• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית tiles

הי,
אני טובה בבנייה, בד"כ שריונות וכלי נשק מספוג, אבל עכשיו נכנסתי לחרבות וכשפים והייתי רוצה לבנות tiles למבוכים. צפיתי בסרטונים ביוטיוב וראיתי שיש כאלה שמשתמשים בספוג בידוד קשיח. איפה אפשר להשיג כזה בארץ במחיר שפוי?

את יכולה להשיג לפעמים בחנויות יצירה גדולות, במקומות שמוכרים אותם לקבלנים לבידוד מבנים ובאינטרנט (אבל האחרונה דרך פחות מועדפת, כי היא יקרה ומסורבלת עבור משטחים גדולים).
יעזור לך גם להכיר את המונחים - לוח קצף, רנדופן כחול דחוס או XPS.
ממליץ להרים טלפון למקום ולשאול אם יש במלאי לפני שניגשים.

אני משתמש בו בלא מעט פרוייקטים, טוב לפחות כשהיה לי יותר זמן... הנה דוגמה שהשתמשתי בה בלוח למטרה דומה למה שתארת: בריכת חומצה.

הוא בהחלט יכול לעבוד בתור התחלה והתנסות וראיתי שגם מגיעים איתו לתוצאות לא רעות, אבל כמו שאמרת הוא באמת פריך וקשה יותר לעצב אותו בצורה מדוייקת יחסית לXPS.
בכל מקרה ברגע שאת מגיעה לצורה והעיצוב הרצוי, כדאי למרוח אותו בחומר מבודד כפי שעשיתי בפרוייקט (ערבוב של דבק, מים וצבע שחור) כי ככה הוא יהיה יציב, חזק וגם מוכן לתפוס שכבות צבע נוספות.

הי,
אני טובה בבנייה, בד"כ שריונות וכלי נשק מספוג, אבל עכשיו נכנסתי לחרבות וכשפים והייתי רוצה לבנות tiles למבוכים. צפיתי בסרטונים ביוטיוב וראיתי שיש כאלה שמשתמשים בספוג בידוד קשיח. איפה אפשר להשיג כזה בארץ במחיר שפוי?
דבר ראשון, שלחי תמונות! פעם בניתי חרבות לארפ, אבל מאז כבר הפסקתי להיות חלק מהתחביב.

דבר שני, את יכולה לשלוח תמונה/סרטון שמראה את הספוג?

רגע רגע... הספוג שאת מראה בתמונה נקרא EVA Foam והוא והעבודה איתו שונים לגמרי ממה שרשמתי...
אם המטרה כפי שהבנתי, היא לתכסית (תוואי שטח) של מבוך צריך XPS.
בעקרון אפשר לעבוד גם עם EVA אבל זה קצת יותר קשה וצריך אקדח חום...

בשמחה.

וזה הספוג
דבר ראשון שאפו! נראה מושקע!
דבר שני, הספוג שצילמת די דחוס, את מתכוונת לגלף אותו?
אישית הייתי הולך על קרטון ופלסטלינה/green stuff, שכבת לכה אם השתמשת בפלסטלינה ועל זה צבע.
תוסיפי מקלות קרטיב וקיסמים צבועים לאלמנטים של עץ או מרצפות- ויש לך תכסית די בזול ובלי הרבה עבודה. רק תבדקי את הגודל של המיניאטורות שלך ותעשי את המדידות לפני שאת מתחילה להדביק, לגלף ולשייף, וכמובן לצבוע...

אם מדובר בלוח קצף דחוס שמשמש בין היתר לבידוד (Styrofoam), את יכולה לחתוך עם סכין יפנית רגילה (אבל חשוב שתהיה חדשה וחדה) וסרגל מתכת. ראי כאן:
(הפרק של Cutting).

וכאלטרנטיבה (למרות שזה נהדר לבנות אריחים כאלה, "ריאליסטיים"), אני חייב להמליץ על הבחור שמציע את הדגמים שלו תחת השם Crooked Staff Terrain: DriveThruRPG

הוא מציע כמעט את כל הדגמים שלו במודל של Pay what you want, אז אפשר להוריד בחינם ואחרי זה לשלם דולר-שניים-כמה שרוצים אם מוצא חן, ויש לו שם רעיונות ממש מבריקים עם חומרים פשוטים מאוד (הדפסה במדפסת נייר צבעונית, קרטונים מהקרטוניה הקרובה לביתך, דבק חם, דבק סטיק). בנוסף, הסרטונים שלו ממש מהנים לצפייה, גם אם אתה לא מכין כלום...

הנה כמה מהחביבים עליי:

ויש עוד המון. בחור מאוד פורה.

חוץ ממה שדותן הציע, הייתי ממליץ על כלים כמו hot wire - זה בעצם סוג של חוט מתכת לוהט שממיס וחותך את לוח הקצף כמו חמאה.
אזהרה - האדים שעולים מהתהליך מסוכנים, כדאי להתייעץ ולראות סרטונים לפני שחותכים בצורה הזו.
אגב, חתכים שיוצאים בזוויות אפשר לשייף או למרוח חומרים אחרים כדי להקהות את הזווית וכו'

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה