• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים בניית היית הרפתקה בנשגבים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
A

Anonymous

Guest
אני משחק במבוכים ודרקונים הרבה זמן ואני רוצה לעבור לנשגבים.
הבעיה היא שאני לא יודע איך לאתגר את השחקנים בהרפתקה, והכוונה היא לא רק בקרבות וכאלה אלה בכל העלילה. בתיחקורים, שכינויים ועוד..
כdnd בשחק הכל מדובר בבני אדם בעוצמות שונות פה זה משהו אחר וההבדל בינם לבין ה׳אוכלוסיה׳ הוא ענק.
אני מניח שיש משהו שפספסתי או סתם לא הבנתי אבל אני אשמח אם תעזרו לי בנושא זה

נשגבי שמש לא הולכים למבוך והורגים מפלצות. הם גם לא צריכים לשכנע את האציל המקומי להביא את הצבא שלו להלחם בצבא האורקים המתקרב. נשגבי שמש מטפלים בבעיות גדולות הרבה יותר- הם נלחמים בדמי דרקון של הממלכה, שאומנו במיוחד בשביל להוריד נשגבי שמש. או שהם נלחמים במסכת חורפים ובנשגבי השאול שלו. או שאולי הם נלחמים ביוזיס, השליטים הקודמים של העולם (וצבאות השדים שלהם), שכל רצונם הוא לנקום בנשגבי השמש שכלאו אותם.

נשגבי שמש בעלי עוצמה אדירה, ולכן הם נאבקים באיומים אדירים. כנ״ל לגבי אתגרים לא קרביים (׳אתם צריכים לשכנע את נשגבי הלבנה האלו לשתף איתכם פעולה, אפילו שהגלגולים הקודמים שלכם היו בסופו של דבר מטורפים וגרמו לנזק עצום לבריאה כולה׳)

אבל בתור הרפתקה ראשונה אני לא רוצה ישר לקפוץ לדברים הפנימיים של העולם עצמו. אם אני לא טועה אין יותר מידי פירוט טכני על יוזיס, שדים (בודדים בלבד) ובטח לא על נשגבי לבנה. צריך להתחיל במשהו פשוט

יש ספרים שלמים על נשגבים אחרים, שדים, אלים ויסודנים. פשוט הם לא בעברית.
ואאל"ט, בספר הלבן רשום שבנשגבים, הדמויות הם לא קבוצה של הרפתקנים שמטפלים בבעיות פשוטות. הם נבחרי האלים, והם אמורים להשאיר את הבעיות הפשוטות לבני התמותה. בשביל השראה, אפשר להסתכל בקטעי הקומיקס שבספר הלבן- קבוצה של נשגבים חדשים הגיע לכפר מוצף, ואחרי בקשות הכפריים, הם הלכו להרוג את אל הנהר שהציף אותם. או שהם צריכים לשכנע את היסודן המקומי להמשיך לעשות את עבודתו למרות שהמסדר הטהור עזב, והאנשים כבר לא חייבים לסגוד לו, וכדומה.
אם אתה רוצה נתונים, אני לא יכול לעזור לך, אבל יש לך שלוש אפשרויות: לקנות ספרים באנגלית, לחפש באינטרנט נתונים של fan-made נשגבים ויצורים, או להרכיב יצורים משלך בעזרת שילוב של צ'ארמים מהאלים, יסודנים ושדים שכתובים בספר הלבן (וכמובן, אל תשכח לכתוב להם סטאטים). החלטה שלך

העניין שהשיטה נראת טובה ופתוחה וכל הרעיון של בניית הדמות שזה בלי מקצועות הצ׳ארמים זה מגניב אבל השמש חזקים מידי

זה כל העניין- נשגבי השמש הם בין היצורים החזקים ביוותר שחיים בבריאה! מעגל נשגבי שמש לא נלחם בדם דרקון אחד, הם נלחמין במצוד פרא שלם. הם לא נלחמים באל פשוט, הם נלחמים באל עתיק עם הרבה הרבה נקודות נסיון.

כמובן, הם לא היצורים החזקים ביותר. מסכת חורפים שמוצג בספר עוצמתי בהרבה מכל נשגב שמש פשוט, ויש לו גם צבא ונשגבי שאול שמשרתים אותו. ומסכת חורפים עצמו משרת את הקדמונים שמתו (אני לא בטוח איך קוראים להם בעברית) במלחמה עם הנשגבים, שאמורים להיות כל כך עוצמתיים שמעגל נשגבים חסרי נסיון חסרי כל סיכוי מולו (אין לי את הספר על נשגבי השאול/ארצות צללים/איםה שהם לא מופיעים, אז אני לא יכול להיות בטוח שאני צודק :)

הם חזקים רק במה שהם מתמחים בו, וגם בזה, יש מספיק יצורים ואוייבים שיותר חזקים מהם, בעיקר בהתחלה.
ולמרות מה שאמרו למעלה, בהתחלה הם כן מתעסקים לא מעט בעניינים של בני תמותה, כי הם עדיין לומדים את הכוחות שלהם, ואם בעיר הם יפעילו את ההילה שלהם, הם יחשבו לשדים, ורוב הסיכויים שאנשים ינסו לרדוף אותם החוצה מאשר לעזור להם. או שיקראו ל wyld hunt

אם אתה רוצה עזרה, שלח לי הודעה פרטית, ואני אתן לך את המייל שלי, שנוכל לדבר יותר בפירוט

הסולרים הם לא חזקים מידי- הם נורא חזקים, אבל הם (לפחות סולארים חדשים) עדיין יחסית בתחתית שרשרת המזון. מעליהם יש שדים מהמעגל השני/שלישי, דרקוני יסודות, אלים, הפיי, מצוד הפראא, נשגבים אחרים יותר זקנים... וכמובן, אתה יכול להטביע אותם בגלים של אויבים חלשים. לתת לשחקנים שלך אויב מאתגר זה לא בעיה בכלל.

אני יודע שאיויבים זה לא בעיה ולכן אני מדבר על שאר העלילה. הם לא רק נלחמים הם עושים עוד דברים ואם הדברים היחידים שמקשים עליהם זה שדים רוחות ונשבים אחרים איפה הכיף פה?

אם השחקנים שלך מספיק בוגרים בשביל זה, שים להם בחירות מוסריות בהרפתקה. זה יעשה פלאים למשחק ברמות כוח גבוהות כמו בנשגבים. לדוגמה- האם הם יהרגו דם דרקון ששולט על כפר ומנסה להרוג אותם בידיעה שהריגתו תביא לכאוס שלם בעיר ולפגיעה באנשים רבים שחפים מפשע? במקום לשים להם בעיות גדולות במכאניקה (שדים ממעגלים גבוהים, נשגבים אחרים וכדומה) שים להם בעיות גדולות בפלאף (בחירות מוסריות).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה