• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בניית מודלים, איך להיכנס לתחביב?

היי, אתמול הסתובבתי בישוב שלי ומצאתי חנות שבין השאר מוכרת מודלים של חברת Revell של מטוסים וספינות, רוצה ממש להיכנס לתחביב, איך להתחיל? יש למישהו מדריך טוב לצביעה?

והאם Italeri חברה טובה? מצאתי מודלים שלהם בנתניה ויש להם אתר אינטרנט עם מיניאטורות ממש מגניבות של חיילים לhistorical wargaming, עוד משהו שממש רציתי להיכנס אליו.

בניית וצביעת מודלים זה עולם שלם בפני עצמו, אני לא בונה וצובע מטוסים וספינות, אלא בעיקר מיניאטורות פנטזיה.
יש המון טכניקות ומדריכים לגבי צביעה וקח בחשבון עקומת למידה של שנים לגבי חלק מהטכניקות.
אני ממליץ על לבקר בקבוצות קשורות בפרצופספר בתור התחלה (ישראליות ובינלאומיות), להבין מה בדיוק אתה רוצה, ללמוד על הדבקות, פריימינג, צביעה בסיסית, לראות עבודות של אחרים ואז לרכוש מה שמתאים לך.
תתחיל בקטן, תצבע מיניאטורות זולות ולא חשובות, כדי לבנות את הרמה ואז תעבור למעניינות יותר (תחביב לא זול אגב).
בהצלחה, אשמח לעזור מהמעט שאני למדתי בשנים האחרונות על צביעת מיניאטורות.

בניית וצביעת מודלים זה עולם שלם בפני עצמו, אני לא בונה וצובע מטוסים וספינות, אלא בעיקר מיניאטורות פנטזיה.
יש המון טכניקות ומדריכים לגבי צביעה וקח בחשבון עקומת למידה של שנים לגבי חלק מהטכניקות.
אני ממליץ על לבקר בקבוצות קשורות בפרצופספר בתור התחלה (ישראליות ובינלאומיות), להבין מה בדיוק אתה רוצה, ללמוד על הדבקות, פריימינג, צביעה בסיסית, לראות עבודות של אחרים ואז לרכוש מה שמתאים לך.
תתחיל בקטן, תצבע מיניאטורות זולות ולא חשובות, כדי לבנות את הרמה ואז תעבור למעניינות יותר (תחביב לא זול אגב).
בהצלחה, אשמח לעזור מהמעט שאני למדתי בשנים האחרונות על צביעת מיניאטורות.
הבנתי שזה תחביב לא זול בכלל... בפאזלנד נתניה ראיתי נגמ"חון ב250 שקל...

אתה ממליץ על חברות מסוימות? כאלו שעושות משלוחים גם לישראל?

כמו שאמרתי, אין לי מושג במודלים עכשויים/עתידניים, אבל בטוח יוכלו לעזור לך בקבוצות המתאימות בפייס.
אחר כך תצטרך מכחולים, סט צבעים, כנראה דבק, קאטר, כמה כלים לשיוף... וזו רק ההתחלה.
לגבי הצבעים יש את וואלחו Vallejo שנחשבים לסבבה לגמרי ולא מאד יקרים (צבעי אקריל מיוחדים למיניאטורות), יש גם את Citadell שנחשבים ליותר איכותיים אבל גם יותר יקרים.
אני משתמש בArmy Painter וב Reaper שהם סבבה לגמרי לצרכים שלי.
כנראה תצטרך פריימר שחור מאט של יעקובי או ראסטאולהום.
יש עוד הרבה, אם יעניין אותך אוסיף בהמשך, אחרת הפוסט לא יגמר :)

אה ממליץ לך להעיף מבט על הסרטונים של משה, אלו של הצביעה, יש שם המון טיפים שיעזרו לך במה לעשות וגם מה לא לעשות שזה לא פחות חשוב!

סרטונים מהעולם - אין צורך לומר יש המוני המונים...

אז בניתי את המודל הראשון שלי! בחרתי במטוס Harrier בריטי, בעיקר כי הוא נראה די טוב גם בפלסטיק לא צבוע ואפור. הגלגלים של המודלים של חברת Revell מאוד דקים ולא משהו. אני אחפש עוד מודל כזה בחנות שמצאתי...

אז בניתי את המודל הראשון שלי! בחרתי במטוס Harrier בריטי, בעיקר כי הוא נראה די טוב גם בפלסטיק לא צבוע ואפור. הגלגלים של המודלים של חברת Revell מאוד דקים ולא משהו. אני אחפש עוד מודל כזה בחנות שמצאתי...
מגניב, תשתף אותנו בתמונות! :)

אם אני זוכר נכון מהצבא, זה המטוס שיכול להתרומם מהמקום מבלי נסיעה על המסלול לפני.
נראה מגניב! למרות שדי קטן, אבל מה אני מבין במודלים של מטוסים... :)
מתכנן לצבוע אותו? אם כן, תגן על הקוקפיט שלא יתלכלך מצבע...

אם אני זוכר נכון מהצבא, זה המטוס שיכול להתרומם מהמקום מבלי נסיעה על המסלול לפני.
נראה מגניב! למרות שדי קטן, אבל מה אני מבין במודלים של מטוסים... :)
מתכנן לצבוע אותו? אם כן, תגן על הקוקפיט שלא יתלכלך מצבע...
אני לא חושב שההארייר מסוגל לעשות את זה, הטורבינות שלו לא מסתובבות אלא ליד הקוקפיט.

אני ציפיתי גם למודל די גדול, אבל בscale של 1:144 זה ממש נחמד.

אני מתכנן רק לשים decals, לא לצבוע, הוא יפה ככה ואין לי כסף לצבעים...

הוא בהחלט יפה גם ככה, לפי הוויקיפדיה אגב יש לו יכולת המראה ונחיתה אנכית (מטוס מיוחד בקטע הזה).
אגב אם אתה מתכנן לבוא לדרקוניקון אני מתאר לעצמי שתוכל אם תרצה לצבוע אותו בסדנת צביעת מיניאטורות.

הוא בהחלט יפה גם ככה, לפי הוויקיפדיה אגב יש לו יכולת המראה ונחיתה אנכית (מטוס מיוחד בקטע הזה).
אגב אם אתה מתכנן לבוא לדרקוניקון אני מתאר לעצמי שתוכל אם תרצה לצבוע אותו בסדנת צביעת מיניאטורות.
אז כנראה ששכחתי מזה או התבלבלתי עם מטוס אחר, אני יותר בחור של מכוניות וטנקים חחחח

חשבתי על לבוא לדרקוניקון, אבל כנראה אגויס בקרוב אז זה פחות רלבנטי לי.

אז כנראה ששכחתי מזה או התבלבלתי עם מטוס אחר, אני יותר בחור של מכוניות וטנקים חחחח

חשבתי על לבוא לדרקוניקון, אבל כנראה אגויס בקרוב אז זה פחות רלבנטי לי.
זה בסדר, אני בעצמי בקושי זוכר :)
קודם כל בהצלחה וגיוס קל ונעים!
לדעתי תנסה לבוא אפילו בשישי (מקווה שלא ישאירו אותך שבת על ההתחלה), אני מצטער על כל שנה שפספסתי בה דרקוניקון.

ברור שכן! מטוס אייקוני בטירוף שכל חובב מטוסים גדל עליו:

יש לי אז הרבה מה ללמוד בקשר למטוסים. אגב הנה ההארייר ליד F14 (שגם בניתי). רק צריך לצבוע אותם... האזהרה של "חומר מסרטן" על הצבעים של Revell מלחיצה אותי משום מה.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20220803-154212_Gallery.webp
    Screenshot_20220803-154212_Gallery.webp
    18.7 KB · צפיות: 0
  • Screenshot_20220803-154158_Gallery.webp
    Screenshot_20220803-154158_Gallery.webp
    20 KB · צפיות: 0
  • Screenshot_20220803-154151_Gallery.webp
    Screenshot_20220803-154151_Gallery.webp
    21 KB · צפיות: 0
  • Screenshot_20220803-154147_Gallery.webp
    Screenshot_20220803-154147_Gallery.webp
    20.6 KB · צפיות: 0
  • Screenshot_20220803-154132_Gallery.webp
    Screenshot_20220803-154132_Gallery.webp
    18.3 KB · צפיות: 0
עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה