• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דוד אלכסנדר, המוציא לאור של המכשף האחרון

אני מרפרף במכשף האחרון, עיתון הדפוס היחיד שיצא בעברית למבוכים ודרקונים לפני כשלושה עשורים. גם היום הוא בהחלט חביב, על הצד הקומי והמשעשע.
מסקרנות הסתכלתי לראות מי הוציא לאור, והופתעתי לראות שזה לא מיצוב אלא כתוב בחור בשם דוד אלכסנדר שהוא העורך הראשי. לפי הכתוב היה לפחות בן 20+ באותה תקופה.
זה שם שלא נתקלתי בו קודם לכן, ואף שאת גבע פרי יצא לי לפגוש, שהוא גם העורך האחראי, אין לי מושג מי זה דוד אלכסנדר.
אז מי מכיר, והאם הוא עדיין פעיל?

דוד אלכסנדר היה עובד של מיצוב, למיטב זכרוני. זה היה בתקופה של קדם האינטרנט (ובטח קדם העמותה), אז פחות זוכרים אותו היום. הוא ערך את המכשף האחרון מטעם מיצוב - שהם כן הוציאו אותו לאור. אני לא חושב שהוא פעיל בתחום, אבל לא יפתיע אותי לגלות שהוא עדיין משחק.

לא, זה לא הדוד אלכסנדר הזה :D

עריכה אחרונה:
באותו נושא, מקפיץ:

איש זקן, אולי יש לך יכולת לסרוק? כאילו, ברור שזו טרחה, אבל למטרת שימור. והיום אפשר אפילו עם הטלפון בקלות יחסית (רק ייקח קצת זמן). אולי להושיב את אחד הילדים על זה - כמו ב-Agricola, שכשנולדים לך ילדים יש לך יותר פעולות בחיים...? :sneaky:

כמו כן, באתר הזה:

יש אזכור לגליונות (באמת היו חמישה) וגם תמונות של השערים של שלושת הגליונות הראשונים (בתחתית העמוד). התמונה של הגיליון הראשון זכורה לי מאוד (כי זה גם מה שהיה לי), אבל נראה מי זוכר איפה עוד התמונה הזאת הופיעה (בארץ)? כ-"כריכה" של מה?

השער של הגיליון השני גם יהיה בוודאי מוכר לרוב חברי הפורום (הבוגרים). את השלישי אני לא מכיר, אבל זה כנראה קשור לאלפים האפלים של מנזובראנזן?

יש סריקה שלהם שמסתובבת. לרוב אני לא משתף דברים כאלו, אבל בניגוד לספרי החוקים של השיטה שעדיין ניתן להשיג באופן חוקי, זה באמת מקרה קצה שאין בעל זכויות:

סוף סוף, שלושים שנה אחרי שהוא יצא בתפוצה מצומצמת ולא זכיתי להניח עליו יד, עיינתי בגליון הראשון של "המכשף האחרון".
מעניין שכבר בגליון הראשון יש מכתבים למערכת - אבל אם אני זוכר נכון, יוסי גורביץ המנוח סיפר על תקופתו בעיתון שהצוות היה כותב את המכתבים בעצמו ועונה לעצמו כי ילדים לא שלחו לשם שאלות אף פעם.
ל"חוצה החולות", אולי הכתבה הראשונה על אתאס בעברית, יש תחושה של תוכן מתורגם - בעיקר כי השרטוטים של כלי התחבורה שמופיע שם הם עם כיתובים באנגלית.
הכתבה על האנטי-פלדין שהייתה סוג של מיתולוגיה ארוכה וחופרת גם במונחי שנות התשעים ובסופו של דבר מציגה דמות בלתי שחיקה בעליל.

אבל אם אני זוכר נכון, יוסי גורביץ המנוח סיפר על תקופתו בעיתון שהצוות היה כותב את המכתבים בעצמו ועונה לעצמו כי ילדים לא שלחו לשם שאלות אף פעם.
נראה לי שזה התרגיל הכי ישן בספר של עורכי מגזינים 😄

וואו איזו נוסטלגיה!

היו לי את כולם כמובן ומרפרוף בהם אני חושב שכמות הדברים שהכנסתי למשחק בעקבות הכתבות הללו היא אדירה.. את האנטי פלאדין כמובן שהפגשתי כנבל עם השחקנים שנדהמו לגלות שהוא בורח עם הזנב בין הרגליים כשהקרב נטה לרעתו. את הדיבוק ואפילו את עולם dark conspiracy הכנסתי, ואפילו רעיון מהכתבה עם הקבוצה ביער שמתלוננת על כל דבר (זו שבמהלכה פיל נוחת מהשמיים ומוחץ אחת מהדמויות..).

שלא לדבר על זה שחצי מהרעיונות שלי לשיטות שיצרתי כילד התקבלו מסקירות על כתבות במגזינים הללו - GURPS, ars magica, mythos, ועוד…
אפילו את הרפתקאת היחיד עם השד והפלאדין ניסיתי ונהרגתי תוך שניה וחצי 🤨

מעניין מאד! לי לא יצא בתקופה ההיא לקרוא את המכשף האחרון (ידעתי שיש כזה מגזין, אבל לא הייתה לי גישה אליו ולא קראתי אותו). מבחינתי המקור היחיד עבורי לצריכת תוכן על מ"ת (מדובר על תחילת שנות ה-90, הרבה לפני עידן האינטרנט) היה מגזין "וויז". היו לי די הרבה מהגיליונות הראשונים, אולם בפרץ לא ברור של טמטום לפני כ-20 (!) שנה זרקתי את כולם לפח המיחזור.
אפילו מצאתי פה בפורום את הפוסט שפרסמתי עת ניסיתי למכור אותם (לפני שנזרקו למיחזור):
הנושא- 'גיליונות וויז' גיליונות וויז

את דוד אלכסנדר אני זוכר מאחת הכתבות הראשונות בוויז, שעסקה באיך אפשר להפוך ל-Lich. לדעתי הוא תרגם אותה כי היו שם איורים באנגלית. מסקרן לדעת מה עלה בגורלו ולאן הוא התגלגל

דוד אלכסנדר אני זוכר מאחת הכתבות הראשונות בוויז, שעסקה באיך אפשר להפוך ל-Lich.
הוא גם חתום כ"מתרגם ומשפץ" של כמה כתבות מ"דרגון" שהופיעו בגליונות WIZ מוקדמים, כגון ההוראות להפיכה לליץ' בגליון 2 או הסקירה על החצי-עוג(ר) כגזע בגליון 3.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה