• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים אלים בנשגבים, למה אף אחד לא סוגד להם?

למה? דווקא כל הנושא מאוד הגיוני לי - ההיררכיה השמיימית עובדת כמו חברה המחולקת למשרדים שונים. לכל נושא ישנו ראש המחלקה האחראי על התפקוד הכללי ופקידים רבים הממלאים את התפקידים הייעודיים. זה עובד באותה צורה גם בבריאה עצמה מחוץ ליו-שאן כאשר אל היער אחראי לכל אלי העצים והצמחיה ביער שלו כמו שכל אב-עיר אחראי על כל אל של בית בעיר שלו. לא כל אל יכול בכלל להתגשם וללבוש צורה, ולמעשה אם ינסו האלים הקטנים יותר ללבוש צורה הם ישרפו את מרבית נקודות המהות שלהם בתהליך ויהיו בלתי יעילים בעליל בצורתם הגשמית.
לרוב רק לאלים בעלי דירוג מהות 2 והילך יש טעם להתגשם מלחתחילה, לאלים במהות 1 לרוב אין יכולת להתגשם וגם אם כן הם לא ישתמשו בה והתעצומות שלהם אינן יכולות לרוב להשפיע על שום דבר מלבד המשלט שלהם.

קראתי את מה שכתבתם וזה נראה לי מאד טיפשי שלכל דבר יש אל ויותר מזה שהאלים לדברים הקטנים לא יכולים לעשות כלום והם בקושי תבוניים. זה נראה כאילו אמרו יש ת'אלים הראשיים יש ת'אלים ה"משניים" שזה לנהרות לערים וכו' אז מה איכפת לנו לעשות מילירדים של אלים קטנטנים ולא משמעותיים ולא תורמים לשום דבר לדברים הקטנים כמו גרגיר חול (כמו שהזכרנו קודם)..

אבל בדיוק בגלל זה לאף אחד לא איכפת מאלים בדירוג מהות 1, ולעיתים רבות גם לא מאלים של מהות בדירוג 2, הם לא מהווים גורם בהחלטות של הממונים, לא משנים הרבה בהיבט הכולל וחסרי משמעות לרוב לבני האדם - אבל קיומם הכרחי לפיקוח ותפקוד הבריאה.

כשכתבו את הנשגבים החליטו שזה יהיה משמעותי שיהיו אלים זעירים לתפקוד הבריאה..כך לפחות אתה אומר (pitfiend) למה החליטו שאל גרגיר החול שניתקה לאיזה ילד בתחתונים קריטי למשהו? אם הוא לא! הם לא עושים כלום, אז זה טיפשי לטעון שהם קיימים (ואני מבין שכתוב את זה במפורש בספר..)

ובכן... אם נכנס רגע לנושא ההגדרה:
אנחנו היהודים מתחילים את שרשרת סיעור המוחין שלנו לגבי המילה 'אל' מאלוהים, הדבר הראשון שעולה לנו לראש ממשמע המילה אל הוא הקדוש ברוך הוא ומשם אנחנו חושבים מטה.
אצל היפנים זה עובד הפוך, לפני בוא הנצרות האמינו היפנים בקאמי (Kami) שהם הרוחות והאלים הקטנים (או לפחות סוג של..) החיים בכל דבר, המשמעות המקורית של המילה קאמי עבור היפנים שונה ממשמעות המילה 'אל' ליהודים ולנוצרים.
כפי שהאצילו היפנים את התואר קאמי גם לאל הנוצרי, הכל יכול וחובק הכל, מפאת חוסר במילה טובה יותר בלקסיקון שלהם - כך גם אנו שצמחנו מתוך האמונה המונותאיסטית מכנים את כל אותם רוחות כאלים מפאת החוסר במילה טובה יותר בלקסיקון שלנו (כי המילה רוח אינה באמת מתאימה כאן, הרי רוח נושבת או רוח רפאים כבר מעצבות את המשמעות למילה הזו).

האם כל ה'אלים' באקזלטד הם אכן 'אלים'... ובכן, מפאת החוסר במילה טובה יותר נאלץ להמשיך לקרוא להם כך.

אני לא רואה למה להסתבך על סוגיית האלים הקטנטנים. גם אם יש אל לגרגר חול, הוא בלתי מורגש. המהות שלו חלשה יותר מזו המרכיבה את הגרגר עצמו, הוא אינו תבוני וכוחו אפסי. לא יפגשו בו לעולם, אין לו גישה כלל ליו-שאן ובוודאי אין לו זכרונות או אפילו מודעות. אולי הוא אפילו כל כך חלש שהוא לא יכול אפילו לבצע פעולות למען הדבר עליו הוא אחראי.

לגבי אל האנושות: אם אתם רוצים שיהיה אל כזה, אפשר. אפשר גם להסביר את המחלקה ע"י זה שהוא אחד ה-forbidden gods. הוא לא הסכים לעליית האלים, ומוכרח להתחבא.
זה גם הגיוני, כשחושבים על זה.

פיטפינד, לקאמי יש את התפקיד השמיימי של אלי הנשגבים? ז"א, אלים נועדו לפקח ולהיות אחראים על נושאים מסוימים. ככה גם הקאמי, או שיש לעשות הפרדה בין שני שלבים של קאמי ושל אל אחראי?

ולבסוף, אני חושב שבמהלך משחק אני פשוט אפנה לדייקלהב של אוקהם לפי אותו רגע.

למעט השמש הבלתי המנוצח העומד בראש ההיררכיה השמיימית אין דבר כזה אל אחראי, תמיד יהיה אל כלשהו מעליו ואל כלשהו מתחתיו (למרות שאני בספק שישנו אל מתחת לאל גרגר האורז).

ישנה רק הפרדה אחת בין האלים - ישנם את ההתגשמויות השמיימיות (celestial Incarnea) הכוללים את השמש הבלתי מנוצח, לונה וחמשת עלמות הגורל וישנם כל שאר האלים.

וודאי שיש אל מתחת לאל גרגר האורז. האל של הקליפה, האל של השכבה החיצונית, האל של הפנימית, האל של הגרעין שבתוך הגרעין, האל של השליש העליון, האל של החצי העליון, האל של החצי של החצי העליון, והאל של כל הקליפות של החצי העליון. זה אין סופי. יש אפילו אלים למחשבות של גרגר האורז.
זה מה שנפלא בשיטה הזו, זה פשוט פותח את כל הדמיון.

pitfiend אמר/ה:
ישנה רק הפרדה אחת בין האלים - ישנם את ההתגשמויות השמיימיות (celestial Incarnea) הכוללים את השמש הבלתי מנוצח, לונה וחמשת עלמות הגורל וישנם כל שאר האלים.
למען האמת, ישנה הפרדה נוספת - אלים שמימיים ואלים ארציים, אאל"ט. אלים שמימיים הם אלים של רעיונות, כמו מריבה, כעס ומלחמה, ואלים ארציים הם אלים של דברים ארציים, כמו נהר, ספינה או עיר.

כן אתה צודק ת'ור... ישנה גם הפרדה בין אלים שמיימיים לבין אלים ארציים - אבל מקור ההפרדה הוא לא בהכרח זהות המשלט שלהם.
flashing peak למשל ('פסגה מבזיקה') היא האלה של ההר הקיסרי במרכז האי המבורך וכמו כן מנהלת המשרד לענייני הטבע ומתפקדת כשוגון ההיררכיה והמגדר הצורתי - היא נחשבת אלה שמיימית לכל עניין ודבר ומתוגררת דרך קבע ביו-שאן על אף היותה אלה של דבר מוחשי ביותר (ההר הקיסרי!).

ההפרדה בין אלים שמיימיים וארציים נובעת בפשטות ממקום מגוריהם - האלים המתוגררים דרך קבע בעיר השמיימית יו-שאן הם אלים שמיימיים להם תפקידים בבירוקרטיה השמיימית של העיר ואילו הארציים מתוגררים בבריאה עצמה שם הם נדרשים כדי לפקח באופן אישי על משלטיהם.

kami ביפנית זה לחלוטין אל ולא רוח.

וזאת בדיוק הנקודה- ההבדל בין ההגדלה של "אל" בעולם המערבי לעומת העולם המזרחי. אני חושש שזה בדיוק מה שפריע לחלק מהאנשים כאן.
הנשגבים, כמשחק ששואף מהמיתולוגיה המזרחית, מתכוון בבירור לאלים בצורה המזרחית שלהם.

לדעתי, אין בעיה שיש אל לכל גרגיר חול. אבל כמו שכבר אמרו, יש שאלה של היררכיה. אל של גרגרי חול הוא כל כך משני וחסר חשיבות שאין לו השפעה על המשחק. האל של כל החוף, לעומת זאת, יכולה להיות לו השפעה על המשחק.
צריך להבין שזה מעבר לדבר הפיזי. אל של חוף היום הוא לא סתם אל של הדבר הפיזי "חול". הוא אל של הרעיון "חוף הים", גם באופן הפיזי ועוד יותר באופן הרוחני והחשיבתי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה