• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים דמי דרקון *נגד* סולארים

אם יש לך את הספרים בPDF, כדאי להדפיס את חוקי הקרב, או להכין מסמך קצר שמסכם אותם.
מעבר לזה? מה שבראש שלך. אתה מוזמן להכין תרחיש, צבאות או כל דבר אחר.

זה אתגר עבור שחקן לבנות סיידריאל שיהיה זה אתגר עבורו לנצח סולאר - ההיפך לא בהכרח נכון.

אני חייב לשאול מפאת חוסר ידע מוחלט במכניקה של סיידריאלים: האם הכוונה במשפט הזה היא "קשה לבנות סיידריאלים שיהיו כל כך חלשים שיהיה להם קשה לנצח סולארים" (מה שנשמע לי מעט לא הגיוני) או "קשה לבנות סיידריאל, שלמרות שהוא יהיה עוצמתי להחריד, יהיה לו קשה לנצח סולאר"

כשבנו את הסיידריאלים, זה נראה כאילו מה שהיה לכותבת בראש זו התמונה של ה"אבירים" (סולארים) מול ה"נינג'ות" (סיידריאלים). נכון, האבירים מגינים על הבריאה והם בעלי עוצמה ושולטים בהכל, אבל תשים מולם נינג'ה ונשארת תקוע עם סולאר מת.

doctor attrition אמר/ה:
זה אתגר עבור שחקן לבנות סיידריאל שיהיה זה אתגר עבורו לנצח סולאר - ההיפך לא בהכרח נכון.

אני חייב לשאול מפאת חוסר ידע מוחלט במכניקה של סיידריאלים: האם הכוונה במשפט הזה היא "קשה לבנות סיידריאלים שיהיו כל כך חלשים שיהיה להם קשה לנצח סולארים" (מה שנשמע לי מעט לא הגיוני) או "קשה לבנות סיידריאל, שלמרות שהוא יהיה עוצמתי להחריד, יהיה לו קשה לנצח סולאר"

זה אתגר עבור שחקן לבנות סיידריאל שיהיה לו סיכוי לנצח סולאר (כי סולארים חזקים יותר מסיידריאלים באופן עקרוני)
זה לא אתגר עבור שחקן לבנות סולאר שיהיה לו סיכוי לנצח סיידריאל - זו ברירת המחדל.

אחד היתרונות של הסיידריאלים זה המוזרות שלהם - כאשר אתה לוקח צ'ארם ממוקד מוזר ושם אותו בקומבו עם אחרים כמוהו (במיוחד כשהעצים קצרים במיוחד) אתה יכול להשיג השפעות ביזאריות ועוצמתיות בטירוף.במשחק אמיתי דמויות אינן מוזרות עד כדי כך, אבל זה לא משחק רגיל.

שים לב שבן גם אומר שבקרבות של קומבט-מנקיז סיידריאל ינצח - אני מסכים איתו בנקודה הזו, רק שאני חושב שכל צ'ארם שיש להם (גם לא קרבי) חזק יותר מהגרסאות הסולאריות שלו, גם במשחק רגיל לכל דבר (שם אתה בדרך כלל לא קונה לדמות שלך שלושה עצי קרב ומחסל את הבריאה ואחותה).

אני לא שותף לטלפתיה של רן עם ברוגסטרום. הם נינג'ות טובות בזכות החמקנות שלהם - אבל זה משפר לאין ערוך בעיקר את סיכויי הבריחה שלהם, ותו לא. בתחרות קרב יש מעט מקום להימלטות (אני חוזר אחרי שבוע), וגורם ההפתעה אינו מכריע. הסיידריאל משוחרר מהרבה מהמגבלות הפוליטיות שחלות עליו במשחק, אבל הוא עדיין נשגב שמיימי עם מאגר מהות נמוך יחסית, ולא סולאר. עץ החמיקה הסיידריאלי מגניב הרבה יותר מזה הסולארי, אבל הוא גם פחות טוב באופן גורף. בקיצור, אני ורן לא מסכימים בקשר לסיידריאלים. הם מסנוורים, ואני מבין למה נראה שהם לוקחים את כולם בסיבוב, אבל ברוגסטרום דווקא עשתה עבודה יותר טובה בלאזן משנדמה. אפילו אם נתעלם ממשחק רגיל, ונלך על מפלצות קרב, הסיידריאלים יכולים ליצור אפקטים נדירים משולבים וקטלניים. הם יהיו פחות יעילים בכך מאשר סולאר.

בוא ניקח את עץ הספנות הסיידיראלי, לדוגמה. הוא כולל 4 צ'ארמים בלבד.

אחד מהם מקטין את מספר המטרה עבור נסיונות להרחיק רוח או יסודן בעלי אופי מיימי או ימי. הוא מפחית את כל מספרי המטרה (גם נסיונות שכנוע, גם התקפות, ואפילו נזק). בתור מה שהוא עושה, הוא עושה את זה טוב מאוד - למרות שזה לא בדיוק צ'ארם הפלגה קלאסי בסגנון הסולארי. זה שימושי בהפלגה לפעמים.

הצ'ארם השני מנטרל את כל ההשפעות הסביבתיות של הים על הספינה. הוא לא משעה השפעות של נזק, אבל הוא מונע מהמצב של ספינה פגועה להתדרדר באופן טבעי (לסוג מים דרך חורים, להתפרק). גם הוא שימושי בים, גם הוא כתוב יפה.

הצ'ארם השלישי עובד גם ללא ספינה ומאפשר לדמות להסוות את עצמה, להתנתק מהעולם ולבצע מסע. מהירותה גדלה והיא יכולה להגיע בדרך זו גם למקומות שבדרך כלל אין להגיע אליהם במסע רגיל. הוא עוצמתי מאוד, אבל הוא מנתק את הסיידריאל מהעולם לחלוטין.

הצ'ארם הרביעי הוא צ'ארם מגילת תפילה שמלווה מאמץ לנטרל גורם מעכב או מפריע במסע ימי בכוח אדיר בעל השפעה עלילתית. במילים אחרות, הוא מסייע לדמות להיפטר מגורם מעכב אחד באופן נחוש ביותר. בנוסף, הוא מעצים את כל הדמויות למשך הסיפור בכל פעם שהצ'ארם נכנס לשימוש. זה צ'ארם בעלות גבוהה עם אפקט משמעותי מאוד - אם יש המון מפלצות ים בדרך שלך, לא אפקטיבי להתחיל להשתמש בו על ימין ועל שמאל.

ואלה הצ'ארמים הסיידיראלים. הם מוסיפים סיוע משמעותי לקפטן סולארי, אבל בפני עצמם הם פחות שימושיים מהכוחות שעומדים לרשותו. אפילו במהדורה השנייה, כשיש גם לסיידריאלים קוני-קוביות. הם מספקים 4 יתרונות מגניבים לספנות, 4 שטיקים. לזה אני קורא ביזאריים: שיש להם תחולה מוגבלת באופן משמעותי.

חלק מהאפקטים שלהם נראים בערך ברמה הזאת של ביזאריות, אבל אני התכוונתי יותר לביזאריות מכאנית (תחשוב על לחש נפילת נוצה ואז תחשוב על לחש דומה שפועל רק אם אתה נופל בכוונה, וגורם ליד סגולה ענקית וכו' לתפוס אותך לפני שהיא נעלמת).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה