• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית קמפיין

איך אתם בונים קמפיין?

אני מנחה טרום-מתחיל (בשלבים של גיוס קבוצה מהחברים שלי).
מעוניין להנחות להם קמפיין (משהו מתמשך, יותר מהרפתקה של מפגש אחד), אבל לא יודע מאיפה להתחיל...

מאיפה אתם מביאים את הרעיונות להרפתקאות? מה הסדר?
יש יעד גדול לקמפיין כבר מההתחלה (בלי קשר להאם השחקנים יודעים אותו או לא..)?
איך גורמים לדמויות (ולשחקנים) להרגיש חלק ממהלך אחד ארוך ולא רצף של הרפתקאות רנדומליות?

עוד עצות למנחה מתחיל - בשמחה...

*(מתכנן להתחיל בעיקר בואנור, כי זה מה שיש לי בבית חוץ מפאת'פיינדר 1 שקצת גדול עליי כרגע)

קודם כל בהצלחה.

רעיונות עולים בכל מיני שלבים בחיים, צריך רק להשתעמם קצת ולחשוב ואז קופץ לך רעיון. אני עובד בשיטה הבאה: אני קודם כל יוצר את הנבל הסופי, ואז יוצר דרכים שבעזרתן אפשר להביס אותו, ואז יוצר את הסיפור מסביב. אפשר כמובן קמפיינים של סנדבוקס או משהו בסגנון, שבהם אין מטרה מוגדרת.
הדבר השלישי הוא כבר עניין של ניסיון. אני פשוט כותב סשן סשן, מפגש מפגש מראש, ואז אני יודע מה הקשר בין הדברים, ובסופו של דבר גם הם יגלו אותם. כמובן שלפעמים אין קשר- יכול להיות שהשחקנים יוצאים למשימה שהם מקבלים, ואז חוזרים ויוצאים למשימה אחרת וכאן בעצם תתחיל ההרפתקה האמיתית. אבל זה יהיה קצת משעמם, והרבה יותר מגניב להביא שוב דמויות ודב"שים שהיו בהרפתקאות שלאו דווקא קשורות לעלילה המרכזית בקמפיין.

בספר של ואנור יש הרבה דוגמאות להרפתקאות, אני ממליץ לך להעזר בהם או לשאוב מהם השראה, כדי ליצור משהו בעצמך. משהו מקורי תמיד עובד יותר טוב ממשהו שמישהו אחר כתב.

בוואנור קמפיין נבנה באמצעות החזיתות. אתה בונה 2-3 חזיתות שמניעות את הקמפיין. לא הרצתי קמפיין בוואנור אז אין לי עצות קונקרטיות אבל בעיקרון יש פרק בספר השיטה שמדבר על החזיתות. כמו כן, בספר מומלץ להתחיל את המפגש הראשון לפני שמתכננים קמפיין. אני מציע לעבור שוב על הפרקים למנחה ופשוט להתחיל לשחק, ואז תוכל לשאול שאלות קונקרטיות שיצוצו לך במהלך המשחק.
כמו כן, ראה את הנושא הזה: שאלות בנוגע ל Dungeon world וואנור

lonewolf lonewolf תודה.
1. בתור התחלה אני לא רוצה סנדבוקס כי אני לא מרגיש מספיק מנוסה לזה.
2. בשביל 'נבל סופי --> דרכים לעצור אותו --> קמפיין' לא צריך לבנות הרבה מהעולם מראש?
3. ואנור עובד טוב גם בעולמות אחרים? (לא בטוח שהאלפים של ואנור יתאימו לשחקנים שלי)

לא הרצתי קמפיין בוואנור אז אין לי עצות קונקרטיות.

עצות כלליות להנחיה?

אבל בעיקרון יש פרק בספר השיטה שמדבר על החזיתות. כמו כן, בספר מומלץ להתחיל את המפגש הראשון לפני שמתכננים קמפיין. אני מציע לעבור שוב על הפרקים למנחה ופשוט להתחיל לשחק, ואז תוכל לשאול שאלות קונקרטיות שיצוצו לך במהלך המשחק.
כמו כן, ראה את הנושא הזה: שאלות בנוגע ל Dungeon world וואנור

מה שהפריע לי בחזיתות - בהתחלה הן לא אמורות להיות קשורות לשחקנים, לא? הם אמורים להיתקל בהן איכשהו... ואיך דואגים שלא יהיו יותר מדי חזיתות?

קמפיין זו מילה גדולה.
אתה יכול לבנות קמפיין שמבוסס על רעיון מרכזי ועל אותם נבלים ומיקומים ששזורים לכל אורכו, אבל זה מאתגר יותר ואכן דורש יותר הכנה מראש. לדעתי, אם יש לך רעיון מגניב שאתה חולם עליו בתור הקמפיין זו הדרך.
קמפיין יכול להיות גם מורכב מרצף של הרפתקאות שמה שמקשר בניהן זה הדמויות עצמן, ואולי מיקום (ארץ שהם נאמנים לה למשל) או פטרון (משרתי המלך) כשכל הרפתקה שונה מקודמתה - מול נבלים שונים, עם מטרות שונות וכך הלאה. לדעתי, אם אין לך קונספט ברור לקמפיין, זה הגישה העדיפה. במצב הזה, אתה יכול פשוט לבנות מספר חזיתות, וכל פעם לתת לשחקנים לחקור משהו אחר, בהתאם למה שמעניין אותך ואותם.

עוד דרך לחשוב על רעיונות להרפתקאות ולקמפיין, זה הדמויות עצמן - אני אוהב לבקש מהשחקנים לשלוח לי רקע של דמויות לפני הפגישה הראשונה, או לעשות פגישה אפס לבניית דמויות, כדי גם לשלב את הדמויות שלהם בהרפתקה.

בנוגע להתאמה של ואנור לעולמות אחרים: ואנור היא תרגום לעברית של Dungeon World והתאמה שלה לעולם של ואנור. אפשר להשתמש בה לכל עולם פנטזיה, אבל אם זה לא ואנור אתה מוזמן להשתמש גם בתוכן באנגלית כדי להרחיב את האפשרויות שלך.

3. ואנור עובד טוב גם בעולמות אחרים? (לא בטוח שהאלפים של ואנור יתאימו לשחקנים שלי)
ספר המשחק ואנור מורכב למעשה משני חלקים: 1) עולם המערכה של ואנור 2) שיטת משחק בשם "עולם המבוך".
שיטת המשחק נכתבה בלי שום קשר לואנור, וספר המשחק שינה רק במעט כדי להתאימה לעולם. במילים אחרות - כן, שנה מה שתרצה בעולם.

עצות כלליות להנחיה?
יש מלא. אני אתן כמה עצות למנחה המתחיל: אל תפחד. אתה לא משחק כדי לשעשע את השחקנים, אתה לא צריך להוכיח להם את כישורי התיאטרון שלך, לא את בקיאותך בחוקים ולא שום דבר אחר. אתם חברים שמשחקים ביחד כדי ליהנות, אז אם אתה לא זוכר בדיוק מה החוק, או לא בטוח מה אמור לקרות כרגע, אתה יכול לשאול את השחקנים - "מה מסתתר מאחורי הדלת?" או "איך לדעתך נקבע אם הצלחת לקפוץ על הסוס הדוהר?". מצד שני, אל תהסס להיות השופט הסופי בענייני המשחק, שמע את טענות השחקנים, בצע החלטה מהירה והמשך במשחק.
אל תתפרע עם הרבה רעיונות, תחשוב על רעיון מעניין אחד או שניים ותשלב אותם במשחק, אל תגזים עם דברים מורכבים מדי שיבלבלו את השחקנים שלך. יותר חשוב ליישם את הרעיונות שלך במשחק בצורה מעניינת ובולטת לשחקנים. אם יש לך כת סודית, אל תשמור עליה בסוד מהשחקנים!
אומרים שצריך להתנסח בחיוביות אז אסכם בצורה חיובית במקום במילות שלילה: שחק כדי ליהנות, שתף את השחקנים בתהליך ההנחייה, היה סמכותי. שלב רעיון מעניין במשחק בצורה בולטת.

מה שהפריע לי בחזיתות - בהתחלה הן לא אמורות להיות קשורות לשחקנים, לא? הם אמורים להיתקל בהן איכשהו...
אתה כותב את החזיתות רק אחרי המפגש הראשון, ואז תוכל לחשוב איך להתאים אותן לשחקנים בהתאם למה שקרה.

ואיך דואגים שלא יהיו יותר מדי חזיתות?
כותבים מלכתחילה רק אחת או שתיים.

עריכה אחרונה:
כן,לבנות קמפיין עם סיפור מתמשך שמקיף את כולו זה תרגיל לשה"מ מנוסה יותר. הייתי אומר שהרוב המוחלט של הקמפיין עובדים יותר בשיטה של שרלוק הולמס. יש גיבורים, והם עושים בכל פעם משהו אחר. יכולים להיות נבלים חוזרים או הרפתקאות המשך, אבל באופן כללי, ההרפתקאות מתמקדות בדמויות במקום בסיפור.

אני ממליץ בחום לנקוט בגישה שנמצאת כבר בוואנור:
לא לתכנן את כל העולם, אלא את האזור בו מתחילות ההרפתקאות. להמציא עוד מרכיבים לפי הצורך. (לצייר מפות, להשאיר חלקים ריקים)
לא לתכנן מה יקרה אלא לתכנן אילו איומים קיימים ופועלים בשטח ולאן הם יחתרו במקרה שהדמויות לא יעצרו אותם. מערכת החזיתות של ואנור תעזור בכך.
אם אתה מעוניין בהרפתקאות מוכנות ספציפית לוואנור, יש כמה באתר של ואנור: ואנור: הרחבות רשת
רעיון להרפתקה ראשונה: בגדול, הייתי מציע לעבוד עם תכנית המפגש הראשון של ואנור, כי היא מצוינת. דגשים: להתחיל במהלך התרחשות. אפשר לברר תוך כדי ואפילו אח"כ איך בדיוק הדמויות הגיעו לכאן. תניח (ותבנה) את החבורה כחבורה שכבר מכירה. הם פה באמצע משהו, לא התחילו עכשיו. בנו את הדמויות יחד ותהפכו את בניית הדמויות ואת אופי החבורה לחלק מעיצוב אופי הקמפיין. הם חבורה של הרפתקנים שרוצים אוצרות? הם סוכנים של ארגון סודי? הם מבריחים טובי לב (או לא כל כך)? כל דבר כזה יכול לתת נקודת זינוק לקמפיין. זה גם יכול לבנות בסיס יותר טוב לקשרים בין הדמויות. ואנור נותנת לכך אפשרויות ראשוניות מצוינות, והן מסתדרות היטב רק בחבורה שיש לה כבר עבר משמעותי.

מה שהפריע לי בחזיתות - בהתחלה הן לא אמורות להיות קשורות לשחקנים, לא? הם אמורים להיתקל בהן איכשהו... ואיך דואגים שלא יהיו יותר מדי חזיתות?
שכבר בהתחלה יהיו בחושים בחזית אחת. מה שקורה בסשן הראשון צריך להיות קשור לאחת החזיתות. אתה אפילו לא צריך להמציא אותה מראש. תגזור את החזית הזאת מהתוכן של הסשן ולא להפך.

אם אתה לא רוצה יותר מדי חזיתות אל תעשה יותר מדי חזיתות. בעיני אפשר בקלות להריץ קמפיין מצוין עם שתיים או שלוש חזיתות. ממש לא צריך יותר.

ואנור עובד טוב גם בעולמות אחרים? (לא בטוח שהאלפים של ואנור יתאימו לשחקנים שלי)
כמו שהאיש הזקן אמר למעלה, ואנור הוא בלבו תרגום של עולם המבוך. העולם של ואנור מגניב מאוד, ובהחלט אפשר לשחק בו קמפיין (אני הרצתי בו קמפיין אחד מאוד כיפי ושיחקתי בו בקמפיין אחר) אבל אין בעיה לשחק בכל עולם פנטזיה שעולה על דעתך (הרצתי שני קמפיינים לסיומם עם חוקי ואנור בעולמות משלי, וכעת אני בעיצומו של קמפיין נוסף בעולם מקורי). להמציא גזעים זה מאוד פשוט ובאלפים די אפשר להשתמש כמו שהם גם כאלפים קלאסיים למיטב זכרוני (פשוט צריך להתעלם מהפֿלאף שכתוב בספר).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה