• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית שיטה לפוקמון [חלק שני - בניית פוקמונים]

הבעיה היא שברגע שיש לך תכונות והגנות אתה צריך לפקח על שישה משתנים שונים.חוץ מזה,איך מסבירים לשחקן שהפוקימון שלו מהיר בטירוף[5 בזריזות] אבל לא מסוגל לעשות אם זה כלום חוץ מלהגן?יותר פשוט לעשות 4 תכונות אוניברסאליות,וככה אתה גם לא מוגבל[אתתה כיול להשתמש בכל תכונה להתקפה,לפי הסוג].
באשר לחלוקה,אתה צודק,זה מסובך.מאידך,אי-אפשר להוסיף את הדרגה לכל המאפיינים,כי אם אתה מוסיף גם לדיוק וגם לתכונה של הדיוק הכפלת את העסק.מוטב שבכל דרגה כל התכונות עולות באחד וזהו.

בכל דרגה כל התכונות עולות באחד? נשמע לי מוגזם, חוץ מזה זה יצור מצב שבדרגות גבוהות לא יהיה הבדל כמעט בין התכונות (תעשו את החשבון).

אז אפשר לתת בכל עליית דרגה מספר נקודות לחלק, או שלכל פוקימון יהיו תוספים קבועים בכל דרגה. (במשחק גיימבוי זה אקראי לפי הפוקימון, נגיד לפיג'יוטו היה יותר סיכוי לקבל תוסף גבוה למהירות).

וה-4 תכונות נשמעות יותר פשוטות ויותר הגיוניות. ויאפשרו יותר יצירתיות ביכולות השונים (בניגוד להגבלה וההפרדה של הגנה והתקפה).
אני רוצה לראות יכולות מגניבות וקרבות טקטיים של 5 פוקימונים נגד 5 פוקימונים D:

גם צריך מכאניקה שקובעת כמה רחוק בני אדם עפים כשעושים עליהם מכת ברק D:

אז לא הבנתי, 4 תכונות שכל אחת מהם גם התקפה וגם הגנה?
אמרנו שרצון נכנס בקשיחות/עוצמה.
אז תסבירו לי קודם את הרעיון של הארבע תכונות ואז נמשיך.
חוץ מזה, ברור שזה הגיוני שזריזות עוזרת רק לחמוק. מה אתה יכול לעשות עוד עם זריזות?
אפשר גם לעשות 3 תכונות, שמתחלקות כל אחת לשתי תתי תכונות או איך שתקראו לזה(זריזות-התחמקות ודיוק. גופני/משהו אחר-כוח וחוסן. אלמנטלי-קשיחות ועוצמה)ויוצא שאם אתה טוב בתכונה ראשית אתה טוב גם בהתקפה וגם בהגנה, אבל לא אותו דבר בשניהם(נקודות לחלק לתתים על כל נקודה בראשי, בסגנון של 'יומו של הלגיון')
מסטר, אתה צודק. אז אפשר לעשות כמו במו"ד, חצי דרגה, או כמו שאמרת רק אני משנה קצת(נגיד, לכל פוקמון יש תכונה ראשית, ואז נגיד דרגה שתי דרגות היא עולה באחת, דרגה שלישית האחרות עולות או משהו כזה. השיטה הזאת יכולה לפעול טוב עם מה שהצעתי עכשיו בקשר לתכונות ותתי תכונות. תגידו מה דעתכם, ואז נפתח/נעזוב את זה)

אוקי, רעיון טוב.
ואולי ניתן גם שתי תכונות בנפרד, הגנה והתקפה, שכשאתה משתמש בתכונה כהתקפה אתה מוסיף את התוסף של ההתקפה, ובהגנה אתה מוסיף את ההגנה.
בכל זאת, זה עדיין לא אותו דבר הגנה והתקפה.
וכשאני חושב על זה, יש בעיה: תמיד ישתמשו בתכונה כהתקפה נגד הגנה! נגיד, זריזות נגד זריזות, כוח נגד כוח, ואתה לא תעשה כוח נגד זריזות.
אלא אם כן, נכניס את הרעיון שאמרתי פה, על ההתקפה והגנה כתכונות נפרדות שמוסיפים לגלגול, ואז אין בעיה.
ועוד לא הבנתי, מה התכונות? כמו שאמרתי(כוח/חוסן, זריזות ואלמנטרי)?
וגם אני חושב שאם משתמשים בזה כדאי להוסיף עוד תכונה, לא יודע איזה, כי עושים קודם כל את הזריזות(התחמקות), ורק אחר כך עוברים להתקפה, אז צריך יותר גיוון משתי תכונות.

אתה לא בוחר,זה העיניין.ניח במתקפה כמו זנב ברזל,זה כוח נגד זריזות.פחד?רצון נגד רצון.מתקת מהירות?זריזות נגד זריזות.זה 'בילד-אין' בכוחות שלך.אפשר לשנות את זה קצת,ולתת כחות הגנה.זה אומר שאם מישהוא תוקף אותך,אתה בוחר אם אתה רוצה להדוף אותו או להתחמק,להתנגד להיפנוט או לתקוף אותו,כמו שבסידרה אומרים 'תתחמק' או 'עצור אותו' או 'מתקפת נגד'.

אני חושב שהתכונות צריכות להיות משהוא כמו רצון,חוסן[בשני המובנים]וזריזו.אפשר להוסיף את האלמנטלי,או לקבוע שזה חלק מהתכונות האחרות[אקדח מים=מדויק=זריזות,להביור=כוח גופני ממושך=חוסן וכו'].

קודם כל, שוב, רצון נכנס באלמנטלי.
אוקי, אז אפשר להתחמק מההתקפה(עם זריזות. או שהצלחת או שאתה סופג את הנזק)אפשר להתנגד אליה(עם כוח ועוצמה. ההתקפה פגעה, ואז מורידים את הבדיקת הגנה מהנזק)
התקפת נגד...לא נראה לי, אלא אם יש לך רעיון.
מה אתה אומר על זה?
הבעיה שיש גם השפעות(מחסר, או דברים כמו הלום והמום במו"ד)ואז, אם הוא מתנגד, הוא לא יוכל לנטרל את ההשפעה...
ואפשר לכתוב בכוח לכמה נזק ההשפעה שווה, ככה שהוא יוכל לבחור ללהוריד את זה במקום הנזק(נגיד 15 נזק והשפעה ששוה 5 נזק, וההגנה היא 10, אז הוא יכול להוריד 10 נזק ולספוג 5+השפעה, או 10 נזק בלי השפעה)
שוב, ברור שצריך לפתח והכל, אבל הרעיון עצמו.

גם כשתוקפים אותך בדרך כלל אתה יכול לבחור להתחמק או להתגונן. אתה לא יכול לנסות לברוח ואז כשתופסים אותך להיכנס איתו ראש בראש בהורדת ידיים D:

כוח וחוסן יהיו תכונות נפרדות? בכל מקרה אם תשלב אותם עדיף לקרוא לזה "כוח" ולא "חוסן". Strength

גם יכולים להיות כוחות שנגיד יותר קל להתחמק מהם מאשר לספוג אותם, ואז יהיה לדוגמה מחסר 2- למגננה.

לדעתי הערכים של התכונות צריכים להיות לפי הערכים של בני אדם. כדי שתהיה לנו אמת מידה (למרות שרוב הפוקימונים חלשים מבני אדם).
לבני אדם יש 0 בתכונות (אין ערכים ומתאמים. רק מספר אחד). כאשר אם פוקימון פחות חזק בתכונה מאדם המספר פשוט יהיה "2-" לדוגמה.
זה די פשוט, לא דורש להסתבך עם מספרים גדולים או ערכים והפרשים ובלאגנים. וגם אין לזה ממש תחתית כמו במו"ד (אלא אם כן אנחנו רוצים שיהיה לזה תחתית?).

לפוקימונים גם צריך להיות גודל (שישפיע על רפלקסים ודיוק), שגם צריך להיות ביחס לבני אדם.

מה הקשר של רצון לאלמנטלי?אם פיקאצ'ו מנסה להנגד להשפעת פחד זה אלמנטלי?אם צ'אריזארד מנסה לקום אחרי המפלה שלו זה אלמנטלי?
אני מסכים שבאנגלית כוח אכן נישמע טוב יותר,אבל בעברית חוסן זה במקור בכלל כוח,כך שזה נכון בהרבה.באשר לגודל,לא צריך תכונה ניפרדת,פשוט משקללים את זה מלחתכילה בתכונות,נותנים לגדול מעט זריזות הרבה כוח וכו'.

באשר להתקפה,אני מציע שלרוב ההתקפות[למעט יוצאות דופן להן תהיה הגנה ספציפית] יהיה רשום 'הגנה:תכונה X או תכונה Y',וככה יהיה יותר גיוון.
אפשר אפילו לקחת את זה צעד קדימה,ולומר שלפי ההגנה של הפוקימון ניקבעת ההתקפה[נניח,התנגשות.אז אם התוקף בוחר להשיב בלהביור זה אלמנטלי נגד כוח ואם לחמוק זה זריזות נגד זריזות]

לא חייבים לכתוב לכל כוח (במקום "מתקפות" קרא לזה כוחות, כי לא כולם הם ממש "מתקפות") דברים שאפשר שיהיו מוסכמה.

יכולות על חושיות דורשות הגנה של הרצון.
יכולות פיזיות (טאקל, מהירות) אפשר להתחמק מהם או להדוף.
יכולות אנרגיה (אקדח מים, להביור) זה רק התחמקות. לא?

יכולים גם להיות מקרים של ראש בראש כשפוקימון יורה אש והאויב משיב בירית אש משלו, ואז נוצר מאבק כוחות כזה.

ככה שצריך להיות מכאניקת "תגובה" במשחק. כי המון פעמים רואים שהאויב יורה על פיקאצ'ו אז אש אומר לו לעשות מתקפת מהירות כדי להתחמק ואז לתקוף.

לא הבנתי מה זה ה"אלמנטלי" שאתם כל הזמן מדברים עליו...

אני לא חושב שהרעיונות שלנו נוגדים אחד את השני, אבל הנה מה שאני חושב:

לכל פוקימון התכונות הבאות:
כוח(לא יודע, אני רגיל מWarcraft שקוראים לזה ככה :P): עוצמה פיזית, עמידות וחסינות.
זריזות: תיאום יד-עין, מהירות ותגובה.
עוצמה: הכוחות הפנימיים של הפוקימון (אלמנטים, על חושי, אנרגיה).

תכונה ממוצעת של אדם היא 0. וכל הפוקימון נמדדים ביחס לבני האדם. (ככה שפוקימון שחלש מאדם יהיה לו כוח שלילי)
דוגמה:

פיקצ'ו:
כוח 3-
זריזות 3+
עוצמה 2+

גודל של פוקימונים יכול להשפיע הרבה לדעתי, גם מחוץ לתכונות. אם אנחנו בוחרים שהקרבות יתנהלו בצורה טקטית שמאפשרת תנועה אז גודל של פוקימון קובע כמה שטח הוא תופס. גם יתכנו פוקימונים חזקים יחסית לגודלם, פוקימונים קטנים שקל להם יותר לפגוע בגדולים וכדומה.

הכוחות השונים (מכת ברק! טלקינזיס! מהירות!) פועלים כמו הכוחות במו"ד 4. הם כתובים בכרטיסית קטנה ונוחה בדוגמה כזאת:

מכת ברק (על טבעי)
הפוקימון מרכז את כל כוחו הפנימי כדי לשלח מכת ברק על האויב
מטרה: יצור במרחק (6 + עוצמה *1.5) מטר.
השפעה: גורם ק6 נזק חשמל עבור כל נקודת עוצמה.

רק שצריך להחליט קצת על יותר מוסכמות ודברים שיסתדרו עם התכונות בעלות הערכים השליליים.

בנוסף אני חושב שלפוקימונים צריכים להיות מן Traits. דברים כמו "לפיקאצ'ו יש תוסף 2+ לעוצמה כשהוא משתמש בכוחות חשמליים", כדי להתאים פוקימונים אפילו יותר.

אני חושב שזה צריך לכת אותו הדבר,אבל אם תכונה רביעית שהיא רצון.לא צריך ללכת לפי ממוצע של אדם,אלא פשוט לפי זה שאפס זה ממוצע.זה לא עקרוני המשך ההסבר,פשוט כי זה לא מממש עקרוני בזמן קרב,וזה הרי המיקוד.
אני חושב שמוטב להמנע מגודל,אבל ניראה.
בקשר לכוח,אני מציע לסווג כל כוח לפיי סוג התקפה,כמו שמאסטרמיינד הציע בהתחלה,ובהתאם לזה יבחר החומק איך לחמוק.אולי סוגים כאלו:
ירי קל[מתקפות של מכות קטנות וחודרות]:זריזות נגד זריזות או עוצמה+3 נגד חוסן[כדי לייצג חמיקה זריזה או ניסיון להדיפת מכה כזאת,שהוא קשה בהרבה]
ירי בינוני[כל ההתקפות שאפשר להתחמק מהן אבל הן לא משהוא חודר,כמו אקדח מים]:עוצמה נגד עוצמה,זריזות נגד זריזות או עוצמה נגד חוסן
ירי כבד[מתקפות טווח רחב,כמו להביור]:עוצמה נגד עוצמה או עוצמה נגד חוסן.
מכה קלה[מכה זריזה,כמו התקלות]:זריזות נגד זריזות או זריזות נגד חוסן
מכה בינונית:חוסן נגד חוסן,זריזות נגד זריזות או חוסן נגד עוצמה
מכה כבדה[חבטות מועצמות,כמו זנב ברזל]:עוצמה נגד כוח,עוצמה נגד עוצמה או עוצמה נגד זריזות
מנטלי[השפעה על האוייב]:עוצמה נגד רצון או עוצמה[אםם הפוקימון על חושי או משהוא קרוב] נגד עוצמה
על חושי[יש צורך להסביר?]:עוצמה נגד עוצמה

שחכתי משהוא?זה קצת מסובך,אבל יכול להיות מועיל.

הסיווגים שלך נשמעים לי מסובכים ורבים מדי, מיותר, אפשר להפשיט את זה.

להוסיף את הרצון נשמע לי מיותר, כי כמו שהראת בעצמך, השימוש היחידי של זה יהיה ביכולות על חושיות או דברים כאלה, ויותר קל פשוט לקפל את זה לתוך עוצמה.

בערך כל הכוחות שיש אני יכול לתאר לעצמי פוקימון שמנסה להתחמק מהם ופוקימון אחר (גדול ומאסיבי) שפשוט עומד עם הידיים קדימה ומנסה להדוף אותם. חוץ מעל חושיים שמהם אתה מתגונן בעזרת העוצמה שלך.

את הרצון הייתי מקפל לתוך עוצמה. הוא ממש לא שימושי.

אני מעדיף את מה שהצענו קודם. מכל מתקפה ניתן להתחמק (או כמעט מכל מתקפה. נוסיף למתקפות מסוימות הערה שאי אפשר להתחמק). בהתחלה בודקים בדיקת התחמקות. זה יהיה זריזות נגד X (או זריזות או עוצמה, צריך לחשוב).
אחרי זה יש שתי אפשרויות:
1. תכונה נד תכונה. אם זו מתקפה שתלויה בחוזק אז חון נגד חוסן. אם מתקפה זריזה - זריזות נגד זריזות ואם מתקפה מיוחדת (להביור,...) עוצמה נגד עוצמה.
2. מה שדומה למה שפלדריק הציע אבל לפשט את זה קצת. כל מתקפה תהיה תלויה בתכונה מסוימת להתקפה ובתכונה מסוימת בהגנה. אני לא חושב שיש מה לכתוב לזה חוקים ברורים כמו שפלדריק כתב אלא לקבוע לכל התקפה לפי ההגיון (כמו שעושים שבונים לחש במו"ד, נניח).

אני בעד האאפשרות השניה.

עריכה: נזכרתי במשהו. תזכרו שאין גלגול הגנה. ההגנה היא פסיבית, כמו דרג"ש במו"ד.

אם התכונות לא יהיו לפי ממוצע אנושי, אז לפי מה הן יהיו? לפי ממוצע של באלבזור? פיקאצ'ו? זה בעייתי.

אתה אומר שאם יורקים עליי אש אני אשתמש בעוצמה שלי כדי לספוג את זה ביתר קלות? נשמע לי קצת מוזר.
הרעיון הוא כזה: זורקים עלייך משהו, אתה יכול לבחור להתחמק או להתגונן עם הידיים על הראש, לא שניהם (טוב אתה יכול את שניהם אבל יהיה לכם איזה מינוס מטורף ואתה יכול להתקע באיזה חפץ בסביבה הקרובה אלייך D:).
התגוננות תעניק לך משהו כמו הפחתת נזק, בעוד התחמקות תתן לך הזדמנות להימנע ממנו לגמרי.
אין יותר מזה, חוץ מאולי התנגדות לאלמנטים שיהיה לכל פוקימון לפי הסוג שלו.

ומוסכמות תמיד עדיף על לכתוב עוד איזה נתון מעצבן כשאתה כותב כוח, נתון מעצבן מוסיפים רק במקרה של יוצא דופן.

עכשיו בוא נראה אם יש מתקפות חוץ ממתקפות על חושיות שבתכלס אי אפשר להתחמק מהם או להדוף אותם. וגם אם יש רק איזה 3 כאלה, יותר פשוט לכתוב ב-3 שאי אפשר מאשר לכתוב בכל ה-100 האחרים שאפשר.

הממוצע הוא לא ביחס לשהוא.הממוצע פשוט אומר שאם אתה לא מהיר יחסית לרוב הפוקימונים ולא איטי יחסית לרוב הפוקימונים אז אתה ממוצע.

בכל מיקרה,הרעיון בהעצמה נגד העצמה זה שנגיד אם מישהוא יורק עליך אש אז אתה יורק אש כנגד ומנסה להדוף את שלו אחורה.הרעיון בקפ"אפ כבדה היא שזו התקפת עוצמה[זנב ברזל,אגרוף ואקום וכו'],שאתה משתמש בהתקפת עוצמה כדי להדוף אותה[כמו שבסידרה עושים 'פיקאצ'ו,זנב ברזל!' פיג'יאוטו,אגרוף ואקום!' ואז הם מתנגשים].

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה