• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אספרנטו, השפה הכי טובה בעולם

טוב, לאחרונה בשביל להעביר שמירות החלטתי ללמוד שפה. היות ואני הייתי כישלון מוחלט באנגלית וערבית בתיכון(למדתי אנגלית סבירה בסוף מקריאה), החלטתי שאני צריך להתחיל משפה קלה, וככה נזכרתי באספרנטו.

למי שלא יודע, אספרנטו זו שפה מתוכננת שהומצאה לפני 120 שנה ועוצבה בכוונה להיות מאוד הגיונית ומאוד פשוטה. לפי מחקרים, ללמוד אספרנטו ברמה שותפת לוקח בין 3 חודשים לשנה, לעומת בין 2-3. שנים לספרדית ו3-4 לצרפתית, וכמובן שלשפות רחוקות יותר מעברית ואנגלית זה ארוך אפילו יותר.
אספרנטו היא מאוד דומה באוצר המילים שלה לספרדית ושפות רומאניות, כך שזה ישרת אותי בספרדית אחר כך,
מעבר לזה, הוכח במחקרים שתלמידים שלמדו שנה אספרנטו ו3 שנים צרפתית ידעו צרפתית(ואספרנטו) יותר טוב מסטודנטים שלמדו 4 שנים צרפתית.

בקצור אני לומד באוטובוסים ושמירות אספרנטו בערך 3 חודשים, וזה כיף בטירוף.זה באמת קל מאוד. אפילו שאני כאמור גרוע בשפות מאוד, בגדול אחרי 3 חודשים סיימתי ללמוד דיקדוק, ואני בגדול יודע לדבר ורק צריך תרגול.
זו גם שפה מהנה ומגניבה, כך שהלמידה לא מייגעת.

אז, מישו שמע במקרה על אספרנטו? מישהו לומד או למד? רוצה לחלוק חוויות או סתם לשוחח?

מי שלא למד,מאוד מומלץ, גם מפתח כישורים וגם כיף.

לסיום, ויקי בוק קל וקצר בעברית, 21 פרקים שכל אחד מהם רבע שעה בערך, שבעזרתו למדתי די בקלות את כל הבסיסים.
he.m.wikibooks.org/wiki/%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1_%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A8%D7%96

התחנה הבאה-ספרדית!

בחיים לא שמעתי על זה, אם זה באמת קל זאת יכולה להיות שפה מצוינת ללמוד עם אישתי בשביל לדבר בלי שהקטנה תבין. בעצם שחושבים על זה, זה יותר טוב כי אפילו חמותי לא תבין XD
זה יכול להיות בסיס לעוד שפות? למשל אנגלית או יידיש?

זה קל מאוד, אבל כמובן, קל מאוד ביחס לשפה.זה כן יקח זמן ללמוד, אבל הלמידה די קלה ומהנה, וכבר מההתחלה אפשר להשתמש בשפה די בקלות לדברים בסיסיים, ומניסיון די מהנה להשתמש בה כשפת סוד. ללמוד עם שותף זה גם די מהנה, שני שיעורים ביום זה בערך חצי שעה ואחרי זה אפשר סתם לקשקש מעל האוזנים של אחרים ודי כיף.

מבחינת יעילות לשפות אחרות, ללמוד שפה חדשה זה מפתח את המוח והוכח חד משמעית שכל שפה שנלמדת מקלה מאוד על רכישת השפה הבאה, אפילו אם הן בכלל לא דומות(נניח, גרמנית וסינית). מעבר לזה,
גם יידיש וגם אנגלית הם שפות גרמניות, כלומר לא כאלו רחוקות מאספרנטו, ואספרנטו גם עושה שימוש מסוים במילים מהן וגם בצורת דיקדוק שדי דומה לשלהן('הרכבת' מילים) כך שכן, זו התחלה לא רעה כדי להכנס לעניין של שפות.

עוד מידע על אספרנטו אתה יכול לקרוא בויקיפדיה, הממציא שלה הוא יהודי ויש לה קהילה מאוד מפותחת אם חלום ערכי מעניין, למרות שהרבה אנשים לומדים אותה גם סתם לכיף.

השפה איננה שפתו הטבעית של אף אחד מהעמים, ועל כן היא מאפשרת לכל אדם להתבטא בצורה שוויונית, מבלי שלאף אחד יהיה יתרון "מובנה" (כשם שיש, למשל, לדוברי אנגלית כשפת אם על אלו שאנגלית אינה שפת האם שלהם). בכך היא שוברת את המחיצות שבין העמים ומקרבת אנשים שונים שהשפה מהווה מחסום לתקשורת ביניהם.
מזכיר לי את הפעם שנסיתי לדבר עם נציג תמיכה בריטי עם המבטא העילג שלי. הרגשתי ממש מובך.
בכל אופן, הבעיה האמיתית לדעתי היא לא היסודות, אלא שצריך לתרגל המון את האוצר מילים. יש לך איזה דרך לעשות את זה בצורה מעניינת?

אחת הבעיות עם ערבית היא העובדה שיש לה המון ניבים ולהגים ברמה של הגייה שונה לגמרי של אותה אות (ק' בלהג לבנוני נשמעת כמו א' אצל פלסטינים וכמו ג' אצל בדואים), ושהערבית הספרותית היא לא "שפה טבעית" של אף אחד. היחידים כמעט שמדברים בה הם כתבי חדשות, ואחת הירידות של ערבים על זרים שמדברים בה היא "אתה מדבר כמו בטלויזיה".

כן, באספרנטו אין את הבעיות האלו.

לגבי ללמוד אספרנטו, כמו כל שפה יש הרבה מילים, אבל אספרנטו דווקא יחסית חסכונית בהם כי יש כל מיני תחיליות וסופיות מאוד פשוטות שמאפשרות לעשות עם כל שורש המון דברים(נניח, אם אתה שם mal בתחילת מילה אז המשמעות היא ההפך, ככה שצריך ללמוד רק מילה אחת לכל זוג הפכים. ככה במקום ללמוד מילה ליפה ומילה למכוער אתה לומד bela שזה יפה, וmalbela זה מכוער)

מבחינת דרכים ללמוד מילים חדשות, אם יש לך שותף אז זה די טוב. מעבר למילים שתלמד די בקלות בקישור ששמתי(הספר גם יתרגל אותך עליהן), אני וחבר שלי פשוט כל יום חיפשנו בגוגל תרגום 2-4 מילים שעניינו אותנו כל אחד וכתבנו לשני משפטים בעזרתן.

בוא אשאל שאלה שמתקשרת לנושא העל - האם אפשר לשלב את השפה הזאת במשחק תפקידים בצורה מעניינת?
בהרבה עולמות פנטזיה\מד"ב יש שפות מומצאות שנמצאות שם כדי להעשיר את העולם. שפות לדוגמאת אלפית וקלינגונית אפילו התפתחו מספיק שניתן יהיה לנהל בהן שיחה פשוטה, ויש להן חוקיות וכללי דקדוק. אם אספרנטו זה שפה שקלה ללמוד ונשמעת אקזוטית, זה נראה לי מתבקש לשלב אותה באיזה קמפיין ארוך או לארפ.

האמת שמצחיק שאתה מעלה את זה, כי ממש עבדתי על טיוטא לשיטה שבה ככל הקסם מורכב יותר השחקן צריך לתרגם משפט יותר מורכב לאספרנטו כשלטעויות יש השלכות...

השאלה היא אם לשחקנים יש כוח ללמוד בזמנם החופשי אספרנטו בסיסית

פלאפי, אם גם השחקנים לא מכירים, זה מעולה, אבל קשה למצוא קבוצה שבה לאף אחד לא היו אחים קטנים שראו טלנובלות בתקופה שהמורדים וקטנטנות היו להיט.

פלדריק, זה מה שיש לי להגיד לך:
Mi estas forta magiisto
Pilko de fajro!

גוגל טרנסלייט מבשר לי שכתבת "אני קוסם חזק כדור של אש".
וזה גם תשובה לשאלה של פלדריק - לא חייבים שכולם ילמדו את השפה כדי לשלב אותה במשחק. מספיק לזרוק מילים מעניינות שהשחקנים יכולים "להטיל קסם תרגום" כדי לגלות מה הן אומרות.

אחים ואחיות קטנות שראו טלנובלות צריכים להיות היום בני עשרים ומשהו נראה לי.
אני זוכר שנתקלתי בפרק של איזו סדרת נוער בספרדית לפני עשור ומשהו, ולא הפסיקו לדבר שם על איזה "אל-סקסו", וחשבתי שמדובר בשודד מקסיקני.

המפקד האלמוני אמר/ה:
אחים ואחיות קטנות שראו טלנובלות צריכים להיות היום בני עשרים ומשהו נראה לי.
אני זוכר שנתקלתי בפרק של איזו סדרת נוער בספרדית לפני עשור ומשהו, ולא הפסיקו לדבר שם על איזה "אל-סקסו", וחשבתי שמדובר בשודד מקסיקני.

בתקופה שהייתי בן 8-9 היו את כל הלהיטים של הטלנובלות וכל זה אני בקושי 18 איך העולם השתנה!

לנושא צריך להפוך את השפה הזאת לשפה בינלאומית במקום השפה האנגלית ה''ברברית'' שלוקח המון זמן וכסף ללמוד אותה.

ariel127711 אמר/ה:
[post]660673[/post] לנושא צריך להפוך את השפה הזאת לשפה בינלאומית במקום השפה האנגלית ה''ברברית'' שלוקח המון זמן וכסף ללמוד אותה.
רעיון מצוין - למרבה הצער הוא לעולם לא יקרה, בדיוק כמו שכל מדינה תנהג בצד שלה בכביש, תשמור על שקע ומתח שונים וארה"ב לעולם לא תאמץ את השיטה המטרית.

ואספרנטו אולי (אולי) השפה הטובה בעולם, אבל אין ספק שהשפה המגניבה בעולם היא נורדית עתיקה.

ת'ור אמר/ה:
ariel127711 אמר/ה:
[post]660673[/post] לנושא צריך להפוך את השפה הזאת לשפה בינלאומית במקום השפה האנגלית ה''ברברית'' שלוקח המון זמן וכסף ללמוד אותה.
רעיון מצוין - למרבה הצער הוא לעולם לא יקרה, בדיוק כמו שכל מדינה תנהג בצד שלה בכביש, תשמור על שקע ומתח שונים וארה"ב לעולם לא תאמץ את השיטה המטרית.

ואספרנטו אולי (אולי) השפה הטובה בעולם, אבל אין ספק שהשפה המגניבה בעולם היא נורדית עתיקה.

יוונית עתיקה יותר מגניבה!

יש הרבה שפות מגניבות, אבל אם כבר משקיעים זמן בלמידת שפה, כדאי שזו תהיה שפה שימושית.
אני בכל זאת ממליץ על ערבית - היא שפה נוראית ללמידה, ולא משנה כמה למדתי אותה - קורס באוניברסיטה, השתלמות בצבא, ערכה ללימוד עצמי - אני עדיין לא יודע אותה באמת. אבל יש את הרגע המדהים הזה שאתה נוהג, ופתאום קולט שאתה מסוגל לקרוא את הערבית שבשלטי התנועה וזה פשוט "וואו".

חוץ מזה שזו שפה פשוט יפה - נסו לתרגם למשל את השורה הזו של המשורר הערבי אל-מתנבי מהמאה העשירית:

الـخـيل والـلـيـل والـبـيداء تـعـرفـنـــي, والـسـيــف والـرمـح والقـرطـاس والـقـلـمُ

המפקד, היתרון של אספרנטו הוא שלימוד שלה מקדם אותך אחר כך בשפות 'אמיתיות' וגם קצר בהרבה.

מעבר לכך, יש לאספרנטו שימושים חברתיים-יש קהילת אספרנטו ומפגשי אספרנטו בינלאומיים, ואפילו רשת בינלאומית של אירוח בבתים דוברי אספרנטו בכל מדינה. אבל זה כמובן רק אם זה מעניין אותך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה