• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך מבדילים בין רעיונות(?)

golden-moon

פונדקאי פעיל
בתור שהמי"ם, בדרך כלל יש לכם הרבה רעיונות לאן לגרור את הדמויות והשחקנים שלכם עכשיו.
אז- איך אתם מבדילים בין רעיון טוב לבין רעיון לא ממש טוב?
מה אתם עושים עם הרעיונות שלא מתאימים לכם כרגע? משלבים אותם בתוך ההרפתקה
הגדולה? שומרים אותם ומשתמשים בהם בזמן אחר? מדחיקים למקום אפל במוח?
זורקים לפח נידח?
יש לכם שיטה מסוימת כדי למצוא רעיונות?
כמה זמן לפני שאתם מריצים הרפתקה (לקבוצה שנפגשת קבוע) אתם מכינים אותה?
מה אתם מציעים לשהמי"ם אחרים לעשות?

אתם מוזמנים לענות באריכות וגם לפתח את זה לדיון ששווה משהו. :D

golden-moon אמר/ה:
בתור שהמי"ם, בדרך כלל יש לכם הרבה רעיונות לאן לגרור את הדמויות והשחקנים שלכם עכשיו.
אז- איך אתם מבדילים בין רעיון טוב לבין רעיון לא ממש טוב?
מה אתם עושים עם הרעיונות שלא מתאימים לכם כרגע? משלבים אותם בתוך ההרפתקה
הגדולה? שומרים אותם ומשתמשים בהם בזמן אחר? מדחיקים למקום אפל במוח?
זורקים לפח נידח?
יש לכם שיטה מסוימת כדי למצוא רעיונות?
כמה זמן לפני שאתם מריצים הרפתקה (לקבוצה שנפגשת קבוע) אתם מכינים אותה?
מה אתם מציעים לשהמי"ם אחרים לעשות?

אתם מוזמנים לענות באריכות וגם לפתח את זה לדיון ששווה משהו. :D

מדחיקים עד לרגע הנכון.. רעיון טוב ניתן לזהות בדרך פשוטה: כל רעיון שהיית יכולה לדמיין שהופך לספר או סרט הוא מן הסתם רעיון ממוצע פלוס.. עכשיו נשאר רק הביצוע (שלפעמים עלול להתפקשש בפרים וסרטים).

golden-moon אמר/ה:
אבל כשיש לך כמה רעיונות להמשיך איתם מנקודה מסוימת שהחבורה נמצאת בה-
לפי מה אתה בוחר את הרעיון המתאים?

לפי מה שאני הכי אהנה להריץ או לחלופין לפי מה שלדעתי יהיה הכי מהנה לשחקנים.. תלוי מה בה לך באותו רגע ועד כמה השחקנים היו נחמדים אליך לאחרונה :twisted: .

זה לא כל כך מסובך....
אני רואה את עצמי בתור שה"ם טוב. כך רואה אותי גם החבורה.
בעבר כשרק התחלתי לשה"ם תיכננתי כל פרט ופרט. הכל היה כתוב מסודר וצפוי (בשבילי) לשחקנים נותר רק ללכת בדרך הסלולה בלי פניות. גם אם הם הרגישו שיש להם את האפרות לבחור, תמיד היתה לי דרך לשים אותם על המסלול. כך שכל מה שכתבתי לא ילך לפח...

זה היה לפני כשנה... אז הבנתי שההרפתקאה משעעמת (אותי) ושיניתי כיוון...אני אסביר: אני כרגע מריץ campaigh שאמור להסתיים בדרגות 18-20... השחקנים עכשיו בדרגה 10. כל מה שיש לי מתוכנן הוא הרעיון הככלי (וכמה התקלויות מקריות כדי לחסוך זמן יקר) חוץ מזה אין לי כלום. אני למדתי לעלתר. זה בערך הדבר הכי חשוב. הרי לא משנה מה אתה מתכנן השחקנים תמיד יוכלו להפתיע, וזה הפרס הכי גדול ששהם יכול לקבל: שחקנים חושבים משתגברים על הקשיים בצורה מעניינת ומפתיע. לכן כדי לא להרגיש פגוע על כך שהצליחו "לעבוד" אליך, להרוס לך את התכנון. פשוט זרוק את כל מה שתככננת לפח ותן למשחק להתפתח לבד. תגיעה לפגישה כאחד השחקנים מוכן לגלות את מה שצופן לך העתיד.

יותר ספציפית לשאלות שלך:
1.כפי שהבנת אני לא מתכנן יותר מדי
2.רעיון טוב הוא בא כתוצאה ממצב במשחק. אל תתבייש לשנות כל דבר בNPC ,שחשבת עליו בבית, רגע לפני הפגישה איתו. תעשה הכל כדי לעשות את המשחק מענין יותר. אפילו קצת "תרמה" אם יש בכך צורך. כמובן מיותר לציין שלעולם על תזכיר זאת לחבורה. וכל רעיון רע ניתו לשנות לטוב. רק צריך לעלתר.
3. יהיו כמובן כאלו שלא יסכימו איתי, יגידו שהרפתקאה קנויה של WIZARDS היא טובה יותר, ארוכה יותר, מרגשת יותר וכד. אני יכול להסכים שבהחלט יש להם יותר כישרון כתיבה ממני. אבל תאמינו לי שאין דבר יותר גרוע מאשר שה"ם שלא מוציא את האף מההרפתקאה... הייתי שם... אחרי שהתגברתי על זה המשחק שלנו הרבה יותר טוב.

אני מקווה שעזרתי ואולי אפילו שכנעתי משהוא...
:)

נראה לי שהבנתי אותכם, אבל שאלתי על רעיונות.
מה מבדיל בין רעיון (דבר כללי כזה) טוב לבין רעיון לא טוב (לעכשיו, לפחות)

ו........כמה זמן לפני הפגישה עם החברה ההרפתקה שלכם מוכנה?

אני שואלת בגלל שאני חדשה בכל הענין של השיהו"ם ויותר מדיי רעיונות קופצים עליי
מכל הכוונים...

קודם כל תבדקי מהו רוב הקבוצה,למשל פעם שיחקתי בקובצת סיירים ושני כוהנים אז עשינו הרפתקאה למצוא את האוצר.אולי רוב החבורה משחקים תפקדים שקשורים זה לזה.

הקבוצה משונה....שלושה אנשים, שני בנים ובת אחת:
חצי אלפית,חצי אלף וחצי משוגע לפי זיכרוני....חחחחח
כוהנת,נוכל ומשוגע עם דיפלומה....סתם הוא פשוט ברברי
והקבוצה היא גם בנטיות שונות....

element_jini אמר/ה:
הקבוצה משונה....שלושה אנשים, שני בנים ובת אחת:
חצי אלפית,חצי אלף וחצי משוגע לפי זיכרוני....חחחחח
כוהנת,נוכל ומשוגע עם דיפלומה....סתם הוא פשוט ברברי
והקבוצה היא גם בנטיות שונות....

אז מה גורם להם להיות ביחד?

כתיבה ורעיונאות הם כשרונות שבחציים מולדים ובחציים נרכשים.
קשה להעביר טיפים ברעיונאות על רגל אחת אבל קחי עצה שמושית לכתיבת עלילה שתחזיק כל שחקן\צופה\קורא מרותקים: ישנם שני אלמנטים אשר גורמים לנו להמשיך ולקרוא ספר או להמשיך ולצפות בסרט או, בעניינינו, להמשיך בהרפתקה: מתח וסקרנות. ההנחה היא שמתח הוא "אי ידיעה לגבי העתיד" בעוד שסקרנות היא "אי ידיעה לגבי העבר". בעיקרון - מתח תמיד יותר טוב ומהווה טיזר יותר משמעותי. הכי טוב הוא השימוש בשניהם. במהלך הזמן פותחה נוסחה לבניית עלילה (היא לא מחייבת אבל זה עובד נהדר).
התחילי רגע לפני הסוף.
תני לשחקנים את השנייה לפני השיא ואז תחזירי אותם אחורה, לחקור מה שקרה.

לדוגמא: בבניין הסנאט של האימפריה מסתגר ראש צבא הקיסר, מלווה בשנים עשר חיילים נאמנים ומוגן על ידי שלושים וארבעה בני ערובה, סנאטורים. אחת מהן, היא אחותו הקטנה של מנהיג החבורה. הגנרל הצעיר היה אמור להיות מובל מחר למשפט בגין בגידה באימפריה ומסירת סודות לאויב. הוא ביקש במפורש את החבורה (בעלת המעמד כבר בעיר) שתבוא לדון בתנאי הערובה. הגנרל טוען כי הפלילו אותו וכי החבורה צריכה לצאת עבורו ולחקור מי עומד מאחורי זה. זמנם קצר, בכל יום שחולף מבלי שחפותו של הגנרל תוכח יוציא הגנרל להורג סנאטור אחד. אחותו של מנהיג החבורה היא מספר 21 ברשימה.
מכאן עליהם לצאת להרפתקה אשר חוקרת את נסיבות הפללת הגנרל, תוך ניסיונות נואשים למנוע ממנו לרצוח את הסנאטורים האסורים והיוודאות לאופיו ההפכפך אך רחמני של הגנרל.
במקביל חותר בית אצילים מקומי (אשר הוא למעשה המפליל) לתפיסת השלטון על הצבא בדרך להפיכה של השלטון הקיסרי.

אלמנט הסקרנות ניבע בחקירת העבר בעוד המתח הוא החשש המתמיד מפני הרג הסנאטורים. כך או כך, ביום העשרים תיהרג אחותו של המנהיג, כך שגם אלמנט הפצצה המתקתקת מגלם פה תפקיד.
זו רק דוגמא אחת די ממוצעת ששלפתי מהמותן. יש עוד מאות אפשרויות להשתמש בשני האלמנטים האלה ויש עוד עשרות אלמנטים שיכולים להעשיר את העלילה. אני יכול להמליץ לך לקחת חוג (מקצועי) בכתיבה יוצרת או לקרוא את הפואטיקה של אריסטו העוסק בחלק מטכניקות אלו. כך או כך, כתיבת הרפתקה אינה דבר של חצי שעה. היא דורשת מחשבה ותכנון מפורטים. רעיון בסיסי טוב לעולם לא מספיק. גם רעיון ממוצע יכול להפוך להרפתקה טובה אם יועבר נכון.

זה יותר כמו להציג קטע מן העתיד, ואז לשחק בהווה במטרה(לפעמים)להגיע לעתיד זה.

לפעמי זה יותר כמו טיזר, להראות לשחקנים מה יכול להיות, ולהכניס אותם למתח עד לקטע שהם באמת מגיעים לקטע העתידי...

יואו נתת לי רעיון!

אבל בכל זאת, מה עושים כשיש נגיד, שני רעיונות טובים באותה מידה, אבל הם דיי
נוגדים, ככה שאתה לא יכול לעשות את שניהם. אתה חושב שתהנו באותה מידה משניהם.

או שאתה בוחר מה אתה הכי אוהב או להפך מה השחקנים הכי יואבו(פשוט אין לי שמץ של מושג איך רושמים את זה) ואם אתה באמת לא יודע אתה פשוט מטיל קוביה

golden-moon אמר/ה:
אתה מתכון- לנסות להבין משהו מהעבר תוך כדי ניסיון לעשות משהו שישפיע על העתיד?
תגיד רק אם הבנתי אותך נכון.
זו אופציה אחת. כמו שאמרתי, יש הרבה דרכים לממש את הכלים האלו.

wolf's bite אמר/ה:
זה יותר כמו להציג קטע מן העתיד, ואז לשחק בהווה במטרה(לפעמים)להגיע לעתיד זה.

לפעמי זה יותר כמו טיזר, להראות לשחקנים מה יכול להיות, ולהכניס אותם למתח עד לקטע שהם באמת מגיעים לקטע העתידי...
זו הגרסה הקלאסית והטובה ביותר. היא קצת בעייתית במשחק תפקידים מבחינת ההגיון שבהצצה לעתיד.
מצד שני, בעולם שבו כדורי בדולח הם דבר יחסית נפוץ או שנביאים טרופי דעת מהלכים את הארץ, סגנון כזה של הרפתקה יכול להסתדר לך פשוט דבש. :wink:

אטקינסון, מושפע מהחברים השאנטים של השותף שלי...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה