• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקולה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא ברק
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
כן, יש סיפור שאומר שהוא קיבץ את כל עניי העיר לסעודה באיזה אחוזה, והעלה את האחוזה באש, כדי להיפטר מהם.

ולאד המשפד היה משפד אנשים בצורה מאונחת, ופעם רדף אחריו כמעט כל צבא הטורקים לתוך יער שהוא התחבא בו, וכשבאה התגבורת, הם מצאו את כל הצבא משופד...

לכולכם יש חלקי אמת וכל אחד מוסיף עוד שמועה לקדירה המבעבעת הזאת וכל מה שיוצא זה בלילה של שטויות - אז הינה כמה עובדות עבורכם.

ולאד צפש, או ולאד דרקול הוא גיבור לאומי של רומניה, והקשר בינו לבין דרקולה של בראם סטוקר הוא עניין של השראה ולא קשר ישיר.
ולאד צפש היה נסיך וואלכיה, איפשהו ליד ביסטריציה בחבל הארץ טרנסילבניה, הוא לחם בתורכים (האוטומנים) שניסו לכבוש את רומניה ולפלוש לאירופה. ולאד היה שליט אכזר למדי ונהג להוציא להורג פושעים ובוגדים ואנשים שעמדו בדרכו בדרכים הכי אכזריות שניתן לדמיין, את אויביו התורכים שהיה מצליח ללכוד בשבי הוא היה נוהג לשפד בפתח הטירה שלו על מוטות עץ, המוט היה מוחדר דרך פי הטבעת של הקורבנות ומוצא דרך הפה... הם היו משופדים מהתחת כך ניתן לומר - מזוויע בהחלט, השמועות הוסיפו לספר שהוא היה שותה את דמם של התורכים שחיסל. כמה השמועות נכונות בעניין הזה לא ברור.
הסיפור מספר שכשהצבא התורכי הגיע לשערי טירתו של ולאד הם מצאו את חבריהם המשופדים, החיילים נתקפו בהלה ונסו על נפשם, ובכך הפך ולאד לגיבור לאומי ברומניה.
ישנם מקורות שטוענים שהוא היה חלק ממסדר דתי כלשהו המוקדש לנצרות בשם ה-Ordo draqul (מסדר הדרקון).

הקשר בין אותו ולאד צפש לרוזן דרקולה הוא הקישור הדמיוני שעשה הסופר בראם סטוקר בספרו, הרוזן דרקולה מבוסס על ולאד צפש, דבר שהסעיר רומנים רבים שכעסו על רצח האופי שנעשה לגיבורם הלאומי.
יש לזכור שבין הדמות הבדיונית של הרוזן דרקולה, ונסיך וולאכיה ולאד צפש יש הבדלים גדולים ורבים...

על פי הספר "דרקולה" של בראם סטוקר וון הלסינג הוא פרופסור למדעי המח ותופעות רפועיות לא מוסברות (אחוז גדול מהרפואה באותה תקופה) הוא הראשון שמבין כי אובדן הדם המסתורי שנגרם לליסה ייתכן שמקורו הוא בערפד. והוא ממליץ לשים בחדרה פרחי שום.

על פי הספר דראקולה הופך לערפד משום שהוא מבצע דברי כפירה ונענש בחיי אל-מת.
אן רייס לא מציעה שום הסבר לאיך נוצרו הערפדים בספר "ראיון עם הערפד".

אני קראתי את דראקולה המקורי ואני כרגע קורא את רעיון עם הערפד

עריכה: תיקנתי את שמות הספרים.

אנדר אמר/ה:
על פי הספר "דראקולה" של בראם סטוקר וון הלסינג הוא פרופסור למדעי המח ותופעות רפועיות לא מוסברות (אחוז גדול מהרפואה באותה תקופה) הוא הראשון שמבין כי אובדן הדם המסתורי שנגרם לליסה ייתכן שמקורו הוא בערפד. והוא ממליץ לשים בחדרה פרחי שום.

על פי הספר דראקולה הופך לערפד משום שהוא מבצע דברי כפירה ונענש בחיי אל-מת.
אן רייס לא מציעה שום הסבר לאיך נוצרו הערפדים בספר "רעיון עם הערפד".

אני קראתי את דראקולה המקורי ואני כרגע קורא את רעיון עם הערפד

"ראיון עם ערפד" עיברית בבקשה!
אתה בטוח שיש כזה ספר? לפי מיטב הבנתי התסריט נכתב על ידי אן רייס במיוחד עבור הסרט על בסיס ספריה ולא כספר עליו מבוסס הסרט.

אן רייס אומנם לא מספקת מידע על מקור הערפדים, ובספריה אפילו הערפדים העתיקים עצמם אינם יודעים מהו המקור, אבל היא מספקת המון פרטים אחרים - כמו דרך היווצרותם של הערפדים (המקבילה לשיטת עולם האפילה) והיכולות העל טבעיות שלהם.

א. פיט, תרגע. זה כן "ראיון עם הערפד" ובאנגלית interview with the vampire.
ב. כן, נכתב ספר בשם זה בידי אן רייס, ועד כמה שאני יודע הוא קדם לסרט. אני קראתי את הגרסה העברית, ככה שתרגמו. למיטב ידעתי תרגמו 3 מספרי הסדרה.

Icel אמר/ה:
א. פיט, תרגע. זה כן "ראיון עם הערפד" ובאנגלית interview with the vampire.
ב. כן, נכתב ספר בשם זה בידי אן רייס, ועד כמה שאני יודע הוא קדם לסרט. אני קראתי את הגרסה העברית, ככה שתרגמו. למיטב ידעתי תרגמו 3 מספרי הסדרה.

כמו שאמרתי "ראיון עם ערפד"
אנדר רשם "רעיון עם ערפד" שלזה יש משמעות שונה לחלוטין.

טוב, בואו נחזור לנושא: ערפד לא חייב להיות אדם שנרצח על ידי ערפד בשיטת מציצת הדם. למעשה, לפי האגדות האירופאיות היותר עתיקות(לפני ספרי "דרקולה") כל אדם עלול להפוך לערפד לאחר מותו, ובעיקר אם היה פושע או כופר. דרכים למנוע מגופה לחזור לטייל: מסמור הגופה אל הארון ביתד עץ אורן(ומכאן עיניין היתד בלב), כריתת ראש הגופה(ערפדים צריכים את הראש) או כריתת כפות הרגליים(ערפד גם צריך ללכת). תתפלאו, אבל החבר'ה מטרנסילבניה וגרמניה באמת האמינו לזה, מה שמסביר מדוע הם שוטטו בעולם עם שום(נגד ערפדים), מלח(נגד מכשפות), תרנגול(נגד בסיליסקים\קוקאטריסים) וקרונית מסוגרת(כדי לישון, אלא מה?).

עם אני זוכר נכון פרופסור ון הלסינג היה מטוטרף זקן שבאמת חי, הוא הסתובב ברחבי רומניה וטוען כי כל מעשה זעווה נעשה על ידי אל מתים שונים ומשונים)נו הבן אדם הזה שתמיד קופץ ואומר: "ערפד עשה את זה"( השה"מ שלי לקח את הרעיונות למפלצות שלו מהספרים שאותו מטורף זקן כתב

אני שמעתי גרסה אחרת להיווצרתו של דרקולה
שדרקולה הישתייך לאיזה מסדר מכובד שהיה חסר הפסדים אבל לאחר זמן כלשהוא המסדר התחיל להפסיד במלחמותיהם אז אחד משרידיו האחרונים של המסדר הלו הוא דרקולה עשה הסכם אם השטן שיתן לו כוח בעד נשמתו.

מקור סיפורי הערפדים הגיעו עם הצוענים שברחו מהודו והביאו עימם אגדות על שדים ששותים דם.
האירופאים המזרחיים אימצו את הרעיון והאגדות ויחד אם סיפורי המתים החיים שלהם הם יצרו את ה"ערפד"
דבר נוסף שהוסיף לאמונה בערפדים הייתה מחלת השחפת שרוב החולים טבעו בדם שברעותיהם ולאחר מותם שהיו שמים אותם בקבר לו פעם הדם היתה יוצא והיו חושבים שזהו ערפד.
הסיבות להפיכה לערפד הם:
רצח,כישוף,התאבדות,זנות,כפירות באמונה ועוד מעשים שהנוצרים לא אוהבים
יש עד היום כפרים ברומניה (כן ראיתי תוכנית שהראוין אדם שהיה עד למספר מקרים) שעל פי המקרים למעלה היו קוברים גופות של מתאבדים ורוצחים ולאחר מכאן תוקעים בהם יתד.
הדרכים להילחם בערפד הם:
כסף
יתד בלב
מים שהוקדשו.
ושום (משום שריחו חריף מריח פיהם של הערפדים)
דרכים נוספות הם:
לשים גרגירי שיבולת בארון משום שיהיה על הערפד לספור אותם לפני שיצא.(מנהג שנעשה בעיקר באזור מקדוניה)
לשבור את רגליו ולשים את הגופה הפוך.
לכרות את הראש
ולשרוף את הגופה.

זה המידע שאני יודע על ערפדים

אני שמעתי שהיה רוזן דרקולה שאלוהים קילל אותו בחיי אל-מוות בגלל שהיה סדיסט נוראי ושטה דם של אנשים, בעיקר האוייבים שלו. הוא היה רוזן הונגרי והוא נלחם בתורכים.
אני יודע שזה שמועה, ולפי מה שקראתי כאן - אני גם מבין שזאת שמועה לא נכונה... אבל זה מה שאני יודע.

אני גם יודע שיתד עץ בלב הורגת את הערפד כל הוא היתד בתוך הלב, אם הוא לא בתוך הלב אז הערפד לא מת, ואם הוא מוצא על-ידי משהו מתוך הלב אז הערפד חוזר לתחייה.
(בנוסף לכל הנברים שכבר נרשמו...)

וגם ראיתי את הסרט ראיון עם הערפד וזה סרט ממש ממש טוב.

אני יודע על זה:

the Nerubian אמר/ה:
כל אדם עלול להפוך לערפד לאחר מותו, ובעיקר אם היה פושע או כופר. דרכים למנוע מגופה לחזור לטייל: מסמור הגופה אל הארון ביתד עץ אורן(ומכאן עיניין היתד בלב), כריתת ראש הגופה(ערפדים צריכים את הראש) או כריתת כפות הרגליים(ערפד גם צריך ללכת).

ונכון, שיטת החיטה גם קיימת, אבל מקורה בדרכי סילוק גובלינים וקובולדים מבית, וזה כבר עיניין אחר.

ממה שאני שמעתי גם ערפדים מערביים לא יכולים לעבור מעל או דרך מים זורמים

ומה? אור שמש לא הורג ערפדים? אני יודע שאור שמש הורג ערפדים בזמן שכל דבר אחר לא באמת הורג אותם אלא רק משתק ועוצר אותם (חוץ מכסף שגם כן הורג, וגם אם הם לא שותים דם אדם בתדירות מספיקה... יתד בלב - הם לא מתים אלא רק במן מצב של "תרדמת" עד שמוציאים את היתד מהלב. הפרדת הראש מהגוף - הם מתים בגלל שהם לא מסוגלים לשתות דם כי אין להם פה. שבירת/הפרדת הרגליים - הם סתם הופכים ללא מזיקים כי הם לא מסוגלים לזוז או להתהפך חזרה ולא לשכב על הגב וכך גם לכל שאר הדוגמות).

Daemon Hunter אמר/ה:
או שתיית דם המתים,בראיון עם הערפד הבחור הצרפתי שם שתה דם של מתים וכמעט מת,הוא שרד בגלל ששתה דם של תנינים אם אני לא טועה.

אכן ערפד ששותה דם של המתים נפגע ועלול להאבד
ובסרט זה מדם של תנינים וצפרדעים

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה