• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דעתכם על רמה 1

בתור מישהו שמשחק רק 5E בערך אני אוהב מאוד גם את הדרגה הראשונה. יותר קשה ליצור בה גיוון מכאני מבחינת בילדיםכמו בדרגה 3 למשל, אבל יש לי חיבה אדירה לשלב בהרפתקה שלפעמים לפרוץ פנימה ולהלחם במשהו הוא לא הפתרון. ככל שאתה מתקדם בדרגות יותר, קשה יותר לייצר סיטואציות שלא יכולות להפתר על ידי איזה קסם של מישהו. אגב, אני חושב שלשחק בלי הספרי הרחבה ולהצמד רק לPHB של 2014 מגביל בטירוף. כאילו, יש מלא סאבקלאסים ושטויות מגניבות בXGTE וTCOE שלטעמי חבל לוותר עליהם.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

ולא בדיוק הבנתי איך השיחה לגבי פאוור גיימינג גם התגלגלה לתוך השאלה המקורית אבל אוסיף את השני שקל שלי: לדעתי חצי מהכיף ב5E הוא לנסות לעשות בילד מגניב בסופו של דבר. לראות את המספרים עולים למעלה ולעשות מהלכים שהם מכאנית מגניבים זה חלק מאוד בסיסי מהמשחק לטעמי וצריך להפריד את הרצון של שחקנים ש"יהיה להם בילד קול שעושה משהו מגניב" מהרצון "לשבור בצורה דרמטית את המשחק". זה באמת דברים שונים ואחד מהם הוא בסיסי לחווית המשחק

עריכה אחרונה:
במהלך השנים, היה משחק מו"ד רשמי אחד לפחות שכברירת מחדל נמנע מדמויות בדרגה 1 - אני מדבר כמובן על dark sun למוד"מ2

הדמויות של חמה קודרת היו, בהגדרה ולפי החוקים של מוד"מ2, לא מאוזנות לשום עולם מו"ד גנרי אחר. לא רק שהן היו בהגדרה מתחילות בדרגה 3 (כשהיוצאים מן הכלל היו דמויי אדם עם יותר ממקצוע אחד), לכולן גם היה לפחות כוח פסיוני אחד (שנקבע באופן אקראי) וטווחי התכונות שלהן היו על סקאלה של 8-20 (4+4ק4).

אחד הדברים שהופכים את מבוכים ודרקונים חמש למצליחה וידידותית למתחילים זה שבדרגה הראשונה לא צריך לבחור כמעט דברים לדברים - ואז בניית הדמות מהירה ופשוטה.

היו ימים, במהדורה 3 העליזה וגם קודם, שהיה צריך להשקיע הרבה מחשבה גם בדרגה הראשונה על מה לבחור כדי לבנות את הדמות נכון עד לדרגות מתקדמות.
גם בשיטות אחרות לעתים קרובות הדרגה הראשונה היא הכי מורכבת.
לכן אני חושב שזה החלטה מבריקה שהדרגה הראשונה בחמש היא חלקית, כי זה מאוד קל להתחיל לשחק למי שאין ניסיון.

למי שיש, תמיד יכול להתחיל בדרגה שלוש

מהדורה 3 העליזה וגם קודם, שהיה צריך להשקיע הרבה מחשבה גם בדרגה הראשונה
זה בין השאר כי הגיימר הרעיל מונטה קוק מילא את מהדורה 3 ב"מלכודות נובים" כדי להציק לשחקנים שאינם הוא - ביניהן אפשרויות שנראות מפתות בדרגה 1 אבל שוללות ממך אפשרויות בהמשך.

זה בין השאר כי הגיימר הרעיל מונטה קוק מילא את מהדורה 3 ב"מלכודות נובים" כדי להציק לשחקנים שאינם הוא - ביניהן אפשרויות שנראות מפתות בדרגה 1 אבל שוללות ממך אפשרויות בהמשך
בסדר, הוא פשוט האמין שקוסמים הם גזע נעלה משאר המקצועות ושמי שלוקח נוכל או משהו הוא לוזר.
המקצוע היחיד במהדורה 3 בלי קסמים שהוא ממש חזק זה נזיר

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
חזרה