• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקונים ונתונים [דו"נ 199] התנים בחדר המדרגות

התנים בחדר המדרגות הם קבוצת טינאייג'רים שיותר מכל דבר אחר משחקים בלהיות גלימות. הם מכנים את עצמם שכירי חרב, אבל כמעט ולא הצליחו להשיג עבודות, ולא יצרו רושם יוצא דופן בפעמים שכן נשכרו. סביר היה להניח שהם היו מוגדרים בתור נבלים זוטרים, אבל גורמים בגילדת הנוער עוד מאמינים שניתן לגייס אותם לצידם ומשתמשים (לפחות בינתיים) בגזרים ולא במקלות.

הקבוצה פעילה בעיקר באזור הצפון הישן. הם שומרים מרחק מסיורי קבוצות הגיבורים, ומרבית ה"פעולות" שלהם מסתכמות בגרפיטי בסביבת דיזינגוף סנטר או בהצקות לגלימות אחרות. בפעמים הבודדות שהם מצאו את עצמם בקרב מול קבוצת גלימות, התנים שמרו על ניידות גבוהה ולא הפסידו באופן מביך, אבל גם לא הפגינו כוח אש משמעותי.
הקבוצה היחידה שבקשר מתמשך עם התנים היא קבוצת הנבלים הטינאייג'רים 'הבוזזים'. בעבר התנים העסיקו את קבוצות הגיבורים בזמן שהבוזזים רצו לפעול בלי הפרעה, ואף רצות שמועות ברשת ששתי הקבוצות חלקו אחת עם השניה את הזהויות הסודיות של חבריהן.

התנים נמצאים כרגע בצומת דרכים - מרבית הקבוצות האחרות מתייחסות אליהם כבדיחה, ואם הם מעוניינים לשנות את זה הם צריכים לעשות משהו שיתן להם מוניטין משמעותי. זה עשוי לדחוק אותם לפעולה אגרסיבית יותר ממה שהם עשו עד עכשיו, או אולי לגרום להם לוותר ולפרק את הקבוצה.

תנשמת
אצנית\קשתית
יכולה לייצר מכל כף יד חץ קטן שמחובר ליד שלה בחוט דק. כאשר היא משליכה אותם לעבר אדם או חפץ, החץ מעיף את המטרה למרחק כמה מטרים, ומעיף את תנשמת לכיוון השני. תנשמת משתמשת לעיתים קרובות בכוח שלה מול הרצפה או מבנים יציבים כדי לזנק במהירות ממקום למקום.
ככוח משני, לתנשמת יש יציבות כמעט על-אנושית, והיא מסוגלת לנחות על הרגליים ולהמשיך לרוץ מכל נפילה.

תנשמת היא הגלימה הכי מנוסה בקרב התנים, והפגינה שהיא מסוגלת להשתמש בכוח שלה גם בסיטואציות מורכבות. הכוח שלה מסוגל להיות אפקטיבי בקרבהיא מנסה להפוך את התנים לקבוצה משמעותית יותר, ומוכנה להשקיע את העבודה הנדרשת כדי לגרום לזה לקרות.

התלבושת של תנשמת משלבת נוצות לבנות וכהות לסירוגין, ומסכה לבנה ועגולה.

ספקטרום: להכניע 2, לתפוס 4
תגיות: חמקמקה
מיוחד: בכל פעם שתנשמת משתמשת בכוח שלה, היא יכולה לשרוף עד 2 רמות סטטוס או תג סיפורי אחד הקשורים למיקום שלה
> איומים \ >> השלכות:
> רצה קדימה, מחזיקה בחץ בכל יד
>> משליכה חפץ כבד לעבר מטרה קרובה (חבול-2)
>> מעיפה אויב אחד או שניים כמה מטרים לאחור (חבול-2 וגם שרוע-3)
>> קופצת לנקודה אחרת בשדה הקרב (בלתי-ניתנת-להשגה-2)

תחש
מתמיר (אצן\בריון)
כאשר תחש רץ, הוא מצמיח רגליים פרוקות המזכירות את אלו של חרק שמזעזעות את הקרקע בכל פעם שהן פוגעות בה. ככל שהוא ממשיך לרוץ (ובמיוחד כשהוא רץ בקו ישר), תחש מתחיל לגרום לנזק סביבתי ממשי, בעוד הוא עצמו נעשה עמיד יותר.

פריט הלבוש הבולט ביותר של תחש הוא קסדה ועליה קרן אחת גדולה בצד שמאל. שמועה עיקשת ברשת היא שהקסדה הייתה אמורה להיות בעלת שתי קרניים, אבל אחת מהן נשברה, ובעקבות כך הוא בחר את שם הגלימה שלו.

ספקטרום: להכניע 3, לתפוס 3
תגיות: עמיד
> איומים \ >> השלכות:
> רץ בקו ישר, מתחיל להצמיח רגליים פרוקות
>> מקבל את התגים בלתי-ניתן-לעצירה וגם מסלול-צפוי
>> מרעיד את האדמה ומפיל את מי שמסביבו (שרוע-2 לקבוצה)
>> דורס את מי שנעמד מולו (חבול-3)
>> שובר מחסום או פותח מעבר (שורף תג סיפורי רלוונטי)

תמסח
חלוץ
כאשר תמסח מחזיק דבר מה, כף היד שלו נעטפת בשדה כוח חזק ועמיד באופן חריג אפילו לגלימות - ככל הנראה אין אף גלימה בתל אביב עם כוח פיזי מספיק בשביל לשבור את האחיזה שלו. תמסח אפילו מסוגל להחזיק בפגוש של רכב ולמנוע ממנו לנסוע, אם כי הכוח הזה תקף רק ללאחוז (או למשוך) דברים - הוא לא מסוגל להשליך חפצים בעוצמה על אנושית, לדוגמה.

תסמח מחזיק עליו חבלים ושרשראות שאיתם הוא יכול ללכוד גלימות במהלך קרב. הוא ניסה בעבר לתפוס גלימות עם לאסו, אבל אחרי כמה פספוסים מביכים - הוא נמנע מכך, לפחות עד שישפר את הטכניקה שלו.

ספקטרום: להכניע 2
תגיות: אחיזה-בלתי-נשברת, חבלים-ושרשראות
> איומים \ >> השלכות:
> בוחר מטרה ורץ לעברה, מחזיק חבל ביד אחת
>> אוחז במטרה בחוזקה (אחוז-4)
>> קושר מטרה אחוזה (אחוז-3)
>> מושך מטרה אחוזה הרחק משדה הקרב

בזייר
פחח (שליט)
בזייר הוא פחח שמתמחה בשליטה בתדרים. הוא משתמש בכוח שלו בעיקר בשביל לבנות את הבזים שלו - רחפנים אוטונומיים למחצה שעפים בלהקה דמוית להקת ציפורים, ושבהם הוא שולט רק עם הכוונה קלה מצידו. על חלק מהבזים הוא התקין גז פלפל או שוקר חשמלי, ואילו על אחרים מצלמות או ציוד אקזוטי יותר.

בזייר גם בנה רובה רעש, רובה עם קנה שטוח שמסוגל לשבש מכשירים אלקטרוניים ואף למנוע ממכוניות להתניע.

נראה שהפוטנציאל של בזייר כפחח לא קטן, אבל כרגע הוא עובד עם ציוד מאולתר וללא מעבדה טובה, ומנצל את כמעט כל ההכנסות של התנים כקבוצה לקניית חומרי גלם. הוא רוצה באופן נואש גישה למעבדה טובה ומצויידת, ועשוי לדחוק בשאר התנים להצטרף לגילדת הנוער בתקווה שהם יספקו לו תשתיות עבודה ראויות.

ספקטרום: להכניע 2, להשמיד-את-הבזים 3
תגיות: להקת-בזים, עפים-מעצמם
> איומים \ >> השלכות:
> להקת הבזים חגה מעל שדה הקרב
>> הבזים מפריעים בשדה הקרב (יוצר תג בזים-מסיחים)
>> הבזים מתמקדים במטרה אחת (חבול-2)
>> הבזים מתפרסים, ומחפשים מטרה מסתתרת (נחשף-3)

> שולף את רובה הרעש, שמתחיל להשמיע קול צפצוף גבוה
>> משבית מכשיר אלקטרוני (שורף תג מתאים)

----
אני כבר די קרוב לסיום - נשארו לדעתי שתי קבוצות שלא רשמתי בכלל (קבוצת הנבלים של מרען והגיבורים התאגידיים תחת המותג סלין), וקצת תיקונים והשלמות של גלימות מהפעמים הקודמות. זה כן אומר שלמצוא קבוצה עם קשר כלשהו לחד קרן היה קצת יותר מאתגר מבדרך כלל, אבל אני נוטה לקחת את הת'מה בחופשיות מסוימת..

התנים מחדר המדרגות היו כנראה הקבוצה הראשונה שחשבתי עליה כקבוצה, אז היה לי חשוב להשאיר אותם למרות שלא ברור לי לגמרי איזה תפקיד הם ממלאים מבחינת משחק. זה והשם שלהם, שהוא לטעמי השם הכי טוב לקבוצה שהגעתי אליו.
אני מניח שהם עוזרים לייצר את התחושה שככל שאתה הולך דרומית יותר בעיר, דברים נעשים יותר רציניים - כל הנבלים בצפון העיר הם לא ממש נבלים.

הכוח של תמסח הוא כנראה הכי בעייתי מהארבעה. הוא יכול לעשות סאבסט מאוד ספציפי של דברים שסופרמן יכול לעשות, והכוח של סופרמן תמיד היה אמורפי ולא ברור מספיק. אני כרגע בדעה שהפתרון המכאני הוא ruling בזמן אמת מה מסוגל או לא מסוגל לשבור את האחיזה שלו (כשברירת המחדל היא "כלום לא מסוגל"), אבל אני יכול לראות איך במשחק אמיתי זה נהיה מסורבל ומסובך.

בעקרון, קבוצה די כיפית לקריאה.

תנשמת היא ביצוע די מעניין של דמות עם יכולת למניפולציה קינטית ונראית כמו גרסה חלשה מאד של סופה (שכוח העל שלה הוא מניפולציה של אנרגיה קינטית.)

תמסח נשמע דווקא מסוג בעלי כוחות העל שיכולים להסוות את העובדה שיש להם כוחות על עד לרגע המתאים. הוא גם תמונת המראה של כוח העל של תנשמת - הוא עוצר, היא מניעה.

אם כבר הם אמני גרפיטי, מי מבין הארבעה האמן? למרות שמתיאורך, הם לא בדיוק ממצים את הפוטנציאל של המדיום הוויזואלי הזה, האם יש ביניהם מישהו שזה ההתמחות שלו?

לא חשבתי על תנשמת בתור ואריאנט של סופה, אבל כן, אני רואה את הקשר בין הכוחות שלהן.
אני חושב שיש כמה וכמה ואריאציות שאפשר לעשות ל"גלימה ששולטת באנרגיה קינטית באופן מאוד ספציפי" שיהיו מעניינות. זה מרגיש לי בדיוק במקום שבו כוחות על פורחים - יש לנו מספיק אינטואציה איך דברים עובדים כדי שברור איך אפשר להשתמש באופן יצירתי בכוח.

אף אחד מהתנים לא אמן גרפיטי מוצלח. הייתי אומר שתחש משקיע בזה יותר מהאחרים, אבל בזייר יכול להעזר בכוח שלו בשביל לעשות דברים שלאמן אנושי יהיו מאוד מורכבים.

האם יש לך בעולם נבל שיכול לשלב מסרים תת-הכרתיים בתוך המדיה? למרות שעניין הגרפיטי נשמע לי על פניו כעניין זניח מבחינתם, הם יהיו החשודים המיידיים אם יופיע גרפיטי עם מסרים כאלו, לא?

אין מניעה טכנית לשליט שמפעיל את הכוח שלו דרך מדיה, ויש אפילו קצת דוגמאות קאנוניות מהספר worm (למשל canary שגורמת להשפעה מוחית על מי ששומע אותה שרה).
בתל אביב אין אף אחד כזה (לפחות שמוכר לציבור), אבל זה חד משמעית אפשרי.

מסיבות סיפוריות כנראה אין נבל שיכול להפעיל את הכוח שלו דרך מדיה, באופן שאי אפשר לקשר אליו, ועם טווח ומשך ארוכים - פשוט כי זה יוצר נבל משעמם שנמצא רחוק מהאקשן. אבל אם הציורים שלו זמניים, זה לגמרי נשמע כמו כוח אפשרי. בגלל שכוח כזה כמעט נועד להשפיע על כמויות גדולות של אזרחים לא מעורבים, אני מתאר לעצמי שהגיבורים יגיבו מאוד באגרסיביות נגד נבל כזה. הדרך היחידה שקבוצות הגיבורים יכולות להמשיך ולהתקיים זה אם קיים אמון ציבורי שהן עוצרות נבלים מהסוג הזה.

שמח לשמוע :)

אני כנראה ארצה לאגד את זה בסוף, כן. לפני כן אני ארצה לעדכן את הגלימות המוקדמות להשתמש במכניקה המעודכנת (שהיא כמעט זהה, אבל קצת יותר מוצלחת בעיניי), ולהוסיף קצת השלמות כמו גלימות שפספסתי בקבוצות קיימות (אני חושב שבגילדת הנוער דילגתי על שתי גלימות?).
יש שני דברים שהייתי רוצה להוסיף לפדף כזה ואני עוד לא בטוח איך - הדבר הראשון הוא מכאניקת קבוצות שמשפיעה על downtime וכנראה מבוססת לחלוטין על מכניקת הכנופיות של blades in the dark. הדבר העיקרי שמטריד אותי כאן הוא שבBitD המשאב הבסיסי הוא כסף, וזה עובד פחות טוב בעולם מודרנית בכלל, ובפרט אצל גלימות שלא בהכרח מצפות להרוויח עשרות ומאות אלפי שקלים בסיום כל משימה. פתרון אפשרי הוא פשוט להפוך את כסף ומוניטין (כלומר מוניטין זה המשאב העיקרי, כסף זה בונוס נחמד שעושה חיים קלים יותר לפעמים), אבל אני לא משוכנע שהוא מספיק טוב.

דבר שני שהייתי רוצה להוסיף הוא ת'מות לשחקנים שמותאמות לעולם. הת'מות של השיטה המקורית די מתאימות as-is למשחק, אבל אני אוהב יותר את המכניקה של הגרסה המעודכנת והת'מות שלה יותר מידי סייברפאנקיות. אני יכול להמיר את התמות הישנות למכאניקה החדשה, אבל אם כבר נכנסים לזה אולי אני אעדיף ת'מות שבנויות ספציפית לעולם ולא "כמעט".
לכאורה הפתרון הכי טבעי יהיה ת'מה לכל קלאסיפיקציה של גלימות, אבל הקלאסיפיקציה לא עקבית מספיק בשביל זה - אצן זז מהר, אז ברור אילו יכולות רלוונטיות לאצן. לעומת זאת מתמיר זה כל מי שמשנה את הצורה שלו, שני מתמירים שונים יכולים להיות עם כוחות שונים מאוד אחד מהשני. ושליטים מרגיזים במיוחד כי מדובר בפרקטית שתי קלאסיפיקציות שונות שאוחדו לאחת - גלימות שמשתלטות על המוח של גלימות אחרות, וגלימות שמזמנות מיניונים שנלחמים עבורן.

כמו שכתבתי בעבר גם אני עבדתי על גרסא של city of mist לparahumans, הכנתי theme books לכל קטגוריה, הפרויקט כרגע בהשהייה וגם אני מתכנן להעביר אותו למנוע המעודכן. למתמיר, פחח וbreaker השתמשתי בthemebook של adaptation כהשראה בגרסא המקורית.
כנראה שאעבור על זה ואשתמש בחידודים מהthemebooks החדשים גם של מיתוס וגם של רעש

החלוקה שנמצאת אצלי בראש הולכת בערך ככה:

bastion (מגננה?) - בריון, פחח, מתמיר, אולי אצן, אולי נוכרי
divination (נבואה\חיזוי?) - חושב, פחח, שליט
expression (השפעה\הבעה?) - בריון, קשת, חלוץ, מסיט, שליט
mobility (תנועה\ניידות) - אצן, מתמיר, אולי נוכרי
subversion (הטעייה) - נוכרי, שליט
adaptation (הסתגלות) - כולם? להשתמש באופן יצירתי בכוח ולהסתגל לסיטואציה זו תמה של המשחק, לא של קטגוריה מסוימת
relic (עתק) - פחח, אולי חלוץ

ואם מוסיפים תמות מהספר החדש, אולי:
companion - שליט
drone - שליט
cutting edge - בתור פיצול של adaptation. או אולי כדי לייצג כוחות all-or-nothing כמו פלצ'ט או קלוקבלוקר

כשאני מסתכל על הרשימה הזו ככה, הסתגלות כנראה צריך להיות מפוצל לשתי תמות (או אולי להיות תמה "דיפולטית" שכל דמות יכולה לקחת?), השפעה אולי גם כן צריך להיות מפוצל, אולי תמה שמכוונת ספציפית למסיטים (shaker).
פחח יכול לקחת כל תמה, ומבקעים (breaker) ומתמירים כנראה יכולים לקחת כל תמה למרות שכל גלימה ספציפית כנראה יכולה רק תמות מסוימות. לשליטים יש גישה למספר מפתיע של תמות, למרות שנראה לי שרוב השליטים הספציפים (חוץ מטיילור..) יקבלו גישה לשלוש-ארבע תמות לכל היותר.
אלופים (trump) כנראה בסיטואציה הכי בעייתית, אבל זה בסדר אלופים לא כל כך מתאימים לדמויות שחקן בכללי, ונדירים בעולם גם בתור דב"שים. לקשתים אין יותר מידי בחירה, אבל אני חושב שלרוב הכוחות של קשתים (וחלוצים\חושבים "קרביים") הם הכי פשוטים אז אולי זה בסדר. קצת כמו ברברי במו"ד, הם מתאימים לשחקן שסבבה לו לעשות בערך אותו הדבר כל סיבוב בקרב.
אולי הייתי מפצל את הטעייה להתגנבות ותודעה, אבל זה מרגיש לי קצת גבולי.
אולי אפשר להוסיף עוד תמה גנרית כמו "מצוינות" (קצת כמו exposure של המנוע המעודכן) שמייצגת דברים כמו כוח פיזי, skill thinkers, ובכללי גלימות ש"עושות דברים רגילים ממש טוב". גם יעזור למנוע מכל שחקן לבחור אוטומטית adaptation כי אין לו עוד מה לקחת שמתאים לדמות.

כיוון אחר שאני שוקל ברצינות זה לצמצם מאוד את סוגי התמות. המשמעות המכאנית היחידה של תמה אחת לעומת אחרת היא רשימת השדרוגים שאפשר לבחור מתוכה. לכאורה אם פשוט פותחים את כל השדרוגים לכל התמות (או מאחדים תמות עד שנשאר מספר מצומצם יחסית) זה לא כל כך חשוב מה רשום בכותרת. זה יכול להיות מתיש קצת לבחור שדרוג מתוך רשימה של ~30 אופציות, אבל שחקני מו"ד כנראה מופתעים שרשמתי רק 30 ולא 300.

ואם כבר פותחים את זה, כל ת'מה צריכה דרך לאבד אותה (ritual/itch/שאר השמות למכניקה הזו). בתמות האנושיות של הדמויות זה כנראה קל יחסית, פשוט מטרות של הדמות שאידיאלית מתנגשות אחת עם השנייה. בתמות העל טבעיות התשובה הברורה היא conflict drive, הכוחות רוצים שישתמשו בהם בסיטואציות מסוכנות ו"מענישים" את הדמות כשהיא נמנעת מהזדמנויות לכך. אבל דמות סטנדרטית עם שתי תמות של כוחות תהיה עם conflict drive פעמיים? מרגיש מסורבל.
אולי אפשר לפתור את זה עם משהו בסגנון "לכל גלימה יש ritual אחד בלבד, דחף לעימותים. בכל פעם שהגלימה מקבלת נקודת fade בעקבות התנגדות לדחף הזה, השחקן בוחר באיזו תמה לסמן. שחקן עם 3 תמות של כוח מסמן שתי נקודות fade בכל פעם, ושחקן עם 4 תמות מסמן 3 נקודות fade בכל פעם". לא מאוד אלגנטי, אבל אולי מספיק טוב? זה בעיקר אומר ששחקנים שלא רוצים לאבד את התמות כוח שלהם צריכים תמיד לחתור להסלמה ולהשתמש בכוח שלהם כמה שיותר ונגד אויבים חזקים ככל האפשר. שזה די נאמן למקור, אני חושב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה