• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 אתגר: 100 פטרונים ב100 ימים

ובכן, המקצוע הכי אהוב עליי מבחינת ROLE PLAY, במהדורה 5, הוא המכשף.
הוא בא בילט-אין עם דב"ש מעניין שמשפיע על החלטות ורצונות הדמות.
החלטתי שאני רוצה לאתגר את עצמי- לכתוב 100 פטרונים תוך 100 ימים.
תזרקו לי הצעות- יש לי כבר כמה רעיונות, אבל בשמחה אקח עוד.

האם אתה רוצה לכתוב את הפלאף של הפטרונים או שאתה רוצה לכתוב את הנתונים של קבוצה כזו?
כדוגמה, פטרון פיה בספר הבסיס מגיע עם 7-8 דוגמאות לפיות ספציפיות (בעיקר התפקידים שלהם, נסיך הכפור, מלכת האוויר והאפלה וכו', אבל אפשר למצוא יותר פירוט בספרים אחרים).

1. הנחיל

וַיִּשְׁאַל אֹתוֹ מַה־שְּׁמֶךָ וַיַּעַן וַיֹּאמֶר לִגְיוֹן שְׁמִי כִּי־רַבִּים אֲנָחְנוּ׃ (בשורת מרקוס 5:1-20)
אתה חלק מלגיון- ערב רב של ישויות מחוברות. בין אם HIVE-MIND של תודעות חוצניות, לגיון של שדים מינוריים שהשתלטו על נשמתך, או רעיון דומה אחר. לא משנה מה מקור הפטרונ(ים) שלך, הם אינספור ישויות עצמאיות שצורחות בתוך המוח שלך, לכל אחת רצונות, כעסים ופחדים שונים, וריצוי של כולן הוא פשוט שיגעון.

לחשי הלגיון.
הפטרונ(ים) שלך מעניקים לך את הלחשים הבאים:
רמה 1: Dissonant Whispers, Tasha's Hideous Laughter
רמה 2: Detect Thoughts, Phantasmal Force
רמה 3: Spirit Guardians, Sending
רמה 4: Confusion, Dominate Beast
רמה 5: Dominate Person, Modify Memory

כשאתה מקבל לחש מכשף, אתה יכול לקחת את אחד הלחשים הללו, במקום לחש מכשף.

קול הנחיל.
מרמה 1, אתה למדת איך לתעל את הקולות של הנחיל בראש שלך כדי לתקשר או להמם יצורים אחרים.
יש לך טלפתיה, עם טווח של 60 רגל. אתה יכול לשדר את הקול שלך, ואת הקולות של הנחיל, לכמה יצורים באותו הזמן, כל עוד הם בטווח היכולת הזו. אם אתה מדבר ליצור דרך היכולת הזו, אתה מקבל יתרון בכל בדיקת כריזמה (איום) נגדו, ובבדיקות כריזמה (תרמית) כדי להסוות את הקול שלך.

כוחו של הלגיון.
גם מרמה 1, אתה יודע לאיזה קול אתה צריך להתחנף כדי לקבל את מה שאתה צריך. כשאתה מסיים מנוחה ארוכה, אתה יכול להחליף בין לחש מכשף אחד שאתה יודע, לבין לחש מהרשימה של פטרון אחר.

תודעה חוצנית.
מרמה 6, הקקפוניה בראש שלך מגינה עליך מהשפעות שנועדו לשלוט בה. אם יצור מנסה לקרוא או להשפיע על המחשבות שלך, הוא צריך להצליח בגלגול הצלה של חוכמה נגד ד"ק הלחשים שלך או להיכשל בניסיון. אם הוא נכשל בהצלה, הוא גם חוטף נזק נפשי (PSYCHIC) ששווה לתוסף ההכשרה שלך, ואתה יודע שמישהו ניסה לקרוא או להשפיע על המחשבות שלך.

לחישות משגעות.
מרמה 10, הקולות שבראש שלך כל כך מתחזקים, שהם נשפכים ממך ומבלבלים יצורים אחרים שקרובים אליך.
כאשר יצור ברדיוס של 10 רגל ממך מגלגל בדיקת יכולת או גלגול הצלה, אתה יכול לנצל את התגובה שלך כדי לתת לו חיסרון בגלגול.

נחיל מתרחב.
מרמה 14, אתה יכול לתעל את הלחישות המשגעות של הנחיל לתוך יצורים אחרים.
כפעולה, אתה יכול להשתמש ביחידת לחש של מכשף ולתעל את הקולות לנקודה בטווח של 120 רגל ממך. כל יצור ברדיוס של 15 רגל מהנקודה, צריך להצליח בגלגול הצלה של חוכמה נגד ד"ק הלחשים שלך או להצטרף לנחיל, לפחות בצורה זמנית. היכולת הזו דורשת ריכוז, כאילו הייתה לחש.

כפעולה כאשר אתה מתרכז ביכולת הזו, אתה יכול לבחור באחת מהאפשרויות הבאות:

* כל היצורים תחת היכולת הזו מפוחדים ממך, עד תחילת התור הבא שלהם.
* כל היצורים תחת היכולת הזו מוקסמים ממך, עד תחילת התיר הבא שלהם.
* אתה נותן ליצורים פקודה קצרה, כאילו הוטל עליהם הלחש Command.
* אתה בוחר ביצור אחד ושולט במדויק בפעולותיו, כאילו הטלת עליו את הלחש Dominate Monster.

בתחילת התור של כל יצור תחת היכולת הזו, או אם יצור תחת היכולת חוטף נזק, הוא מגלגל גלגול הצלה נוסף. בהצלחה, היכולת מפסיקה להשפיע עליו.

אם אתה מאבד ריכוז ביכולת הזו, אתה חוטף נזק נפשי ששווה ל5 × כמות היצורים שהיו תחת שליטתך כשאיבדת את הריכוז.

עריכה אחרונה:
האם אתה רוצה לכתוב את הפלאף של הפטרונים או שאתה רוצה לכתוב את הנתונים של קבוצה כזו?
כדוגמה, פטרון פיה בספר הבסיס מגיע עם 7-8 דוגמאות לפיות ספציפיות (בעיקר התפקידים שלהם, נסיך הכפור, מלכת האוויר והאפלה וכו', אבל אפשר למצוא יותר פירוט בספרים אחרים).
שאלה טובה.
יותר נוטה לכיוון של הנתונים... אבל כמובן עם פלאף. יש הרבה רפרנסים לדתות ומיתלוגויות מהעולם.
האמת היא שמלכת הכפור (כנראה יהיה רק הכפור בסוף, הפטרון יותר מחובר לקור וקרח ופחות לאיזושהי ישות פיה מסוימת) זה אחד הרעיונות שיש לי בקנה.

אני קצת פחות חזק באיזון של מו"ד 5, ובכל זאת אגיב.
לחישות משגעות.
מרמה 10, הקולות שבראש שלך כל כך מתחזקים, שהם נשפכים ממך ומבלבלים יצורים אחרים שקרובים אליך.
כאשר יצור ברדיוס של 10 רגל ממך מגלגל בדיקת יכולת או גלגול הצלה, אתה יכול לתת לו חיסרון בגלגול.

בנוסף, כפעולה, אתה יכול להשתמש ביחידת לחש של מכשף, כדי לתעל את כל הקולות של הנחיל בעוצמה רבה כדי להמם יצור אחד בטווח הטלפתיה שלך. הוא צריך להצליח בגלגול הצלה של תבונה נגד ד"ק הלחשים שלך, או להיות המום (Stunned). יצורים עם תבונה של 4 ומטה חסינים ליכולת הזו.
נתחיל בזה שחיסרון לכל גלגולי הצלה לכל האויבים בטווח 10 רגל ממך בלי שום דרך להימנע מכך מרגיש לי ממש חזק.
וגם החלק השני, מרגיש לי די משמעותי. תבונה מהבנתי היא הצלה שלרוב היא לא גבוה מאוד, אבל הבעיה העיקרית היא האפשרות לעשות מצב המום בכזו קלות (ואני עושה פה הנחה כללית על המשך שהוא עד סוף תורך הבא, כי לא רשום משך). מבדיקה קלה בגוגל, Stunned זה מצב די נדיר. נזיר יכול לנצל נקודת קי (שאני מניח שמשתווה לדרג לחש של מכשף) בשביל ליצור אותו על יצור רק אחרי שהוא פגע בו. למכשף הזה הדרישה היחידה היא להיות בטווח הטלפתיה של היצור. בהתחשב בזה שאין יותר מידי לחשים להשוות זאת אליהם להשפעה המדויקת, אני אגיד שזה די חזק.
נחיל מתרחב.
מרמה 14, אתה יכול לתעל את הלחישות המשגעות של הנחיל לתוך יצורים אחרים.
כאשר אתה משתמש בלחישות משגעות, או בכל לחש הקסמה שמשפיע על יצור אחר, אתה יכול להשתלט על היצור ולצרף אותו לנחיל שלך. בתחילת כל תור שלך, אתה יכול לתת פקודה כללית (לך, הגן, ברח, פול) כאילו הטלת על היצור את הלחש פקודה (Command). גם אם הלחש לא דורש ריכוז, הוא עכשיו דורש ריכוז ובעל משך של דקה אם המשך שלו היה מיידי.

יצורים שתחת ההשפעה הזו יכולים לגלגל גלגול הצלה של חוכמה נגד ד"ק הלחשים שלך בסוף כל תור שהם תחת היכולת הזו, ובהצלחה הם משתחררים מהנחיל שלך.

כפעולה, אתה יכול לבחור להתמקד ביצור אחד, ולשלוט בו בצורה מדויקת, כאילו הוטל עליו הלחש Dominate Monster.

אם אתה מאבד ריכוז ביכולת הזו, אתה חוטף נזק נפשי ששווה ל5 * כמות היצורים שתחת היכולת.
אז פה קצת לא ברור לי אם ההשפעה של השליטה היא בהתאם להשפעת הלחש המקורי או לא. אני אלך על הפירוש שאם הצלחת להשפיע על היצור כעת יש בנפרד גם את ההשפעה של נחיל מתרחב, למשך של הריכוז. אני חושב שעל אף שזה לא בעיה רצינית, על אף שיש פה משהו לא ברור בנוגע לחוקי הריכוז כי לרוב הלחשים הרלוונטיים ידרשו ריכוז בעצמם- ואז בעצם יש פה שתי השפעות ריכוז?

על אף שלפי החוקים היצור יקבל הצלה לפני כל פקודה, זמני ההצלות (בסוף התור, כאשר אתה נותן פקודה בתחילת תור) מוזרים ולכן פשוט בכל תחילת תור כשהיצורים מקבלים פקודות הייתי נותן הצלה וסוגר סיפור מבחינת סיבוך.

עכשיו, שוב, לא ברור לגמרי איך הלחש משפיע על מספר יצורים. מניח שכל השפעה מכל לחש נספרת בנפרד, אז בעצם אם בא לך להשפיע על יצורים חדשים אתה צריך לבטל את ההשפעה על היצורים הקודמים (שזה ריכוז נפרד?) ואז גם אתה סופג את הנזק? אני חושב שאולי כדאי להבהיר זאת.

העניין של ה-Dominate דווקא נראה לי סבבה למרות שיאמר שספציפית הלחש הזה מאפשר גלגולי הצלה נוספים כאשר היצור חוטף נזק וכדאי אולי לציין אם היצור גם כאן מקבל את ההצלות הנוספות האלו אם אתה מתמקד בו.

אבל ברמה העקרונית, לחשי command לבתיאוריה קבוצה לא קטנה של יצורים ללא פעולות אוטומטיים בכל תור מרגיש לי השפעה מאוד חזקה לקבל אוטומטית על כל לחש הקסמה וגם על יכולת שכל מה שהיא דורשת זה יחידת לחש. כאילו גם אם אתעלם מהצורה המבלבלת שהיכולת עובדת, היא מרגישה לי יכולת מאוד חזקה, וכאשר אני משווה אותה לארכיטיפים אחרים (שכן כמו שאמרתי, אני קצת פחות חזק במכאניקה של 5) היא מרגישה לי מעל ומעבר לכל מה שיש לארכיטיפים אחרים, גם אלו שלא מספר הבסיס (לדוגמה, הג'יני או ה-Fathomless, שמקבלים אחלה יכולות אבל לא ברמה הזו).

====
בכללי, רעיונית, היכולות מגניבות, אבל אני יודע שאם שחקן היה בא אליי עם הפטרון הזה הייתי אומר לו שזה שבור ברמות ואני לא מאשר את זה. אני חושב שגם כדאי להבהיר את דרך העבודה של היכולות וגם לנסות לראות איך אפשר לאזן אותן בשמירה על הקונספט המקורי.

