• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקונים ונתונים [דו"נ 106][Traveller] נתיב קריירה חדש- מנהיג קהילתי

הערה- התוכן נכתב למהדורה החדשה ביותר של המשחק, Mongoose Traveller 2e (2016). בהיאמר זאת, המהדורות די דומות ואני בספק שתהיה בעיה לעשות המרה ממהדורה אחת לאחרת.

זקני השבט, מנהיגים מבוגרים, מורים לדורות הבאים. תרבויות רבות ברחבי הגלקסיות מאמינות שעם גיל מגיעה חכמה, ועלינו לשמוע לחכמים מאיתנו. בין אם אלו תרבויות אנושיות או תרבויות חייזריות החולקות את המנהג הזה, לרוב מנהיגי הקהילה נמצאים באזורים יותר נידחים בגלקסיה, היכן שהקהילות קטנות והאנשים יותר מחוברים- למרות שקהילות עשויות להתפתח גם במטרפולינים האדירים ביותר של העולם בקרב קבוצות אתניות או דתיות קטנות.

חוקים מיוחדים: מנהיגי קהילה נכנסים לתפקיד בשלב מאוד מאוחר של חייהם. לכן הם זכאים לפנסייה כבר מהדרג [Rank] השני שלהם בתפקיד. כאשר מחשבים פנסייה, הוסף 3 למספר מחזורי החיים שהדמות הייתה מנהיגת קהילה.

דרישות קדם: על מנת להתקבל לקריירת המנהיג הקהילתי, על הדמות לסיים לפני כן את מחזור החיים החמישי שלה (מה שאומר שגיל הדמות הוא 38 לפחות). בנוסף, על הדמות להיות בדרג [Rank] של 3 ומעלה באחד מנתיבי הקריירה הקודמים שלה, למעט הנתיבים טרמפיסט [Drifter] ונוכל [Rogue], שמעמד בהם לא מקנה שום יתרון.
התאמה: חברה [SOC] 8+
מחסר 1- [DM-1] על כול מחזור חיים בו היית טרמפיסט או נוכל.
תוסף 1+ [DM+1] על כול שני מחזורי חיים מעבר לחמישי (שביעי, תשיעי וכו').
תוסף 2+ [DM+1] על כול קריירה בה היית בדרג [Rank] חמישי ומעלה.

תפקידים
מוביל הקהילה: אחד מהדמויות המשפיעות ביותר בקהילה, אם לא המנהיג דה פקטו של הקהילה הקטנה, מוביל הקהילה מעורב בכול ההחלטות החשובות של הקבוצה ומייצג אותה בעבור גורמים רבים. מוביל הקהילה עוסק רבות בדיפלומטיה ומשא ומתן בשם הקהילה מול גורמים אחרים, או ייצוג חיובי שלהם כלפי הציבור הרחב.
מנהיג רוחני: המנהיג הרוחני לרוב הוא מומחה בתרבות ובדת שקשורה בקהילה הקטנה. לעתים זוהי דת ייחודית לקהילה ולעתים חלק מדת גדולה יותר, אבל המנהיג הרוחני הוא דמות מפתח בשמירה על האופי הייחודי של הקהילה אותה הוא מוביל.
מורה דרך: מורה הדרך לא תמיד לוקח מקום אקטיבי בקהילה, אלא הופך להיות דמות מפתח דווקא לצעירי הקהילה, מעצב ועוזר בחינוך שלהם לקראת הדור הבא של הילדים שייגדלו בה. מקבל הערכה מכול ומכול, מורה הדרך לרוב מנהיג כיתה כולשהי או מוסד לימודי קטן המנוהל בידי הקהילה.

התקדמות בקריירה
מוביל קהילה: הישרדות חברה 6+ [SOC], התקדמות חברה 8+ [SOC]
מנהיג רוחני: הישרדות חינוך 4+ [EDU], התקדמות חברה 6+ [SOC]
מורה דרך: הישרדות חינוך 4+ [EDU], התקדמות חינוך 6+ [EDU]

בונוסי פרישה
1ק6 [1D]כסףיתרונות
1ללאחינוך 1+ [EDU]
21000 קרדיטיםאיש קשר [Contract]
32500 קרדיטיםנתח ספינה [Ship Share]
45000 קרדיטיםבן ברית [Ally]
510000 קרדיטיםחברות ב-TAS
615000 קרדיטיםחברה 1+ [SOC]
720000 קרדיטיםשני נתחי ספינה [Ship Share]

מיומנויות והכשרה
1ק6 [1D]התפתחות אישית [Personal Development]מיומנויות שירות [Service Skills]חינוך מתקדם (דורש חינוך [EDU] 10) [Advanced Education]
1חינוך 1+ [EDU]ניהול [Admin]ניהול [Admin]
2תבונה 1+ [INT]סנגור [Advocate]סנגור [Advocate]
3חברה 1+ [SOC]מקח [Broker]חקירה [Investigate]
4ניהול [Admin]חגיגה [Carouse]שפה [Language]
5דיפלומט [Diplomat]דיפלומט [Diplomat]רפואה [Medic]
6הנהגה [Leadership]הנהגה [Leadership]מדע [Science]
1ק6 [1D]מוביל קהילהמנהיג רוחנימורה דרך
1ניהול [Admin]סנגור [Advocate]טיפול בחיות [Animals]
2סנגור [Advocate]אומנות [Art]אומנות [Art]
3מקח [Broker]תרמית [Deception]שפה [Language]
4חגיגה [Carouse]שכנוע [Persuade]רפואה [Medic]
5דיפלומט [Diplomat]משלח יד [Profession]שכנוע [Persuade]
6הנהגה [Leadership]מדע [Science]מדע [Science]

דרגות והתקדמות
דרג [Rank]מוביל הקהילהתוסף למוביל הקהילהמנהיג רוחניתוסף למנהיג רוחנימורה דרךתוסף למורה דרך
1-איש קשר [Contract]----
2עמוד תווך בקהילה--בן ברית [Ally]-בן ברית [Ally]
3-הנהגה 1 [Leadership]עמוד תווך בקהילה-עמוד תווך בקהילה-
4יסוד הקהילה--3 נתחי ספינה [Ship Share]-3 נתחי ספינה [Ship Share]
5-5 נתחי ספינה [Ship Share]----
6---סנגור 1 [Advocate]-שכנוע 1 [Persuade]

אסונות
1ק6 [1D]אסון [Mishap]
1הגיל והעבודה הקשה גובים ממך את מחירם. גלגל פעם נוספת בטבלת ההזדקנות, בנוסף לגלגול הרגיל של מחזור חיים זה ואתה עוזב את הקריירה.
2משבר הנהגה בקהילה, כאשר אחד מאנשי הקהילה דורש להסיר אותך מתפקידך ולהעלות אותו במקומך. אם אתה מקבל את דבריו, אתה ומועף מהקריירה. אם אתה מסרב לדרישה, קבל אויב [Enemy] אבל אינך עוזב את הקריירה.
3אתה מעורב בסקנדל שמתגלה לחברי הקהילה שלך. אבד 1 חברה [SOC] ואתה עוזב את הקריירה.
4אתה מותקף בידי קבוצה עוינת או גזענית לקהילה. גלגל זריזות 8+ [DEX]. בהצלחה נמלטת או נאבקת בהם בהצלחה, אבל אתה מקבל יריב [Rival] מאותה הקבוצה שמבטיח לגרום לך לשלם. בכישלון, גלגל בטבלת הפציעה. אתה לא עוזב את הקריירה.
5אסון מכה במשפחה או הקרובים אליך בקהילה, ואתה נאלץ להשקיע את זמנך במשפחה. אתה מאבד בן ברית [Ally] אם יש לך, ואם אין אתה מאבד איש קשר [Contract]. בנוסף אתה עוזב את הקריירה.
6אסון מאיים לפלג את הקהילה. גלגל הנהגה 10+ [Leadership]. בהצלחה, אתה מקבל את גלגול הפרישה לקריירה גם במחזור חיים זה, אך אתה עוזב את הקריירה. בכישלון, אתה עוזב את הקריירה ומאבד את כול הפנסיה שלך, אך לא את יתרונות הפרישה האחרים.

אירועים
2ק6 [2D]אירוע
2אסון! גלגל בטבלת האסונות (ראה מעלה), אך אינך עוזב את הקריירה.
3אירוע טעון שהיה יכול להתפתח לאלימות מנוטרל בזכות ההתערבות שלך, מראה לאנשים את נחיצותך לקהילה. אתה מקבל דרגה בשכנוע [Persuade] ובנוסף תוסף 2+ [DM+2] לגלגול ההישרדות הבא בקריירה.
4אתה לוקח תחתיך תלמיד שיום אחד יירש אותך וימשיך את המורשת שלך. קבל בן ברית [Ally].
5גורם מפוקפק אך בעל משאבים מנסה להתקרב אל הקהילה דרכך. אתה יכול לדחות אותו, ואתה מקבל תוסף 2+ [DM+2] לגלגול ההתקדמות הבא שלך בקריירה אבל גם יריב [Rival], או לחבר אותו אל הקהילה ולקבל איש קשר [Contract] ובנוסף אתה מקבל דרגה בהימורים [Gambler] או מקח [Broker].
6דיון על דרך הקהילה והכיוון אליה היא צריכה הופך לשיחת היום בקהילה, ונפתר בזכות עצותיך החכמות. קבל דרגה בסנגור [Advocate].
7אירוע חיים. גלגל בטבלת אירועי החיים [Life Event].
8הנהגת הקהילה רוצה להכיר בך אישית ולהוקיר אותך על השקעתך. קבל תוסף 1+ [DM+1] לאחד מגלגולי הפרישה שלך.
9הצלחה ושגשוג של חבר בקהילה הם ההצלחה והשגשוג שלך. אתה מקבל חגיגה 1 [Carouse]. גלגל חגיגה 8+ [Carouse]. בכישלון, קבל איש קשר [Contract]. בהצלחה, קבל בן ברית [Ally].
10אתה מוצא את עצמך נאבק ברשויות על מנת לשמור על חופש הפעולה של הקהילה, ונאלץ להשקיע את זמנך בכך. קבל ניהול 1 [Admin], סנגור 1 [Advocate], דיפלומטיה 1 [Diplomat] או שכנוע 1 [Persuade].
11תפקידך לוקח תפנית באופיו, כאשר אתה מוצא שאתה צריך להתרחק ממקום הקהילה המקורי על מנת לקדם את מטרות הקהילה ולבצע את תפקידך כראוי. קבל נהיגה 1 [Drive], מעוף 1 [Flyer], חכמת רחוב 1 [Streetwise] או הישרדות 1 [Survival].
12הקהילה מכירה בהשקעתך ותרומתך. אתה מיד מתקדם לדרג [Rank] הבא בקריירה.

נספח 1: מנהיג הקהילה ביצירת דמות חלופית
בספר Traveller Companion, מוצגת שיטת יצירת דמויות מקוצרת מאוד, בה כול דמות בוחרת רקע ותפקיד ומתאימה מעט את הדמות מעבר, וזוהי הדמות. אני מוסיף כאן את מנהיג הקהילה בהתאם לחוק החלופי.

תכונות: כוח - [STR], זריזות - [DEX], סיבולת - [END], תבונה - [INT], חינוך 1+ [EDU], חברה 1+ [SOC]
יתרונות: דרג 3 (עמוד תווך בקהילה).
הדמות שלך במחזור החיים השישי שלה לפחות. גלגל 2 גלגולים בטבלת ההזדקנות בסוף יצירת הדמות בהתאם.
20000 קרדיטים.
איש קשר (איש בעל קשר לקהילה) [Contract] ובן ברית (חבר מתוך הקהילה) [Ally].
מיומנויות: סנגור 1 [Advocate], דיפלומטיה 2 [Diplomacy], ניהול 1 [Admin], מקח 1 [Broker], שפה 1 [Language], הנהגה 1 [Leadership], שכנוע 1 [Persuade], אומנות 0 [Art], חגיגה 0 [Carouse], משלח יד 0 [Profession], מדע 0 [Science].
נספח 2: חפצים למורה הדרך
כלי כתיבה

מספר כלי לימוד, מחברות, עטים ודיו. באזורים בהם הרמה הטכנולוגית נמוכה, זה יכול להיות נוצה וקסת דיו, כאשר באזורים קצת יותר מפותחים זה עפרונות ומגיע לעטי לייזר מהירים. דווקא באזורים מתקדמים טכנולוגית יש פחות ופחות מכלי הכתיבה, וקל למצוא אותם הרבה יותר באזורים עם רמה טכנולוגית נמוכה. בחלק מהערכות היקרות יותר יש גם צבעים.
כלי כתיבה (פשוטים): רמת טכנולוגית 1 [TL], משקל -, עלות 4 קרדיטים.
כלי כתיבה (צבעוניים): רמה טכנולוגית 2 [TL], משקל -, עלות 12 קרדיטים.

ספרי לימוד
בעוד שבאזורים מתקדמים טכנולוגית, מידע נשמר על מחשבים וספרי לימוד עתיקים מוחלפים במאמן אישי (ראה חומרה בספר Central Supply Catalog), באזורים שונים בגלקסיה ספרי לימוד כבדים עדיין מחזיקים מקום של כבוד בכיתות לימוד (ובסיוטים של תלמידים מסוימים). כול ספר לימוד מסייע ללימוד של נושא אחד, ברמה מסוימת. רוב הספרים הם ברמות נמוכות ונועדו לקהל רחב יותר, אבל ספרים ספציפיים וממוקדים קיימים ומחירם יקר בהתאם.
כול ספר קשור למיומנות אחת מהרשימה הבאה. אם הספר הוא מאיכות 1 ומעלה ולמיומנות יש התמחויות, הוא קשור בהתמחות אחת: ניהול [Admin], אומנות [Art], אלקטרוניקה [Electronics], הנדסה [Engineer], חבלה [Explosives], שפה [Language], טכנאי [Mechanic], רפואה [Medic], ניווט [Navigation], משלח יד [Profession], מדע [Science], שיט [Seafarer], משק בית [Steward], טקטיקה [Tactics].
ניתן להשתמש בספר מאיכות מסוימת על מנת להעלות את המיומנות לרמה של הספר ולרמה הזו בלבד, ואם אתה עושה כך אתה זוכה בתוסף 1+ [DM+1] לגלגול לימוד אחר קריירה. אם הרמה שלך במיומנות אינה רמה אחת בדיוק מתחת לספר, הספר פשוט מידי בשביל ללמד אותך או שהוא מסובך מידי בשביל שתבין ממנו משהו. התוסף ללימוד מן הספר מצטבר עם תוספים אחרים ללימוד, לדוגמה התוסף משימוש במאמן אישי. ספרים מאיכות מאוד גבוה הם מאוד נדירים ואזוטריים, עוסקים בעניינים כול כך מתקדמים בתחום שהם לא רלוונטים לרוב המוחלט של האוכלוסיה, ולרוב אלו שיש להם את הידע לכתוב אותם חיים בחברות בהם הם יכולים לפרסם את ממצאיהם על גבי הרשת.
ספרי לימוד (איכות 0): רמה טכנולוגית 2 [TL], משקל -, עלות 30 קרדיטים.
ספרי לימוד (איכות 1): רמה טכנולוגית 2 [TL], משקל -, עלות 100 קרדיטים.
ספרי לימוד (איכות 2): רמה טכנולוגית 2 [TL], משקל -, עלות 200 קרדיטים.
ספרי לימוד (איכות 3): רמה טכנולוגית 2 [TL], משקל -, עלות 450 קרדיטים.
ספרי לימוד (איכות 4): רמה טכנולוגית 2 [TL], משקל -, עלות 800 קרדיטים.
ספרי לימוד (איכות 5): רמה טכנולוגית 2 [TL], משקל -, עלות 1500 קרדיטים.

עריכה אחרונה:
הטבלה מאוד ת'מתית לדעתי ומזכירה את מסלול האמן קצת- אין הרבה כסף, אבל יש הרבה חברים ופיתוח אישי. אם זאת, יש כמה דברים ששווה לתקן כאן:
- זה נכון שמוביל הקהילה הוא מקצוע יותר בומבסטי משתי הדרכים האחרות, אבל הגלגולים שלו קשים יותר מהמסלולים האחרים שהם. אולי שווה לפזר יותר allies בהתקדמות?
- הmishaps מאוד רחמני. לדעתי אפשר להפוך את 1 ו5 לסילוק מהקריירה ולשנות את הכיתוב ב6 לכך שאתה שומר על היתרון מהterm הזה (כמו trader או scientist שמקבלים 6). אל תשכח שmishap זה אסון בקנה מידה שלא יתואר.
- מצד שני, האירועים קצת חלשים לדעתי. יש לכתוב ב2 שאתה לא מועף מהקריירה (כמו כל גלגול 2 אחר במקצועות). 11 אולי היה מתאים יותר כאירוע שמוסיף +4 לגלגול ההתקדמות הבא (אולי השכנת שלום משמעותית?).
- זה טיפה ניטפוק שלי, אבל נדיר לראות הרפתקנים אחרי 50 בטראוולר. כדי להגיע לפרס של 7 צריך להגיע לrank 5 בקריירה ובמצב אופטימלי (אם נכנסתי לקריירה בגיל 38, הצלחתי בכל גלגול התקדמות ולא הועפתי אבל לא יצא 12) אני אגיע לראנק 5 בגיל 58. זה לא חובה ולא מאוזן בהשוואה למקצועות אחרים אבל אולי להפוך את הפרס ב7 לfive ship shares כדי לציין איזושהי פנסיה שמנה או השקעה מאסיבית באדם שעשה הכל למען הקהילה למשל כמות ניכרת בחייו ועכשיו בשנותיו המתקדמות הולך לחלל.

מעבר לכך אהבתי את הפרמוט של הטבלה, התרגום והעבודה שהושקעה כאן. זו לא שיטת משחק מאוד נפוצה אז לראות אותה כאן זה שינוי מרענן.

- זה נכון שמוביל הקהילה הוא מקצוע יותר בומבסטי משתי הדרכים האחרות, אבל הגלגולים שלו קשים יותר מהמסלולים האחרים שהם. אולי שווה לפזר יותר allies בהתקדמות?
- זה טיפה ניטפוק שלי, אבל נדיר לראות הרפתקנים אחרי 50 בטראוולר. כדי להגיע לפרס של 7 צריך להגיע לrank 5 בקריירה ובמצב אופטימלי (אם נכנסתי לקריירה בגיל 38, הצלחתי בכל גלגול התקדמות ולא הועפתי אבל לא יצא 12) אני אגיע לראנק 5 בגיל 58. זה לא חובה ולא מאוזן בהשוואה למקצועות אחרים אבל אולי להפוך את הפרס ב7 לfive ship shares כדי לציין איזושהי פנסיה שמנה או השקעה מאסיבית באדם שעשה הכל למען הקהילה למשל כמות ניכרת בחייו ועכשיו בשנותיו המתקדמות הולך לחלל.
אני חושב שזו הצעה ממש מצוינת, ערכתי לחלוטין את טבלת ההתקדמות, לשלב בה בני ברית ואנשי קשר ונתחי ספינה, ואשמח לשמוע את דעתך על הטבלה הנוכחית. זה באמת יותר מעניין.
- הmishaps מאוד רחמני. לדעתי אפשר להפוך את 1 ו5 לסילוק מהקריירה ולשנות את הכיתוב ב6 לכך שאתה שומר על היתרון מהterm הזה (כמו trader או scientist שמקבלים 6). אל תשכח שmishap זה אסון בקנה מידה שלא יתואר.
נערך בהתאם, חוץ מ-6 שאתה מקבל את היתרון פרישה של המחזור הנוכחי רק אם הצלחת בגלגול ההנהגה שהוא די קשה.
- מצד שני, האירועים קצת חלשים לדעתי. יש לכתוב ב2 שאתה לא מועף מהקריירה (כמו כל גלגול 2 אחר במקצועות). 11 אולי היה מתאים יותר כאירוע שמוסיף +4 לגלגול ההתקדמות הבא (אולי השכנת שלום משמעותית?).
2 נערך. אני לא רוצה לשנות את 11 לתוסף להישאר בקריירה כי אני לא רוצה לעודד להישאר בקריירה יותר מידי. זו קריירה לסוף החיים בסופו של דבר, היא לא צריך לעודד אותך להישאר בה למחזורים נוספים.

תודה רבה על התגובה! זו הפעם הראשונה שאני כותב לשיטה הזו, ובהחלט יש לי עוד הרבה להתנסות בה.

שווה לגמרי. מרגיש מאוד מאוזן, ומצטרף להערות של ירין שכבר יישמת. מרגיש כמו משהו שבקלות היה אפשר (וצריך) לכלול בספרי הבסיס, מזכיר מעט את המאמין של ספרי ההרחבה. מעבר לכך, כמובן שח"ח ענק על ההשקעה. מטורף לגמרי.

מעבר לכך 2 דברים שקפצו לי:

1) טבלת אירועים, אירוע 5; מרגיש לי נכון שאם אתה דוחה את האיש הוא הופך ל-Rival. זאת גם הנטייה בספרי הבסיס (לתת לך בחירה שממשיכה "לרדוף" אותך לא רק מכיוון אחד אלא משניהם).

2) התפתחות אישית; בד"כ כל הטבלה שמורה לפלוסים לסטאטים, לא רק חצי ממנה. זאת הדרך של שחקנים לנסות ולכוון לתכונות שנדפקו כתוצאה מגלגול קוביות לא משהו.

1) טבלת אירועים, אירוע 5; מרגיש לי נכון שאם אתה דוחה את האיש הוא הופך ל-Rival. זאת גם הנטייה בספרי הבסיס (לתת לך בחירה שממשיכה "לרדוף" אותך לא רק מכיוון אחד אלא משניהם).
מקבל, זה באמת היה קצת אירוע רחמני מידי. הוספתי.
2) התפתחות אישית; בד"כ כל הטבלה שמורה לפלוסים לסטאטים, לא רק חצי ממנה. זאת הדרך של שחקנים לנסות ולכוון לתכונות שנדפקו כתוצאה מגלגול קוביות לא משהו.
אני חושב שבעקבות העובדה שהמנהיג הקהילתי זו קריירה שאתה נכנס אליו בסוף החיים שלך, לאחר לפחות 5 מחזורי חיים קודמים, זה קצת פחות דחוף. בנוסף, רוב הקריירות כן מקדישים מחצית מהטבלה בלבד לתכונות ואת היתר למיומנויות.

בנוסף, הוספתי שני פסי צד קטנים, אחד לחוק החלופי שמוצג ב-Traveller Companion ליצירת דמות מקוצרת, ואחד לשני חפצים פשוטים למורה הדרך שפשוט כרגע לא קיימים. בכנות, אני לא יודע מתי תהיה הפעם הבאה שאני אכתוב לטראוולר, אז אם כבר שווה לכתוב את הרעיונות לפני שאני עובר להגשה הבאה :)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה