• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

בקשר לביגור

  • מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא gambakupu
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
זו נראת לי עכשיו אפשרות סבירה מאוד, כי לשחק עם אנשים שאני מוקיר ומעריך יוצא לי פעם בחודש או פעם בשלושה שבועות בערך. להשאר פה כדי שפעמיים בשנה יגרמו לי להרגיש לא רצוי, כבר נשמע פחות טוב הא?
 
אני מוצא את זה משעמם למדי לשחק נגד בלק טמפלרס כל הזמן
זאת סתם דוגמא, ביגור בא בזמן בשבילי.

כמה אנשים אתה מוקיר ומעריך? רק בשביל לדעת את מידת הגוון..

ובקשר לצביעה, כשאני צובע, אני נכנס לאקסטזה של צביעה, אני לא צובע מינאטורה ביום כדי שיספיק לי עד המשלוח הבא, צובע עד שאני גומר, ואז צובע אותם שוב, כי הם יוצאים מכוער כשאני צובע כל כך מהר... :roll:
 
שמע, יש 3 אנשים שנפגשים ככה כל חודש בקירוב, וזה לא משעמם אף פעם. בקשר לצביעה: מה לעשות לא הספקתי. אנשים נורמלים היו בכלל מעלימים עין, אומרים "פעם הבאה" או "חבל, ציפיתי לשחק נגד צבא צבוע", אבל יש פה כמה כאלה שיבקשו לראות את ניצול הזמן שלי וידרשו בתוקף שאני אפסיק להיות עצלן מאוס, כאילו כל מה שאני אמור לעשות זה לצבוע.
 
הויכוח הזה צף ועולה פה מדי פעם, הדעה שלי היא כזו:

אין ספק שהתחביב דורש השקעה רבה, שמתבטאת בזמן וכסף.
למרות זאת, לב הרעיון לטעמי הוא שהבסיס לכל ההשקעה הזו הוא רצון להנות.

כמישהו שעוסק בתחביב במטרה להנות מכל צדדיו, אני אוהב לראות את הצבא שלי צבוע כולו,ואני לא מרגיש שהוא באמת מוכן, עד שהבסיס האחרון שלו צבוע. אבל אני לא מתיימר להחליט בשביל אחרים איך הם נהנים מהתחביב ומאיזה חלק בעיקר.

נראה לי שדשו בנושא מספיק, ושהוחלט כי במשחקי ראווה, שמטרתם למשוך את הקהל, חייבים לשחק במיניאטורות צבועות - כל דבר אחר יראה כחוסר מקצוענות וחובבנות של הקהילה.

אבל למרות זאת, אני חושב כי לא כדאי להגביל הגבלות נוקשות, שבסופו של דבר יגרמו לכך שמישהו יפגע.

נכון. הצביעה היא מרכיב חשוב בתחביב, אבל גם המשחק עצמו חשוב, ובסה"כ, אנחנו כולנו פה כדי להנות ולא להגביל את הנאתם של אחרים.
 
זאת הסיבה שלא אמרתי כלום חוץ ממה שאני עושה, אפשר להבין שאין זמן, מצד שני, זה עדיין כנס ראווה, במטרה לסחוט כסף מכיסם של אנשים תמימים ולסחוף אותם תוך מערבולת של מינאוטורות, שממנה לא יוכלו לצאת לעולם :roll:
 
doctor wang אמר/ה:
שמע, יש 3 אנשים שנפגשים ככה כל חודש בקירוב, וזה לא משעמם אף פעם. בקשר לצביעה: מה לעשות לא הספקתי. אנשים נורמלים היו בכלל מעלימים עין, אומרים "פעם הבאה" או "חבל, ציפיתי לשחק נגד צבא צבוע", אבל יש פה כמה כאלה שיבקשו לראות את ניצול הזמן שלי וידרשו בתוקף שאני אפסיק להיות עצלן מאוס, כאילו כל מה שאני אמור לעשות זה לצבוע.
כן הקטע שאיתך כבר אמרו כבר "פעם הבאה". פשוט נראה לי שאחרי אייקון אנשים באמת חשבו שיהיה לך צבא צבוע.
שמע, אחי, אין לי ספק שלצבוע עדרי אורקים זה לא כל-כך סימפטי ודי מייאש, אבל אני מציע לך להשקיע בזה זמן מדי פעם. אתה יודע שלי אישית אין בעיה לשחק מול צבא לא צבוע, כי אם מישהו לא צבע את הצבא שלו, זה כנראה בגלל שהוא לא רצה, ואני מכבד רצונות של אנשים. אם אתה באמת לא נהנה מצביעה, אז אל תצבע. באמת. לא שווה להשקיע זמן במשהו שלא נהנים ממנו (אני אישית צובע רק כשיש לי חשק).
רק דבר אחד תפסיק להגיד; "אין לי זמן". זה בולשיט. עזוב כאן אנשים מבוגרים וזה. אני י"בניק. אני עכשיו יומיים אחרי מתכונת במתמטיקה ולפני שבוע עמוס ריכוזים, ובכל זאת אני מוצא זמן לצבוע. מה גם, שאתה מחובר די הרבה זמן ביום לפורומים ו/או לICQ.
 
אני ועוד כמה אנשים מהווים את הרב בקהילה, אז יש לנו זכות לקבוע שמשחקי ראווה יהיו צבועים, כי סך הכל צביע זה מה שנותן במבט ראשון את ההבדל בין משחקי בחיילי פלסטיק לתחביב רציני.


מעבר לזה לא אכפת לי לשחק נגד מניאטורה לא צבוע, אני לא מעלה מניאטורה לא צבוע לשולחן(בברעות כמעט התפעתתי לעשות את זה, אבל בסוף המשחק התבטל בגלל מחסור בשולחן, ויותר אני לא הולך לעשות את זה או לחשוב על זה), כעניין של כבוד אצמי.
מעבר לזה, איש איש,יעשה הישר בעינו.








חוסר זמן??? אני מתנדב במשמר האזרחי, מד"צ, עובר מיונים לגרעיני נח"ל שונים, עושה כושר ליום סיירות, לומד לרשיון ותלמיד בכיתה י"ב, ובכל זות אני מצליך למצוע זמן לצבוע מניאטרות.
לא רק שאני מצליך למצוע זמן, גם החברה הבוגרים בקהילה שעסוקים הרבה יותר ממני מצלכים למצוע את הזמן הזה.
איפה שיש רצון יש גם יכולות.










מעבר לזה רק בגלל שהתעצבנתה מהוויכוח זות לא סיבה לעזוב את הקהילה.
גם אותי עיצבנו כאן פעם או פעמיים, אז פשוט הפסקתי לכתוב לכמה ימים.
אז בתקווה שלא תעזוב את הקהילה, כי זה לא שאתה לא רצויי, זה שחתיכות הפלסטיק האפור שלך לא רצויות :wink:
 
טוב אני לא דבר על זכויות וזמן כי אלו נושאים שבאמת אמרתי מה שיש לי לומר. מה שכן: לא התעצבנתי מהוויכוח, אלא התעצבנתי מהאנשים. אם אין לכם (מי שאני פונה אליו יודע) טיפת הגינות או נחמדות בשביל לשחק עם אנשים ש(ניקח את המקרה הגרוע ביותר) מה לעשות, לא רוצים לצבוע, אז באמת אין לי שום רצון לקחת חלק באי אלו פעילויות של הקהילה שלא רק לא מגנה אותם, אלא גם מעודדת אותם.

הפלסטיק האפור, אם לא הבנת עד כה, זה בדיוק מה שאני מביא לכנסים. אז נחמד מאוד שאתה מבהיר לי שחברתי תנעם לך, אבל לשבת בצד ארבעה ימים זה לא משהו שאני הולך לקפוץ מרוב שמחה לעשות אותו.
 
וואנג אישי הטוב לצערי אני לא יכול לומר לך "שמע תבוא נשחק יהיה מגניב ימותו כל הקנאים" אבל מה לעשות אני כן רוצה להראות איכות ולמכור את המקצוענות שלנו בביגור חד וחלק (בלעדי זה לא היינו בביגור), ואתה יודע מה אני עושה בשביל זה? אני יושב וצובע 30+ אורקים במקום לסיים את הפיוריז שלי או את שאר הלורדים והלוחמים שלי או את 3 המיניוטאורים שלי וכולם לא יכנסו למשחק אם הם לא יצבעו (כך שאני לא יודע כמה אני ישחק בביגור), אני גם לא מכניס מיניאטורות לתחרות בגלל שאני לא יכול לשבת על לורד סקורלוק שלי ולוריד ממנו את הצב ולצבוע מחדש כך שיראה יפה מספיק לתחרות.
התחושה שלי היא שאתה פשוט מפחד להתחיל לצבוע כי אתה חושב שיקח לך שנים לסיים, אז תרשה לי לומר לך שלצבוע אורקים זה לא סיוט ולצבוע רכבים זה עוד יותר קל, פשוט צריך להתחיל לשבת ולפעול אתה רוצה עזרה אני מתנדב (בתנאי שאני יהיה בכלל) לשבת איתך בביגור (כל ה4 ימים) ולטחון GOBLIN GREEN עד שיצא לי מהאוזניים, העיקר להתחיל ולעבוד על המיניאטורות ואתה תראה איך זה הופך לכיף ואיך אתה נכנס למושא במהירות ונהנה מהפרטים הכי טיפשיים...
 
doctor wang אמר/ה:
טוב אני לא דבר על זכויות וזמן כי אלו נושאים שבאמת אמרתי מה שיש לי לומר. מה שכן: לא התעצבנתי מהוויכוח, אלא התעצבנתי מהאנשים. אם אין לכם (מי שאני פונה אליו יודע) טיפת הגינות או נחמדות בשביל לשחק עם אנשים ש(ניקח את המקרה הגרוע ביותר) מה לעשות, לא רוצים לצבוע, אז באמת אין לי שום רצון לקחת חלק באי אלו פעילויות של הקהילה שלא רק לא מגנה אותם, אלא גם מעודדת אותם.

הפלסטיק האפור, אם לא הבנת עד כה, זה בדיוק מה שאני מביא לכנסים. אז נחמד מאוד שאתה מבהיר לי שחברתי תנעם לך, אבל לשבת בצד ארבעה ימים זה לא משהו שאני הולך לקפוץ מרוב שמחה לעשות אותו.


תגיד לי, אתה מנסה בכח לגרום לי להגיד לך שאתה לא רצוי? כי אני ממש לא הולך לעשות את זה, אז וותר מראש על הנסיונות.

ברמה העקרונית המניאטרות שלך היו אמרות להיות צבעות עד אכשו. ידעתה עוד לפני אייקון שבכנסים חיצוניים יש חובת צביע. זה לא שהפלנו את זה אליך לפני שבוע.

ברמה המעשית, אתה תקוע עם הר אפור. הצאה שלי במקום להמשיך את הוויכוח הזה שהגיע למבוי סתום עוד לפני אייקון, לך לצבוע מניאטרות.
 
shadowfax אמר/ה:
התחושה שלי היא שאתה פשוט מפחד להתחיל לצבוע כי אתה חושב שיקח לך שנים לסיים, אתה רוצה עזרה אני מתנדב (בתנאי שאני יהיה בכלל) .העיקר להתחיל ולעבוד על המיניאטורות ואתה תראה איך זה הופך לכיף ואיך אתה נכנס למושא במהירות ונהנה מהפרטים הכי טיפשיים...

אני מבין שאתה או איזה מתנדב אחר בה אלי הבית לעזור לי להתגבר על הפחדים שלי :? :!: :!: :!:
 
תשמעו...

אני והחבר'ה שלי- הולכים להגיע עם צבא שלא כולו צבוע...

נכון- שחלק נכבד (שכבודו במקומו מונח..) זה לצבוע...

אבל אל תשכחו (כי נראה לי שששכחתם!!!) שחלק מהתחביב הזה-
ומהקהילה עצמה- זה... הקהילה עצמה!!!

לשחק- בשביל הכיף ולא בשביל איזה אמת מידה גבוהה...

אני חושב שהשילוב של הכל -קהילה,צביעה,משחק- מהווה את המשיכה של קהל היעד שלנו- והמיניאטוריסטים העתידיים...

גם אם הבנאדם ישחק עם מינאטורות אפורות- אבל יהיה סבבה לדבר איתו- והוא יהיה סובלני- ויסביר על כל דבר, יוסיף קטעים הומוריסטים מניסיון אישי על גובלין שהתפוצץ... נהג שלא יודע לנהוג- ובגללו הרכב התפוצץ (ראה רעות...)
זה יעשה כמעט את אותו אפקט...

לסיכום- הוויכוח הוא סתמי- כמו שדר. וואנג אמר- הוא יבוא עם האורקים האפורים שלו- ישחק נגד מי שיהיה מוכן לשחק איתו במסגרת משחקי ראווה...
ועם וואנג... גם אנחנו.... (האריאלים...)

נ.ב.

Immortal ההערה- על זה שאתם הרוב בקהילה.. בלה בלה בלה ואתם מחליטין..
היא א. לא נכונה בעליל!
ב. קצת מעליבה- אני שמדבר כרגע בשם האריאלים (6-7 איש..) חושב שעדיף שלא תדבר בשם הקהילה ושאר אנשים- אלה בשם עצמך!!!!
 
למרות שגם הצבא שלי כמעט כולו לא צבוע אני בעד מיניאטורות צבועות בכנסי ראווה אבל:

מה לעשות לא כולם יכולים לצבוע הכל, אבל צריך לפחות לנסות.

אני מציע לעשות כמה דברים בכנס בשביל לדאוג שגם כולם יוכלו לשחק בכנס וגם נראה משחקי ראווה צבועים:
1) אני לא יודע איך בדיוק יהיה המקום אבל אפשר לשים את השולחנות שישמשו יותר להדגמה (ובהם ישחקו מיניאטורות צבועות) מקדימה ומאחורה יותר יהיו המיניאטורות הפחות צבועות.
2)בשביל שיהיו יותר משחקים ומשחקים יותר מרשימים (במקרה שאנשים יחליטו להשתמש רק במיניאטורות הצבועות שלהם) אז שישחקו יותר משחקי זוגות, אם רוב האנשים לא ישתמשו במיניאטורות הלא צבועות שלהם אז הקרבות יהיו קטנים וקרב גדול מושך הרבה אנשים, חוץ מזה שכך תופסים פחות שולחנות ואז יש יותר מקום לעוד משחקים, ויותר משחקים יותר מושך.
3) אנחנו צריכים גם להדגים צביעה, אז למה שאלו שהמיניאטורות שלהם לא צבועות ידגימו ביום היומיים הראשוניים (לפחות אלו שיהיו בהרבה ימים) יותר צביעה ופחות משחקים ובהמשך להפך.
 
וואנג- עזוב אותם, גם הצבא שלי לא צבוע כולו. תבוא נעשה כיף, במקסימום נשחק כמה משחקי קופסא נחמדים... (כמו ההוא שהבאתם בתימורים :wink: ). עזוב את הוויכוח כי נראה לי שכולם כאן יודעים שכמו שהיה באייקון גם בביגור יהיו כמה שולחנות או פינות "מוסתרות" שבהם ישחקו אנשים גם במודלים לא צבועים. אז תעזבו את הוויכוח הטיפשי הזה ותמשיכו הלאה להתווכח על הדברים היותר מעניינים שהולכים להיות בביגור. :twisted:
 
חבר'ה זה כבר נהיה מגעיל ומכוער. מספיק עם ההתכתשויות האלו כבר. אני מאוד מסכים עם עומרי "הנבחר" (#4 או #5 אני חושב :wink:), חוץ ממה שהוא אמר על הנהג של ההאמרהד... הוא לא שלי - הוא של נבות. הוא נותן להם לשתות חופשי, הגרביליסט.

אני מציע שכולם יגיעו בהמוניהם עם ההרים שלהם, אפורים ככל שיהיו, כי זה באמת מגעיל ככה לזרוק מישהו. וקיבינימאט, נמאס כבר מהשיחה הזו. מי שיש לו בעיה אם זה שאיל בא עם מטען אפור - יכול לעשות נגדי קרב של 2,000 (לא בביגור, אני לא אצבע עד אז כ"כ הרבה. אני אכן מעדיף להביא דברים צבועים לכנסים חיצוניים, אבל איני כופה זאת על אחרים). העיקר המשחק, ההסבר, ההומור, הסבבה.
 
קודם כל מאיר, תודה על העצה וזה נחמד שסוף סוף מישהו בא לקראתי, ואני מקבל אותה לא מתוך זה שאני מפחד לצבוע, אלא מתוך זה שאני רוצה לצבוע ופתאום יש לי זמן מקום ועזרה...

אימורטל: ברמה העקרונית סתום את הפה. לכל אחד יש את סדרי העדיפויות שלו, ואני בטח ובטח שלא אפעל לפי סדר העדיפויות שלך.

ואני חושב שכמו שיאיר אמר, אני פשוט אביא את הסלאגות שלי לצביעה ואיזה שלושה משחקי קופסה רציניים ונעשה כיף בקהילה. :orcteeth:
 
יאללה
מי יודע, אולי גם לי ימאס מתישהו מלהכתש ע"י האמרהדס ולהידרס ע"י אורקים, ואני יעזור לך, הצביעה שלי לא איומה ונוראה כמו של אמיר.. :roll: (סתם, בצחוק) יש 4 ימים, אני יהיה יומיים, אני מבטיח לך, שאני יצבע, מינימום 2 אורקים! בתנאי שהם מודבקים, כמובן :roll:
למה חלק מהתחביב זה לא ההדבקה? אתם תמיד שוכחים לציין את ההדבקה... :roll:
 
אוקי
יש לי שאלה

יהיה לכם בעיה עקרונית עם אני אבוא ליומיים בלי מניאטוריות
אזיין לכם תמוח [ במיוחד לאמיר]
וכול זה בשביל לרכוש שחקן חדש? :)

[ אני אבוא מצויד בכסף מואאהאהאה]

ואם אין לכם בעיה עקרונית ותשמחו להסב לי קצת תשומת לב ולדבר איתי להסביר לי להדגים לי משחקים
אני אשמח לבוא ואני מעוניין לדעת באיזה יומים ריכוז השחקנים יהיה הגבוה ביותר
וכמו כן
מהם הסדרי השניה במקום מפני שאיני רואה שום איזכור באתר הכנס....
בתודה מראש
):
 
נמלה סקוטית אתה כמובן מוזמן להגיע, למקרה שמישהו פיספס:
תגיעו קודם כל אחר כך נראה מה יהיה

וואנג, איש מבחינתי לשבת עם כמה אנשים ולצבוע כל היום זה גם חלק מזה, רק עשה לי טובה תשחיר אותם לפני שאתה בא יש לי סיוטים מזה... וזה יחסוך זמן.
 
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה
Top