2. שומר הזמן​

הפטרון שלך הוא ישות ששומרת או מתערבת ברצף הזמן וההיסטוריה- בין אם ספינקס, אל מתחומי הידע או הערמומיות, שד כאוטי או ישות שעוברת בין זמנים ויקומים ומצאה אותך.

הוא שולח אותך להגן על אנשים חשובים, מקומות היסטוריים ולמנוע אסונות לפני שיקרו, או דואג שאתה תגרום לאסונות הללו. בתמורה לקידום המטרות שלו, אתה מסוגל לשלוט בזמן מסביבך- לעצור אותו להבזק עין, להאיץ או להאט אותו, למנוע נזק או להזקין יצורים וליישן חומר.

ההשראה הייתה כמובן, הספר "שומר הזמן".

לחשי שומר הזמן.
הפטרון שלך מעניק לך את הלחשים הבאים:
רמה 1: Identify, Feather Fall
רמה 2: Augury, Locate Object
רמה 3: Haste, Slow
רמה 4: Locate Person, Freedom of Movement
רמה 5: Legend Lore, Telekinesis
רמה 9: Time Stop

כוח טמפורלי.
מרמה 1, הפטרון שלך מלמד אותך את רזי קסם הזמן, ואיך להיות ערני לשינויים קטנים בו. אתה מוסיף את תוסף יכולת הטלת הלחשים שלך* לגלגולי יוזמה, ומקבל שליטה בכישרון היסטוריה.

הבזקים מהעתיד.
גם מרמה 1, אתה מסוגל לראות הבזקים של העתיד הממשמש ובא, ולשלוט בהם כדי לכוון את הזמן מסביבך ולהשיג את התוצאות שאתה רוצה.

יש לך כמות של קוביות חיזיון, ששווה לתוסף יכולת הטלת הלחשים שלך*. אתה יכול לנצל אותן לדברים הבאים:

* כתגובה ליצור (שיכול להיות אתה) שאתה רואה ברדיוס של 60 רגל ממך, שמגלגל גלגול הצלה, גלגול התקפה או בדיקת יכולת, אתה יכול לגלגל את הקובייה ולהוסיף אותה לתוצאה.

* כפעולה, אתה יכול להשתמש באחת מהקוביות הללו ולגעת ביצור או בחפץ. אם אתה נוגע ביצור שאיבד נק"פ, אתה מחזיר לו נק"פ ששווה לתוצאת הקובייה + תוסף הטלת הלחשים שלך. אם היצור תחת השפעה של רעל או מחלה, אתה יכול לוותר על הריפוי ולהפסיק את השפעות הרעל או המחלה. אם אתה נוגע בחפץ, אתה מתקן אותו, כאילו הוטל עליו הלחש Mending.

קוביות החיזיון שלך שוות לק4. ברמה 6, הן גדלות לק6, וברמה 10 הן גדלות לק8.
כשאתה מסיים מנוחה קצרה, אתה מקבל חזרה קוביית חיזיון אחת. כשאתה מסיים מנוחה ארוכה, אתה מקבל את כל קוביות החיזיון שלך חזרה.

חזיונות שחורים.
ברמה 6, אתה יודע איך לתעל את הכוח של הפטרון שלך בצורה מדויקת כדי לשנות את העתיד. כתגובה לגלגול התקפה או בדיקת יכולת של יצור עוין לך ברדיוס של 60 רגל, אתה יכול לגלגל אחת מקוביות החיזיון שלך ולהחסיר את התוצאה מהגלגול.

שינוי טמפורלי.
מרמה 10, הפטרון שלך מלמד אותך איך להשליט איזון או כאוס על אזור מסוים. כפעולה, אתה יכול להשתמש ביחידת לחש של מכשף, וליצור הילה ברדיוס של 30 רגל ממך. בחר בכאוס או איזון.

איזון: למשך דקה, תקפות ובדיקות יכולת נגדך ונגד בני הברית שלך בטווח ההילה לא יכולות להנות מיתרון. לך ולבני הברית שלך יש בונוס למהירות ההליכה של 10 רגל, וכשהם צריכים לגלגל גלגול הצלה, הם מוסיפים את תוסף הטלת הלחשים שלך לגלגול.

כאוס: למשך דקה, אתה ובני הברית שלך לא יכולים לסבול מחיסרון בגלגולי התקפה ובדיקות יכולת בטווח ההילה. כל יצור עוין בטווח ההילה כשאתה מזמן אותה, או שנכנס להילה, צריך להצליח בגלגול הצלה של כריזמה בד"ק הלחשים שלך, או לסבול מההשפעות של הלחש Bane.

היכולת הזו דורשת ריכוז, כאילו הייתה לחש.

דרך עיני הזמן.
ברמה 14, הפטרון שלך נותן לך את העיניים שלו, שמסוגלות לחדור קסמים, אשליות ובלתי נראות. אתה תמיד תחת ההשפעה של הלחש True Seeing, ואתה לא יכול להיות מופתע.

השבעות חדשות:

ההשבעות האלו מייצגות לחשים שחשבתי שיהיו מתאימים לשומר הזמן, אבל נותנות לו עוד גמישות שאני חושב שה"מחיר" של שימוש בהשבעות כדי לקבל אותם תמורת הכוח של השבעות אחרות יהיה יותר הוגן.

שחזור מחדש (דורש: פטרון שומר הזמן, רמה 5): הפטרון שלך מלמד אותך איך לשחזר נשמות שאבדו לאחרונה. אתה לומד את הלחש Revivify. אתה יכול להטיל אותו באמצעות יחידות לחש של מכשף.

שחזור טמפורלי (דורש: פטרון שומר הזמן, רמה 9): אתה לומד את הלחש Greater Restoration. אתה יכול להטיל אותו באמצעות יחידות לחש של מכשף.

אני קצת פחות חזק באיזון של מו"ד 5, ובכל זאת אגיב.

נתחיל בזה שחיסרון לכל גלגולי הצלה לכל האויבים בטווח 10 רגל ממך בלי שום דרך להימנע מכך מרגיש לי ממש חזק.
וגם החלק השני, מרגיש לי די משמעותי. תבונה מהבנתי היא הצלה שלרוב היא לא גבוה מאוד, אבל הבעיה העיקרית היא האפשרות לעשות מצב המום בכזו קלות (ואני עושה פה הנחה כללית על המשך שהוא עד סוף תורך הבא, כי לא רשום משך). מבדיקה קלה בגוגל, Stunned זה מצב די נדיר. נזיר יכול לנצל נקודת קי (שאני מניח שמשתווה לדרג לחש של מכשף) בשביל ליצור אותו על יצור רק אחרי שהוא פגע בו. למכשף הזה הדרישה היחידה היא להיות בטווח הטלפתיה של היצור. בהתחשב בזה שאין יותר מידי לחשים להשוות זאת אליהם להשפעה המדויקת, אני אגיד שזה די חזק.

אז פה קצת לא ברור לי אם ההשפעה של השליטה היא בהתאם להשפעת הלחש המקורי או לא. אני אלך על הפירוש שאם הצלחת להשפיע על היצור כעת יש בנפרד גם את ההשפעה של נחיל מתרחב, למשך של הריכוז. אני חושב שעל אף שזה לא בעיה רצינית, על אף שיש פה משהו לא ברור בנוגע לחוקי הריכוז כי לרוב הלחשים הרלוונטיים ידרשו ריכוז בעצמם- ואז בעצם יש פה שתי השפעות ריכוז?

על אף שלפי החוקים היצור יקבל הצלה לפני כל פקודה, זמני ההצלות (בסוף התור, כאשר אתה נותן פקודה בתחילת תור) מוזרים ולכן פשוט בכל תחילת תור כשהיצורים מקבלים פקודות הייתי נותן הצלה וסוגר סיפור מבחינת סיבוך.

עכשיו, שוב, לא ברור לגמרי איך הלחש משפיע על מספר יצורים. מניח שכל השפעה מכל לחש נספרת בנפרד, אז בעצם אם בא לך להשפיע על יצורים חדשים אתה צריך לבטל את ההשפעה על היצורים הקודמים (שזה ריכוז נפרד?) ואז גם אתה סופג את הנזק? אני חושב שאולי כדאי להבהיר זאת.

העניין של ה-Dominate דווקא נראה לי סבבה למרות שיאמר שספציפית הלחש הזה מאפשר גלגולי הצלה נוספים כאשר היצור חוטף נזק וכדאי אולי לציין אם היצור גם כאן מקבל את ההצלות הנוספות האלו אם אתה מתמקד בו.

אבל ברמה העקרונית, לחשי command לבתיאוריה קבוצה לא קטנה של יצורים ללא פעולות אוטומטיים בכל תור מרגיש לי השפעה מאוד חזקה לקבל אוטומטית על כל לחש הקסמה וגם על יכולת שכל מה שהיא דורשת זה יחידת לחש. כאילו גם אם אתעלם מהצורה המבלבלת שהיכולת עובדת, היא מרגישה לי יכולת מאוד חזקה, וכאשר אני משווה אותה לארכיטיפים אחרים (שכן כמו שאמרתי, אני קצת פחות חזק במכאניקה של 5) היא מרגישה לי מעל ומעבר לכל מה שיש לארכיטיפים אחרים, גם אלו שלא מספר הבסיס (לדוגמה, הג'יני או ה-Fathomless, שמקבלים אחלה יכולות אבל לא ברמה הזו).

====
בכללי, רעיונית, היכולות מגניבות, אבל אני יודע שאם שחקן היה בא אליי עם הפטרון הזה הייתי אומר לו שזה שבור ברמות ואני לא מאשר את זה. אני חושב שגם כדאי להבהיר את דרך העבודה של היכולות וגם לנסות לראות איך אפשר לאזן אותן בשמירה על הקונספט המקורי.
כן, אני צריך לעבוד מחדש על הניסוח.
הרעיון של לחישות משגעות היה שהמכשף מנצל את התגובה שלו כדי לכפות חיסרון על הגלגול, שכחתי לרשום את זה.

נחיל מתרחב: הרעיון הוא שההשפעה מחליפה את ההשפעה של הלחש המקורי, לדוגמא הקסמת אדם- במקום שהאדם יהיה מוקסם, הוא תחת שליטת הנחיל.

לדעתי אני צריך פשוט להפוך את נחיל מתרחב ליכולת שדורשת שימוש ביחידת לחש וריכוז, ומשפיעה על אזור, במקום "מתלבשת" על לחש מסוים. פחות כאב ראש.

עריכה אחרונה:
זורק רעיונות לכמה פטרונים - למשל

- איש המערות. הוא היה אחד הראשונים מבין ההולכים על שתיים שהשתמשו בקסם, עוד כשהמין האנושי לא ידע קרוא וכתוב. הכוח שלו עדיין מהדהד בעולם, דרך מאובנים וציורי מערות.

- המוזיקאי. מוזיקה היא לא רק תחומם של פייטנים. יש בעולם גם מבצעים, מלחינים ומנגנים שהאמנות שלהם מתעלה על המציאות, הזמן והטבע.

- המקק. האימה המוחלטת עבור אנשים רבים היא לא שדים ומפלצות, אלא פשוט ג'וקים מגעילים.

- הגנדרן. מעצב אופנה, סטייליסטית, דוגמנים ודוגמניות. יש אנשים שעבורם הסגנון והיופי הם הכישוף בצורתו המובהקת ביותר.

זורק רעיונות לכמה פטרונים - למשל

- איש המערות. הוא היה אחד הראשונים מבין ההולכים על שתיים שהשתמשו בקסם, עוד כשהמין האנושי לא ידע קרוא וכתוב. הכוח שלו עדיין מהדהד בעולם, דרך מאובנים וציורי מערות.

- המוזיקאי. מוזיקה היא לא רק תחומם של פייטנים. יש בעולם גם מבצעים, מלחינים ומנגנים שהאמנות שלהם מתעלה על המציאות, הזמן והטבע.

- המקק. האימה המוחלטת עבור אנשים רבים היא לא שדים ומפלצות, אלא פשוט ג'וקים מגעילים.

- הגנדרן. מעצב אופנה, סטייליסטית, דוגמנים ודוגמניות. יש אנשים שעבורם הסגנון והיופי הם הכישוף בצורתו המובהקת ביותר.
הראשון יצרתי בתור הארכי-מג (סטייל Nethys מפאת'פיינדר), קוסם כל כך עוצמתי שהוא שבר את מגבלות התמותה, והפך לישות על-טבעית שנותנת את הכוחות שלה למשרתיה. אבל הרבה יותר אהבתי את הרעיון שלך.

כנ"ל הרעיון של הגנדרן. חשבתי על לקחת את זה לכיוון האומן, יצור שיוצר דברים על טבעיים (סנטה קלאוס?), או אל שאחראי על יצירה ובנייה, אבל יש הבדל רעיוני בין חרש אומנות לבין יוצר של תכשיטים ובגדים מכושפים או אומן מוזיקה מכושפת.

רעיונות:
הדרקון
The Ancestor (איך מתרגמים ancestor במילה אחת לעברית?)
שומר השערים (כארון, הל, ישות שאחראית על האיזון בין המוות לחיים)
הערפד האציל (דרקולה)
הכתר (מדינה/אימפריה/מלך כפטרון)
מסדר האבירים (המלך ארתור ואבירי קמלוט)
החלום (The Dreaming של האבורג'ינים האוסטרליים)
היער העתיק (מכשף עם לחשי דרואיד)
הכפור (מלכת הקרח)
המהמר
הפטרונים (ביצעת עסקאות רבות עם הרבה ישויות מינוריות, מכל אחת אתה מקבל כוח מינורי/לחש)
הכוכבים

עריכה אחרונה:

השבעות (Invocations) חדשות:​

שער לעולמות מופלאים (דורש: רמה 9): אתה לומד את הלחש Teleportation Circle, ויכול להטיל אותו עם יחידות לחש של מכשף.

כובל התפלצות (דורש: רמה 9): אתה לומד את הלחש Planar Binding. אתה יכול להטיל אותו פעם אחת כפעולה, ומקבל את היכולת להטיל אותו בחזרה כשאתה מסיים מנוחה ארוכה.

משרת עליון (דורש: כובל התפלצות, רמה 12): אתה לומד את הלחש Planar Ally. אתה יכול להטיל אותו פעם אחת כפעולה, ומקבל את היכולת להטיל איתי בחזרה כשאתה מסיים מנוחה ארוכה. היצור שאתה מזמן יהיה קשור לפטרון שלך- משרת עוצמתי שלו, יצור שהפטרון כבל לרצונו, יצור מהמימד בו הפטרון שוכן וכן הלאה.

אביר כשפים: אתה מקבל שליטה בשריונות בינוניים, כלי נשק קרביים ובמגנים.

עיני שומר האוצרות: אתה יכול להטיל את הלחש Identify לפי רצון.

שומר הרונות (דרישות מקדימות: Pact of the Tome, מינימום רמה 7): אתה לומד את הלחש Glyph of Warding. אתה יכול להטיל אותו עם יחידות לחש של מכשף.

אדון הרונות (דרישות מקדימות: Pact of the Tome, מינימום רמה 15): אתה לומד את הלחש Symbol. אתה יכול להטיל אותו פעם אחת, ואתה מקבל את היכולת להטילו בחזרה כשאתה מסיים מנוחה ארוכה.

בוהה בתהום (דרישות מקדימות: מינימום רמה 9): ההתעסקות שלך עם הכוחות שמעבר חיסנה את הנפש שלך. אתה חסין להקסמה ולפחד, ויש לך יתרון בגלגולי הצלה ובדיקות תכונה נגד אפקטים ולחשים ששולטים או קוראים את המחשבות שלך.

אדון השרשראות (דרישות מקדימות: Pact of the Chain): היצורים שאתה מזמן חזקים במיוחד. כשאתה מזמן יצור, הוא מקבל כמות של נק"פ זמני ששווה ל2 × רמת המכשף שלך, וההתקפות שלה נחשבות לקסומות בשביל להתגבר על עמידות או חסינות לנזק לא קסום.

טלפיו של אדון השרשראות (דרישות מקדימות: Pact of the Chain, רמה 7): כאשר יצור שזימנת גורם לנזק, הוא גורם לנזק נוסף ששווה לתוסף הטלת הלחשים שלך.

הקרבה מאגית (דרישות מקדימות: Pact of the Chain, רמה 7): אתה יכול להקריב את יציר הסוד שלך ולהוריד אותו מייד ל0 נק"פ, ובתמורה אתה מקבל חזרה יחידת לחש של מכשף שכבר ניצלת.

עורו של השד (דרישות מקדימות: Pact of the Blade או Pact of the Flesh, רמה 12): אתה לומד את הלחש Stoneskin. אתה יכול להטיל אותו כפעולת בונוס, כל עוד אתה בוחר בעצמך בתור המטרה.

כנפיים על-טבעיות (דרישות מקדימות: רמה 9): אתה מגדל כנפיים גדולות, בין אם כנפי שפירית, כנפי עטלף או דרקון. אתה מקבל מהירות תעופה ששווה למהירות ההליכה שלך. הכנפיים כמובן גדולות וקשה להסתיר אותן, ונותנות לך חיסרון בגלגולי זריזות (התגנבות) כדי להסתתר בתוך קהל או בכריזמה (תרמית) כדי לעבור כיצור רגיל מהגזע שלך.

טפריו של השד (דרישות מקדימות: Pact of the Flesh, רמה 5): אתה מתעל דרך ההתקפות שלך את העוצמה של הפטרון שלך. כאשר אתה תוקף עם התקפה לא חמושה, אתה יכול לתקוף פעמיים. ההתקפות הלא חמושות שלך נחשבות לקסומות בשביל התנגדות ועמידות לנזק לא קסום.

מגן השד (דרישות מקדימות: Pact of the Flesh או Pact of the Blade, רמה 3): אתה יכול להשתמש בתגובה כדי להוסיף את תוסף הטלת הלחשים שלך לדירוג השריון נגד התקפה אחת. אחרי שאתה משתמש ביכולת הזו אתה לא יכול להשתמש בה עד שתסיים מנוחה קצרה או ארוכה.

זעמו של השד (דרישות מקדימות: Pact of the Flesh): כפעולת בונוס או פעולה (לבחירתך) אתה יכול לתעל את הזעם של הפטרון שלך לתוך הגוף שלך. למשך דקה, אתה מקבל 2 נקודות פגיעה זמניות לכל רמה שיש לך במקצוע הזה, ומוסיף את תוסף הטלת הלחשים שלך לכל גלגול נזק שאתה גורם לו עם התקפת קפא"פ. בזמן שאתה במצב הזה, אתה לא מסוגל להטיל לחשים, אבל אתה כן מסוגל להתרכז בלחש שכבר הטלת. לאחר שאתה משתמש ביכולת הזו, אתה לא יכול להשתמש בה עד שתסיים מנוחה קצרה.

אגרוף מאגי (דרישות מקדימות: Pact of the Flesh, רמה 9): כאשר אתה פוגע ביצור עם התקפה לא חמושה, אתה יכול להשתמש ביחידת לחש של מכשף כדי להכריח את היצור להצליח בגלגול הצלה נגד ד"ק הלחשים שלך. בכישלון, היצור המום (Stunned) עד לסוף התור הבא שלך.

תרועה מאגית (דרישות מקדימות: Pact of the Instrument, רמה 12): אתה מסוגל לנגן עם כלי הנגינה שלך בעוצמה רבה, שתפיל את כל אויביך מהרגליים. כשאתה גורם ליצור נזק רעם (Thunder) עם לחש מכשף שהטלת עם יחידת לחש, אתה יכול להכריח אותו להצליח בגלגול הצלה של כוח נגד ד"ק הלחשים שלך, או ליפול אפרקדן ולעוף 15 רגל אחורה.

הצליל האחרון (דרישות מקדימות: Pact of the Instrument, רמה 18): אתה מנגן צליל מכושף שמכניס חרדת מוות בכל בן תמותה ששומע אותו. אתה לומד את הלחש Power Word Kill. אתה יכול להטיל אותו בעזרת נגינה עם כלי הנגינה שלך פעם אחת, ומקבל את היכולת להטילו בחזרה לאחר מנוחה ארוכה.

צליל מיתר (דרישות מקדימות: Pact of the Instrument, רמה 7): אתה יודע איך לשלוט בקול, ולגרום לו להיווצר ולהתעוות בצורה על טבעית. אתה לומד את הלחש Magic Mouth, ואתה יכול להטיל אותו כפעולה מבלי להשתמש ביחידת לחש או במרכיבים חומריים כלשהם מלבד כלי הנגינה שלך.

מיתרי הלב (דרישות מקדימות: Pact of the Instrument): אם יצור שומע אותך מנגן במשך דקה או יותר, אתה מוסיף 1ק6 לתוצאה של כל בדיקת כריזמה נגדו למשך שעה. יצור שהושפע מהיכולת הזו חסין אליה עד שיקח מנוחה ארוכה.

מטה משופר (דורש: Pact of the Staff, רמה 7): אתה לומד לחש מרמה 1, מכל רשימת לחשים. אתה מסוגל להטיל אותו כמות של פעמים ששווה לתוסף הטלת הלחשים שלך. אתה מקבל את כל השימושים ביכולת הזו לאחר מנוחה ארוכה.

מטה מגונן (דורש: Pact of the Staff, רמה 5): כאשר אתה מתרכז על לחש שהטלת עם מטה הברית שלך בתור המוקד המאגי, אתה מקבל יתרון בגלגולי הצלה של חוסן שאתה מגלגל כדי להתרכז בלחש.

מתנות שבועה (Pact Boons) חדשות:​

ברית הבשר (Pact of the Flesh): הפטרון שלך נתן לך גוף חדש, שמתאים למשרת שלו. אתה מקבל הגנה על-טבעית כתוצאה מהגוף הזה. כל עוד אתה לא לובש שריון, הדרג"ש שלך שווה ל10 + תוסף החוסן שלך + תוסף הכריזמה שלך. ההתקפות הלא חמושות שלך גורמות ל1ק6 נזק חותך, דוקר או מוחץ. ההתקפות הללו נחשבות להתקפות עם נשק בשביל לחשים שמחזקים התקפות נשק, כמו Magic Weapon.

ברית המטה (Pact of the Staff): אתה מקבל מהפטרון שלך מטה קסום ומיוחד. בחר 3 לחשונים, מכל רשימת לחשים. אחד מהם חייב לגרום לנזק. אתה לומד אותם, הם לחשוני מכשף בשבילך, ולא נחשבים נגד מגבלת הלחשים שאתה יודע.

ברמות 5, 11 ו17, במקום להעלות את הנזק של הלחשונים הללו, אתה מסוגל להטיל אותם פעמיים ברמה 5, שלוש פעמים ברמה 11 וארבע פעמים ברמה 17 באותה פעולה.

אם המטה מושמד, אתה יכול לערוך טקס שאורך כשעה (אתה יכול לערוך אותו גם כחלק ממנוחה קצרה) כדי ליצור אותו בחזרה. אם אתה מוצא מטה קסום במסעותיך, אתה יכול להשתמש בטקס הזה כדי להעביר את הכוחות שלו למטה שלך. אתה לא יכול להשפיע על מטות תבוניים או על עתקים (Artifacts) בצורה הזו.

המטה נחשב למוקד המאגי שלך.

ברית כלי הנגינה (Pact of the Instrument): אתה מקבל מהפטרון שלך כלי נגינה קסום ומיוחד. אתה מקבל שליטה בסוג כלי הנגינה הזה, ואתה מסוגל לזמן או לשלוח אותו לחלל מימדי מקביל כפעולה. כשאתה מגלגל בדיקת כריזמה (הופעה) כדי להופיע עם כלי הנגינה, אתה מכפיל את תוסף ההכשרה שלך. אם כלי הנגינה מושמד, אתה יכול לערוך טקס שאורך כשעה (אתה יכול לערוך אותו גם כחלק ממנוחה קצרה) כדי ליצור אותו בחזרה. אם אתה מוצא כלי נגינה קסום במסעותיך, אתה יכול להשתמש בטקס הזה כדי להעביר את הכוחות שלו לכלי הנגינה שלך. אתה לא יכול להשפיע על כלי נגינה תבוניים או על עתקים (Artifacts) בצורה הזו.

בנוסף, אתה יכול להשתמש בכלי הנגינה כמוקד מאגי ללחשי המכשף שלך. כאשר אתה משתמש בו ומטיל לחש עם יחידת לחש של מכשף שגורם לנזק, אתה יכול לבחור להפוך את הנזק לנזק רעם (Thunder).

עריכה אחרונה:

3. אתה​

אתה מצאת- או, ברוב המקרים, מישהו שלא אמור להתקיים מצא אותך. גרסה שלך מיקום מקביל יצרה איתך קשר, וחלקה איתך את הכוח ליצור קשר עם הגרסאות שלך מעולמות מקבילים. בין אם אתה מנצל את הכוח והידע שלהם כדי להיות חזק מהאויבים שלך, כדי לדעת ידע אסור ונסתר בעולם שלך, או סתם כדי לעבור את היום, החברים שלך כנראה חושבים שזה מאוד מוזר שאתה מדבר לעצמך כל כך הרבה.

לחשי הפטרון:
אתה יכול ללמוד את הלחשים הבאים כלחשי מכשף.
רמה 1: Longstrider, Shield
רמה 2: Alter Self, Spiritual Weapon
רמה 3: Blink, Spirit Guardians
רמה 4: Guardian of Faith, Polymorph
רמה 5: Steel Wind Strike, Mislead
רמה 6: Tenser's Transformation
רמה 7: Mordkeinen's Sword
רמה 8: Maze
רמה 9: Shapechange

אם אין אני לי, מי לי?
מרמה 1, אתה יודע לאיזה גרסה של עצמך להקשיב וללמוד ממנה את המידע והכוח שהכי חשוב לך כדי לשרוד את היום.

כשאתה מסיים מנוחה ארוכה, בחר כמות של יכולות שלא יכולה להיות גדולה יותר מתוסף ההכשרה שלך (Proficiency Bonus):

- אתה מחליף את אחד הכשרונות (Skills) בכישרון אחר לבחירתך, או שליטה בכלי או שפה לשליטה בכלי או שפה אחרת. אתה יכול לקחת את היכולת הזו כמה פעמים, אבל אתה צריך להחליף בכל פעם כישרון, כלי או שפה אחרים.

- אתה מקבל שליטה בכישרון, שפה או כלי שאין לך שליטה בהם. השימוש הזה נחשב לשימוש ב2 יכולות.

- אתה מקבל שליטה בכלי נשק קרביים, שריון בינוני ומגנים. השימוש הזה נחשב לשימוש ב2 יכולות.

- אתה יכול להחליף לחש או לחשון שאתה יודע דרך יכולת קסם הברית שלך (Pact Magic) בלחש מכשף אחר או לחש אחר של הפטרון הזה. הלחש האחר חייב להיות לחשון (cantrip) או לחש מרמה שאתה יודע להטיל. אתה יכול לקחת את היכולת הזו כמה פעמים, אבל אתה צריך להחליף בכל פעם לחש אחר. השימוש הזה נחשב לשימוש ב2 יכולות.

- אתה מחליף את אחת ההשבעות (Invocations) שלך באחרת. אתה יכול לקחת את היכולת הזו כמה פעמים, אבל אתה צריך להחליף בכל פעם השבעה אחרת.

- אתה יכול להטיל את הלחש Augury כחלק מהמנוחה שלך, מבלי לדעת אותו או להשתמש ברכיבים חומריים.

וכשאני לעצמי, מה אני?
מרמה 6, החיבור שלך לעצמך מתרחב. כשאתה משתמש באם אין אני לי, מי לי? אתה גם יכול להחליף את מתנת השבועה (Pact Boon) שלך. אם יש לך השבעות שתלויות במתנה מסוימת (למשל, Book of Ancient Secrets), אתה לא מסוגל להשתמש בהן אלא אם אתה מחליף אותן באחרות שלא תלויות במתנה, או מתאימות למתנה החדשה שבחרת.

בנוסף, כאשר אתה מחליף לחש בעזרת אם אין אני לי, מי לי?, אתה יכול לבחור בלחש מרשימת לחשים של מקצוע אחר. הלחש חייב להיות ברמה ששווה לחצי מתוסף ההכשרה שלך (מעוגלת למטה).

ואם לא עכשיו, אימתי?
ברמה 10, אתה יודע איך לנצל סדקים בזמן-חלל כדי להתחלף לרגע עם אחת הגרסאות שלך, מיקום אחר. כפעולה, אתה יכול להשתמש באם אין אני לי, מי לי?. אחרי שאתה משתמש ביכולת הזו, אתה לא יכול להשתמש בה עד שתסיים מנוחה ארוכה.

הכל בכל מקום בבת אחת
ברמה 14, אתה לומד את הלחש Project Image. אתה יכול להטיל אותו לפי רצון, מבלי להשתמש ביחידות לחש או במרכיבים חומריים.

עריכה אחרונה:
טוב זה נשמע מזוכיסטי, לכתוב 100 תתי מקצוע אחד ביום
אה, לאו דווקא. לפעמים אני כותב כמה ביום ואז מתמקד בהשבעות/לחשים בימים האחרים.

רעיונות:

עורב הדמים ממשחקי הכס/שיר של אש ושל קרח.

וולדמורט (קווירל מהספר הראשון כדוגמא- אדון אופל מובס מתנחל בגוף שלך)

חיל הפקחים הירוקים של דיסי green lantern

מוות של עולם הדיסק (ששולח אותך אולי לברר משימות פילוסופיות משנות עולם, או סתם לעשןת מטלות קטנויות או לקחת נשמות של אנשים שאין לו זמן אליהם)

זה ישות פחות מפורסמת אבל בספר "מהומה על לא דוור' של עולם הדיסק, ערמות של מכתבים שלא נשלחו.. הם סוג של הופכים את הדמןת הראשית שם למכשף. אולי.

רעיונות:

עורב הדמים ממשחקי הכס/שיר של אש ושל קרח.

וולדמורט (קווירל מהספר הראשון כדוגמא- אדון אופל מובס מתנחל בגוף שלך)

חיל הפקחים הירוקים של דיסי green lantern

מוות של עולם הדיסק (ששולח אותך אולי לברר משימות פילוסופיות משנות עולם, או סתם לעשןת מטלות קטנויות או לקחת נשמות של אנשים שאין לו זמן אליהם)

זה ישות פחות מפורסמת אבל בספר "מהומה על לא דוור' של עולם הדיסק, ערמות של מכתבים שלא נשלחו.. הם סוג של הופכים את הדמןת הראשית שם למכשף. אולי.
האחרון מעניין לדעתי, כ"האספן". קצת מתנגש עם הדרקון וכו'.

4. הכוכבים​

נגלה אליו בגבהי שחקים,
ויגש אליו לאט לאט,
כשני מטחוי קשת או קרוב מהם,
ויגלה לעבדו את דברו. (סורת א-נג'ם/הכוכב)
הירח והכוכבים מעטרים את שמי הלילה, מנצנצים בזוהר המיסתורי שלהם. רבים מבני התמותה היו חולמים להלך ביניהם, לראות אילו עולמות קיימים מעבר לגבולות כוח המשיכה או ההיגיון. ולפעמים, אם מקשיבים להם טוב, הם לוחשים את הסודות שלהם למי שרק מחפש לשמוע...

לחשי פטרון.
הפטרונ(ים) שלך מעניקים לך את הלחשים הבאים:
רמה 1: Faerie Fire, Guiding Bolt
רמה 2: Moonbeam, See Invisibility
רמה 3: Aura of Vitality, Melf's Minute Meteors
רמה 4: Greater Invisibility, Fire Shield
רמה 5: Flame Strike, Mislead
רמה 6: Find the Path
רמה 7: Reverse Gravity
רמה 8: Control Weather
רמה 9: Meteor Swarm

דמעות הכוכבים.
ברמה 1, הפטרונים שלך מלמד אותך איך ליצור את אור הכוכבים. אתה לומד את הלחשון Dancing Lights. בשבילך, הוא לא דורש ריכוז. אתה גם מקבל את היכולת לראות בחשכה בה הפטרונים שלך נחים; אתה מקבל Darkvision עם רדיוס של 120 רגל, שאיתו אתה מסוגל לראות בחושך מוחלט כאילו הוא אור עמום, ובתאורה עמומה כאילו הייתה אור יום.

מפת כוכבים.
גם ברמה 1, אתה מקבל מהפטרון שלך מפת כוכבים, שמייצגת את המיקום של הגופים האסטרונומיים השונים בשמיים. בין אם אצטרולב חקוק-רונות, מפה חרוטה על פלטת ארד, או עיטורי רקמה שרקומים על הגלימה שלך. כשאתה מחזיק במפת הכוכבים שלך, אתה מקבל את היתרונות הבאים:

- אתה יכול להשתמש במפה כמוקד המאגי שלך.

- אתה יכול להפוך את הנזק של כל לחש או לחשון מכשף שאתה יודע לקורן.

- פעם בתור, כשאתה גורם נזק קורן (Radiant) ליצור, אתה יכול לבחור להאיר אותו באור כוכבים (כאילו הלחשון Light הוטל עליו), עד לסוף התור הבא שלך.

- אם אתה מתרכז על לחש מכשף, אתה יכול לגרום לרדיוס של 10 רגל מסביבך לזהור באור כוכבים נוגה, שנחשב כאור עמום.

- אתה יודע איך להגן על אחרים במסעותיהם תחת הכוכבים. אתה מסוגל להטיל את הלחש אזעקה לפי רצון.

- כאשר אתה ובני הברית שלך נחים במנוחה קצרה, הם מחזירים נק"פ ששווה לרמת המכשף שלך, גם אם הם לא מגלגלים קוביות פגיעה כחלק מהמנוחה.

- אם אתה בוחר בPact of the Tome ברמה 3, אתה יכול להשתמש במפת הכוכבים שלך כספר הצללים של המתנה.

אל תאמין בכוכבים.
ברמה 6, אתה יודע איך לנצל את הכוח המהפנט של אור הכוכבים כדי להשפיע על הנפש. אם אתה גורם נזק קורן ליצור הוא גם מוקסם ממך עד לסוף התור הבא שלו. אתה יכול להשתמש ביכולת הזו פעם אחת, ואתה מקבל את השימוש בה חזרה כשאתה מסיים מנוחה קצרה או ארוכה.

בנוסף, אם יצור נמצא בתוך רדיוס של אור שיצרת בעזרת לחש או יכולת מקצוע, יש לך יתרון בכל בדיקות הכריזמה נגדו.

קוסמונאוט.
מרמה 10, כאשר אתה נמצא באזור של תאורה עמומה או חשכה, אתה יכול לעוף ולרחף, כאילו היית בין הכוכבים שאתה מעריץ. יש לך מהירות תעופה ששווה למהירות ההליכה שלך, כל עוד אתה נמצא באפלה או אור עמום. אתה מסוגל לרחף, ואתה חסין לנזק נפילה כל עוד האזור שאתה נופל אליו גם כן באפלה.

בנוסף, יש לך יתרון בכל גלגולי החוכמה (הישרדות) שאתה מגלגל כדי לנווט או למצוא מקומות ואנשים, כאשר אתה תחת אור הכוכבים. אתה תמיד יודע איפה הצפון.

עין הירח.
ברמה 14, אתה יודע איך להיוועץ בירח, שמסתכל על כל בני התמותה מלמעלה.

אתה לומד את הלחש Commune With Nature. אתה יכול להטיל אותו לפי רצון, אבל רק בשעת לילה כשאתה רואה את הכוכבים, גם אם אתה בתוך סביבה בנוייה.

עריכה אחרונה:
נשמע מזוכיסטי, לכתוב 100 תתי מקצוע אחד ביום
לפעמים אני כותב כמה ביום

זה מזכיר לי שכשעשיתי את האתגר שלי עם 101 דב"שים חשבתי שהוא יקח לי שלושה-ארבעה חודשים, אולי חצי שנה. בסוף הוא לקח שנתיים וחצי.

ועוד כמה רעיונות לפטרונים:

- ההיפי: הרעיונות שלו והכוח שלו חיו הרבה אחרי שנות השישים. הוא רוצה שלום ולהציל את הטבע אבל הוא גם מעשן חשיש.

- החותנת: מי שנשוי יבין לבד.

- החדקרן המופלא: משהו שמשלב את הפטרון השמיימי עם הפטרון שר הפיות?

- הנחש הקדמוני: התוהו המזדחל בהתגלמותו.

- שר החתולים: המצרים צדקו כל הזמן הזה.

- משיח השקר: יש לו כוחות והוא מצטט מכתבי הקודש, אבל משהו בטקסים ובמנהגים שלו נראה מוזר ודפוק.

- הנביא הדגול: כמו משיח השקר, רק עם יחסי ציבור ממש טובים והיסטוריה-מטעם.

- הדאו: הדרך, פטרון שנותן למכשף מאפיינים רבים שמזוהים עם אומנויות לחימה מיסטיות כמו של נזיר. משהו באווירת הדאואיסט הלוחם בשדים מסרט הוושיה ההונג-קונגי "סיפור רפאים סיני". הנה קטע של "ראפ דאואיסטי" מהסרט כדי להכניס לאווירה המתאימה:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה