• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

בואו נצא למסע...

Atkinson

פונדקאי ותיק
אני רוצה להעלות שאלה לדיון. אני מפנה את הדיון במיוחד עבורכם השה"מים אשר משחקים בעולם שגודלו בלתי ניתן לביטול.
לא פעם אחת קרה שדמויות נשלחו מעיר עגומה בקצה דרום המפה לעיר אחרת בקצה השני. מסעות כאלה אורכים לרוב חודשים מספר וסביר להניח שהדמויות לא מכבות את עצמן למשך כל חודשי המסע ונדלקות בסופו.
אז איך אנחנו הופכים מסע של חודש למשהו מעניין יותר מ"טוב. אחרי חודש הגעתם."
והייתי שמח עם נתרחב לתשובה קצת עמוקה יותר מ: "התקלויות".
 
אוקי, אז נכון שעבר קצת זמן, אבל...

מערכות יחסים. דבר ראשון, תחשוב מה עובר על אנשים הנמצאים זמן ארוך יחד, בדרכים. האם הם נוסעים לבד? בשיירה?

מקומות בדרך. תוואי השטח משתנה, סביר להניח. במקום אחד יכולים להיות חתולי-בר, ובאחר תולעי-ענק (ראה חולית). לאורך כל הדרך יש סיכוי וסיכון. תתכונן. אנשים החוצים ארץ מצד לצד חייבים לעצור לציוד, שינה, ואספקה כללית (אפילו תיקון פרסות הסוסים). בעיר אחת יש רחצה בספא, ובעיירה אחרת רומן עם ראש-העיר.

העיקרון הוא, שבזמן שלוקח להגיע מנקודה X לנקודה Y, הכל יכול לקרות, בדיוק כמו במבוך שנמצא בנקודה Y, או בעיירה הזו.


בברכה,
כוכבי כסף.
 
השאלה היא אחרת כיצד אתה יכול לא לגרום לזה להיות מונוטוני?
סה"כ בזמן מסע יש לעיתים הרגשה של "SAME CITY SAME STORY" סה"כ עיירות בנויות בצורה דיי דומה עם אותם טיפוסים ואותו יחס כך שלעיתים הזמן כן עובר מהר ואתה כבר לא זוכר את שם העיר האחרונה שעברתה ושם הפונדק שבו אתה ישן הלילה זה לא משהו שעקרוני לזכור.
 
במסע יכול לקרות המון דברים כמו למשל שהחבורה הלכה להם בכיף וסבבה ןפתאום הם רואים צבא אורקים (טוב לא צבא) קבוצה גדולה של אורקים בדרך לעיר שהם רק היו שם אז הקבוצה יכולה א.לחזור לעיר ולהזהיר את התושבים ב.להתאבד מולם ג.לעזור להם ד.לברוח
וכמובן גם יכול לקרות שאחד חברי הקבוצה חלה וצריך להשיג לו רופא מהראו שהם נתקעו בלי אוכל (שיאכלו זה את זה :twisted: ) וכדו... זה הכול תלוי בשה"ם
 
אבל זו בדיוק השאלה:
האם יש מקום להפוך את תקופת המסע (שלעיתים נמשך חודשים) ל"הרפתקה בפני עצמה", שהרי זמן ההרפתקה - נטו יכול להסתכם בשבועות ספורים בלבד. אני מנסה לפתח פה רעיון חדש להחייאת המסעות. אולי שה"ם צריך, לא רק לתכנן את תחנות היעד, אלא גם ממש את התנהלות המסע עצמו?
עכשיו לגבי במפלצות השונות - קרבות הם לא הרפתקה. הם קצת מריצים אדרנלין ומוסיפים את מוטיב הסכנה, אבל קשה להגיד שגיוון ההתקלויות יהפוך את המסע למעניין. אני חושב, שאולי כדאי למלא את המסע שעוברים בדרך להרפתקה הראשית במלא הרפתקאות קטנות שנקלעות בדרך.

ואני אדגים: נגיד והדמויות מחפשות את הגביע הקדוש (הקלישאה מכוונת) והן שמעו סיפור כי מידע על מקום הימצאות הגביע נמצא בספריה הגדולה של נוטינגהם במרחק חודשיים רכיבה. מייד משנסות הדמויות מותניים ושמות פעמיהן למסע הארוך. אלא שבדרך הן ניתקלות בחבורת שודדים מזדמנת שמנסה את מזלה בשוד החבורה. לאחר שמתגברות הדמויות על החבורה, מגלה להן השודד האחרון, שנשאר בחיים (אותו הן לכדו וכפתו) שהם רק חוליה אחת מתוך כפר גנבים מחתרתי שחי ביער ומנהיג הכפר מחזיק בבתו של ראש העיירה הסמוכה בעבור כופר. הדמויות האמיצות יכולות להחליט לצאת לעזרת העלמה במצוקה (קלישאה, קלישאה, אני יודע) ורק אז להמשיך בדרכן. הרי כל היתקלות מזדמנת תומנת בחובה פתח להרפתקה רחבה בהרבה.
 
שמע השאלה היא אחרת אם כך:
האם רצוי להפוך מסע להרפתקאה בפני עצמה?
ואז התשובה היא אחרת:
אפשר אבל יש להיזהר, יצירת הרפתקאה בדרך להרפתקאה אחרת יכול ליצור עייפות חומר ז"א מצב בו ההרפתקאנים יתאשו מהדרך להרפתקאה הבא ויזנחו את המטרה המקורית או לעיתים יקבלו תפנית שונה, מי היה זוכר שליפני 10 סשנים ו5 ערים שונות שבהם היו צריכים לעשות דברים שונים, אז ליפני 4-10 שבועות היה להם מטרה מסויימת?
הבעיה של איבוד הפוקוס על מטרת יציאת החבורה לדרך היא שיצרה את רעיון ה"תקריות" או "לאחר מסע של חודש הגעתם ליעדכם" רעיון המיני הרפתקאות עובד טוב במשחקי מחשב כי שם אין לך אפשרות לסטות מהעלילה המקורית הגדולה אך במשחק אמיתי האופציה ראלית ואף הגיונית שתקרה.
אישית אם הייתי רואה שאני נתקל כל דקה במשהו חדש הייתי שוקל מראש את כדאיות כל המסע הזה.
 
מסעות יכולים להיות דרך נהדרת להכין את הקבוצה להרפתקה שלך.

אם ההרפתקה בנויה לקבוצת דמויות חבולה ומסכנה, מסע יכול להיות דרך מצויינת להביא אותם למצב הזה. או לחליפין הזדמנות מצויינת להעלות סצינות שיגרמו לאינטראקציה מסויימת בין הדמויות שחשובה להרפתקה. או הזדמנות להיתקל במיני נוודים שיוצאים מהעיר אליה הדמויות נוסעות שיספקו להם מידע מקדים במקום לנסות לדחוף את כולו ברגע שהדמויות מגיעות ליעדן.

ויותר מזה - מסעות הם דרך מצויינת להעביר את האווירה של המערכה. בעולם קשוח ואפל הייתי מצפה להיתקל באוייבים על כל צעד ושעל. תנועה מוגברת של כוחות צבאיים יכולה לבשר על רוחות מלחמה המנשבות באופק. חוסר תנועה דווקא על דרך מסחר ראשית יכול ללמד על מצב קשה. וכו', וכו', וכו'.

בקיצור - מסעות הם כלי בידיו של הGM.
Use them wisely 8-)
 
צר לי להודיע לכם, אבל כבר חשבו על זה קודם.
הומצא דבר בשם campaign. campaign היא סידרה של הרפתקאות הסובבת משימה אחת גדולה.

דוגמא1:
נגיד ש בדרגה אחת החבורה גילתה מתכון שמאפשר ליצור שיקוי אל-מוות. הם כמובן רוצים, ולא מספרים לאף-אחד. ואז במשך 45 רמות הם מחפשים את הרכיבים וכל פעם מתקרבים קצת. ואז, שהם בדרגה 45 הם מגלים שזאת כמות לאדם אחד בלבד והם צריכים להחליט בדרך כלשהי (קרב עד המוות! :twisted: ) מי יקבל את השיקוי ויהפוך לאל

או אפשר דברים יותר קטנים ואישיים
דוגמא2:
בכל הרפתקה דמות לומדת עוד על חפץ שהיא רוצה להשיג
ובסוף מגלה את המיקום שלו ומשיגה אותו

יש מיליון אפשרויות כאלה
לרוב הקאמפינים נקבעים על ידי השחקנים שאומרים לשה"ם את המטרה שלהם (דוגמא 2)
אך לפעמים אירועים גורמים למטרה (דוגמא 1)

אגב, מדלגים על זמן משעמם בסדר גודל של שעות לא חודשים
ואני אישית די מרוצה מזה, כי אני לא רוצה לשמוע את השה"ם במשך שעות אומר

"אתם הולכים במדבר והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים
ולאט לאט הנוף משתנה לצמחיה והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים הגעתם ליער ביער אתם הולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים והולכים ..."

אני חושב שהבנתם את התמונה :wink:
 
הכל תלוי בזמן שיש לך ובכמות שאתה והשחקנים מוכנים להשקיע.
אם אתם עושים מערכה של חודשים, אפשר ואפילו רצוי, לשחק את כל משך המסע, כולל הרפתקאות צדדיות בערים או מקומות שבדרך.
איזה הרפתקאות בדיוק זה תלוי בך.
אבל אל תשכח שגם אם אין זמן ואתה מביא ישר את הדמויות ליעד, זה לא הגיוני שלא קרה להן כלום בדרך... הן לא יכולות להיות בדרכים חודשיים ולהישאר בדיוק אותו דבר.
 
אני מקים חבורה של שחקנים ואנחנו נשחק על חוקים קצת אחרים מ-D&D אבל אני יהיה המדריך וגם אני תכננתי מסעות ארוכים אז זאת ההצעה שלי-פצל את המשחק לשלבים ובמציאות לכמה פגישות של החבורה שלך! למשל בדרך החוברה צריכה לעבור דרך ביצה,יער,אגם ולבסוף הדרך אל העיר על היבשה והעיר עצמה.אז החלק הראשון יהיה לעבור את הביצה תתכנן מסע ארוך אם מפלצות מענינות וכך גם בחלקים הבאים הנ"ל(נזכרים למעלה).
 
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה
Top