• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אין נכרומנסר

נכון, אבל ספר איוב נתפס על פי רוב כספר פילוסופי גרידא. אין לייחס למה שכתוב בו משמעות היסטורית. כלומר, גם אם מצוין קיומו של שטן בספר איוב, מדובר בשטן פילוסופי - בדיוני לשם הוכחת טענה.

זה שספר איוב פילוסופי וזה שהוא נכתב הרבה אחרי תקופת מלכים זה נחמד, אבל יש חשיבות שהשטן מוזכר בתנ"ך עצמו, כחלק מהכתבים הקדושים. הוא עוד מופיע בתור ישות עם נטיות ברורות לרשע, גם אם לא מנותקת מה', יש לו יכולת להשפיע על ה' ולשכנע אותו להרע. גם אם הספר פילוסופי, דמות השטן הזאת מהווה בסיס או השפעה כלשהי על דמות השטן של היום.

shadowfax אמר/ה:
שלא נדבר על העובדה שהשטן זו המצעה מאוחרת וגם אז ביהדות השטן הוא מלאך ויש לו תפקיד (כמו לכל המלאכים) בנצרות (ובמטריקס) הפכו את השטן למשהו גדול יותר כדי להתגבר על החוסר באלים...
מאוחרת יחסית למה? יחסית לתקופת כתיבת ספרי התורה? אולי, אבל מה לגבי ספרי הכתובים (קהלת, שיר השירים). ומה עם הספרים החיצוניים (ואני מתכוון בעיקר לחנוך). קשה לקבוע מתי הופיע השטן במיתולוגיה היהודית ועד כמה דמותו הייתה פופולארית בזרמים השונים.
שוב, בספר איוב השטן מוצג כאחד המלאכים (שי, הוא לא בהכרח רשע, אבל כן פקפקן). אבל ספר איוב הוא במקרה הספר שנבחר על ידי עורכי התנ"ך להיכנס לעריכה הסופית. איוב נכתב יחד עם עוד ספרים רבים אחרים, אשר חלקם מציגים את התנ"ך בצורה שונה לגמרי. קיים ספר יהודי בשם "יוגנוסטוס" (שזמן כתיבתו לא ידוע) ששם מופיעה דמותו של השטן (אני לא יודע אם ממש קוראים לו שם שטן) כפי שאנו מכירים אותו כיום. לא אדום עם קרניים וזנב, אבל אנטי-תיזה לאלוהים. על פי יוגנוסטוס השטן הוא שברא את העולם (כחלק מתאונה, למעשה) ולכן העולם הזה נידון לחטא. (הנוצרים הגנוסטיקאים אימצו מאוחר יותר את הרעיון וטענו כי הדרך היחידה להיגאל מהחטא היא האמונה בישו.)

כן כן כן הכול טוב ויפה אבל אני פתחתי את הנושא הזה כדי שתעזרו לי להכין
את הנקרומנסר לא כדי שתדברו על הסתן(תעזרו לי רק בקסמים אני לא צריך משהו אחר)

אבל כבר אמרתי זו עדין לא תהיה דמות שמרכזת רק בנקרומנסי ואני חוזר ואומר שרוב קסמי הנקרומנסי במו'ד הם הינם אוסף של קסמים צולעים עקומים מעוותים
ומשעממים :evil:.

אז תעשה מה שכל שחקן טוב צריך לעשות.
תכתוב קסמים חדשים, רעיונות חדשים, ותמציא נקרומאנסר משלך :)

אינפרנל, אם אף אחד לא עשה את העבודה לפניך, זה לא אומר שאי אפשר לעשות אותה.

קח דוגמאות (אני לא יודע לתרגם את זה למונחי מהדורה 3, אני מניח שהגובלינים יעשו זאת טוב ממני. אבל בכל זאת).

lvl 0: least aura of decay

בעל האוב מקרין סביבו תחושת חולשה וחלחלה לכל הסובבים אותו במרחק קצר. כל יצור חי - ידיד או אוייב (מלבד בעל האוב כמובן) יסבול מ d4- נקודות פגיעה אם הוא נמצא במרחק של מטר ומטה מבעל האוב, ואם הוא נמצא במרחק של עד 2 מטר הוא יסבול ממינוס 1 בלבד לנקודות הפגיעה.

lvl 1: least possession

בעל האוב מסוגל לשלוט ברוחות ונשמות קטנות של יצורים בעלי השפעה קטנה על העולם שאחרי. בעזרת קסם זה בעל האוב יוכל לשלוט למשך 10 דקות +5 דקות לכל דרגה על יצור בעל D8 קוביות פגיעה.

....פשוט תמשיך, תקווה שהשה"ם שלך יאשר את זה.

אני עדיין לא מבין מה הבעייה הגדולה?
קח אשף או כוהן, בהתאם לקונספט של הדמות.
אם בחרת אשף, אתה יכול להתמקצעות במסורת אוב אבל זה ממש לא חובה. בחר לחשים המתאימים לדמות שלך, בעיקר לחשים ממסורת האוב. אם אתה מרגיש שהלחשים המוצגים בסל"ש לא עונים על דרישותיך, תעיין בספר האפלה המתועבת (Book of Vile Darkness) שמכיל לחשים רבים בסגנון שנראה לי שאתה מחפש.
אם בחרת כוהן, דאג שלפחות תחום השפעה אחד שלך יהיה מוות. גם כאן מומלץ לעיין בספר האפלה המתועבת.
קח כמה דרגות בזה, בזה או בשניהם ואז תמשיך עם מקצוע יוקרה כגון ה-Pale Master או ה-True Necromancer המופיעים בחוברת Tome and Blood. שני מקצועות היוקרה הללו מייצגים שני סוגים של נקרומנסרים וחביבים למדי. אתה יודע מה? קח אפילו את שניהם, אם אתה עונה לקרטיריונים.

אני לא מבין מדוע אתה מתעקש נגד מקצועות היוקרה. הרי בדרך כלל נקרומנסר מתחיל בקטן (דרגות הראשונות כאשף או ככוהן) ואז ממש תתמקצע באומנות השחורה (מקצועות יוקרה, כדוגמת אלה שהזכרתי).

הוא רוצה משהוא אחר אז בבקשה מס' רעיונות (זה מאולתר ולא מאוזן אבל תשחק אם זה ותאזן בהתאם לעולם שלך)

נקרומנסר גירסה מס' 1 : נקרומנסר שבטי.

הנקרו' השבטי הינו מטיל לחשים הקיים בשבטים ברבריים הוא למעשה מתפקד כאיש דת, מרפה של השבט וחוזה עתידות, הוא נחשב לאיש קדוש בסביבתו.
הנקרומנסר השבתי מטיל לחשים מתוך כוח פנימי אשר מושפע ע"י מתאם כר' כאופייני למטילי לחשים בדר זאת.

גזעים: אדם, 1/2 אלף 1/2 אורק, אורק, בן-מחצית, עוג, טרול

דרישות תכונה: כריזמה 14 חוכמה 12

גלגולי הצלה/התקפה/קב"פ לפי כוהן

טבלאות הטלת לחשים לפי מכשף (כלונר רשימת מס לחשים ידועים ומספר לחשים ליום לפי טבלאות הלחשים של המכשף ובונוסים לטבלאות לפי מתאם כריזמה)

מיומנויות :
דרגה ראשונה (2+מתאם תבונה) X 4
לכל דרגה נוספת 2+ מתאם תבונה

כוחות מיוחדים:

1. הלחש אותות (Augury) אחת ליום על כל דרגה +מתאם כריזמה של הנקרומנסר כך
שנקרומנסר בדרגה 5 עם מתם כריזמה של +2 יוכל להטיל את הלחש 7 פעמים ביום.

2. התעיית מתים : הנקרומנסר יכול לתקוף על מתים בהתקפה ראשונה ללא גלגול יוזמה
3+ מתאם כריזמה פעמים ביום בפעמים שהוא מחריז עליהם האל מת לא יתקוף כי הוא יחשוב
שמדובר באל מת אחר השייך לקבוצה שלו ולא יתקוף עד אשר הנקרומנסר יתקיף ולכן האל מת
יפסיד את היוזמה ויסבול מכל החוסרים של התקפה שאינו מודע אליה.
סיכויי ההצלחה של הנקרומנסר לבצע התעיה מסוג זה זהים לסיכויי הגירוש\געירה של כוהן
בדרגה זהה.

שריונות ונשקים מותרים:לפי כהן.

לחשים: מתוך תכומי ההשפעה הבאים:
תוהו, מוות, השמדה, רוע, מרפה, ידע, שמש ומים.
הוא אינו מקבל את הכוחות הניתנים המצורפים לכ אחד מהצחומים ויש להתייחס לתחומים כרשימות בלבד.
כמו כן מרשימת לחשי המכשף הנל'

עוצמה 0
קרן קור
יד מאגית
חותם מאגי
שיבוש אל מת
פעלול
גילוי קסם
קריאת קסם

עוצמה 1
גילו אל מתים
גרימת פחד
מגע כפור
קרן חולשה

עוצמה 2
מנעול קסם
ענן ערפל
קורים
חשכה
בהלה
יד רפאים
מגע הגועל

עוצמה 3
אות נחש
ענן מצחין
רמך רפאים
מגע הערפד
מנוחה שלווה
עצירת אל מתים
צורה ערפילית

עוצמה 4
הסרת קללה
המחושים השחורים של אווארד
ערפל מוצק
צעקה
יניקה
מגפה
פחד
קללה

עוצמה 5
סילוק
ענן הרג
עיניים בולשות
הנפשת מתים
קביעות

עוצמה 6
ערפל חומצתי
ראיית האמת
המעטפת הקפואה של אוטילוק
מעגל המוות
אבן לבשר
בשר לאבן
התפוררות

עוצמה 7
האחוזה ההדורה של מורדנקאינן
סקירה דגולה
הליכת צללים
אצבע המוות
שליטה באל מתים
פסל

עוצמה 8
ענן תבערה
זיהוי מיקום
כבילה
כמישה מחרידה
כפיל

עוצמה 9
כליאה
מילת עוצמה מוות
שער
ראיית הנולד
הקרנה אסטרלית
יללת הבאנשי
יניקת אנרגיה
קשירת נשמה
מעגל טלפורטציה
קיפאון זמן
משאלה
ענן המתים - יצורים בעלי פחות מ 8 נק"פ הופחים לזומבים באזור של 9 מטר לדרגה.

יש להרכיב מהלחשים המפורטים ומהתחומי כהן המפורטים רשימות לחשים אשר מהם יבחרו הלחשים אותם הנקרומנסר יודע (לפי שיטת הלחשים הידועים של מכשף)

רעיונות נוספים יבואו בהמשד.

2 הערות קטנות:

שיטת תחומי ההשפעה שלך לא דומה לזו של מהדורה שלישית אלא לזו של מהדורה שנייה. כדאי לתקן אותה לדעתי.

כ"כ הפיכת הגלגול של הטעיית אלמתים לזהה לזה של כהן לא מתאים לדעתי. אני מבין מדוע הנקרומנסר השבטי יתקוף ראשון - אבל זה לא מכניקה נקייה, ויש הרבה מצבים שהכלל הזה לא תופס מבחינת יוזמה דווקא.

אלתרתי את הנקרו' השבטי בזמן אמת כשסל"ש בידי ואני ממציא תוך כדי אז ברור שהמכניקה תהיה לא נקיה, ניסיתי לחשוב על משהוא שיחליף את הגירוש של הכהן אצל דמות מסוג זה וחשבתי שדמות זאת פולטת הילה של מוות כלשהיא שניתנת לשימוש כלשהוא וכך המצאתי את הטעיית אל-מת, ניסיתי לחשוב אל אייך יכולת זאת תשתפר בהתאם לדרגות ותשפיע על אלמתים יותר חזקים, ברור שניתן לשחק אם זה בדרכים אחרות כמו שילוב יחד עם דיבור אם המתים או פשוט לצעוד דרכם או לא יודע אפשר לשחק עם זה (ואני אשמח לשמוע רעיונות- זה יכול להיות התחלה של כשרון דמות חדש כמו הגירוש של כהן או צורת פרא של דרואיד) הרעיון הוא שההילה של הנקרו' השבטי הופכת להיות לכזאת של אל מת ויכולה לבלב את האל מת חשבתי על יוזמה מכיוון שהאל-מת אינו מצפה להתקפה מאחד משלו ולכן בהתקפה הראשונה הוא אוטומתית מפסיד בגלגול יוזמה.

בנוגע לכך בנוגע לכך שבחירת התחומים שלי דומה מאוד למוד"מ אני לא מכחיש כלל עדיין הרבה דברים שם נראים לי יותר ברורים(אתה יודע כלב זקן ....) אם יש לך (או לכם) רעיונות לרשימת תחומים ולחשים המתאימה יותר למו"ד תרשמו (כפי שאמרתי זוהיא דמות מאולתרת צריך לשפר והתאים אותה) אבל צריך לזכור שזוהיא רשימה כללית שממנה נבחרים לחשים לפי שיטת הלחשים הידועים לעוצמה של המכשף הוא אינה דמות משננת אלא דמוט המטילה את לחשיה מתוך כוח פנימי כמו המכשף ולכן כל נקרו' שבטי בוחר את הלחשים הידועים לו מתוחה.
אין לי מוסג איך אתה רואה את בחירת התחומים אבל הייתי שמח לשמוע.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה