל גלגול חוסן יותר מפעם אחת, אבל אין כמו אדרנלין של הנחיה כדי לקבל חסינות מכל סוג אקלים!
* היה כל כך כיף לראות שולחנות של וותיקים לצד שולחנות של Fresh blood, צעירים שממשיכים את התחביב האהוב.
* המיקום היה אכן מרכזי ונגיש בתחב"צ, אבל מסיבות שונות בחרתי להגיע ברכב וזה כאב קצת בכיס כי נאלצתי לחנות בחניונים ליום שלם בכל אחד מימי הכנס (זה נניח משהו שהלוואי שאפשר לשפר).
* היו המון אופציות לאכול גם במקום עצמו וגם בסביבה (לה קטרינה המקסיקנית לא אכזבה!).
בזווית האישית שלי - העמסתי משחקים והנחיה ביום הראשון, כך שכמעט לא הספקתי לאכול בו וניזוניתי רק מאדרלנין, אבל אלו צרות טובות :)
* התרחישים שעמלתי ליצור, ללטש ולהריץ פלייטסט עבורם היו מוצלחים מעבר לכל מה ששיערתי אפילו וכתבתי עליהם בפוסט נפרד:
"המשחקים שהנחתי בדרקוניקון 2025".

* הדוכנים היו מגוונים ועשירים, למרות שלא יצאתי עם שלל רב, בגלל השקעות לא מועטות שלי בתחביב במהלך כל השנה :)
אבל במיוחד היה כיף לפגוש ולשוחח בדוכנים עם golan2072 golan2072
* אני לא חושב שהפעם אני אמנה את כל האנשים שפגשתי ושוחחתי איתם כי זה לא יגמר, אבל תודה! מעריך ומוקיר כל שיחה :)
* אני כן רוצה לומר תודה גדולה מכל הלב לסגל דרקוניקון על מתנדביו ומנחיו ובעיקר The oldman The oldman על ההרמה של הכנס במחיר Sanity ואיבוד קול (סקרן לקראת הסטטיסטיקה השנתית של הכנס), ל the Nerubian the Nerubian שחפרתי לו בפרטי עם שאלות והצעות כל השנה כי גם לי היה חשוב מאד שהכנס יצליח - תודה שעמדת בזה! וגם היה כיף מאד לשוחח! וגם ל Wizard of Dice Tower Wizard of Dice Tower שלמרות שאני מנחה וותיק לא עשה לי הנחות ובדק שאני מוכן למשחקים שלי שעות לפני :D

* שמחתי לזכות בפרס צנוע של כאוסיום (קמפיין קצר וספר קריאה של אימת אנשי זאב) וגם את המיניאטורה שקיבלו המנחים - דרקון זהוב (רגע, מה עם ההגרלה על הדרקון הגדול? :) ).
* אגף היד השנייה היה חביב מאד, אבל לא מצאתי משהו שמשך אותי במיוחד הפעם.
* בגדול היה פשוט כיף לא רק לשחק ולהנחות, אלא לספוג את אווירת הכנס, אפילו משיחות מסדרון עם חבר וותיק לתחביב או אדם חדש לתחביב שמחפש את השולחן שלו :)

1756505971084.webp

* הבטחתי גם רשמים על המשחקים שבהם שיחקתי כשחקן, אלו לא רשמים מעמיקים על השיטות, מניח שכאלו אפשר למצוא בסקירות בפורום.
אלו רק הדברים מנקודת המבט שלי מכמה שעות טעימה מכל אחד בכנס:

Daggerheart

שיטה חביבה, סטייל D&D אלטרנטיבי, מגלגלים שתי קוביות ק12 בצבעים שונים, המטרה היא לא רק להצליח או להכשל, אלא להפיק משמעות מהתוצאה - ישנן נקודות תקווה שמשמשות להפעלת סקילים מיוחדים אם התוצאה בקובית התקווה גבוהה יותר, או אם נכשלים ותוצאת קובית הפחד גבוהה יותר - המנחה יקבל נקודות פחד איתן הוא יכול לעשות לשחקנים את החיים קשים יותר.
הדבר הזה הכניס המון עניין למשחק ורצון לגלגל כמה שיותר.
תיקוני יתרון/חסרון עם קובית ק6 נוספת ולא גלגול נוסף של קוביה זהה כמו במו"ד 5.
אהבתי את המקום של יצירה משותפת ולא בלעדית למנחה לגבי דברים שנתקלים בהם במהלך ההרפתקה.
אני קצת חצוי לגבי עניין היוזמה, מצד אחד זה כיף שלא מגלגלים ומסדרים יוזמה כל רגע (וגם קשובים יותר לתורו של כל אחד) ומצד שני זה בקלות יכול להתדרדר להזנחת שחקנים פחות אקטיביים עבור מנחה לא מנוסה/קשוב.
יש גם את עניין החשש של השחקנים להוביל לאיסוף נקודות פחד בצד המנחה.
המנחה העביר את התרחיש בצורה משעשעת ופתוחה, השקיע ותרגם דפי דמות לעברית, אבל כאן התגלתה עבורי לפחות בעיה, חלק מהתרגומים לא היו מדוייקים וזה גרם לבלבול רב יותר, אמרתי את זה למנחה בסוף התרחיש, יתכן שהיה יותר ברור אם חלק מהמושגים היו נשארים פשוט באנגלית.
הווייב של השולחן היה טוב, היו רגעים משעשעים ובסך הכל נהנתי.
אני לא יודע אם אני ארוץ בקמפיין עם שיטה כזו, אבל היא בהחלט הרגישה אחלה ושווה לחוות אותה.

Mythical Bastionland

משחק שהריץ Wizard of Dice Tower Wizard of Dice Tower שהייתי סקרן לגביו וקראתי קצת אפילו לפני הכנס.
אז מדובר בעולם פנטזיה מיתית, בהשראת אגדות ארתור, עולם קצת אפל ומסתורי שבו כל שחקן מגלם אחד מ72 סוגים שונים של אבירים! (לכל אביר ציוד, יכולת ייחודית ותשוקה שמזינה את רוחו).
אווירה בהחלט OSRית, יש תחושה של פשטות מכנית מצד אחד ומורכבות טקטית מצד שני ואני מתכוון שבקרב לדוגמה, מגלגלים קוביות (אביר אחד או יותר) ומתוכן לוקחים קוביות שישמשו לנזק ואחרות למהלכים או תחבולות במקביל וזה יותר המון עניין ומחשבה.
המשחק הועבר בצורה מעניינת ואלגנטית והייתי אומר גם מאד אניגמטית, היה לי קשה לתפוש את כל המיתוסים אחריהם רדפנו, אבל מאוחר יותר הבנתי שזה חלק ממה שהשיטה עושה - המיתוסים בה מעורפלים ויכולים להתגשם במהלך המשחק בצורה כזו או אחרת.
יש גם הקס קרול (זחילת משושים) מוכרת וטובה.
בגדול נהנתי מאד וזו שיטה שדווקא הייתי כן רוצה להריץ יום אחד במיני קמפיין אם אני אמצא מספיק אבירים נלהבים :)

אלו המשחקים בהם שיחקתי ונהנתי מאד, תודה רבה למנחים שעמלו, הרצה בכנס היא לא דבר פשוט והתמקדתי בעיקר בדברים הטובים שאותם לקחתי איתי ומשתף גם אתכם.

שוב תודה לכולם, רק עוד 363 יום לדרקוניקון 2026!

עריכה אחרונה:
BadBug BadBug אני לא יודע אם הסיפא שלך גורמת לי להתרגשות או לפחד 🤣

אז אחרי שנה שעברה שהיה ״רק״ דרקומיני, חזרנו השנה ובענק עם דרקוניקון.
הרבה הכנות מאחורי הקלעים, כולל גם אתר חדש לגמרי עם מערכת חדשה (שנמשיך לשפר) התנקזו ליום רביעי ולכנס שהיה מאוד מוצלח וכיף.

אישית, הבוקר ברביעי התחיל קצת בכאוס, אבל בהמשך היה נהדר, עד לשעת הסיום המוקדמת ביום חמישי, שאותי קצת ביאסה אבל זה גם מגבלה של המקום.

הדברים העיקריים שלי היו בכנס:
ההשקה של אוגדן המפלצות 2
תענוג צרוף להשיק ספר חדש ולראות את ההנאה של האנשים ממנו. זה גם נהדר להסביר לאנשים חדשים על פאת׳פיינדר בעולמות פראיים ולראות אותם מתלהבים.
IMG_3124.webp
להסתובב עם הילדים בכנס
הילדים שלי הגיעו לכנס וגם נהנו, שיחקנו ביחד כמה משחקי לוח והסתובבנו. זה ממש כיף ובשנה הבאה אנסה לפנות יותר זמן לילדים בכנס - בינתיים הבת הגדולה קיבלה אחריות על חשבון האינסטגרם של הכנס 🙂

לפגוש חברים וותיקים וגם חדשים
דרקוניקון זה תמיד הזדמנות לפגוש את חברי הפורום וחברים וותיקים. דרך אגב, עכשיו כשיש ארועים חינמיים במערכת הגיע הזמן לשחזר את מסורת מפגש הפונדקאים בכנס 😍
גם פגשתי הרבה אנשים חדשים, כולל כאלו שכנראה יצטרפו לצוות ויעזרו לנו לארגן את הכנס בשנה הבאה (שזה תמיד חשוב!) וגם תודה למתנדבים שלנו בהזדמנות זו.
זה גם נהדר לראות כמה מחברי הפורום מנחים בכנס - מנחים הם הלב הפועם של הכנס, ותמיד נשמח לעוד מנחים מהפורום ובכלל. כמו שכתבתי מספר רב של פעמים, להנחות בכנס זו חוויה בפני עצמה, המפגש עם שחקנים חדשים וההזדמנות לנסות דברים שונים.

לשחק במשחקים לא מוכרים
השנה אמנם לא יצא לי לשחק במשחק תפקידים בכנס - נרשמתי למשחק Shadowdark של BadBug BadBug אבל אז הבנתי שהוא המשחק האחרון בכנס ובזמן שאני צריך להיות עסוק בלקפל את הכנס... אז לצערי ביטלתי. הלקח לשנה הבאה, להירשם למשחק בזמנים הרגועים מבחינת הסגל...
עם זאת, התנסיתי בלא פחות מחמישה משחקי לוח חדש - דראפטוזארוס שהוא ממש משחק חמוד, קווינדומינו שכתבתי עליו את דעתי, מלחמת זבת הישראלי, 7 פלאים: ארקטיקטים שהוא הרבה יותר טוב מ-7 פלאים הרגיל ולבסוף במרוץ ליהלום שהיה ממש חמוד.

דרקוניקון חגג 18 שנה!
הכנס הראשון היה ב-2007 ולמעשה היה מיועד כארוע השקה ל"מתוך האפלה" למהדורה 3.5 - כנראה הייתי צריך להבין אז כבר שזה הולך להיות כנס עם הרבה תהפוכות בדרך... משעשע שפגשתי מישהי בכנס שהגיעה לכנס הראשון כחיילת והחלפנו חוויות.
בדרך מאז עברנו מלחמות, מבצעים, מגפות ועוד קללות. השנה דרקוניקון חזר אחרי הפוגה במלחמת חרבות כברזל והיה מוצלח כמו קודם לכן. מקווה לשנים שלוות ורגועות לכנס ולמדינה.

אז לדרקוניקון מוצלח בשנה הבאה, ולחזרת החטופים והחיילים הביתה בשלום.

עבורי דרקוניקון זה כבר מסורת, אירוע בו אני פוגש חברים ותיקים וחדשים וזוכה לנסות מלא משחקים. המיקום השנה היה מדהים, והסגל כהרגלו מקצועי וחברותי - ח"ח לכל המעורבים, ההשקעה שלכם מאוד מאוד מוערכת, תודה ענקית.

את היום הראשון התחלתי בצלילה לאולם ההרפתקנים ושיחקתי את בין דמדומים לכיליון, אשר רץ ללא שיטה. היינו קבוצה מגוונת למדי של סוכנים המשרתים מסדר בין-מישורי, בניסיון להבין מדוע עולם מסוים ניתק קשר עם המסדר. משחק דמות, חקירה ומסתורין, נחמד ביותר.

בסבב העוקב שיחקתי לראשונה את Draw Steel המדובר, שם שלפנו המון פלדה על המון(!) גובלינים. שיטה מאוד קראנצ'ית, מאוד טקטית, עם דגש על שדה הקרב ומיקום. לכל מקצוע יש משאב ייחודי אשר מופק ומנוצל בדרכים שונות. יש גם לא מעט יכולות "trigger" שמופעלות כתוצאה מאירועים מסוימים, כך שגם תורות פשוטים יכולים לגרור קומבואים מלהיבים. אני שיחקתי את הטקטיקן, אשר מסמן מטרות ומסוגל להעביר את הסימן מיד לאחר שמטרה מתה. זה הוביל לרצפי מהלכים שהזכירו לי דמקה, ואני אומר את זה לחיוב.
בקרב השני בהרפתקה נעמדנו במסדרון צר לפני אולם מלא אויבים, וכמובן שהסתדרנו במבנה הצב המיתולוגי בו שני הטנקים מלפנים וחוסמים בגופם את גלי האויב. הכרתי את הטכניקה הזו, אבל בפועל לא שיחקתי מספיק זחילות מבוכים כדי להשתמש בה אי פעם, אז ממש נהניתי לראות את זה בפועל. את ההרפתקה לא סיימנו אך היה כיף גדול.

לאחר מכן תפסתי משהו לאכול וחזרתי לדוכנים. השגתי שני ספרים של סופרות ישראליות ואת ספר המערכה של מלסטרה. ישבתי לשחק מלכה-דומינו והפסדתי קשות אבל נהניתי (פעם ראשונה שלי במשחק *-דומינו, אם לא מחשיבים את דומינו-דומינו). לבסוף נתקלתי בדוכן של זבת, ודיסקסתי עם היוצר על תהליך הפיתוח והיצירה. קצת געגוע לסוגה וצפייה במשחק חי שכנעו אותי להשיג עותק לעצמי.

את היום השני התחלתי מאוחר יותר. קצת לפני שהתחיל סבב הצהריים, הספקתי להשיג את הספרים המגניבים של קפאוס דלוקס ו-FTL: Nomad מאת הוצאת חרדון. לאחר מכן הנחיתי את התרמית הגדולה, תרחיש שכתבתי עבור הדיסטרו שלי ל-2ק20. כמעט כל השחקנים הגיעו, והם היו מעולים. בעצת Nextorl Nextorl , תרגמתי את הדפ"דים ודפי העזר לעברית, מה שהקל על חברי הקבוצה הצעירים יותר (בנימה אישית, לראות את התוכן בשפתנו נתן לי סיפוק גדול). ההרפתקה רצה חלק, הרצתי אותה כבר מספר פעמים בעבר אך זו הרצת הכנס הראשונה שלה. השחקנים ואני מאוד נהנינו, ולאחר המשחק גם שיבחו את השיטה ושאלו עליה שאלות. הצלחה!

לבסוף, קינחתי במשחק אליס נעדרת, בו משחקים דרך הטלפון, בצ'אט, חבורת מתבגרים שמנסה למצוא חברה שנעלמה. ללא ספק חוויה שונה מהמשחקים אליהם אני רגיל. זה משחק תפקידים ללא מנחה, תצורה שהכרתי מדיונים בפורום אבל לא שיחקתי לפני. המשחק המשיך עד שכמעט קיפלו אותנו עם הכיסאות ואפילו קצת אחרי :), היה מעניין ומותח.

בדרך החוצה אספתי את דרקוניקון (זה בוודאי השם של הדרקון הזהוב). במקרה חבר ילדות שלי עובד ב-rooms & realms, כיף להיתקל בו בכנסים.

תודה לסגל, למתנדבים, למאיישי הדוכנים ולכל מי שעושה את הכנס למה שהוא.

הכנס היה נהדר. מיקום חביב עם אחלה אופציות לאכול והגעה יחסית נוחה. כן הרגיש צפוף מאוד ביום הראשון, שזה קצת מוזר לי כי באירועי משחקי קופסה קודמים שהייתי בהם בהוואנה קלאב היו יותר אנשים ועדיין לא הרגיש כ"כ צפוף. מרגיש שהיה אפשר לעצב את החלל בצורה יותר נוחה, ולתקוע את הדוכנים יותר קרוב לקיר. עדיין, ממש לא נורא.

היה ממש כיף לפגוש אנשים, לדבר ולשחק. הורשמתי לטובה מספריית משחקי הלוח (שחלקה לפי הבנתי שייכת להוואנה קלאב עצמם!) ויצא לי לנסות את Terraforming Mars: Ares Expedition שמאוד אהבתי. הרבה יותר מהמשחק הרגיל לפחות.

דוכן היד-2 היה מעולה, וקניתי את המ"ת של מארוול שרציתי להעיף בו מבט כבר תקופה, בין השאר כי אמן שאני אוהב אחראי על המפות שם.
חוץ ממנו, התחדשתי גם בכמה ספרי מקור ישראליים מדוכני הספרים, 2 חוברות חתומות של מר חרדון (ועוד 2 בשביל חבר), בקוביות של רזינבר ממנה אני קונה סט קוביות כל כנס (אני חושב שזה הסט השמיני שלי ממנה!), ומשחק קופסה יפהפה בשם Wondrous Creatures שקניתי בדוכן הממלכה.

ביום הראשון הנחיתי את בני המיתוסים - הרפתקה בחלל הקפוא. זו הפעם הרביעית שאני מריץ אותו בכנסים לדעתי, ושביעית מחוץ לכנסים. אחרי ששתי ההרצות הקודמות גרמו לי לשים לב לבעיות עם כמה מהדמויות, אני די מרוצה מהמצב הנוכחי. אני ממש צריך ללמד את עצמי עימוד ולפרסם את ההרפתקה הזו כבר.
ההרצה הייתה לא רעה. עם שחקן טיפה בעייתי אבל לא יותר מדי. כמה מהשחקנים השתמשו במכאניקה בצורה מאוד מעניינת שלא ראיתי לפני, וזה היה ממש מגניב! להפתעתי, ההרצה הסתיימה בPVP (בניצוחו של Captain Sawyer Captain Sawyer ), גם כן דבר שלא קרה לי בהרצות קודמות.

ביום השני הנחיתי את אווטאר: קשרים חזקים מדם. הקומפוזיציה של הקבוצה הייתה טיפה משונה, עם 2 ילדים ו3 מבוגרים - כשהמבוגרים היו מאוד שקטים ופסיביים, והרגשתי שאני צריך לדובב אותם רוב הזמן. עדיין, היה מאוד מגניב וההרצה בהחלט הצליחה יותר מהפעם הקודמת בה הרצתי את ההרפתקה הזו. אבל עדיין משהו בשיטה פשוט חורק לי לחד"פ, ונראה לי שהיא תצא לגמלאות.
בכנות, במקור לא התכוונתי להריץ אותה - רציתי להריץ חד"פ של סטורמלייט, אבל את המייל איתו קיבלתי ממש 7 שעות לפני שהכנס התחיל. אולי פעם הבאה.

אני לא מבין את התלונות שלכם על המיזוג דרך אגב, הוא היה נהדר.

לצערי, לא יצא לי השנה להרשם למשחקים. עד שהגעתי ללהסתכל על משחקים ולהרשם אליהם בהרשמה המוקדמת, כל אלו שרציתי כבר התמלאו. תקוללי, תקופת מבחנים! אני בהחלט מקווה שבכנסים הבאים המגוון העצום של השיטות ימשיך, כי זה ממש מדהים לראות. הרבה יותר טוב מהצפה של משחקי מו"ד 5.

בכנסים יש 6 סוגי אירועים שאני מסדר לפי תשומת לב ואינטרקציה עם עוברים ושבים:
הראשון והשני זה זירה ודוכני המכירות: אלו האירועים שמושכים הכי הרבה תשומת לב מבאי הכנס, דוכני המכירות זה מוקד בו יש אינטרקציה בלתי פוסקת בין עוברים ושבים ובין ה"אירוע" עצמו, כאשר ישנה זירת לארפים הרבה פעמים (למיטב ידיעתי וזכרוני) משתתפים חדשים וסקרנים יכולים להצטרף ולהתנסות בחוויה.
השלישי: משחקי לוח וקופסה, יש אביזרים פיזיים שהרבה פעמים נראים טוב, מעוררים סקרנות ועניין, אופי ההשתפות במשחק מאפשר אינטרקציה מוגבלת עם עוברים ושבים.
הרביעי: פאנלים ודיונים, מגוון דעות סביב שולחן אחד מרכזי, מאפשר השתתפות של הקהל. אין "ממתקים לעיניים", אבל דיון מעניין יכול לעודד השתתפות אפילו יותר.
החמישי: משחקי תפקידים (שולחניים ולארפים "רגועים"), כאן האינטרקציה עם הסביבה אפסית, אין בדרך כלל אביזרים שמושכים תשומת לב חיצונית וההשתתפות במשחק דורשת רמה גבוהה של ריכוז. בנוסף, בדר"כ המשתתפים במשחק דורשים מידה גבוהה (יחסית) של שקט וחוסר הפרעות מהסביבה.
השישי: הרצאות וסרטים - אין השתתפות מצד הקהל או עוברי אורח אלא זרימה לינארית של מידע (דבר שגם מקשה על הצטרפות לפעילות באמצע).

למה אני חופר על כל זה? כי אותי מעניינים משחקי תפקידים שולחניים, ובהיותם סוג פעילות שמושך מעט מאוד תשומת לב ודורש מינימום הפרעות, יוצא שדווקא בכנסים קשה מאוד לעודד אותם.
אז כמובן, דוכני המכירות זה אפיק אחד לעידוד, דא עקא, רוב הדוכנים לא מוכרים מוצרי משחקי תפקידים אלא את בני דודיהם (ספרים, מיניאטורות, משחקי קופסה וכו').
זירת קרבות לא קיימת בדרקוניקון (ובאופן אישי מעולם לא התחברתי לעניין).
מזמן לא ראיתי פאנלים ודיונים בכנס, וגם קהל היעד הוא בדר"כ אנשים ששקועים מאוד בתחביב.
אז משחקי התפקידים בדרקוניקון האחרון היו במיקום מצויין ונוראי - מצויין כי הוא היה מבודד ושקט וניתן היה לשחק ללא הפרעות, ונוראי כי הוא היה מבודד ושקט ולא הייתה תנועה של עוברי אורח וסקרנים שם.

אז בתור מישהו שרוצה לעודד את התחביב, אחת הדרכים שבהן אני נוקט היא להריץ הרפתקאות היכרות בכנסים, ובכנס האחרון ארגנתי ביחד עם דניאל פידלמן ואיתמר קרביאן משחק מתגלגל של כ-7 שעות. השקענו הרבה במשחק ובפועל בעיקר דניאל ואיתמר הנחו (שזה מצוין, כי הם אוהבים להנחות ומנחים יותר טובים ממני) והמשחק היה הצלחה (תודה the Nerubian the Nerubian על המחמאות). מה שבאמת הייתי רוצה זה שיהיו עוד משחקים כאלו, "שערי כניסה" שימשכו אנשים לתחביב ושיהיו במקום עם נראות (ואם אפשר להשיג לזה איזה פלקט צבעוני זה בכלל יהיה מצוין).

אז למרות שזה נראה כמו פוסט קיטור היה לי נפלא, שמחתי לראות לראות שהמשחק רץ היטב ולהשתתף בו. היה נחמד לבוא לכנס ולראות את הדוכנים, חיפשתי את golan2072 golan2072 כדי להכיר אותו פנים אל פנים ולהגיד לו שלום אבל הוא כבר התקפל עד אז. אשמח להגיע לכנסים הבאים.

מה שאתה אומר זה מעניין, כי בראייה של מארגני הכנס, הדברים עליהם אנחנו שמים דגש זה השלישי (משחקי לוח וקופסה) והחמישי (משחקי תפקידים).
כמובן שיש גם את השני (דוכני מכירות), ושכחת לציין את דוכן יד-2 שהוא אטרקציה בפני עצמו - אבל בניגוד למשל לאייקון או לכנס כמו נומזיקון שבהם הדוכנים זו האטרקציה העיקרית לקהל, בדרקוניקון זו לא הכוונה שלנו. עם זאת, הם בהחלט מגיעים אחרי משחקי התפקידים ומשחקי הלוח בסדרה חשיבות.

אציין שניסינו לעשות בעבר פאנלים ודיונים, והשנה הצלחנו מעט יותר - גם כי לפחות הקומדי קוויז היה בשעת הנעילה של הכנס. אבל באופן כללי בכנסי משחקים הם לרוב לא מצליחים.
לגבי הרצאות וסרטים, זה בעיקר אייקון, וכך גם הזירה - שאמנם היו שנים שניסינו לקיים זירה בדרקוניקון, אך זה מעולם לא הצליח באמת.

בכל מקרה, לסיפא שלך, אני לגמרי מסכים - זו הייתה פעילות נהדרת והשנה לדעתי מוקמה במיקום פחות אופטימלי עקב אילוצי המקום. בשנה הבאה, נשמח למקם במקום יותר פומבי ואולי לצד הדוכנים וההיכל המרכזי.

מה שאתה אומר זה מעניין, כי בראייה של מארגני הכנס, הדברים עליהם אנחנו שמים דגש זה השלישי (משחקי לוח וקופסה) והחמישי (משחקי תפקידים).
כמובן שיש גם את השני (דוכני מכירות), ושכחת לציין את דוכן יד-2 שהוא אטרקציה בפני עצמו - אבל בניגוד למשל לאייקון או לכנס כמו נומזיקון שבהם הדוכנים זו האטרקציה העיקרית לקהל, בדרקוניקון זו לא הכוונה שלנו. עם זאת, הם בהחלט מגיעים אחרי משחקי התפקידים ומשחקי הלוח בסדרה חשיבות.
נראה לי ברור מההודעה של SandChicken SandChicken שהכוונה למדרגי נראות בכנסים ככלל (כלומר גם בהשוואה לאייקון ועולמות) והוא לדוגמה מציין במפורש שבדרקוניקון אין זירה.
בכל מקרה, לסיפא שלך, אני לגמרי מסכים - זו הייתה פעילות נהדרת והשנה לדעתי מוקמה במיקום פחות אופטימלי עקב אילוצי המקום. בשנה הבאה, נשמח למקם במקום יותר פומבי ואולי לצד הדוכנים וההיכל המרכזי.
אמן!

אז משחקי התפקידים בדרקוניקון האחרון היו במיקום מצויין ונוראי - מצויין כי הוא היה מבודד ושקט וניתן היה לשחק ללא הפרעות, ונוראי כי הוא היה מבודד ושקט ולא הייתה תנועה של עוברי אורח וסקרנים שם.
מסכים עם ההבחנה הזו, אולי כדאי לשקול לשפר את זה בכנס הבא.
אגב ראיתי אותך שם לכמה דקות, אבל הייתי שקוע מעל הראש בסשן ונראה שגם אתה היית עסוק אז לא הספקתי לומר שלום 😅

מה שבאמת הייתי רוצה זה שיהיו עוד משחקים כאלו, "שערי כניסה" שימשכו אנשים לתחביב ושיהיו במקום עם נראות (ואם אפשר להשיג לזה איזה פלקט צבעוני זה בכלל יהיה מצוין).
אני בדרך כלל מריץ או מחבר ומריץ תרחישים לקהל הבוגר, אבל אם יהיה אפשר להרים משהו או לסייע באגף השערים אני אשמח לתת את חרבי לעניין.

בשנה הבאה, נשמח למקם במקום יותר פומבי ואולי לצד הדוכנים וההיכל המרכזי.
מעולה!

הערה לא קשורה:
נזכרתי שלפני דרקוניקון, ראיתי התכתבות של אנשים לגבי ההגעה לכנס ונאמר שם שמעניין אותם להגיע למשחקי תפקידים בכנס, רק אם יש שם משהו שאי אפשר לשחק/להריץ בבית - כמו משחק מרובה שולחנות למשל.
זה בהחלט נותן חומר למחשבה אם יהיו מנחים שזה מעניין אותם נקסט טיים וירצו להרים משהו כזה יחד.

נזכרתי שלפני דרקוניקון, ראיתי התכתבות של אנשים לגבי ההגעה לכנס ונאמר שם שמעניין אותם להגיע למשחקי תפקידים בכנס, רק אם יש שם משהו שאי אפשר לשחק/להריץ בבית - כמו משחק מרובה שולחנות למשל.
זה בהחלט נותן חומר למחשבה אם יהיו מנחים שזה מעניין אותם נקסט טיים וירצו להרים משהו כזה יחד.
משחק רב שולחני זה משהו שתמיד נמצא ברשימת היעדים של הכנס (בדרך כלל המטרה היא משחק רב שולחני בכל אחד מסבבי הצהריים), אבל השנה זה לא צלח.

משחק רב שולחני זה משהו שתמיד נמצא ברשימת היעדים של הכנס (בדרך כלל המטרה היא משחק רב שולחני בכל אחד מסבבי הצהריים), אבל השנה זה לא צלח.
מאיפה לרוב מגיעה היוזמה/ההתארגנות לדבר כזה?

מה זה משחק רב שולחני?
בעקרון אלו מספר שולחנות שמריצות את אותו תרחיש או תרחישים שונים באותו עולם/סיטואציה שיש לתוצאות שלהם השלכות על העולם או על הסיטואציה הגלובלית יותר.
למשל התקפה על מצודת האורקים - שולחן 1: הסתננות דרך המנהרות, שולחן 2: התקפה חזיתית מהשערים.

עכשיו פיזית שולחנות המשחק לא חייבים להיות באותו חלל או שצריך להיות קשר טכני בינהם.
מה שכן, אחרי תוצאות הסבב - הסבב הבא ישתנה ויתעדכן בהתאם וככה יש לך אירוע גלובלי חי ומגניב שכולם יכולים לדבר עליו אחר כך, חוויה בקנה מידה גדול.

מאיפה לרוב מגיעה היוזמה/ההתארגנות לדבר כזה?
צוות הכנס פונה למנחים מתאימים בהצעה לארגן את זה או להשתתף בזה. לעתים יותר נדירות יש מנחה שיוזם כזה בעצמו (אני אישית הרמתי לפני כמה שנים משחק רב-שולחני של סטארפיינדר בפזטיבל אייקון).

הפעם האחרונה שהיה משחק רב-שולחני בכנס גדול בישראל זה בדרקוניקון 2021 במרכז הכנסים של דן פנורמה תל אביב – המשחקים של מבוכים ודרקונים 5 קיבלו אולם משלהם ובאחד הסבבים רץ משחק של 10 שולחנות. יתר משחקי התפקידים, אגב, היו משובצים באותו אולם עם משחקי הלוח, והמשחק החופשי "גורילות לייזר מהחלל" היה בכניסה למתחם משחקי הלוח כמו ש SandChicken SandChicken אוהב ;-)

היי אני הנחתי גם בדרקוניקון (לומינריס, מו"ד 5) ביום חמישי, יש מניאטורה שהמנחים מקבלים? אם כן אז לא קיבלתי ושמח לקבל... עם מי ליצור קשר?
חנות פריק בתל אביב/חנות הממלכה בהוד השרון.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה