• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

בואו נדבר קצת על Hillsfar

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Dotan
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני לא בטוח אם זה הפורום הנכון, אז אם לא, אנא העבירו למקום מתאים יותר.

רציתי להזכיר את משחק המחשב Hillsfar של חברת SSI שמתרחש בעיר גדולה בממלכות הנשכחות שנושאת את אותו שם, ויצא בשנת 1989.

קודם כל, קצת תמונות להיכרות:

1719163196763.webp
תמונת הקופסא של המשחק

nzjEXtT.webp
מפת האיזור (מתוך חוברת ההוראות של המשחק שניתן למצוא ב-pdf במלואה כאן)

1719165486457.webp
מסך הפתיחה

1719165553620.webp
תמונה רנדומלית של משחק בעיצומו

אז המשחק Hillsfar היה חלק מאוסף משחקים של SSI שיצאו באותה תקופה (סוף שנות השמונים), כנראה כחלק מהניסיון למשוך את שחקני המחשב אל משחקי התפקידים, ואולי גם כניסיון להמיר את משחקי התפקידים למדיה ממוחשבת ולראות איך זה יילך.

כיאה לתקופה, הגרפיקה הייתה די פשוטה (די מדהים לראות את הדרך שהיכולות הגרפיות עשו מאז ועד היום), אם כי לדעתי - ובהשוואה למשחקים האחרים מאותו אוסף של SSI, הגרפיקה של Hillsfar לא רעה בכלל.

המשחק מורכב מכמה סוגי gameplay, כשהמסגרת של המשחק היא שהדמות נדרשת לבצע כמה משימות שמוטלות עליה על ידי ראש הגילדה הרלוונטית למקצוע שבוחרים (בתחילת המשחק בונים דמות לפי חוקי AD&D - לא בטוח איזו מהדורה, אולי AD&D1? אני לא בקיא בציר הזמן של חילופי המהדורות). מסתובבים בעיקר בעיר (אבל גם יוצאים ממנה למשימות חוץ), ואני לא ממש זוכר מה קורה בסוף המשחק, אבל כנראה שהוא לא מאוד דרמטי. לפי סקירות שקראתי, המשחק די "רגוע" ושם דגש על exploring ומשימות, פחות קרבות ואקשן.

כמה דברים שזכורים לי לטובה מהמשחק:
1. מפגשים אקראיים עם קוסמים בעיר שמאפשרים לקנות שיקויים ואולי גם חפצים קסומים.
2. פונדקים שפזורים ברחבי העיר ומציעים כל מיני פעולות "של פונדקים" - שתיית אלכוהול, משחקי חיצים, הקשבה לרכילות, השתתפות בקטטות ועוד.
3. כשמשחקים גנב, יש מנגנון נחמד של פריצת מנעולים של דלתות/תיבות נעולות (ר' תמונה) - צריך להתאים את כלי הפריצה המתאים לחלקי המנעול שמשתנים מדלת לדלת/תיבה לתיבה, ואם לא נזהרים, כלי הפריצה נשבר, מה שדופק את היכולת לפרוץ מנעול שמצריך את הכלי הזה עד שמתקנים אותו.
1719166158642.webp
4. מלבד ההסתובבות בעיר, יש גם מיני-משחקים/מבוכים שבהם אפשר למצוא אוצרות וצריך למצוא את היציאה לפני שהשומרים תופסים אותך. בנוסף יש קליעה למטרה בחץ וקשת, קרבות בזירה העירונית ועוד.

המשחק הזה זכור לי לטובה, ולדעתי לא רק בגלל ששיחקתי בו כילד, אלא כי הוא באמת נחמד (למרות שהחברים שלי שנאו אותו ותמיד אמרו לי: "איך אתה משחק בזה?").

אז מוזמנים לשתף:
- אם אתם מכירים את המשחק, תעלו איתי זכרונות :)
- אם אתם צעירים ולא מכירים את המשחק, מעניין מה אתם חושבים/תחשבו עליו אם תנסו לשחק בו (אבל תנו לו הזדמנות אמיתית!). אפשר לרכוש אותו כיום ב-GOG/Steam, ואפשר גם לשחק בו אונליין כאן.

היה קו מוצרים שלם של משחקים כאלה עם גרפיקת EGA של 16 צבעים, שהשתמשו בחוקים של מוד"מ1 ולפעמים ספרי ההוראות שלהם כללו בתור בונוס נתוני מוד"מ למפלצות חדשות שנכתבו לטובת המשחק.

נדמה לי ששיחקתי קצת באחד בשם secret of the silver blades ולא הכי התחברתי אליו.

נכון, היו גם משחקים של רומח הדרקון, אבל נדמה לי שרובם היו בממלכות נשכחות. אפשר לראות את האוספים השלמים (היו יותר מאחד) בקישורים ששמתי למעלה ל-Steam/GOG.

וכן, רוב המשחקים היו גרועים עד כדי בלתי-שחיקים, אבל איכשהו Hillsfar היה לי נחמד, אולי כי הוא היה קצת שונה מהשאר, וגם הגרפיקה שלו הייתה יותר נסבלת (אם כי זה עניין סובייקטיבי).

שיחקתי בזה ואפילו שידרתי את זה בטוויטצ' לפני כמה שנים, כשעוד חשבתי שאנסה לשחק בכל משחקי המו"ד של SSI. בסוף ויתרתי אחרי כמה זמן, גם עליו, וגם על Pool of Radiance שלפניו ו-The Curse of the Azure Bonds שאחריו.

מ-Eye of the Beholder וההמשך שלו נהניתי הרבה יותר וסיימתי אותם, אבל אלה היו משחקים אחרים מאד (וגם מבוססים על מוד"מ 2).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה