• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מנוע האפוקליפסה איך מגיעים להצלחה בהנחיית משחק תפקידים

בגדול לכל מנחה יש צורת עבודה שונה והעדפות שונות. חלק מהמנחים חושבים שיותר קל להריץ שיטות כמו מנוע האפוקליפסה וחלק חושבים ששיטות דומות למו"ד קלות יותר. חלקם נהנים משעות של עבודת הכנה לפני המפגש ואילו אצל אחרים גם 5 דקות הכנה זה יותר מדי. יש מנחים שנהנים לאלתר באמצע סשן, יש כאלו שיעדיפו לגלגל מטבלאות אקראיות וקבוצה אחרת יכולה לשלוף שפן מוכן מראש מכובע המנחה שלה. יש מנחים שמשתפים את השחקנים בהתלבטויות שלהם ויש כאלו שיעדיפו לשמור את כל הקלפים קרוב לחזה.

כל ההעדפות טובות ואין דרך שהיא "עדיפה" על דרך אחרת, אך נתינת הצעות לא מתאימות, למשל השקעה בפרפ למישהו שלא אוהב לעשות את זה, סתם תגרום למנחה להתרחק מהנחיה ולחשוב שההנחיה לא בסדר.

כדי לנסות לעזור אני אשאל 2 שאלות מכוונות כדי לנסות להבין קצת יותר את הציפיות שלך ואיזה הצעות יעזרו/יתאימו לך יותר:
  1. בתור שחקנית, מה את אוהבת שהמנחה עושה במהלך המשחק?
  2. בתור מנחה, ממה את נהנית במהלך ההנחיה?
בנוסף למשהו כללי, אני אשמח גם לקבל דוגמא או שתיים שאהבת במיוחד בנקודה הזאת.

אני מאוד אוהבת את הרעיון של בניית עולם וליצור סיפורים אני מניחה שאני בעיקר מנסה להנחות כי כמעט כל המשחקים שרציתי התפרקו

ואני מאוד אוהבת ליצור דברים
קצת ראנט על בניית עולם:
לדעתי לפחות, בניית עולם טובה לא הופכת משחק לכיפי. מנחה יכול להשקיע שעות בבניית העולם שלו, אבל בלי שישחק *עם* השחקנים שלו ובלי שתהיה כימיה טובה ומשחק שבאמת engaging ולא סתם "סיפור שהמנחה מספר למי שמסביב לשולחן", העולם לא יתרגם למשחק טוב.

מנחה טוב צריך לדעת איך לעניין ולאתגר את השחקנים, לא את השם של כל גבעה ודב"ש בעל פה. אבל זו דעתי והיא לא אמת מסיני.

אני כן שואלת שאלות שבועיות ובונה על זה ,אני לא בטוחה לגבי עניין האתגרי ,אבל לדעתי יש התחלה של סיפור טוב וגם השחקנים אמרו לי שהם נהנים
ואני מתרגשת

ספרי לנו מי הדמויות, מה הקשרים שלהן, ומה קרה במפגש!

יש לנו לוחם טרול עם המהלכים של מתעל, פורצת שחקים אלפית, גמד נוכל ואני בתור מנחה וגם בתור הטרובדור

מניסיוני זה טעות ומסוג הדברים שבקלות הורסים משחק.
אסור למנחה לשחק דמות. אם זה גם היה במשחקים שלא עבדו, אז לא פלא שהמשחקים לא עבדו.
ממליץ בחום להפסיק לשחק ולהנחות במקביל. אם את רוצה לשחק, אז תצטרפי לחבורה אחרת כשחקנית.

מניסיוני זה טעות ומסוג הדברים שבקלות הורסים משחק.
אסור למנחה לשחק דמות. אם זה גם היה במשחקים שלא עבדו, אז לא פלא שהמשחקים לא עבדו.
ממליץ בחום להפסיק לשחק ולהנחות במקביל. אם את רוצה לשחק, אז תצטרפי לחבורה אחרת כשחקנית.
מקפיץ. הרצתי בעבר dmpc (דמויות שחקן שמשוחקות ע"י השה"ם) בקמפיינים לשחקן או שניים כדי "לסגור פינות" אבל כמנחה, קשה לאזן משחק של דמות, משחק של שחקן ועוד דברים נוספים. בשביל לסגור פינות יש companions בD&D 5e וhirelings לדמויות. כדי להצליח בקמפיין, תתרכזי בהנחייה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה