נראה לי שיש לך איזה אנטי מוזר
זה לא אנטי מוזר בכלל.
הקונטקסט - מספר פעמים ציין גריי גנדלף את תסכולו מהשחקנים שלו שמתווכחים איתו על פרשנויות מינימקסינג לחוקים, שוברים שוב ושוב את המשחק והורסים את חוויית המשחק לו ואחד לשני.
והוא לא הראשון שנתקל בזה.
בילדים ואופטימיזציות וקומבואים שבורים, לא משרתים שום "דיון תיאורטי", "פילוסופיית עיצוב המשחק" וכו' - הם כלים אינסטרומנטליים של פנטזית-נצחונות, צ'יטים שנועדו לשחקנים שרוצים לנצח בכל מחיר, לבטל אתגרים ולראות את רשימת הפלוסים על דף הדמות שלהם עולה ותופחת.
למה שאנשים יקחו משחק שכולל אלמנט של הימור, אתגר ואי-ודאות וינסו לבטל את כל זה? כי מדובר בפנטזיית-כוח. רצון של אנשים שהם ההיפך מכך לדמיין את עצמם כמוצלחים, אומניפוטנטים ומנצחים.
כל זה נצפה ותועד שוב ושוב בקבוצות משחק, פוסטים בפורומים, מכתבים לפאנזינים וכו' בערך מאז שמשחקי תפקידים קיימים. זו מציאות קיימת. אלה גם אותם אנשים שאחרי זה אומרים "אה, מבוכים ודרקונים, המשחק המטומטם הזה של להרוג אורקים שהיינו משחקים בגיל 12".
אז מה הבעיה עם זה? למה שיהיה לי איכפת איך איזה קבוצה של אנשים שאני לא מכיר או פגשתי או בכלל כותבים כאן בפורום משחקים? שיהנו לצייר פלוסים על דף הדמות שלהם ואז לנשק את הדף, למי אכפת?

אז קודם כל, נראה שלגריי גנדלף אכפת - השחקנים שלו הורסים לו שוב ושוב את המשחק. לדעת שיש אנשים שמסוגלים לנמק לו כמה שהם לא בסדר, זה כבר חשוב.
דבר שני, כל אחד יכול לשחק איך שבא לו בבית או לספר על זה, אבל לכל אחד גם יש את הזכות המלאה למתוח על זה ביקורת.
אבל הנזק האמיתי של כל הקומבואים, הבילדים והאופטימיזציות הוא הרבה יותר פשוט. מרוב תשוקה לפנטזיית כוח, נוצר מירוץ חימוש שלא רק הורס את החוויה עבור שחקנים אחרים שלא חשבו מראש להשתתף בו ועכשיו נאלצים לעשות את זה כדי שהדמויות שלהם ישארו רלוונטיות, אלא גם עבור המנחים, שההרפתקאות שלהם מוחרבות שוב ושוב על ידי צ'יטים שאנשים מצאו באינטרנט.
ומה אחת התוצאות של מירוץ חימוש?
en.wikipedia.org
מכיוון שהמשאבים של המנחה בלתי-נדלים, הוא יכול להעמיס מפלצות חזקות יותר, קסמים פיצוציים יותר וקומבואים מטורפים יותר. השחקנים המאנצ'קינים צריכים לחפש קומבואים חזקים יותר ובילדים עם יותר אופטימיזציות, השחקנים שרק רצו לשחק דמויות שיוצאות להרפתקאות חייבים להיכנס למרוץ, המנחים צריכים להביא עוד מפלצות ועוד לחשים ובסוף אנחנו מגיעים לאותה נקודת מוצא - יש לך רצף של אתגרים שצריך לגלגל 15+ בקוביית 20 כדי להתגבר עליהם. המון טרחה, המון גועל נפש, המון חישובים קטנוניים, המון סשנים שנתקעים על ויכוחי חוקים ובסוף... כלום לא משתנה.
יש חוק רשמי למשחקים המאורגנים הרשמיים, לא לשום דבר אחר.
ולמה יש את החוק הזה? בשביל מה הוסיפו אותו פתאום? למה כל מהדורה של מו"ד משנה חוקים שעברו abuse מטורף במהדורה הקודמת (מלחשי אור ועד מומחה הזיקים עם כוח 18/00)? מה כל הקטע עם bounded accuracy שהוריד מהפסים את רכבות התוספים שמאנצ'קינים כל כך דהרו עליהן במהדורה 3?
כי זה נועד למנוע בדיוק את מה שאני מתאר קודם.
נכון, זה לא מחייב אף אחד בקבוצה הביתית שלו, אבל למנחה צעיר שנאלץ להתמודד עם שחקנים מעצבנים כדאי לשמוע ולדעת שכן, מה שמציק לו זה משהו אמיתי, הוא לא חייב לאשר שום דבר שהוא לא רוצה, הוא יכול לחסום ולהגביל כל מה שהוא רוצה והוא לא צריך לתת לשחקנים שלו להפוך את הסשן למועדון דיבייטינג.