• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז אקשן בכף ידכם, feng shui 2 יצא ב pdf

משחק התפקידים feng shui חזר במהדורה שנייה, כעת ב PDF. זהו משחק של סרטי פעולה עם אומנויות לחימה ועוד, מאת רובין לאוז. המהדורה השנייה יוצאת לאחר קיקסטראטר מוצלח ומחדשת את השיטה.

Ancient sorcerers. Slick conspirators. Control freak monks. Cyborg apes. Armed with the secrets of Feng Shui, all aim to conquer the past, present, and future. Only you have the guts, guns, and flying feet to stop them!

fengshui2_cover_final.jpg

http://blog.atlas-games.com/2015/05/feng-shui-2-action-move-roleplaying-now.html?m=1

יש לי את הספר של המהדורה הראשונה (לא זוכר אפילו למה). לא יצא לי לשחק בזה אף פעם, והאמת שהיא לוקה בחסרונות מאוד רציניים. יש שם פוטנציאל למשהו, אבל זה משחק די מוגבל אם לא עושים לו שינויים ממש רציניים. מעניין לראות מה השתנה בשיטה החדשה, ואם הם שיפרו את הפאקים שהיו. אם כן, יש מצב שזה יהיה אשכרה שחיק.

לא ראיתי ביקורות, אני אומר לפי מה שהסתכלתי. הפער הממש גדול (עצום, כביר!) שם זה שתכלס אין שיטה לבניית דמויות. יש פרק יצירת דמות שמסביר לך על סטטיסטיקות של דמויות, אבל לא אומר לך איך לבנות אחת מאפס, אלא נותן לך ערימה של ארכיטיפים שאמורים כביכול להיות מאוזנים אחד כלפי השני, עם נתונים קבועים מראש ויכולת לשנות מספר מאוד מוגבל של פרמטרים. כלומר, אתה לא יכול לבנות דמות מאפס בדיוק איך שאתה רוצה אותה, אלא מקסימום לקחת ארכיטיפ שהם כבר עשו, ולשנות לו שניים-שלושה מספרים וזהו. וכל העניין של האיזון וההתקדמות בשיטה הזאת לא ברור - כל הארכיטיפים כבר באים מראש ברמת עוצמה די סבירה, ואין איזה דוגמא לאיך אמורה להיראות דמות בדרגה גבוהה, או איזה סוג של אויבים אפשר להציב נגדה.
בתכלס זה נראה כמו שיטה שבנויה רק לוואן טיימרים או מיני-קמפיינים ללא התקדמות ממשית בדמות. א-מה-מה, הבסיס של כל העולם, הבסיס שגם עליו מתבסס השם של השיטה, זה "פנג שואי" - כוח מסתורי שמי ששולט בו שולט במהלך ההסטוריה. ולדבר תכלס, ההשפעה המכנית של זה היא שקיימים מיקומים בעולם שמתגברים את הפנג שואי שלך. וכשהפנג שואי שלך מתגבר, אתה מקבל יותר נקודות ניסיון ויכול לעלות בעוצמה יותר מהר. אבל איזה בדיוק פיתוח דמות צפוי במשחק הזה, איך שונה משחק ברמות התחלתיות לכזה ברמות גבוהות - לא ברור.

כמו כן, הארכיטיפים ברובם די קלישאתיים או מטופשים (הבריון הקשוח! הילד הפרוע! המרגל השרמנטי! מאסטר הקונג פו הזקן, שבאופן מוזר אמור להיות באותה רמת כוח כמו החבר'ה שהזכרתי קודם), והעולם בכללי די חסר השראה. זה נראה כמו עולם שהמקסימום שאפשר לשאוף בו זה לדמות סרטי קונג פו סוג ב'. בתכלס בשביל זה לא צריך משהו יותר מסובך מוושו.
וזה בדיוק מה שמאכזב - יש שם פרקים שלמים שמוקדשים למכניקות מאוד מחוכמות לכל מיני סוגים של כוחות ויכולות. שליטה בנשקים, קונג פו, כישוף, וכן הלאה. אבל אין ממש "ספר מפלצות" או פרק למנחה או אפילו הרפתקה לדוגמא שיעזור לך להבין איך מתנהל משחק כזה בפועל או איך דמויות מתקדמות. או אפילו איך ליצור דמות מקורית שלא מבוססת על איזה קלישאה מסרט קונג פו.
בקיצור, המשחק הזה תמיד הרגיש לי כמו חצי שיטה לא אפויה.

לא חושב שיש בעיה בארכיטיפים. הגישה הזו עובדת יפה מאוד (לדעתי) בהרבה שיטות אחרות (מנוע האפוקליפסה למשל) ויש שיטות שבהן אני חושב שארכיטיפים מוכנים היו עובדים טוב יותר מיצירת דמות מאפס (למשל מרוצללים, שיש ארכיטיפים אבל הם בעצם דוגמאות לדמות מוכנה מראש, כי השיטה כל כך מורכבת שאתה צריך שהספר יגיע עם חמישה עשר עמודים של דמויות מוכנות כי גם ככה לא הצלחת להבין איך יוצרים דמות מאפס בפרק על יצירת דמות).

זה גם בסדר לי שהארכיטיפים הם קלישאות של סרטי קונג-פו ושהם שווים בעוצמה, כי ככה נראים הסרטים האלו. לבקש ליצור דמות שהיא לא קלישאת סרטי קונג-פו זה קצת כמו לבקש לשחק את הנבחר שיש עליו נבואות שהוא יציל את העולם - במשחק "מיזם אספמיה" או "עקבותיו של קתולהו".

אם יש בעיה בהתקדמות של הדמויות או בהשוואת אתגרים לרמת העוצמה של הדמויות, זו כבר בעיה אחרת.

במרוצללים אכן יש ארכטייפים (והשיטה לא כ"כ מורכבת), אבל אין בעיה גם ליצור דמויות עצמאית, זו לא הדרך היחידה.
שיטות שמגבילות רק לארכטייפים, זה משהו מתסכל אלא אם זה באמת משהו מאוד אינהרנטי לעולם - למשל הרפתקה שבה יש דמויות מוגדרות והשחקנים בוחרים את מי לשחק.
עושים את זה גם בערכות למתחיל, כמו במלחמת הכוכבים. אבל זה באמת מתסכל במשחק "מלא"

אני לא מסכים. אלו לא דמויות מוכנות אלא ארכיטיפים. אם יש לך אפשרות לשלב בין ארכיטיפ, מניעים (נניח), התקופה ממנה אתה מגיע (כי יש בפנג שוי איזה קטע של מסע בזמן שזה בערך הדבר היחיד שאני יודע על העולם) ועוד לחלק נניח 5 נקודות נסיון או משהו - לדעתי זה בסדר גמור.
כל זה בתנאי כאמור שיש לדמויות לאן להתפתח. אם באמת יש בעיה של קידום ושינוי דמויות לאורך המערכה, זה באמת מתאים רק לחד"פים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה