• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים אימפרווציה לצ'ארמים

PeskyTiger אמר/ה:
אני מסכים שזה לא בסקאלה הרגילה של תיעול כוח רצון, אבל אני באמת לא מצליח להבין למה ההתנגדות הכל כך חזקה לזה. במה זה פוגע?

ההתנגדות הרבה שיש לי נובעת משתי סיבות:
1. הוספת תעצומה ברגע המתאים הוא דבר מגניב המתאים לסגנון המגניבות של הנשגבים. הסולארים הם הטובים ביותר בתחומם והמכניקה של המשחק מגבה זאת...
..אך יש הבדל בין תוספת תעצומה לבין תוספת קוביה. לכן יש להגביל את השימוש החוק הנ"ל.

2. מכניקה פועלת לשני הצדדים. במידה והחוק הנ"ל נכנס לעולם המערכה גם לחברה 'הרעים' תהה האפשרות להשתמש בו. ההשלכה של חוק זה היא לעלות את רף העוצמה גם לדבשי"ם וגם לשחקנים. בפעם הראשונה שדב"ש ישתמש החוק זה לרעת השחקנים, המנחה עלול למצוא את עצמו מול פרצופים לא מרוצים.

אינני נגד חוק הבית הנ"ל. דווקא נשמע מגניב, אם אכניס אותו בעולם המערכה שלי אתן לו את ההגבלות שהמלצתי עליהן.
בכל מקרה זה חוק הבית שלך ואם הוא מתאים לעולם המערכה שלך, אשמח לקרוא בפורום על חוויות השחקנים.

אני חושב שהסיבה השניה לא רלוונטית אלה אם:
א. השחקנים הציצו לדב"ש הרשע בדף-הדמות.
ב. אם אתה צועק "תיעול כוח-רצון כדי להשתמש בתעצומה שהדב"ש לא מכיר!" תוך כדי...
אני אישית הולך להשתמש בחוק הזה, ולו רק אם אחד השחקנים ירצה להשתמש בתעצומה שאין לו מסיבה מספיק טובה.

הפתרון לכל בעיות העוצמה זה להפוך את החוק הזה לדבר תיאורי כמעט לגמרי. הוא יהיה תלוי רק בדרמטיות של הסיטואציה, ולא בשום חוק מכני שיאפשר פאוור גיימינג באמצעותו.
המנחה יחליט מתי זה מתאים, ואם הוא רואה שזה עלול לפגוע במאזן הכוחות בצורה הרסנית או לעצבן מישהו, פשוט לא עושים את זה.

קודם כל שלום, חודש וחצי כבר לא הייתי פה ונראה לי שיקח לי עוד שבוע להשלים את הכל, אבל נתחיל אולי פה ואני מתנצל מראש אם אני מקפיץ את הTHRED הזה...

לגבי כמה דברים שהייתי רוצה להגיב עליהם :

1. להפוך סטנט 3 למשהו שכיח, זה רע? אנחנו מנסים להוסיף מגניבות למשחק לדעתי ולא לנסות ולהפחית אותו, אז אם יש משהו שיוסיף את התיאורים למשחק אני מברך עליו. חוץ מזה מנסיון המשחק שלי סטנט 3 הוא משהו שכמעט ולא קורה אלא אם ישנו שחקן עם דמיון ויכולת תיאור מצויינים, למרות שאני לא בטוח שאני מסכים עם ההגבלה הזאת היא נשמעת עדיין בגדר הסביר.

2. ממה שהבנתי מפסקי הרעיון הוא שההגבלה לאיזה צ'ארם אתה יכול לקחת היא ע"פ הקאסטה שלך או כשרון מועדף, למשל קאסטת השחר לא יוכל לקחת את Craftman need no tools אם אין לו crafts ככשרון מועדף ולכן הרשימה מצטמצמת, כמו כן ישנה הגבלה נוספת והיא הדרישה לצ'ארם מצויינות באותו העץ מה שמעיד על גישה כלשהי לעץ או אם תרצו זיקה לתחום הזה ובנוסף שוב אנחנו מצמצמים את הרשימה שפתוחה לנשגב.

3. אם כבר משתמשים אז ניתן "לקנוס" את הסולאר לדעתי בנק' של סף שבירה של עד אחד לפני הסוף (במקרה שזה אחד לפני הסוף להביא אותו ל"סף השבירה") או לתת נק' ב"סף השבירה" של המהות שהצ'ארם דורש.

4. אני בהחלט רואה סולאר עם גישה לאטלטיקה שמשתמש לפתע בצ'ארם שמגביר את כוחו ע"מ להחזיק שער אדיר מימדים (מה שהוא לא יכל נגיד עם כוח 5 אלא רק עם 8 ומעלה) וכל זאת על מנת שחפים מפשע יוכלו לברוח ובאותו הרגע הוא מקבל פלש-בק לגלגול שלו מהעידן הראשון מה שיביא אותו לאט לאט להכרה והתמודדות עם הזכרון שלו (ועם רוצים רעיון להרפתקה ארוכה אז להבנה של מה נהיה מסולארים שגרם ללטאות להחליף את השלטון וגילוי של הקללה)

5. ובסה"כ זאת הצעה ל"חוק בית" מה שאומר שאולי אצלנו בבית זה עובד אבל לא אצל כל אחד וכמו שבבית מסויים קיצצו את כנפי הUber Ebon Shadow can't touch me Martial Art ואצלנו לא אז אולי זה לא מתאים לכולם.

שמח לחזור לפורום, עבר יותר מדי זמן...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה