אני לא שותף לטלפתיה של רן עם ברוגסטרום. הם נינג'ות טובות בזכות החמקנות שלהם - אבל זה משפר לאין ערוך בעיקר את סיכויי הבריחה שלהם, ותו לא. בתחרות קרב יש מעט מקום להימלטות (אני חוזר אחרי שבוע), וגורם ההפתעה אינו מכריע. הסיידריאל משוחרר מהרבה מהמגבלות הפוליטיות שחלות עליו במשחק, אבל הוא עדיין נשגב שמיימי עם מאגר מהות נמוך יחסית, ולא סולאר. עץ החמיקה הסיידריאלי מגניב הרבה יותר מזה הסולארי, אבל הוא גם פחות טוב באופן גורף. בקיצור, אני ורן לא מסכימים בקשר לסיידריאלים. הם מסנוורים, ואני מבין למה נראה שהם לוקחים את כולם בסיבוב, אבל ברוגסטרום דווקא עשתה עבודה יותר טובה בלאזן משנדמה. אפילו אם נתעלם ממשחק רגיל, ונלך על מפלצות קרב, הסיידריאלים יכולים ליצור אפקטים נדירים משולבים וקטלניים. הם יהיו פחות יעילים בכך מאשר סולאר.
בוא ניקח את עץ הספנות הסיידיראלי, לדוגמה. הוא כולל 4 צ'ארמים בלבד.
אחד מהם מקטין את מספר המטרה עבור נסיונות להרחיק רוח או יסודן בעלי אופי מיימי או ימי. הוא מפחית את כל מספרי המטרה (גם נסיונות שכנוע, גם התקפות, ואפילו נזק). בתור מה שהוא עושה, הוא עושה את זה טוב מאוד - למרות שזה לא בדיוק צ'ארם הפלגה קלאסי בסגנון הסולארי. זה שימושי בהפלגה לפעמים.
הצ'ארם השני מנטרל את כל ההשפעות הסביבתיות של הים על הספינה. הוא לא משעה השפעות של נזק, אבל הוא מונע מהמצב של ספינה פגועה להתדרדר באופן טבעי (לסוג מים דרך חורים, להתפרק). גם הוא שימושי בים, גם הוא כתוב יפה.
הצ'ארם השלישי עובד גם ללא ספינה ומאפשר לדמות להסוות את עצמה, להתנתק מהעולם ולבצע מסע. מהירותה גדלה והיא יכולה להגיע בדרך זו גם למקומות שבדרך כלל אין להגיע אליהם במסע רגיל. הוא עוצמתי מאוד, אבל הוא מנתק את הסיידריאל מהעולם לחלוטין.
הצ'ארם הרביעי הוא צ'ארם מגילת תפילה שמלווה מאמץ לנטרל גורם מעכב או מפריע במסע ימי בכוח אדיר בעל השפעה עלילתית. במילים אחרות, הוא מסייע לדמות להיפטר מגורם מעכב אחד באופן נחוש ביותר. בנוסף, הוא מעצים את כל הדמויות למשך הסיפור בכל פעם שהצ'ארם נכנס לשימוש. זה צ'ארם בעלות גבוהה עם אפקט משמעותי מאוד - אם יש המון מפלצות ים בדרך שלך, לא אפקטיבי להתחיל להשתמש בו על ימין ועל שמאל.
ואלה הצ'ארמים הסיידיראלים. הם מוסיפים סיוע משמעותי לקפטן סולארי, אבל בפני עצמם הם פחות שימושיים מהכוחות שעומדים לרשותו. אפילו במהדורה השנייה, כשיש גם לסיידריאלים קוני-קוביות. הם מספקים 4 יתרונות מגניבים לספנות, 4 שטיקים. לזה אני קורא ביזאריים: שיש להם תחולה מוגבלת באופן משמעותי.