• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך לנהל שיחה בין דב"שים לבין עצמם או דב"שים-שחקן?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא KalaDM
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

KalaDM

פונדקאי מהשורה
אין אני יכול לנהל שיחה נורמלית בין דב"ש לבין דב"ש שני בלי בעיות של שטיפות השיחה או כדי לא לגרום לשחקנים להתפקע מצחוק(כשאני אומר: "ודב"ש א' אומר ..... ואז דב"ש ב' עונה.....")

אותו הדבר לגבי שיחות בין דב"שים לשחקנים
תודה :)

2 אפשרויות:
א. 2 קולות
ב. בלי א' וב', פשוט תדבר ותקוה (או תכריח) שהשחקנים מספיק אינטיליגנטיים ו\או ריכוז מינימלי מהשחקנים.
כמובן ששילוב ביניהם מומלץ.

נבט, הודעות מתומצתות בע"מ

צל-אש אמר/ה:
2 אפשרויות:
א. 2 קולות
ב. בלי א' וב', פשוט תדבר ותקוה (או תכריח) שהשחקנים מספיק אינטיליגנטיים ו\או ריכוז מינימלי מהשחקנים.
כמובן ששילוב ביניהם מומלץ.

נבט, הודעות מתומצתות בע"מ

רעיון נחמד, חשבתי עליו, אבל אצלי הקבוצה כנראה תצחק, כמו שאני מכיר אותם

אולי תשנה את התאורים.
במקום "דב'ש א' אומר" וכו', אתה יכול לתת לדמויות חיתוך דיבור שונה, קולות שונים, מבטא, וכדבר.
ואם הם צוחקים- הפסד שלהם.

אני חייב לציין שהייתה לי בעיה דומה.
אני פשוט בחרתי בפיתרון הפטאלי ביותר - לא לנהל שיחות בין דב"שים.
תזכור - משחק תפקידים אמור להיות משהו שהשחקנים עושים. אין הרבה טעם שתתווכח עם עצמך בתור שתי דמויות שונות.
פשוט הימנע ככל האפשר משיחות בין דב"שים.

(אני יודע, לא עצה מעודדת, אבל זה גם מה שאני עושה)

תראה, אם השיחות ממש חשובות והשחקנים לא רציניים תעצור רגע את המשחק, ותגיד להם שיקשיבו ושלא יצחקו,
או שתעשה מין מעבר למשחק כשהם צוחקים ותגיד:
"שני הדב"שים, או מה שלא יהיו, שמעו אותכם צוחקים, והם מתרחקים לדבר במקום אחר"
(תעשה משהו בסגנון), אחרי זה הם יבינו את הקטע ואז אולי פעם הבאה הם לא יצחקו.

זה לא העניין. כאשר אתה רואה חבר שלך, עומד ומדבר עם עצמו, ומחליף קולות, אלא אם הוא ממש מוכשר (וגם אם הוא כזה) זה נראה מגוחך ויוצר אי נוחות מסוימת.
גם אם הם לא יצחקו, זה קצת יפגום להם ברצינות ההרפתקה.

להחליף קולות זה אכן דבילי. שיטה הרבה יותר טובה היא תיאור של מה שאחת הדמויות אומרת. למשל:
"ראש המשמר נכנס לחדר תוך כדי שיחתכם עם ראש העיר ואומר לו כי המשלוח האחרון הגיע."

כמובן שזה מתאים יותר לשיחות קצרות.

נכון, אבל זאת אחת הדרכים היחידות לקבל מידע מסוים,
לדוגמא:
בשעות הלילה המאוחרות, בעוד החבורה עברה ביער שמעה מהצד 3 אורקים מדברים....."
נגיד וחלק מהמשימה היה לגלות מה האורקים זוממים הפתרון הפשוט והכי קל יהיה להאזין לאורקים בסתר, (יש גם את הפתרון של להרוג אחד ולנצל את השני, אבל הוא פחות מפותח),
בכל אופן, נגיד ומה שהאורקים אומרים חשוב לעלילה, יכול להיות שהשחקנים לא יוכלו להשיג את המידע מבלי לשמוע אויבים מדברים, בעצם תיהיה חייבת להיות שיחה של השה"מ עם עצמו, אין מה לעשות, תגיד להם שלא יצחקו ושינסו להבין שזה רציני.

א. משחק תפקידים כשמו כן הוא- משחק- זה כולל גם את השה"מ...
אתה יכול לשחק- אם הקבוצה לא בוגר - אז כל הז%*ן לך...

דבר שאתה יכול זה לתאר את תוכן השיחה-
"אתם מצוטטים למכשף שמסביר לשוליה שלו כמו מה שנראה הוראות לטקס.. ואתם קולטים שהוא מצביע על ספר עתיק וממלמל משהוא על שן דרקון...."

או לתמצת את השיחה- "גומאר וטילק מדברים בינהם עד כמה האנשים שאיתם מטומטמים רפה שכל ועד כמה הם סובלים וצריכים להחליף מיקצוע..."
(רמז לשחקנים :wink: )

מה הקטע תעשה דבר כזה :
שיחה בין זוטון לגמד שטוען שהוא תפש את הארנב שהזוטון והוא צדו.
מצרכים: בלון הליום וחפיסת סיגריות
תהליך: עשו חור בבלון ההליום שלא יפוצץ אותו והדלי קו סיגריה עכשיו שאפו מההליום ותדברו בקול חלוש
"אתה יודע אני תפסתי את זה"
תנשמו, שאפו מן הסיגריה ותדברו בקול כבד מאוד.
"לא נכון ! הארנב שלי"...

מה שאמרתי כרגע הייתה עצה די טיפשיט לא כדאי לנסות אותה אבל מי שרוצה לפגוע בבריאותו קשות שינסה את הרעיון בכיף.
אז מה שאני מנסה לומר שצריך להשתמש בטונים שונים ובכלל אני מכיר חבורת מו"ד שמדברת רק באנגלית בינהם וזה נותן אווירה של עולם אחר בכלל.[/u]

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה