• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דעתכם על רמה 1

אחרי כמה שנים במשחק, אני שם לב לכךששחקנים שמכירים את המשחק לא רוצים ולפעמים אפילו לא מוכנים לשחק ברמה 1. לטענתם, אין שום יכולת בחירה, עיצוב דמות, או אסטרטגיה. חברים שלי למעשה, אומרים שגם דרגה 3 זה נמוך מדי, ומעדיפים דרגות דו ספרתיות (הקמפיין הנוכחי הוא בין דרגה 7 ל13).

אני מצד אחד מבין, למרות שאני חושב שמדרגה 10 בערך המשחק מתחיל קצת לאבד אופי וקרבות נהיים איטיים להחריד, ולכן אני אוהב מ3 עד 7.

החיסרון הוא, שהם רוצים את זה גם עם שחקנים חדשים. חבר שלי הריץ וואן שוט לקבוצה שבה היו שחקן חדש לחלוטין ושחקנית מאוד לא מנוסה בדרגה 5. כששאלתי אותו למה בדיוק (כי בסוף היה רק קרב עם אפס סיפור או רולפליי וגם לא סיימנו), הוא אמר שאי אפשר ליצור בוס מעניין, מאוזן ומסוכן שלא יהיה משעמם או ירצח דמויות בהתקפה אחת. במילים אחרות, לדעתו וואן שוטים לדרגה 1 לא יכולים להתקיים.

מה דעתכם? אתם אוהבים את הקלילות והקסם הראשוני של דרגה 1 או שחייבים דרגות גבוהות?

בשבילי ה-Sweet Spot של משחקי היכרות למבוכים ודרקונים לשחקנים מתחילים לגמרי ועם דמויות מתחילות היא דרגה 2. יש קצת יותר מאשר יכולות התחלתיות, רוב סוגי הדמויות כבר מחזיקים את היכולת האייקונית של המקצוע שלהם ובדרך כלל גם יכולת לא-הרבצתית כלשהי, ויש להן בערך 160% נק"פ מהדרגה הקודמת כך שהם יכולים להחזיק מול כמה נבלים של 4-5 נק"פ ובוס נחמד.

כל משחקי ההיכרות שעשיתי למו"ד 5 היו בדרגה 2, ובעיני גם למו"ד 3–3.5 ו-4 כך הייתי עושה (במו"ד 4 השיקולים שונים לגמרי: דמויות מתחילות עם מספיק נק"פ כדי שאף אחד לא יתעלף במכה מוצלחת אחת, אבל רק בדרגה 2 מגיעים כוחות התכלית הלא-קרביים).

מהאנקדוטה שלך, נשמע לי שמו"ד הייתה בחירה לא נכונה לקבוצה. אני נוטה להעדיף שיטות פחות כבדות כדי להכיר את התחביב לשחקנים חדשים. יש כאלה שנרתעים מכמות הקראנץ׳.

אני לא מומחה לחמש אבל לזיכרוני ידוע שדרגות 1-2 הן "למתחילים", ודמויות נעשות מעניינות יותר בדרגה 3, עם גישה למכאניקת הבסיס של המקצוע שלהן.

מהאנקדוטה שלך, נשמע לי שמו"ד הייתה בחירה לא נכונה לקבוצה. אני נוטה להעדיף שיטות פחות כבדות כדי להכיר את התחביב לשחקנים חדשים. יש כאלה שנרתעים מכמות הקראנץ׳.
זה היה ספציפית כדי להכיר לחבר אחר את המשחק. ברגיל, אנחנו חמישה שחקנים מנוסים שמבינים את החוקים די טוב (למרות שהשחקנים שלי עדיין מנצלים כל חוסר תשומת לב שלי כדי לשבור את המשחק, ולא מקשיבים כשאני אומר להם שאם בטעות לא שמתי לב לאיזה פיצ׳ר והבאתי להם משהו חזק זה לא בעיה שלי וייאי עכשיו אפשר לשבור את המשחק, אלא להיות בוגרים ולבדוק שלא הבאתי את זה מתוך אי הבנה).

בשבילי ה-Sweet Spot של משחקי היכרות למבוכים ודרקונים לשחקנים מתחילים לגמרי ועם דמויות מתחילות היא דרגה 2. יש קצת יותר מאשר יכולות התחלתיות, רוב סוגי הדמויות כבר מחזיקים את היכולת האייקונית של המקצוע שלהם ובדרך כלל גם יכולת לא-הרבצתית כלשהי, ויש להן בערך 160% נק"פ מהדרגה הקודמת כך שהם יכולים להחזיק מול כמה נבלים של 4-5 נק"פ ובוס נחמד.
זה אגב, ממש נכון. Wizard מקבל כבר arcane tradition לבחור, נזיר מקבל ki, fighter מקבל action surge, נוכל cunning action, כוהן Channel divinity ולוורלוק, sorcerer, כוהן ואם אני זוכר נכון גם פאלדין יש סאבקלאס כבר מרמה 1.
אם זאת, עדיין אין לחשים מדרגה 2, מה שמקל על שחקנים חדשים שרוצים לשחק מטיל לחשים.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה