לארפים זה אחלה, אבל כל אחד מהם שונה מחברו. מה שאני כותב כאן נוגע יותר ללארפים שאתה מכוון אליהם, כלומר לארפי חדר פוליטיים. מספר עצות שאני חושב ששווה לשקול:
1) כל דמות צריכה להיכתב מנקודת מבטה, כאילו היא הגיבורה הראשית של הסיפור. כדאי להימנע ממצבים שבהם דמות כלשהי היא רק נספחת לדמות אחרת, או שהיא מושקעת בקווי עלילה רק כי חבר/בן משפחה/משהו בסגנון שלה רוצה להשיג אינטרס X (כלומר אין לה אינטרס משל עצמה, אלא רק תמיכה או התנגדות למישהו אחר). צריך לוודא בנוסף לכך שכל דמות מקבלת מספיק עלילות גדולות ורציניות ולא נשארת מאחור (אפשר לעבוד עם טבלת אקסל כדי לוודא זאת, אבל בלארפ קטן אפשר גם לחסוך מעצמך את הטרחה ופשוט לספור בראש).
2) חשוב לאפיין באופן ברור את מערכות היחסים בין הדמויות ולדאוג שיש לשתיהן מידע סימטרי על האירועים שקרו ביניהן. כלומר, אם X ו-Y רבו בעקבות אירוע Z, חשוב שאירוע Z יהיה מוגדר לשתי הדמויות באותו אופן, גם אם לשתיהן יש ידע שונה לגביו או פרספקטיבה אחרת. דוגמה: אם X ו-Y רבו על הסכם סחר כלשהו, ייתכן ו-X יודע שההסכם היה קריטי לו מסיבות כאלו וכאלו, וייתכן ש-Y יודע שהוא רק רצה לחתום על ההסכם כדי לשמח את אחותו, אבל שניהם צריכים להבין מה היה בתוך ההסכם ומתי השיחות קרסו.
3) ליהוק ותיאום ציפיות הם חלקים מכריעים. אם אתה מתכנן להריץ לארפ לחברים קרובים, אתה אמור לדעת מי ישמח מסוג דמות מסוימת ויוכל להתמודד איתה היטב. אם מדובר בכנס, שווה לשקול לבקש מהשחקנים לפנות אליך מראש במייל.
4) קריטי להבין מהו מנגנון ההכרעה של עלילות פוליטיות - האם יש מועצה שבה מצביעים לבסוף? האם דמות X צריכה להכריע אם היא תומכת בדמות Y או בדמות Z? אחרי שאתה נסגר עם עצמך, חשוב להבהיר את זה גם לשחקנים. הם צריכים לדעת מתי נקודת השיא הסיפורית מגיעה.
5) לא להיסחף במסגרת הזמנים - קצת לחץ תמיד טוב ללארפ פוליטי. אני אוהב להגביל לעד 5 שעות, אפשר לשחק עם זה.
6) צריך להחליט כמה קווי עלילה יש, כלומר כמה קונקפליקטים, סודות וכו' - יש בגדול שתי גישות. הראשונה אומרת שאין דבר כזה יותר מדי עלילה, ושגם אם הדמויות לא מגיעות לכל המטרות שלהן, הכל טוב (ואף רצוי). השנייה אומרת שכדאי להתמקד בכמה מטרות גדולות ולתת לכולן להילחם עליהן. אני אישית מעדיף את הגישה הראשונה, כי כך כל שחקן יכול לבחור מה מעניין אותו ולהתעסק בזה. פחות חשוב במה אתה בוחר, העיקר שאתה פשוט בוחר.
7) צריך להחליט כמה קווי העלילה מורכבים ורחבים - יש הבדל בין קו שנע בין שתיים-שלוש דמויות לאחד שתופס את כל החדר (הגם שפה ההבדל פחות משמעותי כי הלארפ קטן). אני תמיד ממליץ לשלב ולדאוג שחלק מהעלילות רלוונטיות לכולם וחלק מהעלילות נוגע לפחות אנשים. נקודה נוספת וחשובה לא פחות: זאת לא עלילה רצינית אם זה משהו שאפשר לפתור בשיחה אחת בין שני אנשים. זה צריך להיות קשה יותר. זה קורה הרבה, בטח בלארפים ראשונים, וחשוב לשים לב לזה.
8) מומלץ לדאוג למנגנון חשיפת סודות, שהרי זאת אחת מהדרמות המרכזיות בלארפים - יכול להיות שאתה מפזר שמועות באמצע הלארפ, או שאתה יודע ששחקן אחד משחק כך אז אתה דואג לשים אותו בתפקיד רכלני, או כל דבר אחר. וככלל, מומלץ שלפחות שלושה אנשים ידעו כל סוד, כדי שתהיה לו הזדמנות לפרוץ החוצה.
9) הכנה וקדם-משחק - כדאי לתת לשחקנים רקע כללי על המשחק, על התקופה ועל הנושאים שעומדים על הפרק. זה יכול להיות חלק מדף הדמות, או שאתה פשוט לוקח אותם/כל אחד מהם לשיחה ומסביר. מה שעובד לך. נקודה נוספת היא אפשרות ל"פרה לארפ" (Pre Larp), שזה מעין לארפ מקדים ללארפ הנוכחי שנועד לעגן את הדינמיקות של השחקנים אחד עם השני. אני אישית סולד מזה ומתנגד לכך, יש כאלו שאוהבים מאוד.
10) המלצה אישית - להמעיט במכניקה, בטח בלארפ ראשון. המטרה היא שהשחקנים ישברו כמה שפחות החוצה מהדמויות.